DeJonge

Kijk! Vaccinfaler Hugo de Jonge wordt op zijn plek gezet: andere landen vaccineren niet slechts "symbolisch aantal"!

Geen categoriedec 22 2020, 12:00
Gisteravond mocht coronaminister Hugo de Jonge aanschuiven bij het praatprogramma van Op1. Maar dát had hij waarschijnlijk beter niet kunnen doen, want van zijn vaccinatiebeleid bleef vrij weinig overeind. Kijken en gruwelen/smullen* (reactie naar keuze!).
Minister Hugo de Jonge probeerde gisteravond bij talkshow Op1 zijn toch wel flink gefaalde vaccinatiebeleid nog eens goed te praten. Nederland start behoorlijk laat met vaccineren, maar volgens De Jonge moeten wij dit niet als 'laat' zien. Andere landen vaccineren nu nog maar 'symbolische aantallen,' sputterde hij.
NOS-correspondent in Engeland, Suse van Kleef, was het niet eens met deze opmerking. Zij merkte op dat in Engeland al 500.000 mensen worden gevaccineerd, dat is volgens haar niet een 'symbolisch aantal.' Wat betreft het vaccinatiebeleid heeft Nederland haar zaakjes nog niet op orde,:we zijn simpelweg te laat begonnen met het voorbereiden op het massaal vaccineren van Nederland, zo viel zelfs aan de Op1-tafel te beluisteren.
Toch durft Hugo de Jonge dit simpelweg niet te zeggen. Hij probeert het verhaal zo te spinnen dat het lijkt alsof andere landen óók nog niet massaal zijn begonnen met vaccineren. Van Kleef interrumpeerde De Jonge vaak genoeg om aan te geven dat sommige landen toch echt wel enkele stappen verder zijn Nederland.
https://twitter.com/op1npo/status/1341145459008663557?ref_src=twsrc%5Etfw
Tijdens het gesprek over het vaccineren in het Verenigd Koninkrijk kwam ook het nieuwe gemuteerde virus op tafel. Moeten we ons daar nu echt zorgen om maken? Volgens microbioloog Andreas Voss is er niet direct reden voor angst, het belangrijkste is dat mensen zich keurig aan de opgelegde regels houden. Zolang Nederlanders dat blijven doen zal het virus, en ook de nieuwe variant, zich minder snel verspreiden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten