De hetze tegen Cliteur gaat door: de linkse woke-goegemeente wil Universiteit Leiden zuiveren van elk conservatief geluid

Het is te ziek voor woorden: De aanval op de positie van Paul Cliteur bij de Universiteit Leiden gaat door. En niet alleen ligt hij onder vuur, nee, datzelfde geldt voor elke andere conservatieve hoogleraar dan wel docent aan de Leidse rechtenfaculteit. Ook Afshin Ellian, Raisa Blommestijn, Geerten Waling en FVD-afvallige Eva Vlaardingerbroek worden genoemd. 

Het Algemeen Dagblad is vandaag maar weer eens met een artikel gekomen waarin er “kritisch” gekeken wordt naar Paul Cliteur, Leidse hoogleraar rechten, vriend van Thierry Baudet, en tot voor kort politicus voor Forum voor Democratie. Er is een onderzoek naar zijn handen en wandel gestart door zijn eigen universiteit, die van Leiden. Maar er zijn linkse woke-gekken die dat niet afdoende vinden. Oh nee, er moet nog veel meer gebeuren. Want weet je? Er zijn veel meer conservatieven actief op de rechtenfaculteit. En dat kan écht niet.

Eén van de studenten die het AD gevonden heeft heet Luna. Haar achternaam wordt niet vermeld, want stel je voor dat je de moed hebt om je kritiek publiekelijk te spuwen. Luna is tweedejaars rechtenstudenten en is gevallen over het soort onderwerpen dat behandeld wordt door haar vakgroep. “Het viel nogal wat medestudenten op dat docenten ons een bepaalde kant op leken te duwen,” aldus mevrouw het anoniempje. “Ook werd tijdens werkgroepen, als er voorbeelden werden gegeven, snel een islamitische terrorist gebruikt of de islam negatief afgeschilderd.”

Oh nee, zegt ze, het onderwijs is zeker niet ondermaats hoor! “Maar in een vak dat best vormend is voor opvattingen over ‘recht’ is het opmerkelijk dat docenten dan zo duidelijk uit één partij komen,” gaat ze verder. Daarmee doelt ze op Cliteur, Ellian, Blommestijn, Vlaardingerbroek, etc.

Ah ja. Gossie zeg! Nee, dan is het bij andere universiteiten (en faculteiten van de UL zelf!) veel beter geregeld. Daar zitten immers alleen maar linkse figuren: D66, PvdA, GroenLinks. Maar daar mag je niets van vinden als conservatief, “want academische vrijheid!”

Gelukkig heeft het AD ook gesproken met mensen die het opnemen voor Cliteur et alia. Diederik Boomsma, CDA-gemeenteraadslid in Amsterdam bijvoorbeeld. Maar dat er begonnen wordt met de kritiek, met een studente (ze hebben er blijkbaar ook maar eentje gevonden trouwens) die blijkbaar van linkse huize is en de niet-politiekcorrecte houding van haar docenten maar nauwelijks kan verkroppen, en dat ze het onderwerp op deze manier behandelen spreekt boekdelen. Links wil dat de Universiteit Leiden — of in ieder geval de rechtenfaculteit — gezuiverd wordt.

Natuurlijk moeten geen van de betrokkenen vrijwillig een stap terug doen. Thierry Baudet heeft aangetoond hoe je omgaat met dit soort linkse aanvallen: op strategische wijze opereren, ja, maar nooit opgeven. Rug recht houden en ervoor gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Maurits Dekker

  Het wordt een zware strijd voor Cliteur, Ellian etc., want de wraakzuchtige aasgieren, jakhalzen en hyena’s (ook hier op DDS aanwezig) geven nooit op.
  De jacht op mensen die anders denken dan de linkse woke-gemeenschap met hun door indoctrinatie gedeformeerde brein zal pas stoppen als de carrière van de nog niet-geïndoctrineerde professoren kapot gemaakt is en zij monddood gemaakt zijn.
  Deze toestand doet sterk denken aan de culturele revolutie in communistisch China of de vervolging op politieke tegenstanders in de voormalige USSR. En we weten allemaal hoeveel slachtoffers dat heeft veroorzaakt.
  Kortom, er breken nog meer zware en zwarte tijden aan.

  1. Edjan

   MD +++++

  2. AS210854

   MS,👍👍👍

   1. AS210854

    Moet natuurlijk MD zijn.

