Achterlijke Hugo de Jonge negeert smeekbede Gommers: nee, niet maandag beginnen met vaccineren ziekenhuispersoneel

Het is Hugo de Jonge weer eens gelukt om nóg incompetenter te worden dan hij al was: ziekenhuizen smeken bij monde van Diederik Gommers en Ernst Kuipers om een kleine voorraad vaccins, zodat medewerkers maandag gevaccineerd kunnen worden. Gebeurt dat niet, dan valt de zorg om. Maar De Jonge? Die geeft niet thuis – en weigert zelfs maar een toelichting te geven.

Gisteravond mochten Diederik Gommers en Ernst Kuipers langskomen bij Nieuwsuur om uit te leggen wat ze van het vaccinatiebeleid vinden – en dan met name het tempo (of het gebrek daarvan) eraan. Opmerkelijk genoeg deden de heren tijdens de uitzending de oproep aan het kabinet om maandag al te beginnen met het vaccineren van het ziekenhuispersoneel.

Diederik Gommers vindt het volstrekt onzinnig dat er niet al maandag begonnen wordt met het op grote schaal vaccineren van ziekenhuispersoneel. Dat personeel staat, zoals ze dat tegenwoordig noemen omdat ze zo van oorlogstaal houden in een poging om het land continu in een staat van angst en paraatheid te houden, ‘aan de frontlinie.’ Indien nodig rijden hij en Ernst Kuipers samen naar Oss om de vaccins op te halen.

De heren deden deze oproep ongetwijfeld omdat ze achter gesloten op dit punt keihard genegeerd worden door Hugo de Jonge en Mark Rutte. Misschien dat het lukt met wat publieke druk, zullen ze gedacht hebben.

Op zich een prima idee, maar er is één probleem: faalminister De Jonge kan zich nérgens druk om maken. Deze clown doet en laat wat hij wil. Meningen van experts doen er niet. En geeft zijn woordvoerder nu het volgende door:

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) reageert deze week niet meer op de dringende oproep van Diederik Gommers en Ernst Kuipers om aanstaande maandag al te beginnen met het vaccineren van ziekenhuispersoneel. Dat laat zijn woordvoerder weten.

Als de druk in ziekenhuizen echt zo groot is en als het daarom van het grootste belang is dat het personeel beschermd wordt… dan is het natuurlijk totaal gestoord dat Gommers en Kuipers hun zin niet krijgen. Dit valt niet uit te leggen. En nee, ook niet met gezeur over “de organisatie is moeilijk.” Gommers zegt dat de ziekenhuizen dit prima zelf kunnen organiseren, daar hebben ze niets of niemand voor nodig. Nou ja, alleen de vaccins.

Je vraagt je onderhand af of De Jonge en Rutte de druk op de zorg wel écht willen verminderen. Ze zijn maar wat graag bereid om maatregelen te nemen die ons onze vrijheden ontnemen, hoegenaamd om dat doel te bereiken, maar als zij door wat sneller in actie te komen de zorg uit de penarie kunnen helpen weigeren ze dat.

Deze mensen zijn werkelijk óf tot op het bot incompetent, of ronduit kwaadaardig. Een andere verklaring kan ik niet bedenken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bunky01

  Het lijkt mij goed om de verantwoordelijken (zonder enige uitzondering) van dit falend beleid NU ter verantwoording te roepen en ze zo nodig een jarenlange gevangenisstraf te geven. De met name in dit artikel genoemde figuren zijn in hoge mate verantwoordelijk te houden voor deze chaos. Evenals de lieden die in het verleden de zorg willens en wetens kapot hebben bezuinigd (uit voorgaande kabinetten en kamerleden die voor de bezuinigingen hebben gestemd). Al deze figuren hebben meters dik boter op hun hoofden.

  1. NO8DO

   Alle mensen die op deze landverraders gestemd hebben ook maar gelijk opsluiten?
   Ruimt wel lekker op.

