Minister De Jonge zinspeelt op vaccin-discriminatie: ‘Bepaalde regels gelden wellicht langer voor niet-gevaccineerden’

Het is volgens minister De Jonge niet uitgesloten dat mensen die een coronavaccin nemen, straks voordelen hebben ten opzichte van niet-gevaccineerden. Het moet allemaal nog uitgewerkt worden, maar het ziet ernaar uit dat we gaan discrimineren op basis van inentingen.

Als er straks een coronavaccin is dan laait deze discussie natuurlijk direct op: mag je mensen weigeren of bevoordelen op basis van een vaccinatie?

We hebben nog geen idee welke vaccins nou precies gaan werken en of ze op de langere termijn überhaupt veilig zijn (en ook dan nog voldoende gaan beschermen). Als daar al risico’s aan zitten, dan is het laatste wat je wil dat mensen vanwege groepsdruk zo’n vaccin nemen en zich veilig wanen als ze naar een feestje gaan. Of wat als er een nieuwe mutatie van het virus opduikt waar het vaccin niet tegen beschermt, bijvoorbeeld?

Hier zullen nog allerlei ethische en morele bezwaren aan zitten die mogelijk zeer terecht zijn, maar compleet zullen worden ondergesneeuwd door de roep van mensen die de lockdown spuugzat zijn. En iedereen die ‘hun feestje’ verpest omdat ze, wellicht om hele goeie redenen, nog geen vaccin willen nemen, die krijgt te maken met uitsluiting, haat en frustratie. Als er dan ook nog eens een nieuwe uitbraak komt dan is het niet zo moeilijk om te voorspellen naar wie de vingers als eerst zullen wijzen. Hier moeten we echt heel voorzichtig mee gaan zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. vandaag

  uiteraard , onze roverheid heeft schijt aan de integriteit van het eigen lichaam !

  Het vaccineren is vrijwillig maar als u niet vaccineert leggen we u beperkingen op. Benieuwd naar de jurisprudentie die hier uit voort gaat komen.

  Doe mij maar nee op het voorhoofd net zoals de griepprik. Mijn vrije keuze toch ?

  1. henk43

   Natuurlijk Vandaag als je dan ook maar zo,n kerel bent dat als het misgaat je geen beroep op de gezondheidszorg gaat doen. Een jongere die geen boodschap heeft aan Covid en zelfs het bestaan ervan ontkent mag NOOIT een ic.bed in beslag nemen te koste van een bejaarde die alle instructies wel heeft gevolgd.

   1. FreeThinker

    En een bejaarde die zijn hele leven gerookt heeft en door zijn levensstijl een BMI van 35 heeft heeft wel voorang op een 20 jaar oude die zijn hele leven gezond geleefd heeft botkanker heeft?

    1. homefront

     Wat kenne jullie dom l*lle zeg niet normaal meer, jullie zieke gedachte zijn dat de 1 voorrang heeft op de ander, dit is niet aan de orde…

    2. kees cup

     FT
     Een 20 jarige met zo een enorm zwaar onderliggend lijden, die hoogstwaarschijnlijk alle mogelijke, misschien wel experimentele, therapieën ondergaat, in de hoop op extra levensjaren, ja zelfs hoop op genezing, waarop tegenwoordig wel degelijk een kans bestaat, die weigert in uw denkwereldje een vaccinatie tegen een, in zijn situatie, mogelijk fatale corona besmetting.

     U komt in uw voorbeeld wel met een erg exotisch, moeilijk voorstelbaar voorbeeld, ik vraag mij af wat u heeft gedronken/gerookt/geslikt.

     Of zit u slechts te tr0llen.

 2. Edjan

  Stop jullie app en vaccinatie maar even op een plek waar de zon niet schijnt: in jullie hol!
  Het begint er steeds meer op te lijken dat koroendja een van de mogelijkheden is om het volk op zijn plaats te krijgen: werken, belasting betalen en bek houden. Democratie en grondwet worden afgebouwd.

  Een paar jaar geleden werd er geroepen dat de elite in opstand zou moeten komen tegen het volk dat veel te veel macht zou hebben. De elite is: directeuren van internationale bedrijven en banken + de grote politici als Merkel en Macron. En werd erbij geroepen: de elite is aan het winnen. Ik dacht dat het een cynische grap was, maar nee.
  Links-liberaal steunt de elite onvoorwaardelijk: het volk is de grootste vijand van links-liberaal. Links-liberaal + de elite proberen op alle mogelijke manieren het volk monddood te maken.

