#Aftreden! Twitteraars eisen MASSAAL dat afbraakkabinet Rutte III verdwijnt

Het is hartstikke leuk om te zien: Twitteraars eisen massaal dat het afbraakkabinet Rutte III zijn ontslag indient. Dit, natuurlijk, omdat de verantwoordelijke ministers en staatssecretaris een bijzonder kwalijke rol hebben gespeeld in de toeslagenaffaire. “Aftreden, direct! Dit is misbruik maken van mensen en macht,” aldus één zo’n Twitteraar woedend.

Rutte denkt nu niet aan aftreden, aldus De Telegraaf. Hij ziet vooralsnog geen enkele reden waarom het kabinet het bijltje erbij neer zou gooien. Oké, oké, de rechtstaat is volgens het onderzoek van de commissie én Pieter Omtzigt (van coalitiegenoot CDA) totaal ondermijnd, maar hé, sinds wanneer moeten daar consequenties aan verbonden worden?! Doe niet zo gek!

“Dat is echt nog te vroeg om te zeggen,” aldus MarkieMark terwijl het rapport er al ligt en dat rapport geen spaan heel laat van het kabinet.

Jammer genoeg voor jullie premier — niet de mijne, ik heb hem in mijn hoofd al lang afgezet met een motie van wantrouwen — denken heel veel Twitteraars daar anders over. “Hij treedt niet af,” schrijft Robert Zegveld. “Daar heeft hij zijn sukkels [voor].”

Lisanne de Hond reageert kort maar duidelijk: schandalig!

Nicole is iets minder zachtzinnig. “Die man is echt ziek. Sorry hoor. Maar aftreden is echt de enige optie na deze blunder. Als [j]e dat niet zelf ziet, ben je ziek.

Deze Twitteraar vindt het ook niet kunnen. Lodewijk Asscher, Eric Wiebes en Rutte zijn, schrijft hij, “een schande voor de politiek met hun doofpotcultuur.” Daarom zit er maar één ding op voor het kabinet: aftreden.

Zelfs linkse columnisten vinden dat het einde oefening moet zijn voor het fopkabinet:

De enige echte Leen is overduidelijk wat gepikeerd:

Jmuerahu is het daar min of meer mee eens. Opstappen, de getroffen gezinnen helpen, en daarna demissionair nadenken over hun zonden. Dat is wat het kabinet zou moeten doen:

En Wilma vraagt zich vertwijfeld af wanneer Rutte dan wél aan aftreden wil denken? Als dit de doorslag niet geeft, wat dan wél? Is het zelfs maar ooit mogelijk voor hem om ermee op te houden? Of gaat hij door, no matter what?

Tenslotte is ene Niek Gort er nog. Ook hij vindt dat dit einde oefening moet zijn voor het kabinet:

Het ergste is niet alleen dat Rutte niet opstapt op dit moment — en dat hij daar zelfs ‘nog’ geen aanleiding voor zegt te zien — maar dat hij na de verkiezingen van 17 maart vrijwel zeker ‘gewoon’ weer premier wordt. De kiezer beschermt Rutte. En dat is vreselijk om te zien, want onder zijn leiding is de rechtstaat zo ongeveer opgeschort.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. focus

  We hebben hier te maken met ruim 75% van de bevolking die dit vindt

  1. Linksbuster

   Liet die bevolking maar eens tijdens de verkiezingen blijken van hun afkeuring…nee dan gaat men toch liever op “safe”…al die enge verhalen over de brexit door de npo..daar loopt het de gemiddelde nl’er bij de gedachte aan een nexit al dun uit de broek.
   De lafheid zit diep geworteld in het nl volk..als boer zoekt vrouw maar doorgaat.
   Nl de natie van sukkels.

 2. unlocked

  Zal helaas geen verschil maken of die zeer grote groep moet onverkort hun stem aan Wilders geven.

