Baudet: ‘We laten ons toch niet opsluiten?!’ FVD start petitie voor de vrijheid

Tegen De Dagelijkse Standaard laat Thierry Baudet weten dat zijn Forum voor Democratie vol de aanval inzet op de belachelijke lockdown van het kabinet. “We willen heel Nederland mobiliseren,” zegt Baudet, “daarom beginnen we nú een petitie voor de vrijheid.”

De petitie ging online een paar uur nadat premier Mark Rutte zijn toespraak gaf in het Torentje. We kregen te horen dat het kabinet zich zoveel zorgen maakt over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus dat het hele land op slot moet.

Baudet vindt dit terecht volkomen “onacceptabel en zelfs idioot. Ze spelen paniekvoetbal. De Jonge en Rutte staren zich blind op Excel sheets met allerlei informatie over de volstrekt onbetrouwbare PCR-testen die ‘besmettingen’ zouden laten zien, en ondertussen vergeten ze dat er nog een hele wereld om die sheets heen draait. Ik liep vandaag door Den Haag en zag overal bij restaurants en café’s dichtgetimmerde deuren.”

“Dit land staat economisch nu al op omvallen. Als deze lockdown doorgaat eindigen we uiteindelijk met misschien wel twee miljoen werklozen. De hele middenstand krijgt dan zo’n zware klap te verduren dat je je moet afvragen of men er ooit nog bovenop komt,” aldus Baudet.

“Forum voor Democratie vindt dit onacceptabel,” gaat Baudet verder. “Dit is doodeng. Een lockdown gaat véél te ver. Wij staan pal voor onze vrijheid. Daarom zijn wij vanavond een petitie voor de vrijheid gestart. We willen heel Nederland mobiliseren, van links tot rechts en alles dat er tussen in. In het licht van deze existentiële crisis verbleken al onze oude onderlinge verschillen. We moeten nu samen opkomen voor onze vrijheid, ongeacht onze afkomst, religie, seksuele geaardheid of politieke ideologie.”

Daar is geen woord aan gelogen. Deze lockdown van het kabinet gaat veel meer problemen veroorzaken dan het oplost. Het nieuwe Chinese coronavirus is een gevaar voor de gezondheid van met name ouderen en chronisch zieken. Die moeten we, als ze dat willen, in bescherming nemen. Maar het is volstrekt onzinnig en zelfs ronduit gevaarlijk om de hele economie op te offeren onder het motto van virusbestrijding.

Aangezien we op deze manier inderdaad afgaan op talloze werklozen en nog veel meer leed veroorzaakt door deze volslagen idiote lockdown van het totaal doorgedraaide kabinet moet iedereen die nog wél in vrijheid gelooft zich nu roeren. Of je links of rechts bent, progressief of conservatief of liberaal boeit me niet. Het gaat om onze grondrechten, om onze vrijheid, om ons recht ons leven te leiden op de manier die wij juist achten.

Tijd om op te staan en dit ook duidelijk te maken aan de boven-ons-gestelden die alleen maar bezig zijn met besmettingscijfertjes en totaal geen zicht meer hebben op het grote plaatje — laat staan op de vrijheden waarvoor onze voorouders letterlijk gevochten hebben en gestorven zijn. De petitie voor onze vrijheid en tegen de lockdown teken je hier. Ik zeg, doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Jack Flash

  Better late than never.
  Goed zo Mr Baudet.

 2. lucinde

  En nog een keer Baudet!

  Het kan niet op vandaag!

  1. Jack Flash

   Gelijk krijgt Baudet wel, wat jullie ook van hem vinden, net als Wilders.

  2. FVD

   En nog maar weer eens Lucinde

   Het kan niet op vandaag!

 3. Monty

  Leuk zo’n petitie maar wat voor oplossing zou Baudet voordragen om corona te bestrijden.

