Nederland blijft goede kant uitgaan met besmettingscijfers, opnieuw rond de 4700

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 4695 nieuwe positieve tests geregistreerd. Gisteren waren dat er 4709. Het reproductiegetal is daardoor vandaag ook gedaald tot onder de 1. Als we dit vol blijven houden dan krijgen we het virus redelijk snel in bedwang.

Zondag zaten we nog op 5700, wat al een flinke daling van ruim duizend besmettingen betekende, en nu dalen we dus opnieuw met duizend! Ook zien de ziekenhuizen langzaam maar zeker de druk verder afnemen. Al hebben we het dan nog steeds over 598 patiënten op de intensive care.

Wat nog wel een vertekend beeld geeft is het aantal sterfgevallen in de afgelopen 24 uur. Dat waren er namelijk 98, terwijl dit er maandag ‘slechts’ 40 waren. Maar hiervan weten we dat deze niet altijd op hetzelfde moment worden doorgegeven.

Het enige wat we nu met z’n allen moeten doen is het nu domweg vol zien te houden. Geen vroegtijdige grootschalige versoepeling en ook zeker geen extra maatregelen waarvan het bewijs voor de effectiviteit ervan niet valt aan te tonen, zoals een avondklok. Misschien dat er wel even kan worden gekeken welke maatregelen er nu genomen zijn die geen zoden aan de dijk zetten. Als we mondjesmaats weer dingen toe kunnen staan dan zou dat natuurlijk heel mooi zijn, maar het lijkt mij nog te vroeg om dat nu al direct terug te gaan draaien. Ik ben allang blij dat we duidelijk de goeie kant opgaan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Blitzkrieg

  Corona, whatever…

  1. hans-e-pans

   Waar zal men het zo druk over gaan hebben als heel veel mensen Corona/Covid-19 resistent zijn geworden?

 2. Ritter

  Off Topic maar Breaking news:

  Trump is nu minder dan een half procent van het winnen van Arizona en softwareproblemen in PA gaan naar verluidt de kant van Trump op

  Iets waar de reguliere media niet over willen berichtten; want die willen graag “hun man” in het Witte Huis hebben.

  ht*ps://twitter.com/KMCRadio/status/1326213319695474688

  1. Ritter

   Real Clear Politics heeft de officiële stand op dit moment:

   Biden: 259
   Trump: 214

   Misschien word het nog spannend als Trump Arizona wint.

   De media voorspelling is dat Biden wint in Arizona en PA maar het is nog niet officieel omdat er nog word geteld en rechtszaken lopen.

   ht*ps://www.realclearpolitics.com/elections/live_results/2020/president/

  2. Meriadoc Brandebok

   Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Pennsylvania rept met geen woord over een “glitch”. Dit lijkt me een duidelijke vorm van desinformatie.

   h**ps://www.votespa.com/Voting-in-PA/Pages/Pennsylvania-Voter-Election-Security-Information.aspx

   Hilarisch eigenlijk. Nu Trump in Arizona inloopt op Biden is ergeen fraude, maar toen Biden zijn achterstand wegwerkte in Pennsylvania, Wisconsin en Michigan, waren die stemmen allemaal frauduleus verkregem

   1. Vriend

    “…. waren die stemmen allemaal frauduleus verkregen.”

    Dat maak jij ervan. Niemand heeft beweerd dat alle stemmen frauduleus zijn verkregen. Wel dat er aantoonbaar fraude is gepleegd. Hoeveel en waar is nu precies waarvoor een onderzoek wordt opgestart. Iets waar jij je billen voor op elkaar knijpt.

    1. Beukman

     Hoe weet jij eigenlijk dat er fraude is gepleegd, dr Vriend?

