PvdA presenteert Tweede Kamerkieslijst: partij sluit monsterverbond met Greenpeace

Naast alle Forum-perikelen is er ook nog ander politiek nieuws: de PvdA heeft zojuist haar kieslijst bekend gemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen. Er staan flink wat nieuwkomers op de lijst, maar de oudgedienden hebben veelal een mooie plek op de lijst gekregen. Kamervoorzitter Arib staat als tweede op lijst, en het is te hopen dat zij opnieuw benoemd gaat worden tot Kamervoorzitter volgend jaar. Het meest opvallende aan de kieslijst van de PvdA is Joris Thijssen, die op plek zeven staat. Hij is op dit moment directeur van Greenpeace. Het lijkt erop dat de PvdA de strijd aangaat met GroenLinks voor de ‘groene stem’.

De directeur van Greenpeace schuift aan met een behoorlijk netwerk binnen de groene lobby, iets wat de PvdA goed kan gebruiken om de kiezers weg te halen bij GroenLinks.

In de top tien staan vier nieuwkomers, Europarlementariër Kati Piri staat op nummer zes en is hiermee de hoogste nieuwkomer op de Tweede Kamerkieslijst. De overige nieuwkomers zijn Barbara Kathmann, wethouder in Rotterdam, en Habtamu de Hoop, raadslid in Friesland.

De PvdA staat al enkele maanden redelijk stabiel in de peilingen, het is de vraag of de PvdA het in zich heeft om richting de 20+ zetels te kruipen. Het partijprogramma is niet erg spectaculair en dus is de vraag wat de PvdA gaat doen om zich te onderscheiden op links.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Vriend

  De PvdA? Bestaat die nog dan?

  1. Edjan

   Zolang er Allochtonen zijn, zal de Partij van de Allochtonen bestaan.

   1. Cootje

    Die zijn voor zich zelf begonnen die kunnen alle in en uit in de subsidie Business

    1. lucinde

     Ik zie dat deze partij haar zaakjes en potentiële kiezers serieus neemt.

     Fijn om te zien dat het wel kan.

     1. Cootje

      Ja je kan er ook bij gaan liggen . Maar socialisten zijn gelukkig uitstervend in Europa . En Drees hangen apart met koperen nageltjes anders van het er van af

     2. Vriend

      Lucinde is een ouderwetse onbenul. Zo kom je ze nog maar zelden tegen.

 2. Cootje

  Bewezen in heel Europa waar socialisten geheerst hebben groeit nooit geen gras meer. Ze hebben geroofd gefraudeerd en gemanipuleerd dat zelfs hun schoonmoeders niet veilig waren , gedijen in een laag conjectuur en het duurt nog 30/40 jaar voordat ze uit de bestuur functies zijn verdreven. Wat een onkruid

  1. Thant dolph

   Probeer dat maar eens de generaties wijs te maken die ten tijde ten tijde van de kabinetten Drees de bevolking vertegenwoordigen. Ik ben geen socialist maar jij hebt geen enkel historisch besef…

   1. Loelap

    Drees zou zich in zijn graf omdraaien als hij ziet wat het huidige socialisme kapot heeft gemaakt.

    1. Cootje

     Nee als hij het wist zal hij terug komen als Sinterklaas want dat spelen zijn volgelingen al jaren .

    2. Edjan

     Drees heeft zich al omgedraaid toen hij uit de partij stapte in 1971.

   2. Cootje

    Was dat een socialist die de aow voor de toekomstige allochtonen heeft geschapen ?? Maar zijn volgelingen gaven ze de inkijk in de subsidie stromen en een gratis bakkie thee . Historisch besef is Hans Janmaat mag jij Drees hebben

    1. Telex

     Geachte Cootje ik las verleden week een interessant boekje over Janmaat met de titel Eerbetoon aan profeet Hans Janmaat. Stichting Hindoestaanse Schrijfkunsten “SHS”
     Rotterdam, 2008 En het interessante daaraan is dat het niet geschreven is door een witte rechts extremist. Waarom moest Yernaz Ramautarsing eigenlijk afgevoerd worden???

