Gestoorde Grapperhaus: rellen tijdens Nieuwjaarsnacht beginnen met hand niet uitsteken bij afslaan op de fiets

Hij presteert het, hoor: Ferd Grapperhaus. De minister van justitie weet in één AD-interview maar liefst twee van lotje getikte uitspraken te doen. Niet alleen over ‘kriegelig’ worden van het afpakken van oud en nieuw, maar ook over het idee dat het uitsteken van je hand op de fiets een voorbode is voor grof geweld tijdens de jaarwisseling. Wat een gek!

Eerder vandaag schreven wij al een artikel over het interview dat minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus gaf aan het Algemeen Dagblad. Dit omdat hij nogal opmerkelijke uitspraken had gedaan over het vuurwerkverbod. Dat moeten we maar accepteren met zijn allen, want meneer wordt er “kriegelig” van als we er iets van zeggen dat oud en nieuw ons is “afgepakt.”

Maar in datzelfde interview had Grapperhaus nog veel meer opmerkelijke uitspraken. De meest gestoorde uitspraak is deze als antwoord op de vraag hoe het toch komt dat er steeds meer geweld is tegen hulpverleners:

“Ik kan dat niet goed verklaren. Ik denk wel dat het in de eerste plaats met opvoeding te maken heeft. Misschien begint het er al mee dat mensen niet meer hun hand uitsteken als ze afslaan op de fiets, en het eindigt bij de normalisering van drugs.”

Deze man is van lotje getikt. Hij denkt dat het opzettelijk inrijden op een politieagent die op straat ligt (een voorbeeld dat genoemd werd) begint met… het niet uitsteken van je hand als je afslaat op de fiets. Dat is voor deze gek het eerste teken dat je gevaarlijk aan het worden bent. Je bent het slechte pad opgegaan! Omdat je je hand niet uitstak.

En dan noemt hij wat in zijn ogen het ultieme teken van moreel verval is: het normaliseren van drugs. Niet het handelen in drugs, maar de “normalisering” ervan. Dat is extreem moreel verval… en betekent natuurlijk (kuch) dat je het daarna ook heel normaal vindt om in het gezicht van een bia te spugen (nog een voorbeeld in het interview).

Wat een vent.

Oh, en dan nog wat, Ferd. We weten allemaal dat jouw redenering niet klopt. Het begint juist met mensen die coronaregels niet navolgen op hun eigen bruiloft en het eindigt met nieuwjaarsrellen. Zo, steek die maar in je zak!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. ropart

  geen richting aangeven op de fiets: 40 euro boete. lijkt mij uitlokken van een verkeersovertreding.

 2. stem weg

  Rellen beginnen meestal door klunzig optreden van idioten in een handhavings uniform die volledig blind zijn omtrent de situatie en in hun kop steeds horen , befehl ist befehl

  1. ropart

   en ook nog richting aangeven op de fiets verwarren met een adolfgroet.

 3. Bunky01

  Alhoewel ik absoluut geen fan ben van de heer Grapperhaus ben ik van mening dat hij wel een punt heeft als hij de algemene verwatering van orde en gezag aanstipt.
  Het vuurwerkverboed had uiteraard al begin 2020 aangekondigd kunnen worden.
  De reden dat dit nu is uitgevaardigd heeft alles te maken met extra druk op de toch al overbelaste zorg, en is m.i te rechtvaardigen. Als hij stelt dat er een veelvoud aan ontsporingen ten grondslag ligt aan de opvoeding dan slaat hij wat mij betreft volledig de spijker op zijn kop. Orde en fatsoen beginnen thuis in het gezin. De trieste resultaten van een falende of ontoereikende opvoeding komen dagelijks op het bord van de gemeenschap terecht.

  1. stem weg

   Zou toch zo graag inzicht kijgen op ” de druk op zorg ” . Veel gehoorde bak maar onderbouwen lukt niet erg.