     1. vandaag

      Omdat lijken niet kunnen stemmen tról

     2. Willem Bever

      Wat vinden onze deugmensen nou zo verwerpelijk dat de uitslag officieel wordt geverifieerd……anders zitten die mensen in de kiescommissie er ook maar voor piet snot en dat is allemaal niet errug logisch….zou het soms zijn dat er spelregels zijn afgesproken juist om dit soort situaties te vermijden
      Landslide

     3. M. Brandenburg

      Misschien de tientallen onder ede afgenomen getuigen verklaringen van waarnemers, enkel op de dag van de verkiezingen kwamen er al meer dan 1300 meldingen binnen van stemlokalen alwaar de demoncraten de waarnemers niet toelieten tot het stemproces wat grond is voor hertellen, immers waarnemers van alle partijen dienen vrij toegang te hebben en het verbieden dan wel onmogelijk maken van waarnemen is en misdrijf, daarnaast hebben we in het geheim opgenomen opnames waar de demoncraten hun mensen uitleggen hoe ze fraude kunnen plegen, hoe ze kunnen voorkomen dat waarnemers kunnen meekijken, hoe men stembiljetten kan aanpassen hoe deze ingeleverd moeten worden zodat ze enkel zouden opvallen indien er een hertelling zou plaatsvinden, het is een schokkende opname hoe de demoncraten hun mensen tot in de puntjes trainen hoe te frauderen, zelfs tot hoe te handelen, wanneer ze betrapt worden op het aanpassen van stembiljetten omdat de daadwerkelijke gerechtede stemmer op komt dagen, waarbij dit uiteindelijk neer komt op het bellen van de politie, wanneer de stemmer niet accepteert dat iemand anders zijn naam al heeft gebruikt om te stemmen, daarnaast word perfect uitgelegd, wat te doen wanneer een overledene stemt, en in welke container die stem verdwijnt om enkel bij een hertelling te komen bovendrijven.

      uiteraar is ook de glitch in de software al door de verantwoordelijke politici besproken op NATIONALE tv, waar hij uiteraard ontkent dat deze glitsch er vanaf het begin was, en dat het maar een korte tijd heeft gewerkt, hiermee insinueerd hij dat de software zichzelf voor korte tijd heeft herschreven om de fout mogelijk te maken maar dat het vervolgens werd herkend en werd hersteld, en dat de stemmen die aantoonbaar van Trump naar Biden gingen zijn teruggedraaid, echter dat is niet hoe software werkt, software doet waartoe het is geprogrammeerd en begaat geen fouten uit zichzelf, de glitch was er dus al bij aanvang, en dus moet alles herteld worden, en de fout werkte maar een kant op, de software werd enkel en alleen door demoncraten gebruikt. Dus wanneer de glitch de gehele telling heeft gewerkt tot het moment dat het ongedaan werd gemaakt, betekent dat overal waar de software is gebruikt een hertelling moet plaatsvinden. En dit is maar het topje van de ijsberg waar corrupt links (is dat geen pleoplasme?) altijd op te betrappen is en wat momenteel bij de huidige verkiezingen in de VS speelt. Maar links en verkiezingen zijn zoals bekend een middel om macht te grijpen, meer dan dat wordt er geen waarde aan gehangen, en alles is toegestaan om te winnen en naar geheel linkse traditie is fraude dan geoorloofd

     4. Beukman

      Brandenburg, zie link van mij elsewhere in deze draad.
      Wat de softwareprobleempjes betreft:

      But issues in the unofficial vote counts in Michigan’s Antrim and Oakland counties were caused by human error, not software glitches, according to reviews by the Michigan Department of State, county clerks and election security experts. Officials concluded that they were isolated cases that did not signal wider issues with vote counts elsewhere.
      And in Georgia, software issues only affected how poll workers checked in voters in two counties and delayed the reporting of results in another. The issues did not affect the counts.
      “Anyone trying to falsely connect the situations in the two states is spreading misinformation in an effort to undermine the integrity of our elections system,” said Tracy Wimmer, a spokeswoman for the Michigan Department of State.

      Hele artikel hier:
      nytimes.com/live/2020/2020-election-misinformation-distortions#no-software-glitches-are-not-affecting-vote-counts

     5. Beukman

      Brandenburg, zie link van mij elsewhere in deze draad.
      Wat de softwareprobleempjes betreft:

      nytimes.com/live/2020/2020-election-misinformation-distortions#no-software-glitches-are-not-affecting-vote-counts

    2. Meriadoc Brandebok

     Barr is bang om zijn eigen baan te verliezen. Dit is exact de wijze waarop Trump de democratie blijft frustreren: een op niets gebaseerd onderzoek opstarten. De man is nu eenmaal een anti-democraat.