 3. Blondie

  De PvdA is de partij, van de portier van de Nederlandse landsgrenzen (wijlen) Joop de Uijl.

  Zijn slogan was, gelukszoekers kom maar binnen, vraag bijstand aan en laat je gezin overkomen, wij zorgen voor alles de rest van je leven.

  1. lucinde

   Gezinshereniging was plan CDA met toestemming VVD. Den Uyl zag het niet zitten

   Ken je klassiekers

   1. Loelap

    Nee dat was het plan van de PVDA. Overigens ging het over 4000 gastarbeiders.

   2. Logica

    Voor 1 keer moet ik je gelijk geven. Sommigen denken dat den Uyl van alle immigratie de oorzaak is. Hij schijnt echter ook gezegd te hebben dat Nederland met 13 miljoen inwoners vol zou zijn.

    Dit hele beleid hebben we mede te danken aan christelijke voorgangers van het CDA. Die hadden gezien dat de Spaanse en Italiaanse gastarbeiders allemaal weer huiswaarts keerden. Ze gingen ervan uit dat de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders ook terug zouden keren en zagen er geen probleem in om die mensen een Nederlands paspoort te geven.

    De PvdA is zeer medeverantwoordelijk voor de immigratiestromen maar dat kun je vooral de politici verwijten die vanaf de jaren 80 en 90 alles uit de hand hebben laten lopen terwijl ze veel meer kennis hadden dan de politici in de jaren 70.

  2. rexm

   Blondie.
   Joop de Uil heeft de staats schuld naar ongekende hoogte opgedreven, ze hebben met miljarden ontwikkeling hulp gestrooid.
   Een punt, 350 miljoen ging naar Palestina voor een haven te bouwen, de haven was klaar en binnen een week lag de hele haven in puin, shalom.

   1. lucinde

    En Joop stuurde zonder nadenken en zonder toestemming van het parlement direct Alles wat Israël nodig had in hun oorlog tegen Arabieren.

    En Wiegel en v Agt hebben na den Uijl de begroting laten ontsporen

    Ook hier, ken je klassiekers

    Overigens is -tig jaar geleden, die PvdA bestaat niet meer. We leven nu in 2020 en is het momenteel een gematigd linkse partij.

    U waarschijnlijk ook ontgaan

    1. Cootje

     Als je een goede socialist vind . Is het meestal in een kist . Waar ze zijn geweest groeit nooit geen gras meer , behalve voor hun eigen deur

     1. EvertB

      Een goede (neo-)conservatief, populist, extremist vind je meestal ook in een kist.
      U weet toch ‘over de doden niets dan goeds’?

    2. Telex

     Ja en Wim Kok (PVDA) had als commissaris van de ING geen bezwaar tegen exorbitante bedragen voor de bestuurders van die club (Gerrit Zalm VVD). En dat direct nadat de bankcrisis had plaatsgevonden en de Nederlander hiervoor opdraaide. Hoezo PVDA?

   2. Cootje

    Is Rutte dan ook een echte socialist ?? 61 miljard uitgeven aan Corona beslommeringen en daar komt die en daarvan 27,5 miljard € aan garantstellingen Europa , nu we dan toch maar in het diepe zakken Nog een paar lockdown hier en in Europa en we gaan economisch diep het putje in , dan krabbelen wij hier in het westen er na een jaar of 5/7 er wel weer uit en zijn we de failliete opvreters in het zuiden kwijt noemen ze korte pijn , een garantstelling van 27 miljard kan je over 50 jaar aan je kleinkinderen vertellen wij hadden een Pinokkio 10 jaar aan het bewind en was een ras socialist en daarom moet jij er dan nog voor werken

    1. EvertB

     Valt wel mee toch, Cootje, zo’n socialist is Rutte toch niet? Ideologisch nu tussen de sociaal liberalen en klassiek liberalen in. En wat is er mis mee om solidair te zijn met de afzetmarkt van Nederlandse producten? Dat houdt de werkgelegenheid bij ons in stand.

     1. Vriend

      27 miljard uitgeven om een deel van je afzetmarkt zeker te stellen, is hetzelfde als een gedwongen opheffingsuitverkoop te houden (alles moet weg!) om een faillissement af te wenden.

