Blokkeerboeren voeren weer actie: in- en uitgang distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd

Boze boeren, die doodsbang zijn dat het kabinet hen het werken onmogelijk maakt, zijn afgelopen nacht weer in actie gekomen. Ze deden dat door met tientallen tractors de in- en uitgang van het distributiecentrum van Jumbo in Breda te blokkeren.

In de ochtend stonden er vervolgens een tiental (ofzo) boeren bij de woning van Jumbo-directeur Van Eerd in Heeswijk-Dinther. Met alle paniek, de angstzaaierij, de hetze tegen de boeren zou je er niet verbaasd van opkijken als Van Eerd woedend of doodsbang had gereageerd. Niets is minder waar. Hij begrijpt de boeren heel goed, en heeft daarom een “goed gesprek” met ze gehad — volgens één van de boeren zelf.

“Van Eerd heeft contact gezocht met het CBL en we zijn benieuwd naar de reactie. Wat ik hoop is dat hij met een toezegging komt voor een beter verdienmodel. En anders dat we op korte termijn duidelijkheid krijgen,” aldus actievoerder Kees Schoenmakers.

Brancheorganisatie CBL sommeerde Farmers Defence Force (FDF) afgelopen weekeinde om te stoppen met dit soort acties. Maar FDF zegt dat het niet achter de acties zit — dat het kleine acties zijn, georganiseerd door boeren zelf, zonder dat ze deel uitmaken van een overkoepelende organisatie.

De Albert Heijn liet eerder weten niet te onderhandelen “met groeperingen die zich niet aan gemaakte afspraken houden.” Bij de Jumbo lijken ze wél open te staan voor een normaal gesprek met boeren — boeren die het voedsel aanleveren waardoor alle burgers daadwerkelijk iets te eten hebben. Boeren die wij dus dankbaar zouden moeten zijn, in plaats van ze te behandelen als een stel terroristen, wat de Appie doet.

Het gevolg? Volgens de politie was de sfeer bij het distributiecentrum en het huis van Van Eerd “gemoedelijk.” Dit terwijl actievoerende boeren steevast weggezet worden als een bende boze, doorgeslagen, half-terroristische gekken.

Dat zijn ze niet. Dit zijn gewoon mensen die zien dat hun levenswerk op het punt van omvallen staat. En ze komen in actie om dat te voorkomen.

Je moet wel heel gek in het leven staan als je dat onbegrijpelijk vindt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  boeren die het voedsel aanleveren waardoor alle burgers daadwerkelijk iets te eten hebben. Boeren die wij dus dankbaar zouden moeten zijn, in plaats van ze te behandelen als een stel terroristen, wat de Appie doet.

  Michael, zodra u weer eens in het prachtige Nederland bent, bezoek een willekeurige supermarkt, kijk op de AGF afdeling waar alle producten vandaan komen.
  U zult weinig “land van herkomst”: Holland tegenkomen.

  1. lucinde

   Het volk wil goedkoop, het laat zich raden dat vooral rechts Nederland voor de goedkoopste appels uit het buitenland gaat en voor de kiloknallers.

   Het is dan ook zuur om te constateren dat hoe linkser je bent des te vaker er van de (lokale) boer gekocht voor een eerlijke (hogere) prijs.

   1. Loelap

    Wat is dat nu weer voor een onzin.

   2. Cootje

    Jij bedoelt een handje vol geitenwollen sokken clubje , die de kinderen met de bakfiets naar school brengt . Laat die linkse rakkers bij de lokale boertje hun boodschappen doen . En met de Amsterdamse grachtengordel hun beklag doen over de voetafdrukken en het milieu , gaan wij wel voor de kilo knallers en de goedkope benzine en drank , en missen we dit jaar onze drie x drie weken vacantie met het vliegtuig . Wie het langst leeft hij alles maar niet de boeren en tuinders als ze onder kostprijs blijven produceren

   3. Sabreur

    Hoeveel locale boeren bevinden zich binnen de grachtengordel?

