Wie gaat deze corona battle winnen? ‘Minister Hugo de Jonge is op oorlogspad met het bedrijfsleven: Zorg versus economie’

Sinds het coronavirus begin dit jaar de samenleving van Nederland (en ook de rest van de wereld) uit elkaar wist te drijven, botsen medici, het bedrijfsleven en ondernemers op elkaar. Onze zorgminister Hugo de Jonge heeft zijn keuze al vroeg laten vallen voor de gezondheidskant. De economie lijkt daardoor -vooralsnog- ten dode opgeschreven.

Ondernemers probeerden eerst nog creatief om te gaan met de coronacrisis, maar het water staat ze inmiddels aan de lippen en ze willen dan ook zo snel mogelijk terug naar het ‘oude normaal’, tot zover dat nog mogelijk is. De Telegraaf schrijft dat het bedrijfsleven en ondernemers met de rug tegen de muur worden neergezet tegenover de machtige zorgminister Hugo de Jonge. Daardoor lijkt er steeds minder ruimte en bewegingsvrijheid te ontstaan om een bedrijf, kroeg of winkel nog rendabel te houden.

Hugo de Jonge verwijst al deze aantijgingen naar de het rijk der fabelen en concludeert dat er volgens hem juist GEEN sprake is van een tegenstelling tussen zorg en economie:

“Dat is echt buitengewoon onjuist. Het ligt juist in elkaars verlengde. […] Er is de laatste tijd juist heel intensief contact tussen mijn ministerie en de werkgevers.”

Dat die contacten er zijn klopt. Maar meestal worden die contacten begonnen door wanhopige ondernemers (noem bijvoorbeeld een Koninklijke Horeca Nederland) en niet door de minister zelf. Want laatstgenoemde wacht liever af en gaat voornamelijk (dan weer wel op zijn initiatief) in gesprek met de zorgsector. Dat is een keuze, maar doe dan niet alsof De Jonge en ondernemend Nederland “in elkaars verlengde” liggen.

Op de geluiden dat het niet zou boteren tussen De Jonge’s ministerie van Volksgezondheid en werkgeversorganisatie VNO, reageert hij alsof hij terug kruipt in zijn schulp: “Daar kan ik helemaal niks mee, sorry”, aldus een uiterst inhoudelijke De Jonge.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. vandaag

  omdat deze hufter en zijn partijkartel de zorg volledig uitgebeend hebben ( 77.000 ontslagen en I.C gehalveerd) moet het bedrijfsleven het ontgelden en worden we allemaal onderworpen aan krankzinnige regeltjes die effect loos zijn in de praktijk

  je bent een schandalige hypocriet meneer hugo de jonge met je fancy bordeel sluipers

  1. Albion

   Niets meer aan toe te voegen.
   Dit is het probleem.

   Een verpleegkundige wordt gezien als een idealistische loser en krijgt een karig loontje.
   Maar, bij wijze van, een influencer op instagram oogst respect en krijgt duizenden euro’s per maand.
   Ons systeem en onze sociale structuren zijn ziek.
   Open je ogen en zie, kijk naar het gedrag van je medemens, kijk naar de staat van de wereld. Wat is nou echt belangrijk voor je?

  2. Augustus

   En deze mensen blijven zich onderling baantjes uitdelen en worden door de makke Nederlandse bevolking niet uit hun ambt gezet. Daarom kunnen ze gewoon makkelijk door gaan met deze arrogantie.

   Hugo 9 maanden geleden: mondkapjes werken niet, nergens voor nodig. Hugo nu: mondkapje of boete. Wie deze nutteloze ambtenaartjes gelooft graaft z’n eigen graf. Het beste wat elk weldenkend mens nu kan doen is het schip verlaten voordat het gezonken is, wat geld opsparen en dan naar een functionerend land vertrekken.

 2. Fascal

  Het Pfizer-vaccin.

