Die krijgen het druk! Grapperhaus: Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding begint komend jaar

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft de komst van een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding aangekondigd. Die moet volgend jaar beginnen met het aanpakken van discriminatie, bedreiging en intimidatie van Joden in Nederland. Maar of het ook echt goed zal gaan werken?

De Tweede Kamer vroeg om zo’n coördinator en dat is ook helemaal niet zo gek. Antisemitisme is namelijk wel degelijk een probleem in dit land. Maar wat ik mij afvraag is waarom hier een specifieke coördinator voor nodig is die zich volledig richt op het aanpakken van discriminatie, bedreiging en intimidatie richting één specifieke groep?

Is het niet veel logischer om die zaken in algemene zin aan te pakken? Of moet er straks ook eerst een Nationaal Coördinator Islamofobiebestrijding komen voor dat daar wat mee gebeurt? Een specifieke coördinator ter bescherming van één specifieke groep voedt toch juist alleen maar de complottheorieën tegen die groep? ‘Oh, de Joden hebben het weer mooi voor elkaar zo, die zullen wel flink gelobbyd hebben!’ hoor ik de antisemieten al denken.

En wat ook vreemd is: de genoemde kwalijke praktijken zijn al illegaal, dus is dat niet gewoon een taak voor de politie? Wat gaat een Nationaal Coördinator nou beter doen dan de politie, die daadwerkelijk dwang- en pressiemiddelen tot zijn beschikking heeft?

Ik begrijp heel goed dat de Joodse gemeenschap zich gehoord wil voelen en dat dit idee een prima signaal is, maar ik denk dat ze er meer aan hebben dat het niet alleen bij een signaal blijft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. corenona

  Die mag wel een cursus Marokkaans, Turks en Arabisch gaan volgen. In de Nederlandse taal komt hij niet erg ver !

  1. hans-e-pans

   Kan hij het dan niet afschuiven naar de burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls?
   Die is niet vies van enige autoritaire machtsuitoefening. Ze hebben beiden ongeveer hetzelfde figuur alleen heeft Hubert Bruls iets meer haar.

 2. DubbelZout

  Nou mooi, dan kan Thierry “bijna iedereen die ik ken is antisemiet” Baudet zijn borst nat maken

  1. Willem Bever

   Zoutloos antw weet je nou echt nix beters…kom eens met wat nieuws joh…doe eens gek

   1. lucinde

    Prima antwoord naar mijn bescheiden mening.

 3. Rene van der Grijp

  “Maar wat ik mij afvraag is waarom hier een specifieke coördinator voor nodig is”.

  De voornaamste taak van de coördinator zal zijn om heel politiek correct onder het tapijt te vegen dat het leeuwendeel van het antisemitisme afkomstig is van moslims.

  1. Edjan

   Denk ik ook. En aangezien “moslims de nieuwe joden zijn” zal de overstap naar islamofobiebestrijding waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

 4. Willem Bever

  Gelukkig hoeft Ferdinand, en dan bedoel ik niet zen zoon bekend van de subsidies op zen kozijnen bedrijf, niet ver te zoeken yassers nummer negen koestert (om hummeltje ff te quoten) warme gevoelens voor antisemitisme Kat in het bakkie voor Ferdinand goed om als vb te stellen kunnen we gelijk zien wat deze mooie woorden in de praktijk betekenen

 5. lucinde

  Dat wordt nagelbijten voor Baudet

  1. Willem Bever

   Lucinde met der waanideen is er ook weer …….niets nieuws niets bij te dragen gelijk de alter egos’s

 6. Bes Tolen

  Als we alle oude troep zonder waarde overboord gooien, zijn we een stuk beter uit. De boot vaart dan verlicht verder. Schaf van die godsdiensten alle kwalijke praktijken en leer af. Dat is toch redelijk? Dat kun je toch wel van mensen vragen en in bepaalde gevallen wellicht eisen?

 7. plakband

  Is dat een topambttnaar uit de beruchte caroussel van ambtelijke prutsers of is er weer een nieuwe bijgekomen. Ik vrees het laatste.

 8. Toverkol

  Wat gaan we doen ? Moslims het land uit gooien ?

 9. liefdevol rechts

  Elkeen die beweert dat een andere geloof minderwaardig is dan het zijne verdient geen plaats

 10. Rieks

  Maar is er wel antisemitisme, behalve bij de moslims natuurlijk?! Hoeveel veroordelingen zijn er geweest in de afgelopen 10 jaar? Op de vingers van een hand te tellen. De joodse lobby is sterk en dit is het resultaat.

  1. corenona

   kijkende naar de tuinsteden waar een keppeltje niet meer over straat kan geen overbodige luxe

 11. pasco

  Wanneer begint Grapperhaus aan het anti-blank racisme?

 12. Sabreur

  Laten we Dhr Wilders coördinator maken. Dan is het leeuwendeel van het anti-semitisme al heel snel verdwenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.