  Het partijkartel moet je slopen dus een stem op vvd,cda, d66, gl, pvda, sp is een stem op de grootste partij de vvd.

  Als het stemgedrag niet massaal verandert zal er dus na het aftreden gewoon een nieuw rutte kabinet aantreden.

  stem sociaal, stem PVV voor het verschil

  1. Brenda Welsh

   Daar zal Wilders niet blij mee zijn, zoveel stemmen, zoveel zetels. Waar haalt hij zijn padvinders vandaan? U weet, er is maar één leider, één lid. En dat is Wilders. Wie uit zijn bestand kan er een ministerspost bekleden?

   1. focus

    Er zullen een hoop mensen opstaan die graag zoals jij ze noemt als padvinder het land willen mee gaan besturen, hoe is het toch mogelijk dat kwiebussen als brenda maar niet in de gaten hebben dat het land naar de kl*te gaat en dit ook nog verdedigen…

    1. yellow thread street

     Wilders heeft na vele jaren een compleet team met bekwame mensen om zich heen verzameld en is er klaar voor.
     We kunnen er als land alleen maar beter van worden.
     Rutte zal t.z.t. zelf op de vlucht slaan om te voorkomen dat hij wegens landverraad voor de rest van zijn leven het gevang in gaat.
     Het kan mij niet snel genoeg gaan.

     1. Monty

      ‘Wilders heeft na vele jaren …..’
      Maar Wilders kan nooit alleen een kabinet vormen ook al zou hij 40 zetels behalen.
      Hij zou een coalitie moeten vormen, maar met wie?
      Rutte heeft hij al uitgesloten.
      En om een coalitie te vormen moet je kunnen samenwerken en water bij de wijn kunnen doen. Maar met één agenda punt is dat natuurlijk lastig.

      Volgens mij blijft Wilders liever in de oppositie, wel de aandacht maar geen verantwoording moeten afdragen

     2. unlocked

      monty draait zijn langspeelplaat weer af. zeer eentoninge onzin

      dommerd is alweer vergeten dat wilders bereidt is tot een compromis zie het voorstel pensioen van damals

      stem sociaal, stem PVV

   2. Cootje

    Misschien vragen aan Henk kamp of wiebes of loek Hermans hebben vele posities bekleed en halen dagelijks de kranten wegens goed functioneren , en zijn baantjes jagers dus waarschijnlijk niet etnischs en politiek gebonden , vergeten mevr broekers knol

   3. driewerf

    Zal wel moeilijk worden ja ,want alle padvinders en ongure types zitten al in het kabinet .

   4. Loelap

    U (Brenda) lijkt me geschikt als minister in het kabinet Wilders, als minister van Omvolking.

  2. Monty

   Precies,
   stem Nationaal stem Sociaal stem op een partij voor de Arbeiders.
   Stem Wilders stem PVV.

  3. C.A.Barstow

   unlocked@

   +1

 3. Cor Grijpstra

  Twitteraars eisen massaal aftreden.

  Michael heeft 7000 volgers, dan kun beter spreken van – Michael Twitter volgers eisen massaal aftreden.

  1. focus

   1600 ondervraagden zeggen dat ongevaccineerden als melaatsen moet worden behandeld, dit wordt gezien als 75% van de Nederlandse bevolking..horen we jou niet over..

   1. ZWEEDSE K0K

    Indien u de volgers van Michael of de reageeders op DDS als een gemiddelde afspiegeling van de Nederlandse bevolking ziet, verklaart dat een hoop.

  2. driewerf

   Lastig he dat je op Twitter zoveel meer mag zeggen dan elders

 4. ZWEEDSE K0K

  Na het lezen van onder andere Michael zijn persoonlijke twitter heb ik moeite met het serieus nemen van twitteraars.
  Ik signaleer wel een hoog frustratie-gehalte.