  Citaat: “De meesten van ons zijn wel bekend met hoe traditionele vaccins werken. Je krijgt een verzwakt of dood virus ingespoten, waarop je lichaam antistoffen tegen dat virus aanmaakt. Wanneer je vervolgens daadwerkelijk met dat virus in aanraking komt, ben je beschermd en word je niet of in ieder geval minder ernstig ziek. Het vaccin dat Pfizer heeft ontwikkeld, werkt anders. Het vaccin – aangeduid als BNT162b2 – is een zogenoemd mRNA-vaccin. Het vaccin herbergt geen verzwakt of dood SARS-CoV-2, maar messenger RNA (mRNA): een molecuul dat de genetische instructies herbergt voor het maken van de kenmerkende spike-eiwitten, te vinden aan de buitenzijde van het virus. Na vaccinatie gaan onze cellen met deze instructies aan de slag en deze spike-eiwitten produceren, waarna ons lichaam er antistoffen tegen kan aanmaken. Het is een heel nieuwe aanpak, die zeker in het geval van COVID-19 zeer veelbelovend is, omdat mRNA-vaccins veel sneller geproduceerd kunnen worden dan de traditionele vaccins. Ook is het gemakkelijker om op te schalen en grote hoeveelheden van de vaccins te produceren.”

  Bron: ht*ps://www.scientias.nl/het-veelbelovende-kandidaat…/ (14-11-2020)

  “Na vaccinatie gaan onze cellen met deze instructies aan de slag…”

  En daar schuilt het gevaar want dat weet je helemaal niet, bovendien kan dit totaal verkeerd uitpakken. Het gaat hier om genetische modificatie en daar kun je maar beter niet mee experimenteren, vooral niet als je bedenkt dat het ifr-getal lager is dan 0.2%.

  1. homefront

   Kijk dat berichten, hier wordt even haarfijntjes uitgelegd hoe het zit en dan zijn de coronafetisjistenwappies oorverdovend stil en zwijgzaam natuurlijk…

  2. Albion

   Dankje Fascal voor deze info. Ook ik wil gewoon graag weten wat er nu gemaakt is, en hoe het werkt. Mensen als Tim Engelbart willen het liefst zonder info en onder dwang de maatschappij hiermee injecteren, zodat hij weer verder kan met zijn leventje (ik kan me voorstellen wat voor klein leventje dat is gezien zijn reacties). Maar zo werkt dat niet bij weldenkende mensen.
   Ik wens graag te weten voordat ik het laat inspuiten wat de consequentie is. Ik heb geen zin in, bij wijze van, een tumor zo groot als een voetbal in mijn buikholte over drie jaar.

   Waarom stellen zo weinig mensen deze vragen??

   Er sterven per jaar 7 miljoen mensen wereldwijd aan luchtvervuiling.
   Elk mens heeft tegenwoordig microplastic in zijn of haar lichaam tgv plastic soup en niemand weet wat de uitwerking zal zijn.
   In Nederland beslaan rokers 9,2% van het totale zorgbudget op omdat ze een peuk willen roken.
   Er verdwijnen per jaar 2 trillioen peuken in de natuur en een peuk kan 40 liter grondwarer vervuilen.

   Waarom gebeurt dit??

   1. Linksbuster

    Q….Waarom gebeurt dit??…….
    Omdat er te weinig afvalbakken staan.

   2. JochemX

    Aanvulling: dit vaccin is nogal instabiel en moet bij min 70 graden Celsius bewaard worden. Zal heel veel praktische bezwaren opleveren en vereist nogal wat deskundigheid bij het ontdooien.

 3. Jack Flash

  Deze schoft Hugo zit de plannetjes van zijn superieuren op zeer oppertunistische wijze uit te voeren, in de hoop er zelf beter van te worden.
  Vroeg of laat zullen dit soort clichétypetjes ontmaskerd worden maar helaas is dan het kwaad geschied.
  Er frustrerend voor de mensen die weten wat deze schoolmeester op de volgende “persconferentie” de kleuterklas gaat voorliegen.

 4. ZWEEDSE K0K

  Onze zorgminister Hugo de Jonge heeft zijn keuze al vroeg laten vallen voor de gezondheidskant.

  Wie had dat nu verwacht, een zorgminister die voor de gezondheidszorg kiest.
  Je verwacht het niet.

  1. Ernest Stern

   Klopt, Kok, heel apart.

   😜

   1. Maurits Dekker

    WAARSCHUWING
    Ernest Stern is een TR0L

  2. Jack Flash

   Bruno Bruins zakte in ieder geval nog door zijn knieën.
   Je hoort niets meer van/over deze man….

   1. Ernest Stern

    Hugo de Jonge slaagt er in Corona in dit land redelijk beheersbaar te houden.

