Één van de redenen voor vaccinatie-oponthoud: GGD start door RIVM pas na kerst met trainen telefonisten

De GGD start pas na kerst met het trainen van zo’n 800 telefonisten voor een vaccinatie-callcenter. Om het belscript te maken en de mensen te trainen heeft de GGD zo’n twee weken nodig. Dat is volgens de NOS de belangrijkste reden waardoor Nederland dit jaar nog niet kan beginnen met vaccineren.

De NOS probeert er een enigszins objectief en neutraal verhaal van te maken maar eigenlijk is het diep triest wat er in dat artikel gezegd wordt. Want waarom kan de GGD pas na kerst beginnen met het trainen van mensen?

We weten dat die vaccins eerst nog door de EMA moeten worden goedgekeurd, daar is op zich weinig mis mee. Maar gaan die nog iets nieuws ontdekken wat ze in de VS of het VK niet hebben ontdekt? Lijkt me sterk. Het RIVM en de GGD hadden toch allang de benodigde gegevens van die vaccins bij één van die landen op kunnen vragen en daarmee uit de voeten gekund? Ze hadden ook zo een lijst van bijwerkingen uit Duitsland kunnen krijgen volgens mij.

En dit ligt ook niet helemaal aan de GGD volgens mij, want die worden wel vaker niet goed op de hoogte gehouden. Het RIVM lijkt hier weer de bureaucratische wegversperring te zijn, want zij willen op 24 december pas hun richtlijn uitbrengen over hoe er veilig kan worden gevaccineerd.

Het is echt volkomen absurd wat hier gebeurt! In alle landen die nu gaan vaccineren is bekend welke mensen een risico lopen. Denk bijvoorbeeld aan iemand met allergieën. Het RIVM wil perse eerst zélf een richtlijn opstellen voor het belscript, waarin dat soort gevaren worden opgenomen, en dán pas kan de GGD mensen gaan trainen.

Houdt het RIVM nou Hugo de Jonge de hand boven het hoofd door met deze onzin te komen? Of zijn ze bij het RIVM gewoon bang om irrelevant te worden omdat ze zo incompetent zijn? Misschien is het wel een mix van beide, dat kan natuurlijk ook.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. unlocked

  Als je niet belangrijk bent moet je je belangrijk maken anders kan je de eigen bankrekening niet vullen

  1. Cor Grijpstra

   @unlocked
   Houd mij niet langer in spanning , je bent @win, @cootje enz.
   Nog één opmerking en ik weet het zeker.

   1. unlocked

    zeg maar wat je wilt weten dombo, zeker weten doe jij niets das 100% zeker

    1. Cor Grijpstra

     🙂 🙂 🙂

 2. ropart

  je kan in 1 dag toch leren welke gegevens je moet weten en vragen van iemand die een prikkie komt halen?.

  1. Augustus

   Daar moeten bureaucraten echter een aantal dozijn zoom vergaderingen en honderden pagina’s aan documenten voor opnemen om het bestaansrecht van hun baan aan te tonen. Overheid en efficiëntie gaan niet door één deur.

 3. JochemX

  Ook logisch, langzaam komt het verzet op gang. Dat vaccineren is niet voor uw gezondheid maar dient een agenda. Stapje voor stapje. Nu zijn uw sociale contacten al verboden en denk maar niet dat de regels op enige wijze versoepeld gaan worden. De ene Bekanntmachung komt na de andere. Fijn 2021!

  1. ropart

   duits of arabisch wordt nog eens de voertaal in nederland, ik ben er nog niet uit.

  2. eenling

   🤣🤣🤣Daar is de opper complot denker weer, met zijn welbekende fascinatie, of moet ik zeggen nostalgische gevoelens voor duitse woordjes.

   1. eenling

    Of wordt je liever über verschwörungstheoretiker genoemd? Dat is wel een mooie titel die wat status geeft toch?

   2. JochemX

    Er zijn nogal wat parallellen met de Duitse bezetting en het huidige regeren per decreet. Opper complotdenker is wel erg veel eer voor af en toe een paar kritische vragen. Een simpele vraag: wat is schadelijker, COVID-19 of al die maatregelen? Denk er eens over na eenling.

 4. kees cup

  Elke week vallen er 400 corona doden in Nederland.

  En maandag wordt het eerste vaccin toegelaten in de EU.
  Een vaccin dat levens redt.

  Voor sommigen is corona een hoax.
  Maar de lockdown waarin we zitten is dat niet.
  Honderden faillisementen per week … hè HEER HUGO !!!

  Dit vaccin biedt ook een uitweg uit deze waardeloze kudt-lockdown.

  De eerste vaccins voor fase 1 onderzoek waren er 8 maanden geleden al. Toen kon men al toewerken naar de vaccinatie protocollen.

  Maar heer Hugo de Slome en zijn knechtjes zijn er nu nog steeds niet klaar voor.
  Hugo zegt dat we vooral niet moeten overhaasten.

  400 doden per week hè HEER HUGO !!!

  Spreek u bij hun uitvaart hun dierbaren toe? …
  Haast u vooral niet.

  1. Jack Flash

   Dankzij medicratie zijn we één met de natuur geworden.

   Forgive me my sarcasme.

   1. ikweetwatikwil

    Let op de allergische reacties. van het vaccin. Het vaccin is niet voldoende getest

  2. JochemX

   3000 doden per week is normaal en met de R in de maand zijn dat er altijd een stuk meer. Die 400, daar valt nogal wat op af te dingen. Er is, gecorrigeerd voor het seizoen, op het moment nauwelijks oversterfte. Maar helaas, iedereen gaat nu eenmaal een keer dood en dat schijnt niet meer te mogen.

 5. rexm

  Na het journaal van 18:00 uur, kwam Rutte weer in beeld, heb heel goed geluisterd, zo’n partij onzin hebben we al vaker gehoord.
  Duitsland begin na de kerst met inenten en de rest die doet maar als of, denk dat Rutte de weg kwijt is, wat een kwezel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.