  1. unlocked

   die frustratie heerst bij vele groepen micro zwetscockje

   je bent wat laat met je constatering flapdrol

  2. driewerf

   Patat bakker heeft moeite .Niks nieuws onder de zon mensen gewoon doorlopen .

 5. DenUyl

  Roverheid @RutteIII

 6. HD

  Mark zegt sorry en daarmee is de kous af voor de gemiddelde Nederlander, want gelukkig mocht de slijterij wel open blijven.

 7. Nico Sibelijn

  Welja, laten we de twitteraars van Nederland laten bepalen of de Regering moet opstappen.

  Overigens, het opstappen van dit Kabinet voor de ramp van de Toeslagenaffaire kan een passende gebaar zijn en ik ga er ook vanuit dat ze dit doen.
  Dat is dan een symbolisch gebaar van het falen van de Overheid over een reeks van jaren en met een breed gespreide verantwoordelijkheid.
  Voor het gevoerde beleid van dit Kabinet is er geen enkele reden tot opstappen.

  1. unlocked

   jouw fatsoenlijke competente bestuurders hebben ook in deze affaire geen enkele verantwoordelijkheid genomen strónt vlé®k. Smerige populistische regenten over de rug van kansloze slachtoffers van hun perverse overheidsdienst de belastingdienst.

   stem sociaal, stem PVV , als ook de grote groep van twitter dit doet sturen we het partijkartel naar huis.

   Doe de strónt vlé®k een plezier . Trump is weg , geef hem dus een nieuw topic voor 4 jaar.

  2. Cootje

   Niet alleen die rat moet opstappen maar laat die aub zijn vrienden in Europa mee nemen , de toeslag affaire komt op een leuk moment tot ontplooiing . De brexit doet er een duitje bij , Corona gevolgen doen de rest , heel Europa lig aan het infuus en het valletje van de rat staat op scherp . Al langer gezegd en geschreven 2021 wordt een prachtig jaar

   1. Nico Sibelijn

    Als Rutte, op dezelfde waardige manier als Kok indertijd ter zake Srebrenica, tot het collectieve aftreden van dit Kabinet besluit zal de overgrote meerderheid van het volk hem daarvoor waarderen en zijn kansen op herverkiezing alleen maar vergroot worden.

    Rutte is een staatsman met unieke kwaliteiten, geknipt voor zijn rol in een verdeeld polderlandschap en briljant in zijn bestuurlijke optreden. Ik durf te stellen dat we nimmer een premier van dit kaliber hebben gehad.

    Het Nederlandse volk begrijp dat in overgrote meerderheid dondersgoed. Het zou een enorm verlies zijn als hij ermee ophoudt.

    1. Janna47

     Dat klopt Nico Sibelijn…nooit eerder hadden we een premier van dit afschuwelijk slechte kaliber..en staatsman?….hoezo staatsman…kennelijk ken je de definitie ervan niet…..hoe moet je in elkaar zitten om dit een geweldige premier te vinden…een buitengewone deuger moet je zijn dan…man man

    2. Linksbuster

     Begrijpt.

  3. driewerf

   Vindt Nico niet dat de VVD en aanhang moet aftreden ??? OOGKLEPJES OP EN DOORRRRRRRRRRRRRRR HAHAHAHAAHAHAHAAHAH SNEUKONT .

  4. driewerf

   EEN SYMBOLISCH GEBAAR … het staat er echt hahahahahaha .

   1. Nico Sibelijn

    Ja, het zal niet tot gevolg hebben dat de politici die in heden en verleden verantwoordelijkheid op dit dossier droegen niet zullen worden herverkozen en opnieuw tot regeringsverantwoordelijkheid zullen worden geroepen.

  5. focus

   Het is toch triest dat er mensen rondlopen die dit kabinet met leugenclown rutte als zeer competent bestempelen…dan ben je op z’n zachtst gezegd een ruttewappie

 8. Aborifa

  Wat een onzin!
  Vertegenwoordigen die twittergekkies soms de stem des volks?
  Dacht het niet.