     Er is hier wel degelijk beweert dat de stemmen gefraudeerd waren verkregen toen Biden inliep op Trump in Wisconsin, Michigan en Pennsylvania.

     1. Willem Bever

      Nee,
      Barr is exact zon $u; die zen ass probeert te coveren ten koste van alles en iedereen dus een goed vb van exact dat verschijnsel wat Trump probeert te doorbreken

     2. Willem Bever

      En vwb je laatste kansloze huilopmerking ja je hebt gelijk joh.
      Wacht maar af….iets met lachen

    3. Meriadoc Brandebok

     Vandaag is trouwensde voorzitter van de verkiezingsfraude-commissie afgetreden, omdat hij het niet verdragen kon dat Trump en Barr een op niets gebaseerd onderzoek op wilen starten.

     Denk daar maar eens goed over na.

     1. vandaag

      ja , denk daar maar eens goed over na brandende bok.

      lijken die gaan stemmen is geen fraude volgens dit heerschap. In plaats van onderzoek en weerleggen of bevestigen treedt hij af ! minstens erg verdacht

     2. Gerda2

      Brandebok@ Denk daar maar eens goed over na.

      Kunnen we ook aan jou vragen, je kunt het ook anders uitleggen.

   2. Ritter

    Meriadoc Brandebok

    Lokaal nieuws uit Nevada zegt dat een vrouw die 3 jaar geleden stierf, heeft gestemd met de post-in-stemming en dat haar man NIET gelukkig is

    Nevada was een van de staten waar de stembiljetten naar iedereen in de staat werden gestuurd, maar de echtgenoot van deze overleden vrouw zegt dat het stembiljet nooit bij hem thuis is aangekomen. Toch vulde iemand het stembiljet in, koppelde de handtekening aan haar eerdere handtekeningen en diende het stembiljet in net voor de verkiezingsdag.

    ht*ps://twitter.com/SteveGuest/status/1326213069136125956

    1. Beukman

     Toe maar Ritter, ze hebben een stem ontdekt die niet klopt, dat zet zoden aan de dijk. Gevolg van het feit dat de registers van overleden personen niet synchroon lopen met de registers van stemgerechtigden.
     Jammer dat we niet weten wat doden doorgaans stemmen he. Ik kan me wel voorstellen dat Trump bij hen erg in trek is.

  3. Piet51

   Zoals je ook op Twitter kunt lezen, geeft niemand de bron van dit onwaarschijnlijke bericht, terwijl iedereen ernaar vraagt. Maar niemand krijgt een antwoord.
   Een paar uur gelden was de voorsprong van Biden nog 15.000 stemmen.

   1. Willem Bever

    Context graag Piet altijd cijfers duiden …zeg jij toch altijd

    1. Piet51

     @Willem Bever
     Volgens CNN had Biden om ongeveer 09:00 uur ET 15.000 stemmen, met nog zo’n 67.000 stemmen te tellen. Maar ik vergiste me, sorry, want dat was gisteren om 09:00 uur ET. Daarna is er geen update meer geweest. De stand blijft dus onzeker. Maar in dit tempo schijnt het voor Trump niet snel genoeg te gaan om Biden in te halen, wordt er gezegd. Ook de senaat is in Arizona heel spannend met een minieme voorsprong voor Biden.

     1. vandaag

      blabla bladieblabla ,

   2. vandaag

    begrijpt de huis p3dó niet dat dit topic gaat over corona cijfers en niet over zijn Amerika fetisj ?

    dom arrogant stuk vreten

    1. Piet51

     @vandaag
     Op dit moment gaan 16 van de 19 reacties hier over de Amerikaanse verkiezingen, hoewel het initiërende artikel inderdaad ergens anders over gaat.

