Nederland boekenverbrandersland: bibliotheken verwijderen boeken met Zwarte Piet

Dit is totaal en volkomen onacceptabel. Onze cultuur wordt herschreven. Alles dat niet voldoet aan de stringente eisen van radicaal-links wordt verworpen. Nog even en ze gooien niet alleen boeken weg, maar verbranden ze zelfs.

De boekenverbranders van 1940 zijn terug van weggeweest:

Bibliotheken zijn op grote schaal en in stilte bezig om alle kinderboeken met Zwarte Piet te verwijderen Volgens directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) Anton Kok noemt dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. “Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen,” zegt hij in het AD. „Zwarte Piet is, wat mij betreft, ‘in strijd met de goede zeden’.”

Wat ben je dan een ontzettende smerige, zielige, geniepige man, zeg. Dat je dit je strot uit krijgt. Het is misselijkmakend. Zwarte Piet in strijd met de goede zeden? Dezelfde Piet die eeuwenlang deel heeft uitgemaakt van onze cultuur en die door jong en oud altijd met open armen verwelkomd werd in november en december? Die kinderen blij maakte met snoepgoed én cadeau’s?

Het is tijd voor ons — mensen die respect en waardering hebben voor onze cultuur en tradities — om eindelijk écht op te staan en dit wangedrag van extremistische progressieve viezeriken gewoon niet meer te accepteren.

Wij houden van onze cultuur en tradities. Er is niets racistisch aan — en we laten die radicaal-linkse, marxistische gekken die onze cultuur willen opdoeken ons onze cultuur en tradities niet afpakken.

Dus wat te doen? Heel simpel. Als bibliotheken Zwarte Piet eruit gooien gaan we gewoon niet meer naar die bibliotheken. We richten onze eigen boekclubs op. Daar hebben we verder niemand voor nodig. We kopen juist boeken met Zwarte Piet erin, en delen die zoveel mogelijk met vrienden van onze kinderen. Alles om ervoor te zorgen dat deze traditie blijft bestaan.

Zwarte Piet opgeven? Neen. Boeken verbranden dan wel weggooien omdat de PC-politie ze niet langer acceptabel vindt? Nooit!

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Forlan

  Helemaal gelijk, MVDG.
  Tot hier en niet verder

 2. Nostradamus

  Daarom verdient de middenstand dit jaar maar weinig aan mij. Hoe kan je pakjesavond vieren als er geen Zwarte Piet is die de zak met pakjes voor de deur zet?
  Geen Zwarte Piet durven tonen door de schreeuwende haters, geen inkomsten uit het feest.

 3. Dirk Jansen

  De meerderheid is nog steeds voor Zwarte Piet. Helaas neemt dit af omdat velen klaar zijn met de discussie, NIET de kleur. Dit laat maar weer eens zien hoe lafhartig veel Nederlanders zijn.

  Na jaren lang protesteren van een klein groepje galbakken, hebben ze eindelijk hun zin. Ik ben er van overtuigd dat de dictatoriale NPO en NTR (door u betaalt) hier de aanstichter van is door zonder enige vorm van democratie de roetveegpiet erdoor te drukken. Dit is zo gigantisch schandelijk en schadelijk voor Nederland dat de polarisatie hiermee in een sneltrein groeit. Indien er ongelukken en rellen ontstaan is de NTR hier verantwoordelijk voor.

  Een Vandaag:
  Veel mensen die dit jaar van mening zijn veranderd, zeggen dat ze voorstander zijn van aanpassingen ‘om de lieve vrede te bewaren’. Ze verwijzen hierbij naar de maatschappelijke onrust en demonstraties die afgelopen zomer en bij eerdere intochten plaatsvonden.

  Ook zijn ze klaar met de terugkerende debat: “Laten we het maar aanpassen, dan zijn we hopelijk voor eens en altijd van die eeuwige discussies af”, zegt iemand.

  ht*ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/flink-minder-mensen-willen-dit-jaar-dat-piet-nog-zwart-is/

  1. HierBenIk

   Een grove denkfout maakt het volk hierbij. Het is net als bij een zeurend kind om een ijsje, dat je dan uiteindelijk geeft om van dat gezeur af te zijn. Opvoedingskundig helemaal fout natuurlijk, want je beloont ‘zeur-gedrag’ dat tot het gewenste resultaat van het kind leidde. Ieder weldenkend mensen kan begrijpen dat BLM, KOZP, etc. dit ook realiseren en dus nu tot het bitterende einde zullen door blijven zeuren over alles en niets. Roep je geen halt toe, dan zal dit eeuwig door blijven gaan totdat dit soort gasten als PARASIETEN de dienst zal gaan uitmaken hier in NL en andere landen. Waanzin ten top! Mensen denk toch een beetje psychologisch na, het is zo simpel. De wereld wordt omgedraaid, wij worden nu/dan gediscrimineerd, want dat doen ze! Het is pas opgelost wanneer een ieder een ander in zijn/haar waarde laat en de dingen laat doen die hij/zij wilt. Ben je er niet mee eens, dan doe je gewoon niet mee en laat de ander in zijn/haar waarde! Dat is pas waarde liefde voor je medemens en democratie. Toegeven aan dit soort gasten is geen democratie. WORDT WAKKER!

