Mooi! Politie arresteert mannen voor oproepen tot geweld bij Zwarte Piet-demonstraties in Eindhoven

In Eindhoven stonden demonstraties van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Pegida gepland. KOZP wilde niet naast Pegida staan demonstreren, want daar zouden ook hooligans tussen zitten. En die angst voor geweld lijkt niet onterecht, want de politie heeft twee mannen opgepakt die inderdaad tot geweld opriepen.

Het argument dat Sinterklaas maar een kinderfeest is kunnen we inmiddels wel vergeten. Zowel KOZP als hun tegenstanders zien het als een strijd om een traditie en dus om een stukje Nederlandse identiteit.

KOZP wordt niet meer geloofd als een groepje dat ‘gewoon’ haar mening komt verkondigen, want het is inmiddels wel overduidelijk dat ze die proberen op te leggen. En de tegenstanders zijn het zat dat zij worden beticht van het hebben van extreemrechtse of racistische sympathieën. Zo weggezet worden, terwijl er ook nog eens niet naar jouw mening wordt geluisterd (want dat hoeft niet), wekt frustratie in de hand. En zo hebben we nu twee kampen die elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen, terwijl geen van beide kampen nog een stap terug wil doen.

Volgens mij gaat dit dus het nieuwe normaal worden. KOZP wil weer ergens demonstreren. De tegenpartij komt dan ook. Een van de twee heeft er wat idioten tussen zitten die tóch een oproep doen tot geweld en de andere partij claimt weer slachtofferschap. En de politie wordt uiteindelijk verweten dat ze de veiligheid niet meer kunnen garanderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. pasco

  Ja, het is ook verschrikkelijk dat racisme in Nederland, dagelijks worden negroïden mishandelt, uitgescholden, van het leven berooft, gekleineerd!
  Maar het is toch heel vreemd dat ik, als blanke, dat nog nooit gezien oftewel heb meegemaakt!
  Wél van het omgekeerde heb ik weet: positieve discriminatie, witte kinderjes laten schrikken door dreigende kreten, spandoeken en borden mbt de intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten!
  Tja, ik zal wel niet goed hebben opgelet!

  1. gustav

   pasco/
   Daar gaat het helemaal niet om!
   Honderden jaren geleden bestonden er ‘donkere’ en ‘blanke’ slaven, enkel de ‘donkere’ nazaten hebben er plotseling last van, ze hebben plaatsvervangende geestelijke pijnen en beginnen nú, in de 21e eeuw, daarover te zeiken en te zeuren!
   Opvallend is dat de nakomelingen van de blanke slaven, geen kik geven mbt lang vervlogen tijden, je hoort ze niet!
   Zeer bevreemdend!

   1. toetssteen

    @Gustav
    Yep. Men zoeke eens op Ierse slavernij en ziet dat u gelijk hebt.

 2. NO8DO

  Hier bij De Dagelijkse Struisvogel mogen sommige onderwerpen echt niet besproken worden.
  nos.nl/artikel/2357627-bestuur-jongerenvereniging-fvd-trekt-zich-tijdelijk-terug-om-extreemrechtse-uitlatingen.html

  1. M. Brandenburg

   Waarom zou een bericht dat bolstaat van gezondverstand bol staat van integriteit en bol staat van zelfreflectie en directe actie om het probleem op te lossen niet genoemd mogen worden. Niet alleen is je actie belachelijk omdat je deze reactie post op het exact hetzelfde moment dat de media er over bericht als gevolg van een persbericht DOOR het FvD. Je doet alsof dit nieuws is, terwijl het enige nieuwsgehalte dat het draagt is dat het FvD direct actie onderneemt daar waar de staatspartijen op die punten telkens betrapt worden op het doofpot process dat direct in werking word gesteld, je klaagt dat de Dagelijkse Struisvogel niet bericht over het zelfreinigende gehalte van het FvD.

   Ik ga even in het bekende hoekje liggen van het lachen.