     Ik kon niet vermoeden, dat jij zo’n volgzaam type bent, dat je je netjes houdt aan wat de redactie je voorhoudt. Kom, kom, een beetje eigen initiatief kan echt geen kwaad, ook op jouw leeftijd niet. We schrijven hier over wat ons bezig houdt. Ik zag trouwens ergens hierboven ook een off-topic reactie van jouw hand, toch?

     1. vandaag

      blabla blabladieblabla , p3dó’s zijn minderwaardige mensen, Daar ga je niet mee in debat hoe subtiel ze de kinderen ook betasten viezerik.

      veel plezier mat je Amerika fetisj onwetende

    2. Thant Dolph

     Zegt de goorlap

     1. vandaag

      wat is er stront vlekje , boertje dwars ?

   3. Beukman

    Als je een beetje doorzoekt naar de auteur van dat twitterbericht, blijkt het te gaan om een vent die in de bak heeft gezeten voor geweldpleging en verzekeringsfraude. Er bestaat zelfs geen fakebron voor zijn cijfertjes.

  4. Beukman

   Eén bron is geen bron, Ritter.
   Donald tracht de verkiezingen van Biden te stelen. De man kan immers niet tegen zijn verlies en denkt alleen aan zichzelf.

   Vier jaar geleden brulde hij ook al dat er gefraudeerd werd. En toen Hillary the popular vote had gewonnen met maar liefst 3 miljoen stemmen verschil, schreeuwde hij eveneens dat er fraude in het spel was.
   Dit werd vervolgens onderzocht en wat denk je? Geen spoortje fraude gevonden.
   Als Donald een vent was geweest, had hij toegegeven dat hij zich had vergist en zijn excuses aangeboden.
   Hij zwijgt er echter al vier jaar over in alle talen. Hij kan het gewoon niet hebben dat er iemand van hem wint.

   Leer Donald beter kennen door de manier waarop hij golft (aanbevolen):
   youtube.com/watch?v=wWLj2-a6FLI

   1. vandaag

    lijken die stemmen , mensen die 2 keer stemmen , in het land van de onbegrensde mogelijkheden allemaal realiteit behalve voor wat Nederlandse tróllen die voorspelde dat biden trump van de kaart zou vegen.

    ongeloofwaardige onwetende tróllen wel te verstaan

    misschien kan de redactie wat gaan ruimen in alle off topic berichten over Amerika in de diverse draadjes

 3. vandaag

  lijkt veel op een influenza golf

  Alleen bij influenza laten we alles op zijn beloop en bij corona vernietigen we de volledige economie en welvaart

  1. Pauline Kummer

   Bij influenza verwerk je hetzelf. Met Corona is het complexer. Daar komt meer bij kijken dan een warme kruik en een aai over je bol. Maar even terug, draagt u bij aan onze economie of neemt u alleen af.

   1. Gerda2

    Pauline, je moet influenza wel serieus nemen.
    De afgelopen jaren stierven er gemiddeld 5500/6000 mensen aan deze ziekte.

    1. Gerda2

     Per jaar.

   2. homefront

    “Met Corona is het complexer”

    Onzin, griep is niet anders druiloor, maar als je de he-le tijd maar blijft herhalen en herhalen en herhalen en herhalen en herhalen lijkt het net alsof er heel wat aan de hand is…

 4. Kretoloog

  “Aantal sterfgevallen waren het afgelopen etmaal 98”.

  Dat klopt natuurlijk geen reet van. Het aantal doden in de afgelopen 24 uur bedroeg ruim 400. Daarvan minder dan een kwart aan Corona. Maar een dode zonder Corona vindt Wout niet interessant. Want Wout is nu eenmaal bezeten van Corona.