  3. Ernest Stern

   Maurits vreest in Leiden bloedige taferelen met vele slachtoffers zoals in de Culturele Revolutie in China.

   Laten we maar hopen dat hij dit een treffende hyperbool vindt. Een normaal mens snapt dat het helemaal nergens op slaat.

   1. Linksbuster

    Lúl!

    1. Ernest Stern

     Ik geniet altijd van je snedige bijdragen, Linksbuster. Ga daar alsjeblieft mee door!

     1. Linksbuster

      Ok lúl!

   2. Xyz1234

    Een lesje geschiedenis zou aan u wel besteed zijn. Maar blijf vooral wegkijken en bagatelliseren als u dat meer gemoedsrust geeft. Niet iedereen heeft het vermogen om de dingen in het juiste perspectief te plaatsen. Ook u gaat nog wel inzien dat we ons op een hellend vlak bevinden.

   3. Jannes-46

    Ai, de linkse inquisitie van ene “would be” intellectuele Ernest Stern, die waarschijnlijk die Joodse achternaam schaamteloos misbruikt om hem moverende redenen………………tsja, welke redenen dan eigenlijk?

  4. LifeBuddy

   MD. 100 % ++++++++++++++

  5. Freba

   Ik wens iedere NL-er van welke kleur dan ook – want het zijn van kloo**k heeft niets te maken met kleur of godsdienst – een fijn Kerstfeest toe. Leuk om te weten dat onze fijne linkse kliek liever kiest voor dure warmtepompen, dan voor brood op de plank. Bedankt namens de honderd duizendenden NL-ers van de Voedselbanken en de 1.000.000 NL-ers die onder de armoedegrens leven. Ondertussen beste Yasser ben jij van je oude vervuilende Beamer 5 serie af en woon je vrijstaand. Heeft je blanke opa je nooit het katholieke/gristelijke verhaal verteld van de Farizeeers?

 2. Ernest Stern

  De reputatie van de Universiteit van Leiden staat op het spel. Gelukkig is er een formeel onderzoek aangekondigd.

  1. Maurits Dekker

   ………..wraakzuchtige aasgieren, jakhalzen en hyena’s (ook hier op DDS aanwezig) geven nooit op.

  2. Linksbuster

   Lúl.

  3. Vriend

   Ik heb begrepen dat het onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van de klachten van een paar woke tweedejaars rechtenstudentjes.

   Dat betekent dat de reputatie van de UvL sowieso naar de Fillistijnen is: wie zijn oren laat hangen naar een paar laatpuberale actiejongeren die toevallig op de Rechten-faculteit zijn komen aanwaaien, zal binnen de wetenschappelijke wereld nooit meer serieus genomen worden.

 3. Duckday

  Als je de waarheid weer geeft dan schijt de linkse hoek een broek vol aasgieren die hun eigen nesten bevuilen.Het zal niet lang meer duiren de 3e komt er aan en dan komen weer de verraders naar voren en wassen hun handen in onschuld.Als je goed nadenkt en je gedachten gaan behoorlijk terug dan weet je ook hoe het mogenlijk was dat er zo veel mensen weggevoerd zijn naar het 3e reich en wie er verantwoordelijk waren.Nu zulke personen hebben de coup uitgedacht hoogmoed waanzin en belust op macht

  1. Thant Dolpfh

   Hoppakee daar is tie weer: de onvermijdelijke Godwin, met als permanente strategie het historische fascisme zoveel mogelijk voor het karretje van de demonisering van de hedendaagse sociaal-democratie te spannen.

   1. vandaag

    sociaal democratie behoort aan regenten in riante wachtgeld regelingen en krankzinnige vergoedingen in de industrie van vrindjesen vrindinnetjes strónt vlé®k II

 4. Meriadoc Brandebok

  Cliteyr is een opportunistische lafaard.

  Bah, wat een nare man.

  1. Ernest Stern

   Het is in elk geval een nogal laffe man.

   1. vandaag

    je bent geen man strónt vlé®k maar laf wel

 5. kattekop

  Volg de lijn en kijk wat er is gebeurd met die mensen….Janmaat, Fortuyn, Wilders en nu Baudet en je weet genoeg over de politiek in dit land.

  1. Thant Dolpfh

   Blij dat je zo eerlijk bent om de extreem-linkse Theo van Gogh NIET in je rijtje mee te nemen.

   Dat had ik niet van je gedacht!