  2. corenona

   wat weet jij daar nu van af domme zwetscock ?

   Made in zweden is enkel die achterlijke volvo zodat je op boeren teert uit Holland zwetsnek

 2. lucinde

  Zijn de boeren nu boos op de overheid of op de groothandels/supermarkten?

  Of zijn de boeren boos op iedereen?

  Boeren zijn in ieder geval niet solidair met elkaar, gezien het grote aantal miljonairs onder de boeren, procentueel het meest financieel succesvolle beroep van Nederland!

  Boeren zijn met name door de banken gek gemaakt om te blijven investeren in schaalvergroting, nu zitten ze met de gebakken peren….maar ik heb nog geen boer voor het kantoor van de Rabobank gezien, verslaafd als ze zijn aan geleend geld.

  Maar ook ik heb sympathie voor de gemiddelde boer, kan me voorstellen dat de meesten zich kapot schamen over dat rechts-extreme graaiersgilde van FDF….dat bedelaartje speelt in hun John Deere van 5 ton

 3. ropart

  appie, 2.20 euro een pakje boter, duitsland 1,25 euro een pakje(nl) boter, appie de vriend van het volk! net als alle andere supermarkten hier.

  1. lucinde

   Pakje boter AH al vanaf 0,52 cent

   Da’s goedkoper dan die imaginaire Duitse supermarkt van je.

   Maar om de boeren te helpen moeten de prijzen juist omhoog, dat punt kan je ook al niet maken.

   1. ropart

    lidl duitsland boter 1.25 euro niks imaginair aan! laatste zin snap ik niet, enne….pakje boter ah 0,52 cent? u verward margarine met boter en margarine wordt niet van melk gemaakt!.

    1. lucinde

     Margarine, dat is inferieur spul in de ogen van een ambachtelijke boer.

     Hoe goedkoper, des te
     Minder marge.

     Heeft u een boerenhart?
     Koop je boter van de boer, koop gee troep maar bv. Rauwmelkse boerenroomboter van het erf.

     Kost meer, maar dat helpt de boer!
     Niet shoppen in Duitsland bij de LidL, afkomstig van een Duitse boer.

     1. ropart

      ben het helemaal met u eens! boter van de boer is beter en lekkerder dan de supermarkt shit!, even naar de boer lopen zit er niet in voor mij want stad, ik heb mij laten vertellen door een kaasboer alhier dat een boer 10 euro rekent voor een pakje boter! terwijl ze het bijna weggeven aan de boter industrie? net erg solidair voor hun medelanders, als ik ze iets meer betaal voor hun spullen als ik betaal in de supermarkt heb ik daar vrede mee! maar daar moet je niet mee aankomen bij de boer! bovendien produceren ze bijna alles voor het buitenland en wij moeten die rotzooi vreten die dan weer uit het buitenland wordt geimporteert daar hoor je ze niet over!.

     2. Piet51

      @ropart
      Het lijkt mij, dat je nooit bij een boer komt. Die kaasboer heeft veel fantasie of wil graag zijn klanten houden. Boeren maken bijna nooit boter, ze leveren melk, die wordt door de zuivelindustrie verwerkt en ze verkopen vervolgens soms de daarmee geproduceerde boter in hun boerderijwinkel. Net als de kaas. Het produceren is in Nederland aan strbge eisen voor voedselveiligheid gebonden. En die prijs van € 10 voor een pakje boter is waarschijnlijk voor 5 kilo boter of meer. 😉 Die producten direct van de boer zijn vaak iets goedkoper dan in de reguliere winkel, maar nooit veel duurder.

     3. corenona

      blabla bladieblabla arme pietje

     4. ropart

      voor de duidelijkheid lucinde ik ga nooit naar duitsland voor boodschappen of voor wat anders dan ook, al is het gratis.

    2. Loelap

     Boodschappen doen in Duitsland is een stuk goedkoper dan in Nederland.
     Met name groente en fruit zijn beduidend goedkoper.