 3. JochemX

  Eerst maar eens aantonen dat die maatregelen echt nog wel nodig zijn. Dat vaccin wordt een gigantisch financieel debacel. Mondkapjes, dure teststraten, testautobussen terwijl het virus al bijna weg is. Vrijwel geen doden, dat is het enige feitelijke criterium.

 4. NoDoubt

  Het begon bij de WHO en wat schrijven ze nu?

  Publication: Bulletin of the World Health Organization; Type: Research
  Article ID: BLT.20.265892
  John P A Ioannidis
  Infection fatality rate of COVID-19
  date 13 october 2020

  IFR is geen 3,4% maar 0,23%

  Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
  estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations, the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%): the rate was 0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.
  Conclusion The infection fatality rate of COVID-19 can vary substantially across
  different locations and this may reflect differences in population age structure and casemix of infected and deceased patients and other factors. The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

 5. P. Puk

  Is die idioot nou helemaal van de pot gepleurd? Dat is je reinste discriminatie! Wat voor stompzinnigs kunnen we nog meer verwachten? Oplazeren met die schoenenverkoper!

  1. Jack Flash

   Als je van geen geld geld wil maken moet je zorgen dat je voor Big Pharma komt te werken.
   Al is het maar mondkapjes verkopen.
   🤑

 6. Blondie

  Rutte stop dit achterlijke gedoe, je opzet is geslaagd, Nederland is naar de gallemiezen.

  Leugens en bedrog, zijn het handelsmerk van het Linkse Rutte Kartel.

  Stop er mee knul, er is nooit een tekort geweest aan bedden, maar aan verplegers, onder jou bewind zijn er 77.000 verplegers weggesaneerd.

  1 Miljoen werklozen in 2021 en voedselbanken die omvallen.

 7. homefront

  Kijk zie hier, de vrijwilligheid word ten grabbel gegooid op basis van bevolkingsdruk

 8. M.Dikker

  Dit kunnen ze echt niet maken.

 9. Ernest Stern

  De Jonge stelt helemaal geen discriminatie voor, dat maakt Wout er van, maar interessanter is de vraag of een zekere mate van discriminatie terecht zou kunnen zijn.

  Er is een precedent bij de vaccinatie tegen de mazelen: kinderen die niet ingeënt zijn kunnen bij kinderdagverblijven worden geweigerd. Het argument: ze vormen een besmettingshaard voor andere kinderen.

  Als straks mensen uit vrije keuze besluiten zich niet te laten vaccineren en zich toch onder de mensen begeven vormen ze een gevaar voor anderen en remmen ze het terugdringen van de pandemie. Ik meen dat in die gevallen verdedigd kan worden dat geweigerd moeten kunnen worden in instellingen, horeca en openbaar vervoer.

  1. Augustus

   De mazelen ontwikkeld zich vaak tot een ernstige ziekte, het Coronavirus is een griep die zich in enkele gevallen kan ontwikkelen tot andere complicaties. Daar zit wel een heel verschil tussen, of zou je ook beperkingen willen stellen op mensen die de griepprik niet halen? Die zijn immers ook een gevaar voor bejaarden, chronisch zieken en mensen met een BMI over de 45.

  2. homefront

   “ze vormen een besmettingshaard voor andere kinderen.”

   Je bent een smerige zieke hond, uiteraard vindt ernestje het goed dat er op basis van een vrijwillige keuze wordt gediscrimineerd, er erger nog, ernestje is een staatsmongool die meent te moeten vertellen dat mensen een gevaar vormen voor anderen, hoe ziek is geïndoctrineerde ernestje eigenlijk, zijn cornonafetisjistische, op basis van valse en vooral foutieve testen, idioterie gaat echt alle perken te buiten, ik stel voor dat complotdenkers als ernestje per direct opgepakt zouden moeten worden..

   “Als mensen uit vrije keuze besluiten zich niet te laten vaccineren en zich toch onder de mensen begeven vormen ze een gevaar voor anderen en remmen ze het terugdringen van de pandemie

   Je bent echt een achterlijk imbeciel dat jij ervan uitgaat dat er een gevaar is een klinkklare leugen, ze moeten jou echt van deze site trappen…

  3. Arbeider65

   Zwets praat van jouw kant. Lees in andere nieuws bladen het zelfde. Ga je lekker inspuiten met die rommel.

  4. vandaag

   ach stront vlekje toch. Gelijk aan positieve discriminatie voor allochtonen en statushouders is dat discriminatie jegens autochtonen.

