Belachelijk! Lokale media zelfcensureren er op los: verzwijgen autobranden, want misschien aanzuigende werking!

In Utrecht lijkt het haast wel een traditie geworden: auto’s in de hens zetten. En lokale media durven er tegenwoordig niet meer over te berichten, want zodra ze dat doen vliegen er nóg meer auto’s in de fik, zeggen ze. Politie en lokale media leggen zichzelf dus het zwijgen op uit angst voor escalatie.

Wie in Utrecht nog wil weten hoe het ervoor staat met de criminaliteit in de stad, kan niet meer van de berichtgeving van de politie of de lokale media op aan. Moorden zullen vast nog wel gemeld worden, maar voor zware vormen van vandalisme is de Utrechtse burger tegenwoordig aangewezen op rooksignalen. De lokale media en de politie melden er niets over, want misschien zet het andere vandalen ook wel aan tot vernielingen:

“Zodra we een bericht over autobrand plaatsten, volgde er direct nog eentje, zo leek het. Alsof die jongeren een wedstrijdje deden. We berichten er nog wel over in brede zin, maar we plaatsen niet meer ieder brandje. Dit is niet op verzoek van de politie, maar eigen beleid.”

De politie valt deze “journalisten” bij:

“We communiceren niet graag over autobranden, omdat we merken dat berichtgeving vaak gevolgd wordt door meer branden.”

Het is toch volstrekt idioot dat er niet meer gerapporteerd wordt over dit soort zaken, alleen vanwege de angst dat het daardoor nog verder escaleert? Gaan ze straks ook niets meer schrijven over liquidaties, omdat er dan misschien nog wel meer zullen volgen? Voor de inwoners van Utrecht is het vanaf nu maar gokken of ze over alle andere vormen van criminaliteit nog wél goed worden ingelicht. Want wie weet gaat men daar ook wel eenzelfde vorm van censuur toepassen!

Het is echt een enorm zwaktebod van de politie, die het overduidelijk niet meer aankan. En de lokale media helpt ze een handje. Het is namelijk niet voor niets dat de gemeente Utrecht komende jaarwisseling Defensie gaat inzetten. Lekker bezig daar, jongens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. anti rutte

  Ach , in heel Europa zijn dagelijks grote protesten tegen de corona idioterie. De NPO heeft ze nog niet ontdekt !

  1. Monty

   ‘De NPO heeft ze nog niet ontdekt’

   Hier op DDS lees ik er ook niks over.

   1. anti rutte

    dat zeg ik toch flapdrol , dds is een verlengstuk ofwel de papegaai van de NPO

    1. Thant dolpf

     Dat zei je anders helemaal niet, wijsneus. Hierboven zei je het wél.

     1. Michelle used to be left wingend

      Hunter Biden laptop waarbij ‘the big guy’ ook betaald moest worden iemand?

 2. Jack Flash

  Dit is nog maar het begin.
  Wen er maar aan.

 3. Emma Louise

  Fantastisch idee van de lokale media. Zo kunnen hopelijk zelfs het aantal autobranden dalen en stijgen de verzekeringspremies niet. Zou dat niet tof zijn?
  Wij hebben onze auto’s verzekerd bij ht*ps://www.inshared.nl/autoverzekering

  1. Jack Flash

   Houd alles maar onder de pet Louise.
   Des te meer gaat er zich afspelen.

   Gr. Jack.

  2. anti rutte

   censuur is slechts een oplossing bij linkse hersenloze volgers

   Als je er niet over spreekt bestaat het probleem niet ! Domme hork

 4. Telex

  Waar in Utrecht?
  En oudjaar is nog niet eens begonnen!
  Goed moment voor de politiebonden om maar eens te gaan staken, als we het dan nog niet weten , leren we het nooit in Den Haag. Nederland draait op op de morele kracht van de beroeps bevolking. Zeker niet op die van de regering!

  1. ropart

   tijd voor een struisvogel bokaal.

 5. Rieks

  Idioot is meer dat de daders niet gepakt kunnen worden. Bevreemdend is dat want voor de politie is dit te moeilijk, bovendien rijdt men liever wat rondjes.

  1. Willem Bever

   Anticiperen en de burger achter zen voordeur lastigvallen is idd veel nuttiger….wrom denken die dienders dat een groot deel van de bevollking inmiddels op hun hoofd schijt.
   Oud en nieuw we gaan het zien……

 6. Rene van der Grijp

  Het fenomeen autobranden (komt toevallig ook in Zweedse steden waar veel allochtonen wonen vaak voor) zag je vroeger niet.

  Voor mij een duidelijk teken van verval. Grote groepen jongeren, met name met een islamitische achtergrond, terroriseren al jaren de straat zonder dat hier adequaat tegen wordt opgetreden en ze gaan steeds verder. Toen ik nog in Rotterdam woonde stak het tuig graag autobanden lek, nu steken ze auto’s gewoon in de fik en de rekening voor de samenleving loopt allengs op.

  De schuld ligt niet alleen bij het tuig (want vroeger had je ook tuig) maar vooral bij de linkse geitewollen sokken die het zo goed denken te weten. De zachte heelmeesters die etterende wonden hebben veroorzaakt.

  1. ropart

   vlak ook de ons zo vijandige overheid niet uit.

   1. Rene van der Grijp

    De overheid heeft die geitenwollen sokken zelf aangesteld (de zg maatschappelijk werkers).

    1. ropart

     en ook teveel geiteneukers.

  2. Willem Bever

   Malmo is zon voorbeeld….in bepaalde wijken laat de blonde zweed zich niet meer zien….verkrachtingen moorden stijgen explosief.
   Zweden is er de laatste 5 jaar hard op achteruitgegaan

 7. Wally

  Laat die verzekeraars voor de aardigheid nu eens kijken naar: wie de eigenaren zijn van de opgefikte auto’s, wat de wijze van brandstichting was en dan ziet u een trend…. ik durf te stellen dat niet 1… echt niet 1…. auto eigendom is van een aanhanger van een bepaalde liefdevolle religie. U gelooft me niet..? Let maar op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.