     1. lucinde

      Hier een prachtig voorbeeld van een boze burger die schreeuwt dat de boeren onrecht wordt aangedaan, maar in de praktijk toch liever in het buitenland zijn boodschappen doet ten koste van diezelfde boer en voor een paar judaspenningen kiest voor zich zelf.

     2. ManX

      ALLES is goedkoper in Duitsland. Niet alleen voedsel, ook kleding, huizen, wegenbelasting en alles wat je kunt bedenken.

      In Duitsland betaal ik € 60,- per jaar aan wegenbelasting, in Nederland € 135,- per kwartaal. Behalve een vervuild en overbevolkt land is NeeDDRland ook onnodig en krankzinnig duur.

     3. Cootje

      Benzine 1,20.1.21€ is een enorm verschil sterke drank scheelt de helft per fles , er zijn mensen hier die niet in Duitsland komen , maar die wonen in denhaag

     4. Meriadoc Brandebok

      Duitsland was dan ook de drijvende kracht achter de euro, hetgeen het leven in Nederland inderdaad duurder heeft gemaakt. Opnieuw heeft Duitsland Nederland een strop om de nek gelegd.

      Alle ellende die Nederland de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, vindt haar oorsprong in Mofrika.

     5. ManX

      Exact Cootje. In de buurt haal ik Super (E5) benzine voor € 1,17. Een fles kruidenlikeur die niet onder doet voor de echte Jägermeister voor € 4,74. Kwaliteits design-overhemden voor € 10,-. Mijn gemeentebelastingen zijn al negen jaar niet verhoogd en bedragen nog steeds hetzelfde als in 2011, slechts € 19,- per maand.

      Voor Nederland zijn dit onbestaanbare bedragen: daar gaan per 1 januari (al decennia lang) standaard alle prijzen en premies omhoog en iedereen vindt het normaal. Nee, het is NIET normaal!

     6. ManX

      De Duitsland-hater en wandelende Godwin Meriadoc Brandegeit meent ook even de boel te moeten onderkotsen.

      Nee lu*lletje, per 1 januari van ieder jaar gaan in Nederland standaard alle prijzen en premies omhoog en wordt alles dus duurder en duurder en duurder. Al decennia lang. DAT is de oorzaak.

     7. Meriadoc Brandebok

      Ja, ManX, omdat we met de euro in de maag gesplitst zitten. Bedank je Duitse vrienden er maar voor.

     8. ManX

      Maria Brandegeit, ook met de gulden was Nederland nu een peperduur land, omdat al sinds mensenheugenis op 1 januari alles duurder wordt. In Nederland is iedereen dat gewend en verwacht men niet anders. Dit automatisme is absurd, nee absoluut krankzinnig. Onder het mom ‘alles wordt duurder’ worden de prijzen en premies verhoogd, waardoor alles duurder wordt. Snappu?

      In Duitsland is van dergelijke onzin geen sprake.

  2. corenona

   ALLE boodschappen zijn veel goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Parkeerterreinen van de super in Duitsland zijn derhalve bezet met gele kentekens.

   met dank aan prutte en co

   1. Piet51

    @Cor en Ona
    Gele kentekens bij Duitse supermarkten? Inderdaad, je hebt gelijk. Maar ga eens in bijvoorbeeld Enschede of Venlo bij de supermarkten of markten kijken welke auto’s daar staan. Minstens zoveel Duitse in Nederland als Nederlandse in Duitsland.
    Ik ben bijna op de Duitse grens geboren en woon er nog steeds in de buurt. Het is nooit anders geweest. Sommige producten zijn hier goedkoper dan daar en sommige precies andersom.