 9. Monty

  Stel dat het kabinet aftreedt en de oppositie zou op onverhoopt een kabinet mogen gaan vormen.
  Gaat nooit lukken, ze vechten elkaar nu al de tent uit. Laat staan als ze ministeries moeten gaan verdelen.

  Alleen Wilders heeft de touwtjes in handen, maar hij heeft alleen maar één doel.

  1. Cootje

   We zitten nu niet op oplossingen te wachten . Maar de verdeeldheid helpt het wel en het uitvergroten er van weer een deel wat afhaakt bij de Pinokkio BV . En 2021 begint met oplopende werkeloosheid oplopende faillisementen , harde brexit gevolgen allemaal ingrediënten om de Rutte doctrine aan de kant te zetten en als er twitteraarster zich daarbij aansluiten is dat een teken van de onvrede . Tot nu toe was de oplossing om zuid Europa te helpen en ons te laten stikken . Dat kan Wilders beter

   1. Monty

    ‘2021 begint met oplopende werkeloosheid oplopende faillisementen , harde brexit gevolgen’

    En hoe gaat de oppositie dit aanpakken? Ik hoor ze alleen maar benoemen wat het kabinet fout doet. Over hun aanpak hoor ik ze niet.

    1. Cootje

     Als je niet kan lezen moet je niet reageren , begin met we zitten niet op oplossingen te wachten . Als je 85 miljard € gratis in een potje in Europa stalt en Italië krijgt daarvan 6% gratis van Nederland is 5,6 miljard € . En de rest van die 85 miljard wordt verder weggeven , dan schat ik in dat Wilders betere andere oplossingen heeft , maar eerst het zittende zooitje slopen , in maart en dan komen de oplossingen van zelf

     1. Pauline Kummer

      Oplossingen hebben klinkt aardig. Maar wil je ook zelf meehelpen om die oplossingen uit te werken. Ga dat eerst vragen aan Geert. Om te scoren moet je wel in het veld staan. Tribune roepers heb je niets aan.

 10. C.A.Barstow

  Het is rampzalig voor land en volk maar deze verachtelijke landverrader blijft gewoon op het pluche zitten om verder te werken aan de vernietiging van ons land.

  Deze smeerlap is aan een klus begonnen die hij koste wat het kost wil afmaken
  namelijk ons land en volk verraden en verkwanselen aan dat verachtelijk linkse nazi ratten nest in Brussel.

  Alles is daar aan onderhevig, alles moet daar voor wijken en alles is geoorloofd om dat doel te bereiken, dit verraderlijke sujet haalt alles uit de kast, liegen, bedriegen, misleiden, bedonderen en bestelen van de Nederlandse bevolking, het is allemaal geoorloofd.

  Rutte is één van de grootste misdadigers in onze politieke geschiedenis.

  Houd deze smeerlap tegen,
  Stem tegen links,
  Stem tegen de EU,
  Stem tegen misleiding, liegen, bedriegen en het bestelen van de bevolking,
  Stem voor Nederland en de Nederlanders,
  Stem voor een Nexit,
  Steun die landen die hun voet dwars zetten en tegen dat linkse nazi bolwerk in Brussel ingaan,

  STEM PVV!

  1. Lucky Luke

   Stem PVV, Ah Jakkes Nee

 11. Peter R. de Elburger

  Als je vrijuit zegt dat het verplichten van mondkapjes een experiment is, is het zeer kwalijk dat je er überhaupt anders over zou denken. Onze grondrechten/wetten, alle codes die onze democratie zouden moeten beschermen, ze worden allemaal geschonden en ondermijnd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Code_van_Neurenberg

 12. LifeBuddy

  De arische sLinkse VVD,CDA,PVDA,D66,CU,GL, doet zaken met criminele organisatie Taliban. Als dit het nieuwe normaal is ,zit [nedere]land al in de [sifon] zwanenhals van het afvoerputtje. D’R uit met die Nazi Kopstukken!!

