Besmettingen rijzen de pan uit maar er moet geshopt worden! Den Haag stuurt winkelend publiek naar huis

Het is te druk geworden in de binnenstad van Den Haag. Het is zelf zó erg dat men daar nu het winkelend publiek vraagt om naar huis te gaan. Het is toch ook te gek voor woorden dat mensen er nu massaal op uit gaan. Dit is echt wrijven in een vlek!

Twee uur geleden maakte het RIVM de nieuwe en schrikbarende coronacijfers bekend. Nederland tikt binnenkort dagelijks de 10.000 coronabesmettingen aan. De afgelopen weken ging het al echt de verkeerde kant uit, dus het kan haast niet anders dat vrijwel iedereen in Nederland op de hoogte is van hoe beroerd het er voor staat.

Toch is er vandaag sprake van topdrukte in Den Haag. De feestdagen komen eraan en mensen willen toch ‘even gezellig’ eropuit. Ik snap dat ook wel, maar dit is wel echt het meest idiote moment om nu te gaan shoppen.

Den Haag zal vast niet de enige stad zijn die kampt met koopjesjagers en daarom kun je er donder op zeggen dat er nu wel echt een harde lockdown aan zit te komen. Het kabinet kan makkelijk de situatie in Den Haag (en andere gemeenten) koppelen aan de stijgende coronacijfers. Ze hoeven alleen maar te wijzen naar de idiote situatie van Black Friday en dat te plaatsen in de huidige context van bijna 10.000 dagelijkse besmettingen. Dat is eigenlijk al genoeg verantwoording voor zo’n besluit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Dit domme volk geeft straks Rutte en Jonge de schuld van de ellende.

  Veel Nederlanders zijn oliedom en onverantwoordelijk.

  1. Jack Flash

   😂

  2. Willem Bever

   Ja dat vindt flutte nou ook….die denkt dat de burger niet het verschil weet tussen positief testen en daadwerkelijk ziek zijn dus houden we maar stug vol dat een totaal niet betrouwbare test een maat is voor de grote van een probleem.

   Nico zou eens wat moeten googlen

   1. werikke

    precies.

   2. JochemX

    Woutje heeft er zo te zien ook veel moeite mee.

  3. werikke

   Nico zelfkennis ben blij voor je . en ach als je geen domme mensen hebt dan heb je ook geen slimme mensen. Domme mensen heb je echt genoeg maar er is een causaal verband met hun stemgedrag.

   1. Nico Sibelijn

    Alle mensen die niet op de PVV stemmen zijn dom. Zoiets, Werikke?

    1. werikke

     ja je hebt het door . eindelijk want of je nu op CDA of VVD of D66 stemt is een pot nat en na de verkiezingen de een zetel minder andere erbij maakt niets uit voor echte veranderingen moet je anders stemmen dus zet hem op en stem PVV

  4. werikke

   je hebt trouwens zelfde IP adres als een oude bekende hier

 2. RvdBe

  10.000 besmettingen erbij en slechts 1700 ziekenhuisbedden en 500 ic bedden bezet.
  Gaat dus goed met het kweken van de immuniteit.

 3. ikweetwatikwil

  Rutte heeft het er niet geloofwaardige op gemaakt die hele corona toestand. Hij heeft (als corona werkelijk zo besmettelijk en gevaarlijk is) Veel te lang gezeurd en gerekt.

  Het “domme” volk geeft niet straks de schuld ,Rutte en de Jonge hebben al schuld. Dat had een weldenkende Nederlander al lang door. Alle besluiten van hen waren tegen strijdig.

 4. NoDoubt

  Pinokkio werkt bewust mee wat een gewone synthetische griep is. De filantroop stort 250 miljoen in het vaccin maar wil wel de wereld terug naar 500 miljoen mensen?????? Wie is er nou gek???? Keep on dreaming.

  1. DubbelZout

   “Wie is er nou gek????”

   De vraag stellen is hem beantwoorden

   1. corenona

    kijk is in de spiegel voor antwoord op je vraag!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.