   Ga jij me even uitleggen hoe een gevaccineerd mens ( beschermd door vaccin) besmet kan geraken door een niet gevaccineerd (niet beschermd door vaccin) mens. Indien dit het geval is heeft het vaccin geen zin en is het slechts zakgeld voor de farmacie om de hele wereld te vaccineren.

   Je gewauwel slaat dus weer nergens op. Je gewauwel toont slechts aan dat je graag mensen die zich niet laten enten en kritisch zijn wil veroordelen en daarmee maatschappelijke paria’s wil maken. Geheel conform je papegaai gedrag en conform verwachting stront vlek

 10. saddy

  Mutaties maken niet uit, want die vaccins werken niet specifiek tegen Covid-19 maar tegen griep-verschijnselen in het algemeen.

  Nergens wordt Covid-19 als basis voor het vaccin genomen

  Er zijn fabrikanten die een verdund kamelen-corona-vaccin in de handel willen brengen, waarom lees je dat toch nergens?

 11. Arbeider65

  We krijgen allemaal een driehoek op genaaid. Rood voor Niet gevaccineerd, Groen voor gevaccineerd. Net als de joden in 40-45.
  Wat een debiel is die de Jong. Zelden zo’n hansworst meegemaakt en dat is partij leider van het CDA. Zegt mij genoeg.

  1. vandaag

   maar dat het gaat gebeuren op wat voor manier dan ook is zeker. U zult zich onderwerpen aan het rijks vaccinatie programma anders bent u een wappie , een complotdenker , een aso die anderen in gevaar brengt enz

   Zeer gevaarlijke ontwikkeling en het bewijs dat politici geschift zijn. knettergek

   1. Ernest Stern

    Niemand wordt gedwongen om zich te laten vaccineren, dat zou veel te ver gaan en is ook rechtstreeks in strijd met de grondrechten. De vraag is of mensen die dat niet doen geweigerd mogen worden in openbare gelegenheden omdat ze een besmettingsgevaar vormen. Ik meen dat dit onverantwoordelijke gedrag best consequenties mag hebben.

    Uit de hysterische scheldpartijen die ik hier ontvang raak ik kennelijk een gevoelig punt. Daarover is in rede te twisten.

    1. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een narcistische TR0L

 12. JFU

  Discriminatie wordt nu dus legaal. Ook als het medisch niet verantwoord is het vaccin te nemen omdat de patient medicatie gebruikt die in combinatie met het vaccin, zijn gezondheid ernstig kan schaden. Langzamerhand zijn we in een dictatuur beland zoals in Korea. Deportatie van weigeraars naar concentratie kampen is de volgende stap. De geschiedenis gaat zich herhalen zoals 75 jaar geleden.

 13. vandaag

  h**ps://www.groot-waterland.nl/2020/11/10/politie-edam-aan-de-deur-vanwege-een-video-video/comment-page-1/#comment-131940

  tijd om criminele asielzoekers aan te pakken hebben ze niet. Burgers lastig vallen kunnen ze natuurlijk volop. Nederland politiestaat.

 14. HierBenIk

  Ik denk dat onze oplichter en leugenaar Hugo van een koude douche gaat thuiskomen. Als je goed onderzoek doet dan weet je dat Corona ontzettend muteert. Zelf in de landen verschilt het virus en bij personen nu zelfs al. Nou, dan is het echt gewoon wachten op de eerste persoon die ingeënt is en toch Corona krijgt. En dit gaat echt gebeuren. Tel alles bij elkaar op en je weet dan dat het kaartenhuis van alleen mensen ‘toelaten’ die ingeënt zijn tegen Corona volledig in elkaar zal storten. Dit wordt één groot debacle, let maar op. Je moet maar net ingeënt zijn voor de juiste variant. Dus de kans dat je toch nog een andere vorm van Corona krijgt is aanwezig. Daarnaast weet je dat het testen van dit vaccin om ‘zgn’ gezondheidsredenen enorm is ingekort. Dit brengt zeer grote risico’s met zich mee. In mijn lijf never nooit zo’n spuit. Alleen angsthazen en niet nadenkende mensen kiezen hiervoor. Ik wens ze veel suc6.

 15. Genoeg van linkse dictatuur

  We gaan met deze regering weer terug naar de jodenster, wat een stelletje kneuzen, hoe eerder we er vanaf zijn van deze ameteurs hoe beter.

  1. HierBenIk

   Inderdaad en dan Willem Engel durven veroordelen wanneer hij zo’n vergelijk maakt. Bah, smerige deugers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.