 5. NoDoubt

  Publication: Bulletin of the World Health Organization; Type: Research
  Article ID: BLT.20.265892
  John P A Ioannidis
  Infection fatality rate of COVID-19
  date 13 october 2020

  IFR is geen 3,4% maar 0,23%

  Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
  estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations, the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%): the rate was 0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.
  Conclusion The infection fatality rate of COVID-19 can vary substantially across
  different locations and this may reflect differences in population age structure and casemix of infected and deceased patients and other factors. The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

 6. Beukman

  Nu deze draad toch door mijn vriend Ritter is gestolen: hier een overzicht van de vijf grootste leugens gemaakt door trumpisten over deze zogenaamde verkiezingsfraude:

  volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vijf-redenen-waarom-trump-denkt-dat-er-fraude-is-gepleegd-en-waarom-dat-niet-klopt~b91cfb17/

  1. Piet51

   @Beukman
   Die postbeambte uit Pennsylvania, die beweerde dat hij opdracht had gekregen om Biden te bevoordelen, heeft zijn melding ingetrokken en erkend dat hij loog. Deze melding is door de Republikeinse partij gebruikt om de bewerkingen van fraude te onderbouwen.

   Het heeft er alle schijn van, dat de pogingen van Trump om herkozen te worden averechts voor hem gaan werken. En niet alleen voor hem, maar ook voor zijn partij, zijn aanhangers (gelukkig zijn er ook tegenstanders binnen de partij) en Amerika als leidende natie. Het is allemaal erg treurig.

   Ik heb ook te doen met iedereen die hem tot kortgeleden als leider zag. Maar vooral met hen die hem nog steeds steunen. De klap zal hard aankomen, wanneer die mensen merken, dat ze achter een gevaarlijke anti-democraat hebben aangelopen. Republikein zijn vind ik een te verdedigen politieke keuze, maar dan wil je toch niet zo’n aartsleugenaar als leider. Een aartsleugenaar die zijn uiterste best doet, met jammer genoeg toch ook wel wat succes, om het democratische systeem in Amerika af te breken.

   Ik ga ervan uit, dat alle Amerikanen snel tot bezinning komen en overgaan tot de orde van de dag. Over vier jaar komt er een nieuwe kans, maar die wordt nu wel met de dag minder.

   1. Mogguh

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=BbcgsJ4BDxc&feature=youtu.be

   2. Piet51

    @Mogguh
    Die beambte schijnt dat onder ede verklaard te hebben, maar later weer ingetrokken. Vreemde zaak, dus.
    Het past wel in het patroon van onterecht gebleken aantijgingen door de Republikeinen.

    1. Mogguh

     Dat filmpje is toch duidelijk genoeg, hij ontkent het te hebben ingetrokken, wat snap je daar niet aan?

     1. Piet51

      @Mogguh
      Heb je de reacties onder dat filmpje bekeken? En zijn chef houdt vol, dat deze man de beschuldigingen heeft geuit.

      Maar het belangrijkst voor mij is het feit dat Project Veritas hierachter zit en dan moet je altijd wantrouwend zijn. Voor mij maakt het opnieuw aannemelijk, dat Trump met achterhoedegevechten in een verloren strijd bezig is. Het doet me sterk denken aan die generaal in de Irakese oorlog die bleef beweren dat er niets aan de hand was, terwijl de tanks in gevecht op de achtergrond te zien waren. Dat vonden we toen hilarisch, dat wordt Trumps gevecht ook binnenkort, als hij zo doorgaat.

     2. Mogguh

      Wat heb ik nu te schaften met de commentaren op dat filmpje, de man bekent simpelweg voor de camera dat de Washington Post glashard liegt, hij heeft volgens eigen zeggen in dat filmpje niets terug getrokken, en wat jij van Project Veritas vindt interesseert mij ook totaal niet. Jij behoort nu eenmaal in het kamp van het ongedierte van linkse huize die een staatsgreep aan het plegen zijn in de VS.

     3. Piet51

      @Mogguh
      Lees je zelf wel eens wat je allemaal schrijft? De logica is ver te zoeken en dat weerhoudt lezers van een serieuze reactie. Maar ook daat zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

 7. Ernest Stern

  We kunnen vaststellen dat de aanpak van Rutte en de Jonge succesvol is.

  Knap gedaan.

 8. antoon5

  Ik reageer op het Corona gedeelte van dit draadje, en daarom mijn prangende vraag: waar heeft men het over

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.