  Mooie woorden ‘We moeten nu samen opkomen voor onze vrijheid, ongeacht onze afkomst, religie, seksuele geaardheid of politieke ideologie’.

  Maar daar los je corona niet mee op.

  1. Jack Flash

   Corona is herhaling van Mexicaanse griep in het kwadraat.
   Alleen meer mediacratisch en psychopatisch aangewakkerd.
   Gaat immers om megageld inmiddels.

 4. Kleurloze Politiek

  Zegt de man met de meeste bizarre complottheorieën en die zijn eigen partij de grond in heeft geholpen..
  Nee met jou winnen we de oorlog tegen corona.
  Sorry maar dit is echt een rampzalige vertoning.

  1. leukeditter

   heeft hij dat gedaan of de smerige coup plegers

   1. Thant dolfph

    Het ander is het gevolg van het een. Maar dat wist jij stiekem ook wel.

    1. corenona

     tja , het gevolg van een overlopend riool zien we dagelijks hier adolf

     1. Thant dolfph

      Bedankt voor dit ongevraagde commentaar, Joseph

     2. Ronny

      Meriadoc Brandebok, wat doe jij voor de kost? Je weet wat ik doe. Misschien begrijp ik dan beter jouw standpunt, jouw uiteenzetting! Ben jij een zelfstandige, werkgever met personeel, werknemer in loondienst, gepensioneerd of misschien iemand met een uitkering? Dan kan ik hiet beter plaatsen. Bedankt zovast en ik respecteer je mening.

 5. Meriadoc Brandebok

  Als die petitie op de FvD-site is geplaatst kan Thierry er zo veel handtekeningen bij-jassen als hij wil. Tja.

 6. ZWEEDSE K0K

  Teken de FvD petitie
  DE VRIJHEID IS FVD 3.000.000 DODEN WAARD

  1. leukeditter

   ja en terecht

  2. Jack Flash

   3000.000 doden zijn een op de 6 Nl’ers.
   Ik heb er nog niet 1 op de drukke straten zien neervallen stomme kok.

  3. corenona

   waar kan ik die bewering vinden domme zwetscock ? zoveel doden zijn er wereld niet eens idioot !

   Wat ben je een vreseklijk naief dom links adept zwetscock

 7. halo1

  Hij is denk ik nog een beetje te veel keizer-zonder-kleren.. eerst maar weer even een jaartje zijn genialiteit bewijzen…dat geframe over “3000000 doden” : linkse demagogie: die mensen sterven (in een lang tijdsbestek) sowieso (ook aan ontelbare andere oorzaken): oud, zielig,ongelukkig, eenzaam, ongezond, leven “gedaan” enz. Maar hoge ziektekosten : 24000 euro per gezin (2 kinderen) per jaar .. dat is pas echt schandalig!

 8. focus

  Bijna 25.000 x ondertekend

  1. Willem Bever

   Gaat idd hard ongeveer 1 per seconde

 9. DubbelZout

  Thierry “bijna iedereen die ik ken is antisemiet” Baudet gaat over lijken en kotst op zorgpersoneel
  Je moet maar durven

 10. Lex

  Het modder vloeit weer rijkelijk hier op DDS.

  Wat een vieze gore modder.

  Gat verderie.

  Wat een anti Baudet schorem weer op DDS Bah.

  WAAR IS DE GRIEP GEBLEVEN? IS DEZE HERNOEMD NAAR CORO-NA?

  Hij heeft gewoon groot gelijk de hele boel word plat gelegd voor een zware Griep en dat voor een mortaliteit van 0,25% nog geen 8000 mensen waarvan 90% al ziek was.

  daarvoor gaat de hele boel naar de kloten mensen zien hun toekomst in duigen vallen.

  Je zult toch maar een koopwoning hebben en het bedrijf waar je een goedbetaalde baan had die is door de coro-na failliet gegaan even een jaartje WW daarna kom je in de bijstand en kun je het koopwoning op gaan eten.