   1. Loelap

    Men sch..t steeds meer op de eigen cultuur, met name aan linkerzijde van de bevolking. Men wil het eigene niet meer verdedigen.
    Het is tegenwoordig bon ton om de blanke medemens uit te schelden en hen te zien als de root of all evil. Men po.pt op eigen nest zoals dat heet. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling en zal er uiteindelijk toe leiden dat onze cultuur verdwijnt. Wat daarvoor in de plaats komt zal verre van een verbetering zijn.

    1. Shadow1100

     Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

     De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; moorkoppen; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en straatnamen van onze helden; nu weer de naam HAMburger; de term Gouden Eeuw; slavenvergoeding; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende; carnaval wordt verkleedfeest; de (te witte) vrijmibo; het afrikaantje heet nu tagetes, aangepast canon; het verwijderen van de gapers; zigeunersaus wordt “paprikasaus op Hongaarse wijze”; bol.com doet Zwarte Piet in de ban; onze gouden koets van de straat; verbod op alcoholreclame; Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin; klachten over ondeugende vrouwelijke topless kabouter in de voortuin; spruitjes voor de kinderen met St.Maarten;
     “Kerstmis is beledigend voor moslims en het is ‘islamofoob’ om het te vieren of zelfs te erkennen”; zwarte Piet-boeken worden verwijderd uit de openbare bibliotheken;

     Ik wilde pas bij de slager een tartaartje bestellen. Ik zag echter een Turkse man met een Russisch uiterlijk achter mij staan. Dus toch maar niet gedaan….

     Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
     Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
     De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
     Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee.
     Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee? Oh ja! Zwarte Piet te zwart, Sinterklaas te wit, te machtig, te katholiek. Wanneer doen ze een keer wat aan Americo, het op Leeftijd zijnde Witte Mannelijke Heteroseksuele paard van Sinterklaas?
     Maatschappelijke INstabiliteit.

     1. Logica

      Heel goed en nog veel sterker, want nog veel meer voorbeelden, dan wat ik hier schreef.

      Wat jij beschrijft is al in gang gezet. Het afschaffen van onze feestdagen gaan op termijn zeker afgeschaft worden. Ik ga dat als dikke vijftiger waarschijnlijk niet meer meemaken maar kinderen die nu geboren worden wel.

     2. Ned

      Helaas, en ik hoop dat net zoals het al eerder gebeurde in de geschiedenis mensen zich juist gaan vasthouden aan hun cultuur en meer patriottisch worden. Vanuit de EU vernietigt extreemlinks onze cultuur en straks ongetwijfeld ook onze taal (verengelsing) in de naam van cultureel marxisme. Dit wordt verkocht dat het “”niet meer van deze tijd is”” en dat “”nieuwe Nederlanders”” die vast voor een boost in de economie zullen zorgen zich beter voelen hiero. Intussen gaat islam knuffelen ook gewoon door.

   2. Yoyo

    Spot on!# Hier ben ik

    1. HierBenIk

     Tnx! 😉

  2. Loelap

   Jeroen Pauw nodigde in 2015 in de loop naar Sinterklaas 3 x anti zwartepieten clubjes uit in korte tijd. Vond ik nogal opvallend. Ook in de jaren daarna werden telkens anti ZP clubjes uitgenodigd.
   Hetzelfde geldt voor DWDD. De NPO heeft heel bewust de zaak zitten opstoken.

   Voor het opiniepanel van EenVandaag moet jij je zelf aanmelden. De mensen die de enquête invullen zijn dus geen doorsnee van de bevolking wat bij een steekproef wel het geval is.
   Ik vermoed dat het voornamelijk oudere tv kijkers zijn.
   Wel wordt de uitslag gebruikt om mensen te beïnvloeden om zo verder ZP in de ban te doen.