   Hoeveel meer druk geeft corona op de zorg dan de oude vertrouwde influenza golven met de bijbehorende luchtweg infecties en dodelijke longontstekingen.? roept u maar

  2. Seneca

   @bunky
   inderdaad heeft de heer Grapperhaus een punt! echter, dit is geheel aan hemzelf, zijn ministerie en voorgangers te danken. men heeft het zo druk met de ‘administratie’, dat handhaven in het vergeetboekje is geraakt. wat je schrijft inzake opvoeding, heb jij een punt! jij roert hier een gevoelig punt aan maar ook dat is terug te voeren op het ‘handhavingsbeleid’ van voornoemde instanties/personen. indien men de ouders aanspreekt op het gedrag van hun koters en hen eveneens laat betalen voor de schade die door diezelfde koters ontstaan zijn, dan zou wel degelijk de opvoeding resultaten hebben gegeven. zoals ‘stem weg’ reeds aanvoert kan men zich afvragen waarom die zorg ontzien moet worden. Rutte heeft tijdens zijn 10 jarig bewind er voor gezorgd – in opdracht van Brussel – dat de zorg afgeschaald werd en er circa 75000 zorgmedewerkers op straat stonden. zo ging het aantal ic bedden van 2000 naar 1000 bedden (terwijl diezelfde Rutte verklaart dat wij een immigratieland zouden zijn… na de eerste golf in maart heeft men met heel veel moeite het aantal i.c. bedden naar circa 1500 gebracht en deze 500 extra bedden heeft men tijdens de zomer van 2020 weer opgeheven. wat bedoelt men met het gezegde: ‘regeren is vooruitzien’ maar Rutte cs kan alleen maar bezuinigen en lasten verhogen. echt besturen zit er voor dit minne figuur niet in.

  3. Marija

   Hij heeft inderdaad in principe wel gelijk. Het begint allemaal met normvervaging, Balkenende zei het al en het geldt nog steeds, dus grapjurk komt niet met een nieuwtje. Handhaven van normen en waarden zal in het begin moeilijk zijn, want het wordt niet geaccepteerd dat men op de vingers wordt getikt.
   Toch maar doen.
   Als ik het programma Handhavers op TV zie, verbaas ik mij dat deze mensen ellenlange discussies aangaan met overtreders. Niet doen, bek dicht en luisteren, anders een bon. Kijken ze volgende keer wel uit.
   Het is al veel te lang goed gevonden al die protesten.
   Handhavers moeten handhaven en niet discussiëren.

   1. ze moeten weg

    handhaving ? meestal de oorzaak van de escalatie als ze iemand aanspreken , kijk je favoriete programma nog eens hoe de melkert banen iemand benaderen.

    Ik wil ook niet gekleineerd worden dus heb het liefst dat ze schrijven zodat ik in verzet kan. Discussie is zinloos met die hersenlozen

 4. Telex

  Om begin dit jaar te kunnen inschatten dat de pandemie wel tot het eind van dit jaar had kunnen duren moet je preventief kunnen denken. Dat is voortdurend rekening houden met de mogelijke gevolgen die een bepaalde situatie kan opleveren. Daar is vakkennis voor nodig en dat ontbreekt. Vervolgens wordt weer teruggegrepen op het aloude handhaven, en voorbijgegaan aan het feit dat veel middenstanders nu met onverkoopbare voorraden legaal vuurwerk blijven zitten. Hier rest maar een oplossing voor compenseren! Er is in het verleden genoeg belasting geint op het legale deel dus kan er best wat teruggestort worden.

 5. yellow thread street

  En toch heeft Grappenhaus hier wel een punt.
  Mensen trekken zich op straat nergens iets meer van aan en hebben geen enkel normbesef meer.
  Wat is er zo moeilijk aan om wanneer je te maken hebt met andere wegmisbruikers even je hand uit te steken om te laten zien waar je naar toe gaat.
  Je stopt netjes om een fietser voorrang te verlenen, maar, nee, die slaat gewoon af, meestal starend op de smartphone.
  Zeg er maar niets van, dan krijg je ook nog de nodige doodsbedreigingen over je heen.
  En zo gaat het van kwaad tot erger, politie zie je toch niet meer.

 6. AidemediA

  Hahahahahahahahahahahahaha. DDS hou toch eens op met die knettergekke verhalen over huilie huilie aso, grapperhaus. Dit gelooft toch geen hond. Wat een dijenkletser is die ferd toch. Hij moet op oudejaarsavond een voorstelling geven op de NPO/VARA. Dan ligt heel links Nederland in een deuk om zijn jolige grollen en grappen. Denkutniet.

 7. jhak

  Wat een loser van een mafklapper die Grapperhater.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.