   1. 2030

    Eindelijk verlost van het partijkartel. Uitstekend plan

 2. Bunky01

  “En geeft zijn woordvoerder nu het volgende door:
  Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) reageert deze week niet meer op de dringende oproep van Diederik Gommers en Ernst Kuipers om aanstaande maandag al te beginnen met het vaccineren van ziekenhuispersoneel. Dat laat zijn woordvoerder weten.”

  De minachting ten top. Hoe ver moet het nog gaan voordat er een forse reactie komt vanuit de bevolking. Deze man is volkomen van het padje af, net als de rest overigens.

  1. 2030

   quote De minachting ten top. Hoe ver moet het nog gaan voordat er een forse reactie komt vanuit de bevolking. Deze man is volkomen van het padje af, net als de rest overigens. end

   het volk laat zich rustig leiden naar het in ruste lijden.

   stem sociaal, stem PVV

 3. Morgan4321

  Incompetent EN kwaadaardig is natuurlijk ook nog een mogelijkheid.

 4. ropart

  gelukkig kunnen we verantwoordelijken straks wegstemmen met de uiterst betrouwbare duitse software waar onze stemcomputers mee geladen zijn.

  1. Thant dolpf

   Klopt. Laat dat maar aan de Duitsers over.

   1. 2030

    merkel stelt haar EU en haar vierde rijk zeker

 5. Edjan

  Je gaat je afvragen of het niet de bedoeling is om de vaccinatie zo lang mogelijk uit te stellen en in de tussentijd vreselijke verhalen over “code zwart” te verspreiden. Misschien hoopt “het gezag” op deze manier de vaccinatiebereidheid van het plebs te verhogen.

  1. ropart

   buiten dat code zwart een term is waar s. simons erg verdrietig van wordt, zou het zomaar kunnen dat het quotum van bejaarden genocide nog niet gehaald is en dat uitstel hierbij helpt.

 6. ikweetwatikwil

  Mij is het nog niet duidelijk hoe gevaarlijk corona is. Er zijn te veel tegen strijdig heden.
  Kind is niet vatbaar. Ondertussen is gebleken ,volgens de berichtgeving ,kind wel vatbaar en is besmettelijk. Ondertussen bleven de scholen open. En zo zijn er meer van dat soort dwalingen. Ook probeert iedere verdwaalde zijn straatje nu schoon te vegen. Ook de mensen in het hierboven genoemde artikel. Allen proberen belangrijk te zijn.
  Gommerts bv heeft zich alleen maar te bemoeien met voldoende IC bedden. Maar daar heeft hij in gefaald. Hij had de strijd moeten aanbinden met de regering. Niemand van die “belangrijke” mensen is eerlijk.

 7. NoDoubt

  Met dank aan het RIVM WHO en WEF is Nederland failliet. Weet u hoeveel doden dat kost. Weegt niet op tegen een synthetische griepvirus. Follow the monney.

  1. 2030

   van dissel weigert uitleg over zijn bankrekening

 8. zeester

  Eye opener….het lijkt haast wel of er een geheime agenda is waar mee zij zichzelf vrij kunnen stellen van en boven alle kritiek staan die de Nederlandse bevolking heeft op hun beleid

  1. 2030

   klopt agenda 2030 , als je hier tegen aanschopt ben je een complotdenker of een wappie. Ondanks de uitvoering van agenda 2030 doet men net of het niet plaats vind.
   Inhoudelijk mag dit niet bediscussieerd worden.

   zie npo met die malle Gijs

 9. ET007

  Wie moet die spuiten geven en wie moet er zorgen voor mensen als degene die het moeten doen zelf ziek zijn. En die groep kan zich zelf snel en goed bedienen. Dus de oproep die oa Gommers doet is een goed idee.
  Hugo is gewoon een incompetente nietsnut die liever nu even op de bank zit met zijn familie terwijl de Zorg door gaat.
  Dit Kabinet moet zich schamen voor het toekijken en zwijgen.

