Geert Wilders laaiend na €30.000 van Rutte: ‘Beetje betalen, verantwoordelijkheid afkopen, blijven zitten!’

Op Twitter reageert Geert Wilders terecht keihard op het nieuws dat het kabinet snel even besloten heeft om slachtoffers van de toeslagenaffaire 30.000 euro toe te kennen. Rutte, zegt Wilders, koopt zijn verantwoordelijkheid gewoon áf. Onacceptabel.

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat slachtoffers van de toeslagenaffaire “maximaal voor 1 mei” (maar “zo snel mogelijk”) 30.000 euro zouden krijgen van Vadertje Staat. Als goedmakertje voor de problemen die zij geleden hebben. Als ze op veel minder recht hadden ‒ bijvoorbeeld op €15.000 ‒ mogen ze de rest houden. €30.000 dus, klaar. En als er mensen zijn die juist recht op meer hadden, dan zullen zij uiteindelijk, hopelijk, zo snel mogelijk, straks als alles op orde is, dat overgebleven bedrag ook krijgen.

Hartstikke leuk, natuurlijk, maar hier kan de kous niet mee af zijn, vindt PVV-leider Geert Wilders. “Hij lacht iedereen keihard uit,” schrijft Wilders. “Beetje betalen, verantwoordelijk[heid, red.] afkopen en zelf lekker blijven zitten. Nederland is corrupt.”

Dit is precies wat er gebeurt ‒ en het is ronduit walgelijk. Rutte heeft een actieve rol gespeeld in deze wanstaltige affaire. De Rutte-doctrine is desastreus gebleken. Niet slechts voor ‘het land,’ maar voor individuele gezinnen, die er letterlijk door kapot zijn gemaakt. Financieel geruïneerd. Echtscheidingen. En erger. Dit alles op het conto van Markje Rutte, de man die het al tien jaar voor het zeggen heeft in ons land en die deze tijd eerst en vooral gebruikt heeft om begrippen als “politieke verantwoordelijkheid’ af te schaffen.

Je kunt zeggen over Geert Wilders wat je wil, maar hij heeft in deze kwestie 100 procent gelijk. Rutte lacht iedereen inderdaad keihard uit. Hij trekt de portemonnee nu snel even omdat het niet anders kan, gebruikt belastinggeld om de slachtoffers af te kopen, en gaat vervolgens door met doen wat hij al jaren doet: de rechtsstaat langzaam de nek omdraaien.

Corrupt? Inderdaad. Nederland is een bananenrepubliek.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Nostradamus

  Aftreden is de eerste stap. Daarna berechten!

  1. Wally

   Gebeurt toch niet. Dit land stevent met een rotvaart op een soort van burgeroorlog af op deze manier. Want vroeger of later klapt de boel, kun je op wachten.

   1. Nostradamus

    Ik roep dat ook tegen beter weten in.

 2. ze moeten weg

  Volgens mij wordt hier wederom de waarheid uitgesproken. Je kan uiteraard proberen dit op gevoel en met veel oneigenlijke argumenten te weerleggen maar dat is hetzelfde als beweren dat de aarde plat is.

 3. stem weg

  Teveel betaald mag men houden
  Te weinig betaald wordt aangevuld

  Hoe kan nu iemand beweren dat het geen goedkoop afkoop spel is met de portemonnee van een ander.

 4. LifeBuddy

  Rutte lacht iedereen inderdaad iedereen keihard uit. Maar, rutte is ook crimineel geworden door de media met 1000 Miljoen euro OM te kopen. De media heeft zich miskocht, want worden Nu ook als criminelen gezien. Criminele praktijken zijn de normaalste zaak van de wereld geworden voor de arische sLinkse VVD & CO. Zie de zaken die rutten doet met de taliban over de rug van kinderarbeid.

 5. HD

  Beter onmiddellijk oppakken en vastzetten ivm vluchtgevaar naar zijn corrupte maten in Brussel.

 6. Boemboem

  Komen verkiezingen aan en dat hele zooitje Rutte en Co voelen nattigheid. Daarom dit om de zieltjes terug te winnen en let maar op het is hem weer gelukt! Maar stem aub op de PVV!!

 7. plakband

  Rutte weer het als geen ander.
  Misdaad loont.

 8. NoDoubt

  Rutte met op de achtergrond een foto van Thorbecke. Rutte is staatsman onwaardig. Hij heeft niets met democratie (waar staan de letters VVD nog voor?). Weet nooit van iets, zie aftredens van de vele kabinetsleden. Geen respect voor de stem van het volk zie Marakesh, zie Oekraïne. Heeft vele honderden miljarden van uw spaarcenten verkwanseld aan Turkije, Griekenland, Frankrijk, Italie, Spanje. Coronafonds. Accepteert dat NL nog 4 miljoen kansenpareltjes onze cultuur verder zullen afbreken. Door zijn dear Klaus Global citizen 2019 uitgeroepen. Blijft volhouden met oplichters Ab O (zie 2009 Marielle Tweebeecke) dat er vele besmettingen zijn. Huisartsen bewust buitenspel gezet. Hij heeft van NL een bananenrepubliek gemaakt. Leden van de 2e kamer zijn er voor de burgers. En wat zien we. Rutte die bewust informatie achterhoudt. Wetende dat als hij eruit gezet wordt, hij een prachtige baan in het verschiet ligt. Maar ondertussen heel veel mensen bewust heeft gedupeerd. NL is tot op het bot failliet.