  Dan al die mensen die na jaren sparen en zich vaak diep in de schulden hebben gestoken voor een winkel of bedrijf die verplicht dicht moeten en dus al failliet zijn of binnenkort failliet gaan.

  En velen van jullie lopen hier met modder te gooien naar Baudet ga je schamen.
  Hij komt op voor die ondernemers en bedrijven.

  Velen hier hebben totaal geen medeleven met andere mensen in de samenleving tiest heel erg triest wat leven we in een rot wereld.

  Ik heb gisteravond al getekend.

  Als je straks nog naar de sportschool wilt gaan of een avondje stappen en een biertje wilt drinken in de kroeg, dan doe je er verstandig aan op die petitie voor onze vrijheid en tegen de lockdown te tekenen.

  1. ZWEEDSE K0K

   Hallo fraudewappie Lexie, hoe zat ht ook alweer?

   Bij de stemming van het kiescollege
   in de VS heeft Joe Biden het vereiste
   aantal kiesmannen achter zich gekregen.
   Hij kwam zoals verwacht uit op 306 van
   de 538 stemmen.Trump kreeg de steun van
   232 kiesmannen.

   In alle 50 staten kwamen de kiesmannen
   bijeen om namens de kiezers de winnaar
   in hun staat aan te wijzen.In theorie
   konden ze afwijken van de keuze van de
   kiezers,maar dat gebeurt zelden.Ook nu
   stemde elke kiesman zoals verwacht.

   President Trump,die de uitslag betwist,
   heeft gezegd dat hij het Witte Huis zal
   verlaten
   als het kiescollege Joe Biden
   officieel uitroept als winnaar.

   1. DubbelZout

    Zeg dat nou niet
    De wappies hebben het al zo zwaar 😀

    1. corenona

     hoe kom je bij die conclusie ?

   2. Lex

    Ik ga niet alles 2x beantwoorden ga naar het andere Trump draadje.

   3. corenona

    domme frituurboer zit weer in het verkeerde topic te roeren. Walgelijke arrogante clown die enkel kan tróllen

 11. corenona

  getekend ,

  77.000 man ontslagen. I.C capaciteit sinds 2017 gehalveerd. De mortaliteit 0,2%. Geen influenza doden. Kanker patiënten sterven aan corona. Ben ik nu een wappie dat ik niet luister naar een dictator in een torentje ? Mensen ontwaak.

 12. Yoyo

  Nu al ruim 53.000 handtekeningen binnen.
  Spread the word!

  1. Edjan

   105.000

 13. Ronny

  Met veel plezier lees ik regelmatig “De Dagelijkse Standaard”. Vaak selecteer ik snel de interessante artikelen die ik dan verder wil lezen. Zelden lees ik de reacties die worden gegeven op de redactionele stukjes. Wanneer ik ze sporadisch toch lees bij een interessant bericht ben ik vaak al weer snel teleurgesteld over het bedroevende niveau van de gegeven reacties! Vaak beledigend, kwetsend en totaal niet onderbouwd. Zelf heb ik al veertien jaar met veel plezier een eigen bedrijf dat nu door dit “achterlijke” beleid van Rutte en de Jong voor de tweede keer dit jaar gedwongen gesloten is. Mijn inkomsten uit mijn bedrijf zijn € 0,= maar wel vaste maandelijkse lasten. Ik ben toeleverancier aan sportbedrijven, horeca en recreatie. Ik krijg van de overheid geen financiële steun meer. Ik heb drie maanden lang ongeveer € 700,= per maand bijstand ontvangen. Ik werk mijn gehele leven al voor mezelf dus werk ik nu gelukkig 4 a 5 dagen voor een uitzendbureau. Financieel redden wij het wel, want mijn vrouw heeft een goede vaste baan en wij hebben ook geen kinderen. Wat ik duidelijk wil maken is dat heel veel mensen momenteel in een bubbel leven. Ik mag het niet hopen, maar ben bang dat wij door dit steeds strakker wordend regime straks in een “nachtmerrie” wakker worden. Let er maar op, dit gaat nooit meer “normaal” worden. We hebben onze vrijheid weggegeven! Daarom is het belangrijk dat wij deze petitie ondertekenen!
  En wat Baudet ook zegt, het gaat nu niet over links of rechts, etcetera. Kom op voor je vrijheid, want naast het sluiten van onze economie, tweedeling tussen burgers, anderhalve meter afstand, mondkapjesplicht, demonstratieverbod, verplichte vaccinatie en een vuurwerkverbod komt die avondklok er ook! Let op mijn woorden!