 10. ervi

  Gommers doet alsof al de zorguitvoerenden in de ziekenhuizen staan te springen om vaccinatie. In de hele gezondheidszorg,is een belangrijk deel van de medewerkers kritisch ten aanzien van de vaccins en zijn daarom niet bereid zich nu te laten vaccineren. Ik schaar mij daar onder.
  Het valt helaas te bezien welke consequenties kleven aan weigering

  Instellingen mogen hun eigen beleid hierop maken. Met mogelijk ontslag worden wij dan voor een oneerlijk moreel dilemma geplaatst. En laat ik voorop stellen, wij zijn geen coronawappies maar verpleegkundigen met gezond verstand.

  1. 2030

   Ik zou haast zeggen , houdt voet bij stuk , laat het

   1. 2030

    laat het UWV maar vollopen. Die burgelijke ongehoorzaamheid kunnen ze nooit betalen.

   2. ervi

    Dat ga ik, en veel collega’s die ik ken, zeker doen.
    Goede jaarwisseling.

    1. ikweetwatikwil

     Eindelijk ook verpleegkundigen die zelf kunnen denken.

 11. Drollevanger

  Ik weet niet hoeveel personen er per dag hier overlijden aan Corona. Laten we zeggen 50 per dag.
  Als het Coronavaccin werkelijk werkt. Dan zijn de bestuurders die het vaccin tegenhouden elke dag verantwoordelijk voor 50 extra doden.

  1. yellow thread street

   Niemand weet of dit nieuwe synthetische vaccin op termijn bijwerkingen geeft.
   En, krijg ik een garantiecertificaat mee dat ik 100% beschermd ben tegen Corona.
   En, voor welke periode ben ik beschermd, of krijg ik straks jaarlijks een verplichte herhalingsprik.
   En, wanneer ik het virus oploop, kan ik dan wel anderen besmetten of heb ik dan de zogenaamde groepsimmuniteit.
   Niemand kan hier de juiste antwoorden op geven, wel willen ze het vaccin je door de strot duwen, en als je het niet doet, dan volgen er maatregelen.

 12. Graaf1807

  Zulke BS van die Gommers en Kuijpers; slechts een ultra klein percentage van het ziekenhuis personeel wil dat vaccin ingespoten krijgen. De meesten zeggen “we kijken nog even [lees een jaar of wat] de kat uit de boom kijken, want we vertrouwen het niet”. Hieronder ook de hogeropgeleiden! Als Gommers c.s. vaccinatie gaan verplichten in de ziekenhuizen komt er een nog veel groter tekort…..oeps, was dat soms de bedoeling?

 13. Telex

  Wat nodig is , is een zakenkabinet. Mensen die weten waar ze over praten mensen uit de praktijk. Geen ijdele plucheplakkers en autisten die om de brei heen draaien, met neit meer dan theoretische kennis of zelfs dat niet eens. Mensen die begaan zijn met de bevolking waardoor ze zij gemandateerd. Laten we vooral ook niet vergeten zelf verantwoordelijk te zijn voor hetgeen we als volksvertegenwoordigers kiezen. Macht corrumpeert dus trekt het per definitie veel foute geïnteresseerden aan. Halveer de 2e kamer opdoeken eerste kamer en salarissen voor kwaliteit omhoog. Ophouden met die zichzelf op een voetstuk plaatsende narcisten die voorgeven er voor u te zijn, maar u niet zien staan als heter op aankomt.

 14. Drollevanger

  Corona bestrijding lijkt volgens velen weliswaar vast te lopen op de beschikbare bedden, maar die bedden zijn er nog plenty.
  Ik was in het ziekenhuis van Lelystad dat stond, op wat behandelruimtes na, nagenoeg leeg.
  De Corona bestrijding loopt vast op het gebrek aan personeel.
  De kabinetten Rutte hebben de zorg via het personeel zover gekort, dat er nu te weinig verpleegsters en behandelend personeel zijn overgebleven.
  We zitten nu met papieren tijgers op elk gebied.
  Ook bijspringen door defensie zal niet gaan. Nederland heeft nog nauwelijks militairen over.
  Volgens mij zijn er minder soldaten dan politieagenten in dit dappere land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.