    Dat is heel knap en meer wordt van deze bestuurder niet verwacht.

    1. homefront

     Dé coronafetisjist ernestje laat zien hoe belangrijk hij corona vindt, hij schrijft het immers met een hoofdletter…

     1. Ernest Stern

      Dat is gebruikelijk en taalkundig ook correct, homekont, maar taal lijkt me niet zo jouw ding.

     2. homefront

      Nee hoor, jJe liegt, corona is niets zeggend maar jij wenst het heel belangrijk te maken logisch aangezien jij een enorme corona fetisjistige wappie bent..

     3. homefront

      Dit moet natuurlijk “aangezien jij een enorme fetisjistige coronawappie bent” zijn, maar dit begrijpt elk gezond weldenkend mens

     4. homefront

      “homekont”

      Uiteraard heeft dé aandoenlijke iets met “home kontjes”

     5. Linksbuster

      @ Homefront…
      Ernst en zijn aarsmaden band…bezingen:
      ‘Wij likken mohammedanen kontjes”
      Dus ik reken uw reaktie op “homekont” goed!

     6. Ernest Stern

      Linksbuster is ontmaskerd als pédofiel door een domme onthulling over de liederen die hij zong in het clubhuis van de Vereniging Martijn.
      Een pédoseksuele geaardheid is niet strafbaar, Linksbuster, misbruik van kinderen wel.

     7. vandaag

      er zijn maar 3 p3dó’s hier , beukhol , stront vlek en malle pietje dan hebben we het hopelijk gehad met kindermisbruikers die het normaal vinden kinderen subtiel te betasten

    2. Maurits Dekker

     WAARSCHUWING
     Ernest Stern is een verachtelijke TR0L

    3. vandaag

     beheersbaar stront vlek ? waarom rijzen de cijfers – welke niets zeggen over corona – keer op keer de [pan uit hufter ?

  3. JochemX

   Zonder geld geen kleding, dak, eten en uiteindelijk geen gezondheidszorg. Dus onze economie is niet onbelangrijk.

 5. homefront

  Nou diegene die de klos zijn zijn natuurlijk de burgers, getuige de exorbitante zorgpremie verhoging en het plezier dat alle mensen wordt afgepakt..

 6. Cootje

  Hugo mag het nog wel even volhouden , de Nederlander veranderd pas als hij diep in zijn portemonnee wordt getroffen , dan kan de onvrede zo groot worden dat de zielige Nederlander dan niet traditioneel gaat kiezen verandering komt er pas als ze de echte pijn voelen en zich bestolen of bedrogen voelen , dus nog een paar maandjes volhouden Hugo .of je nu gelijk heb of niet het doel heilig de middelen

  1. homefront

   zorgpremie stijgt exorbitant, dit is een begin

   1. Linksbuster

    @ Homefront
    Helaas betaal je meer, maar heb je iets anders dan corona onder de leden sta je voor een dichte deur.

 7. gargamel

  Op de een of andere manier zouden we de medicijnen overleven, maar we zullen ze niet van slechte kwaliteit maken, bedoeld om de symptomen van de ziekte te verlichten en niet om ze te genezen, zodat we de medicijnen zo lang mogelijk gebruiken en daardoor worden we gedwongen om ook andere te gebruiken.

  De farmaceutische “industrie” is het beste voorbeeld van belangenverstrengeling. Er zijn geen instrumenten die apothekers kunnen dwingen om hoogwaardige medicijnen te maken – het komt allemaal neer op concurrentie en ethiek. Maar aan de zakelijke kant zouden ze gek zijn om mensen te genezen, en er is een vreselijke belangenverstrengeling. het loont veel meer als de verschillende farmaceutische bedrijven het eens zijn dan dat ze elkaar opeten – zo is er veel voor iedereen. Het is natuurlijk net zo strafbaar als de productie van een slecht medicijn, maar het staat op papier en er wordt gezegd: “De boetes zullen ons 10 miljard kosten, maar we krijgen er 30 – we gaan een slecht medicijn produceren”.

 8. NO8DO

  Hugo doet het verkeerd.
  Corona is een hoax.
  Vaccins zitten vol microchips van microsoft.
  Corona is uitgevonden door Bilderberg.
  Zwarte Piet blijft.
  Trump wordt de volgende president
  Rechts wint in maart 2021 de verkiezingen zijn
  Baudet wordt onze redder en premier.
  ON wordt de grootste omroep.
  DDS vertelt gelukkig altijd de waarheid.