  2. homefront

   Toch bijzonder dat er zeer negatief wordt gereageerd door nanko, terwijl juist de FvD actie onderneemt…

  3. Loelap

   Nachtdo, u moet naar de Joop gaan daar kan alles besproken worden zolang je maar juiste Linkse mening hebt, ahum ahum.
   Overigens zijn de stukken over FVD op DDS, echt niet altijd positief.
   U bent dus af.

  4. vandaag

   quote NO8DO 3 uur geleden Beantwoorden
   Hier bij De Dagelijkse Struisvogel mogen sommige onderwerpen echt niet besproken worden.
   nos.nl/artikel/2357627-bestuur-jongerenvereniging-fvd-trekt-zich-tijdelijk-terug-om-extreemrechtse-uitlatingen.html end

   Keurig toch als je alle ruimte biedt voor een onderzoek en haar onderzoekers. Kan iedereen individueel gehoord worden.

 3. Maurits Dekker

  Vanaf het begin, al jaren geleden, was KOZP niet bereid om in overleg te gaan over de toekomst van het Sinterklaasfeest. Nee, alles was er op gericht om zwarte piet weg te pesten uit het land. De organisatie KOZP vertoont alle kenmerken van een dictatoriale organisatie. Nu zwarte piet in de meeste grote steden door zware pressie is verdwenen gaan ze zich er nu ook voor inzetten om ook Sinterklaas weg te pesten. Hij zou het symbool van de witte manlijke onderdrukker zijn.
  KZOP is gewoon een links-extremistische dictatoriale opruiende kinderen hatende club die trekjes vertoont die men b.v. ook bij IS en de Farc aantreft.
  KZOP weg er mee.

  1. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
   Debatteren met hem is niet mogelijk.
   Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  2. Ernest Stern

   Maurits had over de verdwijning van Zwarte Piet liever met KOZP willen onderhandelen, bijvoorbeeld door een geleidelijke uitfasering van Zwarte Piet af te spreken?

   1. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die voornamelijk leugens verspreidt.

   2. vandaag

    zwarte piet verdwijnt niet strónt vlé®k , wen er maar aan strónt vlé®k , dat is een gelopen race strónt vlé®k

 4. Ernest Stern

  Ook hier kwamen de oproepen tot geweld van de Pro-Pieters, in de regel extreem-rechts tuig.

  1. Mogguh

   Welnee, geen extreem-rechts tuig, gewoon Nederlanders als verzetshelden die desnoods geweld willen gebruiken om hun cultuur te behouden, werd destijds ook gedaan op de stranden van Normandië om hun cultuur terug te winnen van de nazi bezetter. Nu wordt getracht onze cultuur te behouden van het overnemen door gekleurde parasieten.

   Niks nieuws aan dus!

   1. Edjan

    @ Mogguh, helemaal goed.

   2. Brenda Welsh

    Er was niets om terug te winnen wat op cultuur leek destijds. Verdrijven en verslaan van de vijand was het doel. Nu in vredestijd krijgt een beweging als Pegi da volle support van sommige Nederlanders.

    1. Linksbuster

     En daar snapt brenda echt helemaal niets van….maar ja brenda is dan ook geen nederlander maar komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit een shithole.

  2. Vriend

   Ook nu weer komt de oikofoob Ernest Stern met een generaliserende, volslagen ongefundeerde en onbewezen haatuitspraak.

   Stern is behalve een pathologische leugenaar, een zware psychopaat die er op kickt om mensen tegen zich in het harnas te jagen.

   1. Ernest Stern

    Ik vermeldde slechts een feit, goede Vriend.

    Ik begrijp dat je je over dat feit ongelukkig voelt.