  1. Nico Sibelijn

   “Ik mag het niet hopen, maar ben bang dat wij door dit steeds strakker wordend regime straks in een “nachtmerrie” wakker worden. Let er maar op, dit gaat nooit meer “normaal” worden. We hebben onze vrijheid weggegeven!”

   Ik weet absoluut zeker dat deze vrees ongegrond is. Deze maatregelen, hoe ellendig ook, zijn direct gekoppeld aan deze afschuwelijke pandemie. Als we komend voorjaar deze pandemie onder contrôle hebben heeft niemand er enig belang bij deze beperkende maatregelen te handhaven en zeker politici niet die hopen te worden herkozen.

   1. Edjan

    Nou, dat hopen we dan maar. Op mij begint eea. steeds meer over te komen als een zeer uitgebreide babbeltruc. Over een half jaar of zo zal het wel duidelijk worden.

  2. Meriadoc Brandebok

   Met veel plezier lees ik de redactionele stukjes op DDS. Met minder plezier de demagogie van hen die over “vrijheid” schreeuwen. Wanneer ik ze sporadisch toch lees bij een interessant bericht ben ik vaak al weer snel teleurgesteld over het bedroevende niveau van de gegeven reacties! Veel beledigend, vaak kwetsend en meestal niet onderbouwd. Door het achterlijke gedrag vsn Baudet en wappies verkeren mensen nu in groter gevaar dan ooit tevoren. Mijn moeder heeft het virus ternauwernood overleefd en ik stond erbij toen zij geen adem meer kreeg. Mijn grootvader is ernstig gedeprimeerd geraakt toen hij het kreeg. Een oudere vriendin is er aan overleden. Een kennis van een jaar of vijftig is eraan doodgegaan. De zus van mijn grootmoeder is net aan het virus ontsnapt. Een andere vriend kan nog steeds de dingen niet doen die hij deed voordat het virus hem trof. Viruswappies blijven gewoon beweren dat het allemaal nergens over gaat. Wat ik duidelijk wil maken is dat heel veel mensen momenteel in een bubbel leven. Ik mag het niet hopen, maar ben bang dat wij door de viruswappoes als Baudet straks in een nachtmerrie wakker worden. Boycot hem, negeer hem, leg cordon sanitaors aan, hou hem buiten elke vorm van landsbestuur. Daarom is het belangrijk dat we de petitie niet ondertekenen! Let op mijn woorden!

   1. ManX

    Met dit emo-opstelletje van Malle Meriadoc, opent hij een nieuwe ‘Lieve Lita’ rubriek in Libelle.

    Pakkende kopregel van het eerste artikel:

    “DE ZUS VAN MIJN GROOTMOEDER IS NET AAN HET VIRUS ONTSNAPT!!!”

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, Ronny kwam met een emo-betoog op de proppen. Maar jij, malle ManX, kwam hedenmorgen nog met een groter emo-comment. Factfree welteverstaan.

 14. Ronny

  Sorry hiet is het.

 15. Edjan

  175.000 x getekend, maar wat gebeurt er nu mee?

  1. stem weg

   niets , rutte heeft overal schijt aan. Doet een inlegvelletje erbij en tekent bij het kruisje

   stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.