  Ik ben een weldenkende, slimme, realistische. rechtse stemmert.

  1. Ernest Stern

   “ Vaccins zitten vol microchips van microsoft.
   Corona is uitgevonden door Bilderberg.”

   Natuurlijk, lieverd.

   1. homefront

    Te dom om te begrijpen en vervolgens wegkijken, dat is waar de coronafetisjistische vaccinatiewappies goed in zijn…

   2. Maurits Dekker

    WAARSCHUWING
    Ernest Stern is een TR0L

  2. Linksbuster

   Microsoft produceerd geen chips dombo!

   1. Aborifa

    Chips die eet je en die zitten vol microchips en picadeeltjes.

    1. Ernest Stern

     Natuurlijk, lieve jongen.

     1. Rene van der Grijp

      “Natuurlijk, lieverd.
      Natuurlijk, lieve jongen.”

      Kabouter Stern is vanavond bevangen door homo-erotische gevoelens. Het werd tijd dat hij uit de kast kwam.

     2. Maurits Dekker

      WAARSCHUWING
      Ernest Stern is een TR0L

 9. Kretoloog

  Premier Rutte houdt al wekenlang de hand boven het hoofd van minister De Jonghe. Want anders was deze CDA-er met zijn debiele beleid allang gesneuveld. Maar Rutte is bang dat dan de toorn van de werkgevers op zijn hoofd neerdaalt. En dat kan hij als lijsttrekker van de VVD niet gebruiken. En zo zitten we nog wel even opgescheept met die koekwaus met zijn clownschoenen.

 10. Cootje

  Heel Europa ligt op één oor , en in zuid Europa op twee oren Corona geeft ze net het financiële zetje over de rand . De uitkomst daarvan dat landen Staten politici bestuurders en burgers hun solidariteit op de proef wordt gesteld , nu zijn wij Nederlanders en al op zeker geen Europeaan het is al erg dat je voor een zuid Europeaan moet betalen maar om er mee vergeleken te worden. En Hugo speelt het spelletje of hij wilt of niet aardig mee , Wilders hoeft niet met de oplossingen te komen als hij maar wel veel stemmen krijgt . Om de verdeeldheid goed uit te vergroten en te belichten , dus Hugo zijn beleid vergroot de tegenstellingen in ons land en dat is weer leuk voor de stembus uitslag in maart , in economische hoogtij kunnen de peilingen het aardig voorspellen , Maar dat wordt in maart totaal anders

 11. Linksbuster

  De vara maakt zich in ‘ kassa’ weer druk over het niet halal zijn van sommige medicamenten.
  Mijn Tip…gewoon niet innemen mohammed sukkels!

 12. saddy

  De begrafenis-ondernemers gaan winnen.

  Letaliteit zal per direct iets van 0,01 % zijn. Over de letaliteit op langere termijn durft geen fabrikant iets te zeggen, behalve dat ze niet aansprakelijk zijn natuurlijk.

  Mooiste samenvatting van deze hoax: Zwangere vrouwen mogen wegens risico’s voor de vrucht niet meedoen met de vaccin-tests, maar worden wel aangeraden/gedwongen om het vaccin in te laten spuiten.

  (2 spuitjes zouden 3 maanden bescherming geven, een zwangerschap duurt 9 maanden)

 13. gargamel

  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het sterftecijfer door coronavirusinfectie, dat officieel COVID-19 wordt genoemd, wereldwijd 0,14 procent, en er is niet bekendgemaakt welk percentage van degenen die stierven aan andere ziekten, meestal als gevolg van opgelegde maatregelen van vermeende coronabescherming. Tot dusverre heeft de schade aan de wereldeconomie als gevolg van de opgelegde beschermingsmaatregelen volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) 28 miljard dollar bereikt. Deze, publiekelijk onderdrukte gegevens roepen de vraag op: is een sterftecijfer van 0,14 procent een reden voor paniek en vooral vernietiging van de westerse economie?

 14. rexm

  Hugo gaat de battle winnen, onze blauwe platvoetindiaan, met een battle win je de oorlog niet mee.
  Hij kan zijn battle uitleggen als het tribunaal klaar staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.