 13. Kleurloze Politiek

  @focus

  Das wel heel knap om zo even uit je duim suggereren dat 75% van de Nederlandse bevolking om zijn vertrek vraagt.

  1. Lucky Luke

   Juist in Maart gaan ze allemaal weer op hem stemmen.

 14. Lex

  Inderdaad de hoogste tijd dat die hufter de handdoek in de ring gooit.

  Dan kunnen we een maand eerder naar de stembus. Laat dit kabinet alstublieft klappen ze moeten nu even doorgaan de Teflon laag is nu bijna gebarsten en niet alles blijkt er meer vanaf te glijden.

  FVD is weer op stoom ook Geert Wilders is goed bezig ookal had ik eerder verwacht dat hij net al Baudet de aanval ging openen tegen het huidige coro na beleid.

 15. Bon-vivant

  Er wordt wel veel gereaguurd met aanprijzingen t.b.v. PVV en FvD, maar deze partijen hebben echt geen poot uitgestoken om de toeslagaffaire boven water te krijgen.
  Nee, het zijn Pieter Omtzigt en Renske Leijten die jaren lang deze kar getrokken hebben. Daarom hulde aan deze twee kamerleden voor hun niet-aflatende inzet. Vooral voor Pieter, want zijn partij zit zelfs in dit kabinet, dus zal niet iedere CDA-er hem dit in dank hebben afgenomen.
  Pieter en Renske zijn daarom mijn helden van 2020. Ik mag hopen dat bij de verkiezingen in maart de stemmers hebben onthouden wie de ware volksvertegenwoordigers zijn. En hen daarvoor belonen.

 16. Yoyo

  Rutte is als het hardnekkigste onkruid: Je komt er niet meer van af.

 17. Lucky Luke

  Op 17 miljoen Nederlanders waren er een derigtal twitteraars die vinden dat Rutte moet verdwijnen, wat een nieuws zeg en bedenk daarbij dat er binnenkort weer verkiezingen zijn waarbij Rutte en zijn VVD kliek weer gaan winnen, hoezo aftreden?

  1. Lucky Luke

   dertigtal

 18. Wim Vreeswijk

  Zo snel mogelijk een petitie lanceren waarin het aftreden van dit kabinet geëist wordt, dan kan die 75% zich gelijk waarmaken !

 19. Pjotter

  Wordt de Nederlander dan eindelijk na bijna 12 jaar te zijn belazerd wakker, Rutte met een onaantastbaar pensioen in het rijtje van de meer dan 6 nullen op zijn bankrekening, gepensioneerden uitgekleed, banen weg, bedrijven plat, ouderenzorg ontmantelt, enz. bedankt mister grijns, MP van alle Nederlanders en weg met de weggeef ministers.

  1. Lex

   Daarvoor kan hij heel wat lekker gozers thuis laten komen om hem te laten verwennen.

 20. Arbeider65

  Stelletje domme schapen. Op 17 maart zijn ze het allemaal weer vergeten. Dank zij de NPO zal Rutte en consorten weer alle zendtijd krijgen. Nou, Ik vergeet niets wat die man in 10mjaar heeft aangericht. PVV dan maar eens een kans geven?Of SP?

  1. unlocked

   tomatenclub zal ook braaf onderwerpen aan rutte

   stem sociaal, stem PVV

  2. Lex

   Ik kan je gerust stellen dat ik al jaren niet meer dagelijks naar de NPO kijk soms kijk ik naar Eenvandaag om te kijken met wat voor Horseshit ze komen.

   Telkens sla ik stijl achterover met wat voor leugens en verdraaiingen en framing ze weer komen.

   Het nieuws uit Amerika in bedroevend en staat stijf van de leugens verdraaiingen en manipulatie. De media heeft Biden al uitgeroepen tot de volgende president van Amerika Whoehahahaha.