    1. ropart

     je hebt gelijk ik kom nooit bij de boer want stad ik zou graag willen en kijk regelmatig wat hier in de buurt zit en wat ze hebben, maar er staan zelden of nooit prijzen bij! je schrijft dat 10 euro waarschijnlijk voor 5kg boter bij de boer kost en dat het meeste niet veel duurder is als de reguliere winkel ik heb ook niks tegen een hogere prijs voor goede kwaliteit das logisch.graag ontvang ik de adressen van de boeren waar jij het over hebt ik kan ze niet vinden op het net.

     1. Piet51

      @ropart
      Boerderijwinkels zijn er overal in Nederland en inderdaad worden de prijzen vaak niet vermeld. Maar dat is niet altijd zo. Google op “boerderijwinkel”, “boter” (of iets anders wat je wilt kopen, en “prijzen”, of “prijslijst” en je vindt de gewenste info. Dan zul je ook zien, dat € 10 voor een pakje boter inderdaad ongeveer het 3 à 4-voudige is van de werkelijke prijzen. Die 5 kilo voor € 10 van mij waren niet helemaal serieus bedoeld, excuus.

    2. corenona

     blabla bladieblabla

     1. ropart

      corenona volkomen gelijk!.

 4. Cootje

  Een boer is geen ondernemer maar een casino speler , welke ondernemer stopt iets in de grond en steekt zijn vinger op of er iemand er wat voor over heeft , de veetelers zijn geringeloord door hun slachterijen en coöperaties en werken onderkostprijs plus , jonge kalfjes kan je gratis of zowat gratis afleveren bij de vandrie groep , monopolist in die sector . Dus moeten ze wezen bij die genen die hun eigen vlees keuren . Nee gaan ze in de tijd dat ze niets te doen hebben een van de laatste ketens lastig vallen . En die hebben toevallig de kracht om een zelfde product in de hele wereld te kopen want die worden gesteund door Brussel , Marokko neemt geen inwoners uit zijn eigen land terug , maar is wel een grote niet Europese groenten exporteur . Die hier de prijs op twee fronten bespeeld

 5. Cor Grijpstra

  ”Dat zijn ze niet. Dit zijn gewoon mensen die zien dat hun levenswerk op het punt van omvallen staat. En ze komen in actie om dat te voorkomen.”

  Ja ja volgens onze provocateur Michael.
  Hij bedoelt een paar losgeslagen ongeorganiseerde boeren die zorgen voor lege schappen.

  1. corenona

   het is weer duidelijk dat de tomatenclub niets op heeft met werkend nederland. flapdrol

 6. Loelap

  Het is bekend dat Jumbo en AH de boeren uitknijpen. Voor weinig geld producten van boeren opkopen en vervolgens die duur verkopen aan de consument. De supermarkten maken hier veel winst op. De familie Van Eerd van de Jumbo is niet voor niets multimiljonair.

  1. Cootje

   En dat verteld Loelap met een kind gemaakte spijkerbroek aan , achter een goedkoop Chinese computer waar in materialen zitten waar de honden geen brood van lusten hoe die geproduceerd zijn en wat daar onder tussen aan verdient wordt. En waarbij je gratis een Corona virus krijgt om de biotechnische industrie in het leven te houden , zaken gaan over lijken met dank aan politici . En de consument wil de goedkope handel en een ieder die er wat aan verdient is slimmer dan de andere , Nederland is / was / er groot mee geworden , maar wegens broederschap geven onze politici ons zuur verdiende geld aan de profiteurs in zuid Europa , die heel wat jaren en uren minder werken dan wij . Dan heb ik liever te maken met de jongens en meiden van van EERD

   1. ropart

    maar de jongens en meisjes van eerd voeden al die lui wel met het grootste gedeelte wat hier wordt geproduceerd voor de export

  2. ropart

   zo is het loe lap!

 7. AS210854

  Heel goed van de boeren. Jumbo is in corona tijd schoftig duur geworden. Dus niet alleen de boeren maar ook klanten worden door jumbo uitgenomen als een kerstgans .

 8. Meriadoc Brandebok

  De meerderheid van het voedsel dat de Nederlanders nuttigen is import, Michael.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.