  3. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een psychopathische TR0L

  4. vandaag

   strónt vlé®k is een minderwaardig mens die een mening anders dan de zijne graag veroordeelt. Strónt vle®k heeft niets met democratie

  5. Linksbuster

   Quote… in de regel extreem-rechts tuig….end.
   KOZP is extreem links tuig….wie wind zaait………nsb strot vlek!
   P.S…..Krijg je geen hernia van dat op je rug liggen en dat gespartel en gekrijs?
   Off topic..Gisteren was de duitse propaganda msm op alle netten bezig om van een muis een olifant te maken…de linkse politici deden alsof een paar gasten van de AFD hen met knuppels en kettingen had aangevallen…..bleek alleen te gaan om een paar mensen die op 3 meter afstand wat foto’s van ‘politici’ maakten en hun enige opmerkingen toe riepen…van bedreigen of schelden was geen sprake..
   Precies als de ludieke actie van wat boeren om een voedselpakket af te leveren bij jetten….wordt door links direkt aangepakt en als zeeer bedreigend afgeschilderd…
   Mensen die protesteren tegen genomen corona maatregelen worden weggemept door de handhavers….echter als de lievertjes van extinction rebellion het verkeer platleggen worden ze door de politie weggedragen ipv weggemept…
   Stem PVV!

 5. vandaag

  kozp kan niet meer anno 2020.

  je kan elke tegenstander wel oppakken maar het wordt breed gedragen om deze idioten het zwijgen op te leggen. Gevoed door subsidies en extremisten uit de grauwe eeuw is kozp niet zo vredig als ze willen doen voorkomen. Het is een fascistische club die enkel bezig zijn een feestje te verknallen. Het is dus heel logisch dat deze club – handje vol – randdebielen actief bestreden worden en geen bestaansrecht hebben.

  Als politiek kan je blijven uitdragen dat zwarte niet meer kan maar dat is een gelopen race

 6. homefront

  De politie pakt de verkeerden op, sterker nog, kozp was zeer verbolgen dat ze niet op een plek mochten demonstreren die zij EISTEN, toen waren ze op hun zwarte zwaar gesubsidieerde pikkie getrapt..

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍

 7. Heras

  En weer zagen we romeo’s uit het busje springen. Verstoorden weer de demonstraties. Wie huurt dat soort tuig toch in? Men denkt: de burgemeesters.

 8. Rieks

  WO2 is nog maar 75 jaar geschiedenis en we leven weer normaal naast elkaar in Europa zonder de Duitsers elke dag aan te klagen. Waarom kan dat met slavernij verleden niet?

  1. homefront

   Omdat dit tuig die ons betichten van racisme en slavernij van het zelfde soort is als die mensen van toen…

  2. AS210854

   Wat te denken van de Spanjaarde en Franse die ons jarenlang bezet hebben.

 9. staleo

  De gekleurde kozp aanhangers zijn niet alleen uit op het verdwijnen van onze Piet, maar willen straks ook nog een flinke financiele vergoeding.
  In plaats van verbinden, gaan de meeste Nederlanders een antipathie krijgen van onze gekleurde medelanders.

 10. RvdBe

  Ik heb begrepen dat kozp niet meer in Eindhoven durfde te komen?
  Toch nog een lichtpuntje, extreem links laat zich verjagen door de gewone burger

 11. Ernest Stern

  Inmiddels heeft Trump de hier zeer geprezen advocaat Sydney Powell ontslagen. Die hysterische leugenmadam werd zelfs voor Trump te gortig. Haar aankondiging van ‘Bijbelse fraude’ bleek een waandenkbeeld.

  1. Mogguh

   En wat heeft deze leugen te doen in dit topic hysterische pisnicht?

   1. Ernest Stern

    Excuses, Mogguh, kennelijk in de verkeerde draad terecht gekomen.

    Wat vind je overigens van het feit dat de door jou hier gisteren nog uitvoerig geroemde Powell aan de kant is gezet door Trump?

    1. Oepsie

     Ja en? Wat te doen? Blabla, speklapje! Wel grappig, dat uitgefaseerde luitjes zoals jij, tegen het einde, zichzelf belangrijk trachten te maken. Je bent onzichtbaar en zal snel verdwijnen in de nevelen van het absolute niets!

 12. 56RdK

  De gearresteerden hadden gewoon hun excuus moeten aanbieden, dan was er niks aan de hand! Want zo ging en gaat het ook met die Akwasi!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.