 9. Lex

  Rutte heeft een actieve rol gespeeld in deze wanstaltige affaire.

  Ja Hoor Teflon Rutte in actie met aan afkoop regeling. Hij weet als het zo verder gaat dat het nog veel meer geld gaat kosten.

  Hij heeft zijn Teflonlaag dus weer gepolijst? Het schijnt er weer vanaf te glijden.

  Ze deden een plas en alles bleef zoals het was en gaan verder met de orde van de dag.

  Ongelooflijk.

  Naar huis sturen dit walgelijke kabinet.

  Ik vind dat het volk bij stemmen een kabinet naar huis moet kunnen sturen.
  er zijn landen waar dit kan.

 10. Retep

  Juist helemaal
  Mee eens.
  Dit is daarnaast nog de enige schrijver van waarheid op deze site.

  Bedankt Michael

 11. Nico Sibelijn

  Wilders bestuurde nog geen patatzaak.

  1. ManX

   Dat deed geen van de parlementariers of bewindslieden.

   1. Nico Sibelijn

    Je snapt de strekking van mijn opmerking, goede vriend. Wilders nam in zijn leven nergens ooit verantwoordelijkheid voor en bleef laf roepen vanaf de zijkant naar bestuurders die dat wel doen en soms ook fouten maken. Besturen zonder fouten kan niet. Rutte c.s. deden enorm veel goed maar deze systeemfout in de uitvoering, waar je ze lastig persoonlijke verantwoordelijkheid kunt toekennen, glipte ze door de vingers.
    Het betreft een ernstige zaak, en daarom zal in mijn verwachting het voltallige Kabinet ook aftreden en waarschijnlijk Asscher zich ook terugtrekken, maar het is hypocriet vanaf de zijlijn met modder te gooien over de fouten waartoe je zelf hebt aangemoedigd.

    1. Mogguh

     ‘glipte ze door de vingers.’

     Sprak de grootste mafkees……

    2. Seneca

     @sibeloen
     eens: besturen zonder fouten kan niet. echter reeds in 2017 zijn dit soort ‘bewindslieden’ door een klokkenluider geattendeerd hoe fout dit beleid ging. toen heeft men – bewust – ervoor gekozen om deze boodschap te negeren en is op de ingeslagen weg doorgegaan. ergo: dit is geen fout, dit is moedwillig en met voorbedachte rade, een bevolkingsgroep naar de verdommenis te helpen. een nabestaande van iemand die door deze affaire, zelfmoord heeft gepleegd, kan het voltallig kabinet met Asscher erbij, aanklagen voor ‘met voorbedachte rade, zwaar letsel toebrengen met de dood als gevolg’. afgezien van het misdadig karakter van deze handelwijze, kan men ook niet ontkennen dat hier sprake is van institutioneel racisme. overigens verzoek ik je om niet zo opzichtig je steun aan dit stelletje misdadigers te geven; ergens maak je je medeplichtig.

    3. ManX

     “….maar het is hypocriet vanaf de zijlijn met modder te gooien over de fouten waartoe je zelf hebt aangemoedigd.”

     Over welke fouten waartoe Wilders aanmoedigde inzake de toeslagterreur heeft Sibelijn het?

  2. JochemX

   Daar gaat het helemaal niet om Sibe.

  3. stem weg

   strónt vlé®kje heeft niets beters ?

 12. Timber

  Geachte van der Galien, Het vervangen van de corrupte top zal het probleem niet oplossen. Het is noodzakelijk, dat de subtop en de assistenten ook vervangen wordt.

  Feitelijk een volledig nieuwe partij structuur moet opgebouwd worden, zonder mensen van de oude garde.

  Alleen dan stop je de corruptie binnen een organisatie.

 13. Cor Grijpstra

  Wilders liefde voor Orban en Poetin doet mij denken aan een landverrader.
  Het beetje sympathie dat ik nog voor hem had, is nu wel weg.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, Grijpstra, Volksondermijner, jij hebt alleen respect voor criminelen.

   1. Cor Grijpstra

    @L
    HeP respect voor mijn partijgenoot Renske.

  2. Patje

   Ga weg met je onzin en blijf bij het bericht dat over Rutte gaat!

