RIVM positief over de toekomst: Nederlandse bevolking kan binnen een jaar worden gevaccineerd

Het RIVM kijkt hoopvol naar de toekomst, voor het einde van het vierde kwartaal van 2021 verwacht het RIVM iedereen te kunnen vaccineren. De meeste vaccinaties komen pas halverwege 2021 binnen, volgens een gunstig scenario, maar het vaccineren zelf zal niet heel veel tijd kosten. Het grootste deel van de mensen die in aanmerking komt voor een vaccinatieprik zal dit al voor het einde van komend jaar hebben gehad. En dat is goed nieuws, dat betekent dat wanneer de vaccinaties eenmaal binnen zijn het vaccineren zelf geen ellenlang proces zal zijn.

“De orde van grootte klopt dus, maar we zitten nu op het spoor dat het gaat meevallen. Als we naar de planning kijken, dan wordt een deel van de vaccins in het derde kwartaal geleverd.”

Er zijn echter nog flink wat vervolgstappen voordat de eerste mensen in Nederland gevaccineerd kunnen worden. Het vaccin moet namelijk eerst nog worden goedgekeurd binnen de EU en ook laboratoria gaan nog controleren of de kwaliteit van het vaccin wel goed genoeg is. Toch heeft het RIVM er vertrouwen in.

“Zoals het er nu naar uitziet is het niet waarschijnlijk, maar ook zeker niet onmogelijk dat we dit jaar nog beginnen met vaccineren”, vervolgt Van Delden. “We doen ontzettend ons best om zo snel mogelijk te starten, maar we hebben onvoldoende informatie om te zeggen of het dit jaar nog lukt of dat het begint volgend jaar wordt. Dat hangt echt van die drie stappen af.”

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Blondie

  Rondom deze Corona hype, is veel meer aan de hand, natuurlijk is Corona iets, griep is ook iets.
  Bij een groot deel van de bevolking is waarschijnlijk DNA afgenomen, hoeveel mensen zouden hiervan op de hoogte zijn.
  Alles is geregistreerd, je complete hebben en houden.
  Het is gewoon wachten op een noodwet, die de mensen verplicht om te testen en te laten inenten.
  De eerste maatregelen, worden al kenbaar gemaakt, voor personen die anti enting zijn.

  Verschrikkelijk, dit is het restant van het Nederland, wat in 1945 feest vierde.

 2. locutus-1

  Genetisch gemodificeerde gewassen mogen in Nederland niet geteeld worden, want we kunnen de gevolgen daarvan niet overzien. Je laten inspuiten met genetisch gemodificeerde rommel mag ineens wel….

 3. NoDoubt

  Met maar 9000 doden, heeft de regering ons verraden (Feike Sijbesma WEF, agenda 20-30) heeft ervoor gezorgd dat in heel EU vaccin is ingekocht, en willens en wetens wist van T-cel maar stuurde aan op B-cel. De pharma heeft afgedwongen dat als er met inentingen mensen schade of erger oplopen dat de regeringen betalen. Uw belastinggeld. De EU kost ons vele miljarden en maar roepen dat het goed is voor onze economie. Het zijn volksverraders ipv volksvertegenwoordigers.

  1. ervi

   U heeft gelijk.
   Dit zeggend als toekomstig geregistreerd ongevaccineerde.

   1. Gerda2

    Wat gebeurt er straks met de vele mensen die in de zorg werken en die niet gevaccineerd willen worden?
    Er zal een nog groter tekort aan personeel ontstaan als er voor hen een verplichting komt zich te laten vaccineren.

    Voor mij ook geen “vaccin” prik.

  2. Adriaen van Bergen

   Dat niet alleen, maar er zijn dit jaar amper griepdoden (+400), terwijl er de afgelopen 5 jaar gemiddeld 6400 griepdoden waren.
   Er klopt heel veel niet.
   En dan laten inenten met een als vaccinatie vermomde genenmanipulatie?
   Dacht het niet.

 4. Fascal

  Waarmee?
  Waarom?
  Waartegen?

  Het is geen vaccin maar DNA-modificatie.

 5. vandaag

  Je bent volledig krankzinnig als je die naald in je lijf laat zetten ! Begin maar met de kamerleden , ambtenarren en al hun familie.

  Ik doe niet mee !

 6. JochemX

  Het aantal echte slachtoffers, dus niet hetzelfde als ‘corona-gevallen’, is in het derde kwartaal 2021 gedaald tot vrijwel nul. Het vaccin is mosterd na de maaltijd. U gaat deze onzin betalen. Maar denk nou niet dat de volstrekt overbodige maatregelen erg soepel worden.

  1. JochemX

   De grap wordt dat het verzet tegen het vaccin steeds groter wordt. Mensen die zich kiplekker voelen laten zich niet snel lekprikken.

 7. Tom Bombadil

  Kan of moet?.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.