OMT drukt optimisme de kop in: Nu geen verdere versoepeling coronamaatregelen mogelijk

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het op dit moment geen optie om de coronamaatregelen te gaan versoepelen. Daarvoor dalen de besmettingscijfers te langzaam en is de druk op de zorg nog te groot.

Iedereen hoopt er natuurlijk op dat het kabinet coulant gaat zijn met de coronamaatregelen nu de feestdagen eraan zitten te komen, maar het OMT draait dat optimisme keihard de nek om. Daarin hebben ze overigens volledig gelijk, want het laatste wat je wil is dat de besmettingen na het Sinterklaasfeest weer de pan uitrijzen.

We zullen dus maar even moeten wennen aan het idee dat het jaar 2020 ook onder dreiging van corona zal moeten worden afgesloten. De snelle daling van de coronacijfers is namelijk afgevlakt. Dat betekent dat we wel degelijk op de goeie weg lijken te zitten, maar het virus er nog niet onder kunnen krijgen. Het zal ook geheid een rol spelen dat veel mensen zich nu niet meer laten testen (of dat niet eens meer durven) uit angst voor de uitslag. Volkomen irrationeel natuurlijk, en ook best wel gevaarlijk, maar ook heel begrijpelijk.

Maar goed, met een beetje geluk valt er nog wat van te maken. Als iedereen de komende tijd nou even goed uitkijkt… Misschien dat we dan nog een leuke kerst, of misschien een mooie oudjaarsdag, kunnen hebben met familie en vrienden (maar niet teveel!).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. homefront

  Ja een positief geluid moet natuurlijk gelijk de kop ingedrukt worden want ze moeten het wel zolang mogelijk uitstellen zodat mensen er zo kotsmisselijk van worden van dit achterlijk disproportionele beleid, met de bedoeling om mensen te dwingen zich te laten vaccineren, doet men dat niet dan mag men niet meer vliegen, op vakantie, op cruise, je wordt beperkt in de gezondheidszorg, bij ernstige lichamelijke calamiteiten, kinderopvang, openbare gelegenheden, zoals restaurants, gemeentehuis, ziekenhuis, winkels, en ga zomaar door, hoezo vrije wil…

  1. Dolph Thans

   Je wordt langzamerhand ook beperkt in de ontwikkeling van je verstandelijke vermogens lijkt mij als je zo doorgaat om in afzondering te moeten leven.

   1. homefront

    Aldus onze fascistische coronafetisjist bloemkist, die mensen graag wenst af te zonderen getuige zijn reactie…

 2. vandaag

  ach , tijdens elke griepggolf gooide we heel de wereld op slot
  🙄

 3. JFU

  Volgen jaar weer een nieuw virus…dus weer alles op slot, en dan wordt weer vrijwillig /verplicht een vaccin in gespoten om een klein beetje vrijheid terug te krijgen. We zullen eraan moeten wennen. De farmaceuten gaan gouden tijden te gemoed.

  1. Fortiori

   Het zou best wel eens kunnen dat de komende jaren de ene na de andere epidemi de kop opsteekt. Je doet er het beste aan om de richtlijnen van de overheid op te volgen.
   Op eigen houtje voor viruloog spelen is niet zo’n goed idee. Tenzij, tenzij je autodidact bent en meer weet.

  2. Fortiori

   Het zou best wel eens kunnen dat de komende jaren de ene na de andere epidemi de kop opsteekt. Je doet er het beste aan om de richtlijnen van de overheid op te volgen.
   Op eigen houtje voor viruloog spelen is niet zo’n goed idee. Tenzij, tenzij je autodidact bent en meer weet. Maar meestal is het zo dat twee amateurs minder weten dan een echte.

   1. homefront

    Jij coronoafetisjistische kanis houden

    1. homefront

     is natuurlijk “jij moet je”

   2. vandaag

    QUOTE , Fortiori , Je doet er het beste aan om de richtlijnen van de overheid op te volgen. END

    U mag slaafs volgen. U mag het lijf vol bagger laten spuiten.

    We hebben nog de rechten van de mens alwaar de integriteit op het eigen lichaam geldt maar ik vrees dat linkse fascisten zoals u snel gaan pleiten dat te beperken tot slaafs volgen.

 4. LifeBuddy

  ”Als [iedereen] de komende tijd nou even goed uitkijkt… Misschien dat we dan nog een leuke kerst, of misschien een mooie oudjaarsdag, kunnen hebben.”
  Ga een supermarkt in en kijk dan wie er Wel en Geen mondkapje dragen. Dan weet je gelijk dat het Geen leuke zijn, die de wetten in [nedere]land ondermijnen.

 5. werikke

  Besmettingen zijn niet erg.gaat om hoe ziek je bent.en opnames en doden worden minder.volgens mij zit er meer achter.en mooie is ik mag dat vinden.

  1. M. Brandenburg

   Inderdaad een daadkrachtige overheid accepteert het plkan om Ahoy in twee dagen om te bouwen tot noodhospitaal en je onlast in een klap de zorg en is de basis van de door de wetenschap al maanden geleden achterhaalde maatregelen compleet weg. Nadeel, de economie valt niet nog verder in een ravijn en de noodzaak om heel hard te roepen dat we hier zonder EUSSR niet uitkomen direct weg is.

 6. ropart

  die 1000 euro bonus gaat 500 euro af aan belasting hoorde ik, nog niks van vernomen in de media…… vreemd!

  1. ropart

   zorg bonus

   1. Jack Flash

    Wie zoet is krijgt Kerstmis wie stout is de roe.
    Dit domme gezeik houdt niet op, in 2021 krijgen we nog meer door de strot geduwd. 3e golf, 4e golf.
    Behalve die 8 meter zeespiegelgolf.
    Corona als middel om klimaatgekte erdoor te duwen.
    Ja, tis wat.
    En Nederland snurkt verder.

 7. josveraart

  OMT doet als Rutte & CO angst aanjagen wat is dat voor een CLUB????????????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.