Slappe hap Halsema durft vooralsnog niet in te grijpen! ‘Amsterdam kiest voor eenrichtingsverkeer, wil winkels niet eerder sluiten’

Het is vandaag weer knetterdruk in de binnensteden van Nederland. Zo druk dat de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft besloten om -net als gisteravond- in Rotterdam de winkels een uur eerder dicht te gooien. In Amsterdam is het eveneens ontzettend druk, zeg maar te druk. Toch lijkt burgemeester Femke Halsema niet te willen ingrijpen. Liever kiest ze voor eenrichtingsverkeer in de Amsterdamse winkelstraten.

Het is weer Black Friday-tijd, een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen waarbij mensen op de dag na Thanks Giving in grote getalen koopjes gaan jagen. In de Verenigde Staten slaan koopjesjagers elkaar dan ook regelmatig letterlijk de hersenen in omdat ze niet willen misgrijpen als een flatscreen televisie opeens voor 100 dollar wordt aangeboden.

Maar in Nederland slaat het Black Friday-principe helemaal nergens op. De meeste producten worden in de weken voor Black Friday op geniepige wijze in prijs verhoogd om ze vervolgens op de ‘koopjesdag’ zelf tegen een zogenaamde hoge korting aan te bieden. En heel veel mensen hebben die retailtruc blijkbaar niet door en trekken massaal naar de stad om inkopen te doen.

Vanwege de coronacrisis hebben veel Nederlandse steden er dit jaar voor gekozen om Black Friday de hele week te laten duren. De bedoeling was om de bezoekersaantallen op die manier te spreiden, het pakt juist tegenovergesteld uit. Gisteren was het te druk, vandaag is het opnieuw te druk en voor morgen (zondag) -meestal de drukste koopdag van de week- houden we dan ook helemaal onze hart vast.

In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb inmiddels laten zien dat hij wel weet wat ingrijpen is. Dat deed hij voorbeeld toen een Black Lives Matter-demonstratie uit de hand dreigde te lopen, en dat doet hij nu weer door de winkels eerder te sluiten.

De Amsterdamse burgermoeder Femke Halsema maakte zich eerder al niet zo’n zorgen over massale drukte in haar stad en lijkt dat ook nu weer niet te doen. In plaats van maatregelen te nemen -zoals het eerder sluiten van winkels- kiest ze liever voor eenrichtingsverkeer in het centrum van Amsterdam. Slappe hap weer Femke, zoals we natuurlijk al van je gewend waren!

Update: Ook in Dordrecht sluiten de winkels eerder vanwege de drukte, evenals in Eindhoven waar de winkels al om 16.00 uur werden gesloten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Hulde voor de burgemeester, niks geen slappe hap maar gezocht naar een oplossing waar de middenstand baat bij heeft.

  1. CLoVis

    
   En nu alleen nog maar hopen
   dat de ‘bevolking’ van 020
   qua ziektebeeld adequaat reageert
   op haar beslissing.

   1. CLoVis

     
    Amsterdam – De massale koopjesjacht in de steden bezorgt medici en bestuurders kopzorgen. Winkelstraten puilen uit en oproepen om niet meer naar drukke gebieden af te reizen worden genegeerd. Dat roept de vraag op: wat bezielt mensen om toch massaal de drukte op te zoeken, terwijl corona op die manier ruim baan krijgt?
    (Telegraaf, heden)

   2. CLoVis

     
    Ik hoop dat ze het allemaal zullen voelen ook.

    1. Brenda Welsh

     U bent niet goed wijs. Volgens de vele reacties van DDS reaguurders is er toch sprake van een mild griepje? Met die gedachte zoekt men de drukte op om er uit te zijn en trotseert men de uitdaging van Corona.

  2. vandaag

   hulde voor halalsema die een demonstratie van 15.000 vrindjes en vrindinnetjes op de dam laat demonstreren zegt gekke corretje

   linkse horken meten graag met twee maten

 2. JFU

  Besmettingen in de buitenlucht zijn te verwaarlozen is gebleken…het gevaar zit binnen in de winkels e.d. Daar moet gehandhaafd worden, en de winkels die dit niet doen sluiten. De goed willende winkelier hoeft zo dan niet lijden door collega’s die er maling aan hebben. Gewoon prioriteit verleggen naar de winkels e.d, inplaats van buiten in de frisse lucht.

  1. Fascal

   “…het gevaar zit binnen in de winkels e.d.”

   Kletskoek en pure propaganda van de angstpornoverkondigers. Er is geen noemenswaardig gevaar aan een virus met een ifr van minder dan 0.2%. De politiek en de virus-media willen jou dat laten geloven.

 3. ropart

  winkelgebied maken van kerken en de moskee,daar mogen onbeperkt aantal mensen naar binnen en papiertje op je gezicht niet verplicht.

 4. 56RdK

  Ach joh, al die maatregelen voor zo’n onschuldig griepje.
  Die duizenden die reeds hieraan zijn overleden of nu voor pampes op de IC liggen, die hebben vast bedorven voedsel gegeten.

  1. ropart

   blm demo geen besmettingen, vele doden te danken aan beleid van beleidsmakers!, en die gaan mij niet meer de maat nemen!.

 5. josveraart

  In NL alles in de OVERTREFFENDE TRAP ZO OOK MET CORONA IEDEREEN DIE STERFT HEEFT CORONA???????????????????????????????????????????????????????????????? zeggen ze wie van hogerhand!!!!!!!!!!!

  1. vandaag

   we hebben ook geen influenza meer deze herfst , 3 x hoe-ra voor de genezing van influenza. In geen honderd jaar gelukt maar in 2020 gelukt zonder medicijnen

 6. Lex

  Ik ben Als Amsterdammer helemaal niet blij met mijn burenmeester ik heb het liefst dat ze vandaag nog opstapt.

  Hier heeft ze wel een punt. Dat ze niet de Amsterdamse economie nog verder gaat slopen voor een zware griep.

 7. de ziender

  Tsjonge! Waarom moeten winkels eerder sluiten? Ziet ook de DDS nog steeds niet dat er een fout toneelspel met ons in de bijrol wordt gespeeld?

  We zijn gewoon in een verschrikkelijke dictatuur beland waarbij dit nog maar het begin is.
  Maar ja, Kenneth gelooft nog steeds aan deze onzin; vroeger werden mensen bang gemaakt met god, nu met corona, allebei onzichtbaar..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.