   1. Dirk Jansen

    “Ik vermoed dat het voornamelijk oudere tv kijkers zijn”

    Ik vermoed dat het met name activistische linkse mensen hieraan hebben deelgenomen, om juist een punt te maken, en omdat deze groep ook nog hun geluid (geschreeuw) wil laten horen. Rechts heeft de NPO al enige tijd verlaten. Bij veel Nederlanders is zwarte Piet helemaal geen punt, laat staan dat ze hierover een enquête gaan invullen.
    Maar zelfs met deze plausibele aanname blijkt dat er nog steeds een meerderheid voor het behoud van ZP is. En toch drukken ze de roetveeg Piet erdoor. Dit zet heel veel kwaad bloed. Indien democratische waarden niet meer worden gehonoreerd, is er dus ook geen reden meer om de democratie te respecteren en dus eigen belangen voor te laten gaan. De NPO vergeet dat elke medaille een keerzijde heeft. Dom, dommer, domst.

  3. Logica

   Volledig met je eens Dirk. Wist je dat clubs als KOZP stevig gesubsidieerd worden door de gemeente Amsterdam?

   Het is ook zo dat, ik denk voornamelijk om bovengenoemde reden, het echt niet afgelopen is als we hier alleen nog maar roetpieten hebben. Men zal steeds blijven zoeken nasr nieuwe dingen om de subsidie veilig te stellen.

   Je weet dat er al discussies zijn geweest over de negerzoen ( ook afgeschaft volgens mij nu) , de moorkop, ja zelfs de paashaas. De Sint zelf en ook kerst moet er volgens sommigen uit. Oh ja, de namen van tunnels, straten, etc zou ik bijna nog vergeten. Komt allemaal uit dezelfde hoek.

 4. Cor Grijpstra

  Schelden, dat is wat Michael nog rest, in welke discussie dan ook…

  1. Dirk Jansen

   Discussie??? Indien de democratie volledig wordt ondermijnd, is schelden wel op zijn plek. Maar ik denk niet dat het bij veel Nederlanders bij schelden blijft, en gelijk hebben ze.
   Nederland is een volledig van de pot gerukte dictatuur geworden! Wees er maar trots op.

  2. Hardline

   Stupide reageren, dat is wat Cor Grijpstra nog rest, in welke discussie dan ook…

  3. Loelap

   Dat doe jij zelf ook!

 5. Blondie

  Google eens naar deze anti Zwarte Pieten, Anton Kok.

  Verschrikkelijk, welke vrijheid deze kerel zich meent te kunnen aannemen, in MIJN zwaar gesubsidieerde openbare bieb.

  Deze kerel maakt van de lezers/gebruikers, openbare pionnen van zijn Linkse gedachte goed, met welk recht.?

  Verschrikkelijk, weer een stukje afbraak van Nederland.

  1. ZWEEDSE K0K

   in MIJN zwaar gesubsidieerde openbare bieb.

   Sooshumor.

   1. Seneca

    @kokkie
    een typische reactie die slaat als een tang op een varken. of het is een uiting van stupiditeit of je zweedse bloed gaat stromen. wat een kletskoek van de bovenste rang. en het ergste is: je maakt jezelf compleet belachelijk en dat is alles waartoe je in staat bent. pathetisch figuur.

    1. Loelap

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 6. rexm

  Het begint met het accepteren om boeken te verbranden, wat zijn de volgende boeken.??
  Dit alles over de rugjes van onze kinderen, als ze er niet mee eens zijn, dan inpakken en weg wezen, ga naar Bouterse en zorg dat daar Sinterklaas zwart wordt.!!!
  De oudere onder ons hebben de Krisstal nacht nooit vergeten.

  1. JFU

   De volgende stap is de brandstapel voor iedereen die een andere mening heeft dan de huidige extreem linkse clubjes , gesteund door onze regering.

 7. Lex

  Waar gaat het heen met ons land?

  Volgens mij is Nederland nu heel snel aan het aftakelen richting en linkse heil staat. Alleen de boeken wat de linkse elite goedkeurt dat mag de bibliotheek in.

  Wat is ons land toch onder 3 kabinetten Rutte hard aan het aftakelen. We staan er bij en kijken er na en doen niets helemaal niets.

  En stemmen 17 maart gewoon weer op de oude kliek.

 8. Lucky Luke

  Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Staat er slaaf, nee. Vroeger als je in dienst was bij een werkgever was je een knecht, we kennen nog bakkersknecht, slagersknecht etc. Tegenwoordig heet het werknemer, dat schijnen de meeste mensen allemaal niet te begrijpen, dus als lieden met een andere huidskleur die geen flikker van de Nederlandse cultuur weten moord en brand gaan schreeuwen over iets wat ze nooit zullen begrijpen, krijgen ze wonder boven wonder de halve Nederlandse bevolking mee. Schapen zijn het. daarom zijn de meeste werknemers ook knechten bij hun baas.