 6. 75

  Is dat niet het zelfde wat Orban In Hongarije doet?

 7. ervi

  De nazi`s willen het Berufsbeambtengesetz weer invoeren.

 8. Mailing

  Ach, dan kunnen we beter eerst beginnen met de ” zuivering” bij de rechters. Vier van de vijf rechters zijn van het D66 kluppie. Een grote linkse kliek.

  1. Logica

   Dat is inderdaad een drama. Het is heel triest te constateren dat links zijn fascistenmasker weer heeft opgezet. Anoniem met z’n allen schreeuwend in hun antifa clubje of waar dan ook hun macht uitoefenen. Men wil irriteren en slopen. Niet alleen te zien bij de rechterlijke macht en de media maar zelfs hier bij DDS.

 9. George Knight

  De Leidse rector Carel Stolker is een CDA’er en zeker niet van het linkse soort. Juist opvallend is dat hij de rechtse hoogleraren Cliteur, Ellian en Kinneging de afgelopen jaren geen strobreed in de weg heeft gelegd. Ze konden in alle vrijheid hun gang gaan. Datzelfde gold overigens ook voor linkse hoogleraren als Leo Lucassen of Ruud Koole.

  Maar door de ontwikkelingen bij FvD en de uitgebreide berichtgeving over antisemitisme en homofobie binnen de top van die partij is dat veranderd. Stolker moest na maatschappelijke druk reageren. Mede vanwege de kritiek van promovendi als Machteld Zee op Cliteur. Ze zeggen hem benaderd te hebben over het racisme binnen FvD met de oproep er iets aan te doen.

  Maar Cliteur hield zich doof. Hij ontkent dat dat binnen FvD aan de orde is en stelt zich op het standpunt dat wat hij zelf niet hoort daarom ook niet waar is. Dat is een beperkte en weinig kritische opstelling van een wetenschapper. Overigens past Cliteur dat selectief toe en oordeelt hij in andere gevallen wel ferm zonder de betrokkenen waarover hij oordeelt te horen.

  De kwestie betreft dus niet het monddood maken van Cliteur, maar de geloofwaardigheid van Cliteur de wetenschapper die op een kritisch-empirische wijze werkt met falsificaties. Niemand beweert dat Cliteur zelf racistische meningen heeft of verkondigt, maar wel dat zijn afwachtende en wegkijkende houding inzake racisme in de top en de jeugdafdeling van FvD zijn geloofwaardigheid als een objectieve hoogleraar heeft aangetast. Dat straalt negatief af op de universiteit waar hij in dienst is.

  Het gaat er niet om dat Cliteur wordt ontslagen of in zijn werk tot zwijgen wordt gebracht. Dat is een heilloze weg. Het beste zou zijn als hij tot inzicht komt en de racistische uitingen van Baudet en andere kaderleden binnen FvD ondubbelzinnig veroordeelt. Want rector Carel Stolker begrijpt dat publiciteit belangrijk is en het slecht is voor zijn universiteit -die immers de moed en de onverschrokkenheid van Cleveringa vertegenwoordigt- als die geassocieerd wordt met racisme, antisemitisme en homofobie.

  Cliteur is nu aan de bal om schoon schip te maken en zonder mits en maren afstand te nemen van het racisme binnen FvD. Hij moet moed tonen en zijn positie als onafhankelijke wetenschapper benadrukken.

  1. Ernest Stern

   “De kwestie betreft dus niet het monddood maken van Cliteur, maar de geloofwaardigheid van Cliteur de wetenschapper “

   Juist en het betreft ook niet zijn vermeende antisemitisme en/of racisme maar dat hij er bij stond en er slechts naar keek.

   1. gustav

    ernie stern\
    “racistische uitingen van Baudet ”
    Welke?
    Zijn pleidooi om te stoppen met de sociaal/economische ontwrichting van ons land (Europa), bewerkstelligd door de massa-immigratie?
    De bewezen salafistische imams (terroristen) in de moskeeën?
    Zijn roep om de Nederlandse cultuur te waarborgen en beschermen?
    De door Baudet geuitte kritiek op een te snelle energietransitie en doorgeslagen Greendeal-ideëen?
    Kritiek geuit door ‘links’ Nederland, mbt gedachtenwisselingen met politiek onwelgevallige personen?
    Dat heeft allemaal niets te maken met antisemitisme of racisme!

