De Grote Vaccinatie Show! ‘Oud-presidenten Obama, Bush & Clinton willen zich live op TV laten inenten om Amerikanen te overtuigen’

De Amerikaanse ex-presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama willen zich live op televisie laten inenten tegen het coronavirus. Behalve een vermakelijke show te leveren, hopen ze de Amerikaanse burgers hiermee te overtuigen dat de vaccins veilig zijn.

Volgens CNN is George W. Bush bijvoorbeeld “absoluut bereid om zich voor de camera te laten vaccineren als er een coronavaccin is goedgekeurd door de toezichthouder.” Wel zou de oud-president willen wachten tot het middels eerst -bij wijze van proefkonijnen- is toegediend aan de kwetsbare groepen die als eerste in aanmerking komen voor een anti-coronaprikje.

Ook Bill Clinton is bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen en laat bij monde van een woordvoerder weten:

“President Clinton zal absoluut een vaccin nemen zodra dat mogelijk is. […] En hij zal dat in het openbaar doen als alle Amerikanen op die manier aangemoedigd kunnen worden om hetzelfde te doen.”

Natuurlijk kon Barack Obama niet achter blijven en liet hij in een interview weten dat hij wellicht ook mee zou doen aan een live-vaccinatie op TV als het vaccin voldoende veilig is gekeurd. “Dat doe ik misschien op TV of ik laat het filmen, zodat mensen kunnen zien dat ik de wetenschap vertrouw. Wat ik niet vertrouw is Covid krijgen”, aldus Obama.

Vooralsnog is er nog geen enkel vaccin goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouders van de gezondheidszorg. Enige vraag die nog rest is wel: ‘Wie zegt dat de oud-presidenten zich te zijner tijd ook daadwerkelijk laten in laten spuiten met een coronavaccin en niet met een placebo?’ Niet om opeens complottheorieën aan te hangen, maar in het land van de onbegrensde mogelijkheden weet je het immers maar nooit…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. JBoul

  Drie oorlogsmisdadigers gaan zich laten vaccineren… dit moet dan het Amerikaanse volk overtuigen…

 2. RvdBe

  Gezien het intelligentieniveau van de Amerikaanse Bidenstemmers zullen ze zich vergapen aan het goede voorbeeld van hun leiders en weldra zonder gemor aan de spuiten gaan.

  1. Jack Flash

   Met emotelevisie wordt veel bereikt & berijkt.
   Om te gillen dit.

   1. Gerda2

    En maar geloven dat het het vaccin is, dat ze ingespoten krijgen.
    Misschien wel, waarschijnlijk niet.

 3. ropart

  snabbelen voor de pharmacie.

 4. CLoVis

   
  Die drtie kunnen er in ieder geval niet op achteruit gaan.

  1. CLoVis

   drie

 5. RieninSpain

  Het voorstel van het kabinet is te beginnen met vaccineren bij kwetsbare ouderen en zorgpersoneel en daarna uit te breiden naar andere bevolkingsgroepen. De vaccinatie is niet verplicht maar er wordt gedacht over een indirecte verplichting (uitvoerbaarheid nog wel even uitwerken).

  Mijn voorstel is te beginnen in een wat andere volgorde:
  1. Leden van het kabinet + Jaap van Dissel; de eerste vier zijn dan Rutte, De Jonge, Van Ark en Van Dissel (volgorde mogen ze onderling zelf vaststellen), daarna de overige leden van het Kabinet
  2. OMT-leden
  3. Leden van de Tweede Kamer
  4. Leden van de Eerste Kamer
  5. Personeel op het Binnenhof, van beleidsmedewerker tot en met de ‘verse glaasjes water ververser’
  Het voordeel van deze aanpak is tweeërlei, enerzijds kunnen dan de leden van de Kamers binnen een maand na vaccinatie weer voltallig aanwezig zijn, anderzijds geeft het een aardig inkijkje in het geloof in het vaccin. Als er lieden zijn binnen de categorieën 1 en 2 die de vaccinatie nog even aan zich voorbij willen gaan, zegt dat genoeg.

  De vaccinatie van de genoemde categorieën, zeg 1200-1500 doses, is in zeer korte tijd uit te voeren, moet lukken binnen een dag of twee, dus 4 en 5 januari. Daarna even tellen, aantallen direct via een persconferentie openbaar maken en dan besluiten hoe nu verder. Excuses in de geest van ‘past niet in mijn agenda’ niet aan de orde, een dag heeft 24 uur, dus altijd wel een gaatje te vinden. Ziek of in quarantaine, dan regelen we wel even vervoer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.