  1. Shadow1100

   Het zijn zelfs ZWARTE schapen…….!

   1. Lucky Luke

    Gitzwart

 9. M.Dikker

  Massaal het lidmaatschap opzeggen! Wij mogen wel betalen.

 10. ikweetwatikwil

  Helemaal mee eens Michael v d Galien. Een kleine groep die niets anders te doen heeft, daar wordt naar geluisterd. Mijn broer zaliger zei het al, Nederland oh Nederland een dikke kop maar geen verstand.

  Nederland is gemakzuchtig, laten we maar geen ruzie maken. En zo gooien we ons eigen cultuur uit gemakzucht weg. Lang leve de buitenlanders en het meelopende tuig.

 11. saddy

  Iedereen die meedoet aan de postcodeloterij betaalt voor dit soort onzin.

  Opzeggen dus.

  1. Blondie

   Inderdaad saddy.

   De angst loterij.

 12. AidemediA

  Perfect, Alle pieten weg, alle boeken weg, geweldig. Nu nog alle negers en negerinnen weg en dan is deze gekte gelukkig voorbij. Nederland schaam je!!!! De pootjes laten hangen voor dit niet gewenste volk is ten hemel schrijdend. Ik heb nog boeken met zwarte piet daarin. De eerste de beste die daar met zijn of haar grofstoffelijk handjes aankomt, zou willen nooit geboren te zijn.

 13. Nostradamus

  Boekjes met een vrolijke Zwarte kindervriend verbieden. En wat krijgen we er voor terug. Drill-rappers die elkaar met mes en pistool te lijf gaan. Zijn dat leuke voorbeeldfiguren voor onze kinderen?
  Iets gaat niet goed in dit land en dit land is het zat, C’est ca!.

 14. Yoyo

  We weten in ieder geval wat Anton Kok stemt.

  En dat stemt niet veel goeds.

  Bah, Anton!

 15. 56RdK

  HEAR, HEAR, Michael chapeau!!

 16. vandaag

  vast een tijdelijke verbanning door meneer kok

  die gekkigheid zit in de familioe

  stem sociaal , stem PVV

 17. vandaag

  iK hoop voor de miiddenstand dat de pieten haters sinterklaas gaan vieren met blanke pieten want anders krijgen ze een flink inkomsten probleem.

  Vele mensen hebben inmiddels besloten het niet meer te vieren. sigaartje uit eigen doos voor bol.com en a&h

 18. Telex

  De tweedeling in de maatschappij neemt alleen maar toe. Opgeven van de eigen cultuur wordt van alle kanten gepropageerd, geïndoctrineerd en d.m.v. hersenspoeling vernietigd.
  De Stasie zou er jaloers op zijn. Het ergste is nog dat vrome smoelwerk dat er bij getrokken wordt met die begripvolle gemaakte blik en geveinsde verontwaardiging. Steek voorlopig die 5 december maar in je …. en neem die dat onderbroeken veeg smoelwerk gelijk maar mee.

 19. Beukman

  De tijdgeest, die hou je niet tegen. Het kinderboek “Moeder, vertel eens wat van Adolf Hítler” zal je ook niet meer in een bibliotheek aantreffen (behalve dan vermoedelijk in het magazijn van de grotere bibliotheken).

  Oók niet op een kinderafdeling van een openbare bibliotheek vind je Sjors en Sjimmie uit de jaren 50 t/m 70, en een heleboel andere boeken waarin zwarten als inferieure wezens figureren. Zelfs kinderboeken waarin vrouwen voorkomen op een manier waarop we onze kinderen niet willen blootstellen, zijn denk ik grotendeels verdwenen óf staan in het magazijn.

  Als bibliotheken ergens geen zin in hebben, is het wel in vechtpartijen tussen ouders op jeugdafdelingen. Dan is het verwijderen van zwartepietboeken in de aanloop naar de definitieve afschaffing in Nederland van de knecht van de Sint wel de meest efficiënte oplossing. Jammer wel vind ik, want persoonlijk mag ik dat pikzwarte ventje wel.
  Maar get over it. De kinderen vinden het allemaal best, zolang ze maar cadeautjes krijgen.

  geheugen.delpher.nl/nl/geheugen/view?identifier=GBR02%3A126991367

 20. Bon-vivant

  Vooral kinderen van boven de 20 maken zich erg druk om dit issue.

  1. vandaag

   tja als je boekverbrandingen cultuur verrijking noemt heb je een gaatje erbij in dat pinda brein

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.