  2. Vriend

   De lap tekst van Sjors Ridder is zoals gewoonlijk een opsomming en herhaling van reeds eerder geplaatste teksten en zinnen, neergezet op een quasi deftige manier waardoor het lijkt of hij waaratje wel een diepzinnige en eigen mening verkondigt.

   De windbuil gaat in zijn nietszeggendheid hoe langer hoe meer lijken op de befaamde dr. Clavan.

   1. Thant Dolpfh

    Als u wérkelijk beschikt over de mate van intellect waarmee u regelmatig -impliciet- aan het schermen bent in uw selectieve dédain ten opzichte van sommige reaguurders, had u dit inhoudelijke betoog van Sjors direct aangegeven om weerwerk te bieden aan hetgeen met kracht van argumenten naar voren geschoven wordt.

    Maar nee, de verleiding om het geheel met een lúllig stropopje af te doen was blijkbaar niet te weerstaan

    Op naar de onvermijdelijke stropdas uit de zak van Sinterklaas dan maar…

   2. ZWEEDSE K0K

    Sommige reageerders zijn het zuurdesem voor de discussie.
    De Duitse plantsoenenmedewerker heeft het desem op de toonbank laten liggen.
    Deze man is zo zuur, dat bij zijn begrafenis direct ernstige bodemverontreiniging ontstaat.

 10. Vogel

  Deze persoon heet geen Luna
  Het is een hij, is lid van d66
  En krijgt hiervoor de opdracht
  van d66, om deze verklaringen op te zetten. Sterker hij krijgt hiervoor betaald.
  Ik ken hem goed.

  1. ervi

   Ik ben geneigd je te geloven, Vogel.
   Immers, tegenwoordig wordt dit alles zorgvuldig uitgedacht, geregisseerd en georkestreerd door de nieuwe communistische orde.

 11. 56RdK

  Tja, de jaren dertig zijn terug aan het keren. Ook toen begon het foute socialisme meer en meer invloed te krijgen met alléén al voor het joodse volk 6 miljoen doden tot gevolg!

 12. 56RdK

  @MD 500%++++++++++++++++++++++++++++++++

 13. Wally

  Ken uw geschiedenis en weet dan gelijk wat er volgt. De extreem linksen zullen (weer) keihard demoniseren en isoleren van eenieder die niet hun heilige weg (naar de ondergang) volgt. En lukt het niet direct, dan zijn daar de beroepswerkeloze stoottroepen, u weet wel, de mensen die ‘tegen het leger en geweld’ zijn maar dan WEL altijd weer op ‘kistjes’ lopen en natuurlijk conform de dogma’s ook in uniformen lopen en vaak in oude ME busjes rijden. Lekker voor het milieu kinders….. Je zult het weer zien. Weer.

 14. Bes Tolen

  Ernest Stern werkte bij Droogstoppel, makelaar in koffie, als beschreven in Max Havelaar, boek van Multatuli (Eduard Douwes Dekker). [Stern is inderdaad een naam, die bij Joden voor komt. Bijvoorbeeld Isaäc Stern).

  1. Thant Dolpfh

   Isaiah Berlin!

 15. Bes Tolen

  Van de universiteiten zal het niet komen. Geschiedenis is een studie, die door de meest intelligente studenten, altijd al, meest wordt gepasseerd. [Ondanks hun interesse]. Dat leidt er toe, dat er weinig tot geen verdieping zit door onderzoek in het vak geschiedenis en de wezenlijke bijdrage aan de gedachtengangen berustend op verworven kennis nogal twijfelachtig is. Studies van verschillende aard overlappen elkaar weliswaar als het om verdieping van de kennis van allerlei maatschappelijke toestanden, begrippen enzovoort gaat. Ook daar is al te vaak onvoldoende verdieping. Zo levert de wetenschap dan weinig op om allerlei valse voorwendselen, bedrog e.d. te ontzenuwen. De gang van zaken bij de Leidse universiteit is m.i. daarvan een slecht gevolg. In redelijkheid hadden hier vlotte steekhoudende antwoorden moeten zijn gegeven. Antwoorden, die voor de klagers afdoende zouden moeten zijn geweest.

  1. Thant Dolpfh

   “Zo levert de wetenschap dan weinig op om allerlei……. ”

   Zoals ook de door u bij voortduring geponeerde overtuiging dat “‘Rome”‘ sinds mensenheugenis de drijvende kwaadaardige machtsfactor is achter allerlei modern onheil in de westerse samenleving…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.