Krenterig Kabinet trekt luttele 4 miljoen euro uit voor herstel van door Nederland plat gebombardeerde wijk Hawija

Het ministerie van Defensie trekt maar liefst 4 miljoen euro uit voor herstelwerkzaamheden in het door hen plat gebombardeerde Hawija. Bewust bommen gooien op een bommenfabriek van Islamitische Staat (IS), waarbij tientallen doden en honderden gewonden vielen, en dan de boel opruimen en repareren voor een zacht prijsje. Schaamteloos.

De Iraakse stad Hawija werd in 2015 deels tot ontploffing gebracht door doelbewust uit te gaan van een papieren werkelijkheid. Nederland werd door de Amerikanen gewaarschuwd dat een bombardement op een bommenfabriek in een woonwijk wellicht niet het beste plan was om door te zetten, vanwege de praktisch onvermijdelijke burgerdoden die het tot gevolg zou hebben. De Amerikanen kregen echter de opdracht om de risicoanalyse dusdanig aan te passen dat een aanval onder ideale omstandigheden niet tot burgerdoden zou moeten leiden. Een papieren werkelijkheid dus.

En toen bleek dat een bom gooien op een bommenfabriek leidt tot ‘secundaire explosies’, waardoor zo’n beetje de hele wijk van de kaart verdween! Overlevenden kregen een paar euro toegestopt om hun mond te houden en het kabinet deed hard zijn best om de Tweede Kamer in het duister te laten tasten. Ruim vier jaar na het bombardement ligt die wijk nog steeds in puin en nu pas komt er 4 miljoen euro vanuit het kabinet om de boel daar op te ruimen en er weer een leefbare wijk van te maken.

Nou, chapeau jongens, knap gedaan. De eer van Nederland is weer hersteld. En als er over een paar jaar een Irakese jongeman op een Nederlands treinstation op mensen in begint te steken, omdat z’n hele familie door een Nederlandse bom is geëxplodeerd, dan noemen we hem gewoon ‘verward’ of schieten we hem neer. Die jongen moet dan ook niet zo zeuren, we hebben die wijk toch weer netjes opgebouwd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Vanduinen

  Wat een ergerlijk stuk fictieve berichtgeving over “de jongeman”

 2. HD

  Dat is dan 4 miljoen teveel, en ja als er een jongen iets in zijn hoofd haalt moeten de veiligheidsdiensten hem voorzien en elimineren.

 3. Pieter48

  Heeft IS al wat betaald voor de door hun aangerichte schade? De kunstschatten die ze gesloopt hebben zijn zeker niet te betalen.De dames terroristen die deze kant op komen gelijk aan het werk zetten daar.Ook de bouwvakkers onder de vluchtelingen kunnen jaren aan het werk in deze wijk.Wie verzint deze totaal onnodige geldsmijterij.Doen de Russen of andere coalitie leden ook mee met deze nutteloze actie?Voor 4 miljoen kan je in deze donkere dagen de middenstand ook een steuntje geven.De voedselbanken kunnen het ook goed gebruiken. Eigen volk is niet meer in beeld bij deze regering. Veel sterkte allemaal.

  1. Loelap

   Helemaal mee eens!

 4. LifeBuddy

  De arische sLinkse banken hebben 2 maanden geleden 19.000 MILJOEN naar de moslimlanden overgemaakt en weten NIET waar het geld is gebleven. ISIS [ geboren met dollars van democraten] is weer even sterk als vroeger. 99.999% dat het Volk weet naar Wie dat geld is overgemaakt.

 5. Seneca

  ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken, dat bij Wout de ‘wens de vader van de gedachte’ is. dit n.a.v. diens uitspraak ‘Irakese jongeman gaat insteken op reizigers in een Nederlandse trein’. bijzonder pathetisch en niet fraai als je jezelf ‘journalist’ noemt.

 6. Opa73

  Dit is het bewijs dat Nederland helemaal niet meer moet mee doen aan militaire operaties in het buitenland in Navo of Nato verband kost dubbel geld, eerste het meedoen en tweede het schadeloos stellen van wat we daar in opdracht van uitvoeren.

 7. Telex

  Kruimeltje Nederland heeft niets te zoeken in die conflicten. Strijden tegen IS en vervolgens deze oorlog misdadigers terug halen, en er dure onderzoeken aan spenderen.
  Aan waarheidsvinding wordt evenals aan goeiigheid een hoop verdiend. Vraag je eens af hoeveel “specialisten “er zich mee bezig gaan houden die allemaal vorstelijk betaald worden. De resultaten van die uitkomsten zijn niet zelden abominabel en totaal onbevredigend. Verder worden zich niet van het kwaad onderscheidende groeperingen financieel en materieel gesteund om mede het “kwaad” te bestrijden, waarna niet zelden deze middelen tegen de schenkers zelf wordt ingezet. Tja de oorlogsindustrie moet blijven draaien.

 8. Lex

  Wij kunnen dit geld in Nederland wel beter gebruiken dacht ik.

  Is Nederland inderdaad de enige die bommen heeft gegooid.

  En bij met elke oorlog gaat de boel in puin. En nogmaals is Nederland de enige die hieraan schuldig is hmmmm

  Het is de grootste crisis sinds de 2e wereld oorlog de heleboel gaat op de fles en dan gaan de geld uitgeven voor wederopbouw zijn ze gek geworden in Denhaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.