   Alleen mensen als Beukman & co schijnen hier blindelings in te geloven.

   Gelukkig kijken steeds meer mensen met gezond verstand en een heldere blik hier doorheen net als het plan wat hier in Nederland word uitgerold. onder het mom van Caro na worden snel allerlei onheilspellende moties aangenomen en wetten er doorheen geduwd.

   In wat voor kut land leef ik.

   1. unlocked

    in het korea aan de noordzee van kim jung rutte met zijn over gesubsidieerde staatsomroepen.

    Het rooie knarretje heeft altijd een representatief onderzoek 😭😭 volledig in lijn met de voorstellen van het kabinet 🤮🤮🤮🤮.

    Nog nooit 1 kritisch geluid gehoord tegen het kabinetsbeleid !

    1. Lex

     Tja het is in en in bedroevend.

     Een Wake Up is vooral dat mensen met kerst niet meer bij elkaar mogen komen. Ongelooflijk we komen hier nooit meer uit of mensen moeten 17 maart dit kabinet weg gaan stemmen.

     Ach dan komt Rutte wel weer met mooie beloftes die hij toch weer niet waar gaat maken.

     De enige manier om terug te keren naar het normale normaal is anders te gaan stemmen.

     Stem 17 maart op de PVV of FVD.

     DOEN

 21. Bes Tolen

  Kok werd en wordt ook een groot staatsman genoemd. Maar wie minstens enig gezond verstand had, kon de trieste afloop van de Srbreniça affaire zien aankomen. Daarnaast had Kok op andere terreinen al duidelijk getoond geen verstand van zaken te hebben. Dat probleem doet zich ook voor bij Rutte. Onvoorstelbaar slecht was zijn behandeling van de dividendbelastingkwestie. Ze hebben wel capaciteiten maar die liggen in de communicatie. De wijze van spreken, die indruk maakt op de onwetende en de bevooroordeelde burgers. Voor de pers geldt dat die er in mooie omhaal van woorden, van de waarheid en werkelijkheid, gewoontegetrouw ondertussen, een eenzijdige tot valse voorstelling van zaken van maakt. [Zoals ik al vaker heb aangegeven, is dit een groot probleem in de westerse wereld].
  Het kabinet Rutte III is in haar uitwerking een afbraakkabinet, dat als vervolg op voorgaande kabinetten Rutte en ja, vele voorgangers sinds Van Agt Wiegel.
  Denk ook aan ”De verweesde samenleving” en ”De puinhopen van acht jaar paars”. Van de premiers was Balkenende nog de beste en ook hij schoot te kort want de regressie van de oude partijen wist ook hij niet te keren. En natuurlijk (!) niet de grote pijnpunten waaronder de massa immigratie. Illegale immigratie vindt in grote getale plaats en hier spelen lieden uit de kerken een grote rol, die zich niet tot alleen Nederland beperkt. Dat krikt niet alleen het aantal moslims op (ook veelal het werk van kerkelijk christelijk geïnteresseerden) maar ook het aantal christenen. Hierdoor is het aantal Rooms katholieken ondanks afval onder de Nederlanders de laatste jaren ook met procenten van de totale bevolking gestegen. Onder protestanten doet zich die stijging niet voor maar er zijn wel grote groepen binnen gekomen. Ondertussen is het aantal Roomsen drie keer het aantal protestanten en het percentage nu zelfs iets hoger dan het ooit is geweest. Ooit dat is de tijd van het rijke Roomse leven. Laat ook aan de eigenzinnige, illegale en bevoorrechte positie van die groepen bevlogen immigratie begunstigers een hard politiek einde komen. Ook, zo ook dat is een einde aan het huidige kabinet want anders blijft regeren een zootje. En een zootje blijft het anders ook op andere niveaus want die worden meegesleept in de uitvoering van onheil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.