  3. Seneca

   @corrie
   je bent weer lekker bezig! Orban en Poetin hebben hier niets mee van doen. overigens waarom denk jij dat men (EU geflankeerd door de MSM) zo anti Orban en anti Poetin is?
   Misschien zijn deze twee leiders wel mensen die hart voor het volk hebben. tenslotte heeft Poetin na de val van het communisme (jouw ideaal staatsbestel) ervoor gezorgd dat Rusland uit de grote plundering is gekomen want je kunt toch niet ontkennen dat Rusland in de post communistische periode, ten prooi viel aan gangsters, pooiers, oplichters en overige criminelen die ieder voor zich een stuk of stukje roofden. Rusland leek wel op Europa tijdens de roofridders. Poetin heeft daar een eind aan gemaakt en dat kan je van niemand anders zeggen.

 14. lucinde

  Het liefst zie ik alle verantwoordelijkheden opstappen en voorgoed wegwezen.

  Ook de PVV van Wilders, die gaande het proces niets heeft gedaan en alleen maar heeft lopen klagen richting Rutte.

  Ook nu weer dezelfde reflex, maar geen oplossingen hebben.

  1. ManX

   Dom geklets Lucinde. Niemand wist ergens van af, tot Pieter Omtzigt er in dook. Wilders de schuld geven is dus een rigide en kwaadwillende Pavlov-reactie.

  2. stem weg

   Wat had de PVV dan moeten ondernemen met die 20 zetels domme hork ?

   rutte is al bijna drie jaar op de hoogte van het oneigenlijk handelen van de belastingdienst

   stem sociaal, stem PVV en zorg dat de PVV groot genoeg wordt om hier tegen op te treden

  3. Opa73

   Wilders kon roepen wat hij wil maar de coalitie stemt dat gelijk weg dat is het nadeel dat de oppositie in de minderheid is en alles wat de PVV in brengt gelijk wordt afgekeurd door de coalitie.

 15. lucinde

  Aan de top worden vuile handen gemaakt, hoort er ook bij.

  Maar hoe zou Lubbers, Bolkestein, Den Uyl hiermee om zijn gegaan?

  Rutte weten we…. eeuwig NIETS

  1. stem weg

   vuile handen van werken is geen schande

   vuile handen van misdadig handelen is een andere vorm

   stem sociaal, stem PVV

 16. Meriadoc Brandebok

  Wilders vreest dat de shïtstorm weer gaat liggen als de ouders een bak geld hebben gekregen en dat men dan weer overgaat tot de orde van de dag. Dat is ook hoogstwaarschijnlijk wat er gaat gebeuren. De Toeslagenaffaire loopt met een sisser af en volgend jaar hebben we Rutte IV.

  1. lucinde

   Ik verwacht dat van Haga nog wel eventjes de “vloer aanveegt” met Rutte en Co.

   Gaan we vast nog lezen via Michael.

   BAM!

 17. Rieks

  Als mensen moeten aftreden dan heb je gescoord,wat een armzalige en onverantwoorde oppositie. Op wie moet je in godsnaam nog stemmen in dit land?

  1. lucinde

   Dat wordt heel lastig.

   Geen VVD in ieder geval

 18. Rieks

  Juist, schuld was 12.000 en je krijgt nu 30.000 door alle media heisa. We maken van dit land een rotzooi. En we vinden dat die mensen daar “recht”op hebben.

 19. Seneca

  Michael v.d.Galien
  Dank voor dit uitstekend geschreven topic.

 20. RCS

  Hij liegt, misleidt, houdt informatie achter en lacht iedereen uit. Ra ra over wie heb ik het 🙂

  1. Brenda Welsh

   Thierry Baudet

  2. EvertB

   @rcs, door slechts aan één naam te denken doet men vele anderen tekort.

 21. Monty

  Wilders ruikt de winst in maart.

  Zodat hij eindelijk zijn plan kan gaan uitvoeren. En dat heeft niks met de ouderen, zorg, defensie of economie te maken.

  Alleen over dit plan hoor je van Wilders nagenoeg niks meer.

  1. stem weg

   Welk plan doelt dit adept op ? De NEXIT ? of de energietransitie ?

   1. Monty

    Lees zijn verkiezingsprogramma..

    1. usb3.0

     Luister eens de kamer debatten die de PVV voert druiloor…

 22. halo1

  Kunnen alle Rutte-haters in pakweg 20/30/40 woorden een schets geven van hun ideale regering ? ik zie n.l. helaas weinig alternatief, zonder te gaan zeggen dat we in een dictatuur leven, want dan diskwalificeer je je eigenlijk een beetje…

  1. stem weg

   in ieder geval geen regering met een idiote energietransitie, een stikstoffabel, een co2 sprookje en een ontembare honger om nog twee miljoen gelukszoekers uit te nodigen

 23. Yoyo

  Oké Rutte and Company de laan uit…..maarrre kabinet Kaag bijv. willen we al HELEMAAL niet!
  Of zal het zo’n vaart niet lopen?

  Misschien leuk idee om een schandpaal weer te introduceren in Den Haag?
  Genoeg rotte eieren en fruit in de vracht bij Dover…

 24. Sjipke

  Eigenlijk maar een vraag: Wanneer worden al die schuldigen naar de kamer geroepen om verantwoording af te leggen? Of is het zo dat de 150 leden met reces zijn en nu niet gestoord mogen worden???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.