 4. rexm

  Dat sommige incompetent zijn in de politiek, proberen ze te compenseren met hun ziel te verkopen, straks is de PVDA verandert in Greenpeace, ja echt het zijn heel brave jongens bij Greenpeace.

  1. lucinde

   Incompetentie zien we voornamelijk bij rechts…
   Hoe rechtser hoe dommer.

   Begin bij alle afgetreden VVD’ers, van Pim naar Rita, de PVV brievenbuspissers, ttot de nieuwste Klucht van FvD.

   En dan vergeet ik er nog wel wat… de laatste natuurlijk code oranje met een van corruptie verdachte lijsttrekker

   1. Vriend

    De PvdA is de baarkamer van DENK: de domme socialistische pamperaars stonden aan de wieg van deze anti-integratiepartij van Nederland.

    Socialisme is communisme-light, by far het meest stupide politieke systeem dat ooit het daglicht zag. Politiekcorrect denken is er uitgevonden.

 5. Duckday

  Kamervoorzitter Arib is de beste zonder gezeur NEUTRAAL en met gevoel dat heeft U ook kunnen zien bij het voorlezen van de afscheid.En de rest kunnen ze opdoeken In de hoop dat ze verder geen enkele zetel meer krijgen De partij heeft meegeholpen om Nederland een afvalbak te maken. Breek nu eens het kartel en stem pvv geef deze partij een kans laat ze nu eens bewijzen wat ze beloven dan weten we gelijk of zij gelijk hadden En denk even na ONGEHOORD NEDERLAND heeft nog enkele leden nodig om de waarheid weer tegeven.DUS DOE DAT GEWOON Misschien dat we dan weer een ander geluid horen dan dat we door de linkse hap krijgen.Waarheid is op het ogenblik ver tezoeken in dit mooie land dat hebben we weer kunnen zien met het verhoor onde ede

 6. Edjan

  De PvdA was oorspronkelijk een arbeiderspartij. Rond 1965 waren de materiele doelen van de partij verwezenlijkt. De arbeiders hadden een goed loon, oude dag uitkering, ziekte uitkering, vakantie, TV, auto.

  De partij begon te zoeken naar nieuwe zielige groepen om te verheffen, dat werden mohammedanen, negers en vrouwen. De beweging Nieuw Links begon onder Den Uil. Drees zag het niet zitten maar hij bleef nog jaren bij de partij.

 7. halo1

  Het partijprogramma is “niet erg spectaculair”‘.. hoeft ook niet want 80 % van hun eisen zijn in feite al jaren (geleden) vervuld.. en de grenzen van links beleid liggen enerzijds bij het (niet)vertrekken van alle rijken en het (niet)aantrekken van alle armoedzaaiers van de wereld. Wat in feite (extreem)-links beleid is.. wordt geframed als het midden. En rechts beleid als extreem-rechts…

 8. Duckday

  Nog 3,431 leden hebben we nodig in 2020!
  Breng ON! op TV! Word lid voor 5,72 euro

 9. Peter Loosduinen

  Mochten er nog mensen zijn die in uw kennissenkring op de PvdA zouden willen stemmen, dan hoop ik dat u bij hen de ogen opent voor alle fouten en blunders van Lodewijk Asscher.
  God behoede Nederland dat deze lapzwans weer verder kan gaan met zijn slooptocht door Nederland.

 10. EvertB

  Het netwerk van Joris Thijssen zal zeker Diederik Samsom in zijn adressenbestand hebben. Deze bijzonder intelligente man ondersteunt Timmermans bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet.

  Het lijkt erop dat de PvdA laat zien dat zij de wetenschappelijke kennis en uitgebreide mogelijkheden hebben om een effectief klimaatbeleid op te zetten. Dat zal van pas komen in een volgend kabinet Rutte IV, Asscher I of Kaag I.

 11. LifeBuddy

  Het is NIET te hopen dat kamervoorzitter arib opnieuw benoemd gaat worden tot kamervoorzitter volgend jaar. Zij heeft zich door denk als grof vuil weg laten zetten en daar geen rechtzaak van gemaakt. Daarom is arib ONGESCHIKT.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.