Links-extremistische PvdA propt woke dwang in verkiezingsprogramma: VERPLICHT schoolbezoek aan slavernijmuseum!

De Partij van de Arbeid heeft haar (concept-)verkiezingsprogramma gepresenteerd. Want de rode malloten eisen dat er een slavernijmuseum komt dat vervolgens verplicht ten minste één keer bezocht moet worden door schoolklassen.

Zoals je zou verwachten van PvdA is het verkiezingsprogramma voor de aankomende Kamerverkiezingen één grote linkse bende geworden. Een verzameling van linkse hobby’s waar je alleen maar kneitermisselijk van wordt. Maar wacht, er is toch nog een verrassing – of eigenlijk een schok. Scholieren worden gedwongen om een slavernijmuseum minstens één keer in hun middelbareschoolcarrière te bezoeken. Geen eigen keuze, maar overheidsdwang.

Dat is net zo gestoord als die radicale ongein van BLM en BIJ1 (maar ik herhaal mezelf). Maar het is écht waar. Een partij die er ooit zei te zijn voor de Nederlandse arbeider wil nu schoolklassen dwingen jaarlijks een slavernijmuseum te bezoeken zodat onze kinderen geïndoctrineerd kunnen worden met BLM-achtige zelfhaat. Oh ja, en daarnaast moeten mensen die in de “publieke sector” werken ook nog even verplicht een cursus volgen genaamd “omgaan met vooringenomenheid.”

Dit is doodeng. Dit komt zo ongeveer linea recta uit 1984 van George Orwell. De PvdA wil jonge kinderen kapotindoctrineren met quasi-antiracistische zelfhaat. Van jongs af aan moet ons kroost leren dat wij fout zijn en dat zij goed zijn; dat ‘wij’ enorm veel lijden veroorzaakt hebben en dat ‘wij’ daar nog altijd verantwoordelijk voor gehouden moeten worden.

Nee, ik heb een beter plan. Er komt geen verplicht museum waar kinderen informatie krijgen over de mooie kanten van onze geschiedenis; de kanten waarop wij trots moeten en kunnen zijn. Over hoe Nederland eeuwenlang letterlijk het meest tolerante land van Europa was, waardoor vrijdenkers naar ons landje kwamen, en daar baanbrekende boeken schreven die de wereld veranderden. Of over hoe Nederland het opnam tegen een wereldmacht (Spanje) en won. Of over hoe mensen als Johan en Cornelis de Witt letterlijk hun leven opofferden voor de vrijheid – iets waar we allemaal een voorbeeld aan zouden moeten nemen.

Nee, daar wil de PvdA niet aan. Want de meeste van die mensen waren ‘wit.’ Hoewel er natuurlijk ook vooral joden bijzaten, maar daar zijn PvdA’ers ook al niet dol op. Van de vrijdenkers tot de strijders die vochten tegen Spanje tot de meeste martelaren: allemaal roomblanke lui. En dus moeten zij wat zogenaamde ‘antiracisten’ betreft begraven worden in de geschiedenis, onder een berg van beschuldigingen van racisme en ‘misdaden.’

De PvdA moet zich kapotschamen. Ooit was het een partij van, voor en door Nederlandse arbeiders. Nu is het geworden tot een ranzige extreemlinkse rotclub die ons land en zijn geschiedenis háát. Bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Uitstekend initiatief.
  Het is van groot belang dat kinderen geïnformeerd worden over de donkere kanten van onze geschiedenis en de verwerpelijkheid van racisme.

  1. 2030

   uiteraard verplicht deugen met oneigenlijke argumenten. Was het niet beukhol die gisteravond nog ontkende dat zwarte Amerikanen slaven hadden ? De strónt vlé®k kan beter een knap geschiedenisboek lezen alwaar alle donkere kanten keurig belicht worden binnen de proporties van de tijd.

   Een aantal jaren terug moesten de kinderen van groep 6 VERPLICHT naar de moskee. Nou mooi niet !

   Slechts idioten koppelen de slavernij van toen aan gemeend racisme van nu. Je bent dan een onwetende volidioot die probeert de geschiedenis te herschrijven

   1. Edjan

    @2030 Klopt +++++

   2. Loelap

    Een slavernij museum is prima zolang het ALLE vormen van slavernij in het verleden en het heden belicht en niet alleen de Westerse slavenhandel. Dus ook bijvoorbeeld de Barbarijse slavenhandel, de Ottomaanse slavernij en de Arabische slavernij.
    Iets zegt me dat dat Links weg met ons gespuis, alleen aandacht wil voor de Westerse slavenhandel!

    1. Linksbuster

     Q…Een slavernij museum is prima…
     Nee dat is niet prima..maar weggegooit belastinggeld…

    2. Beukman

     @Loelap, en in het Holocaustmuseum moet dan zeker ook aandacht worden besteed aan de genocide in Rwanda?

     1. ropart

      holocaustmuseum ligt wat gevoelig bij onze moslimjugend, die krijg je er met geen stok naar toe!,en doorgaans heeft men in het onderwijs daar wel vrede mee.

     2. Beukman

      Interessante vergelijking, ropart.
      De moslimjugend er naartoe slepen lijkt me weinig zinvol, maar misschien gaan ze wel vrijwillig als er een paar goede geschiedenislesjes en open gesprekken aan voorafgaan. Ik heb wel eens gelezen over een klas vol Marokkaanse kliertjes die een voormalig concentratiekamp bezocht na een paar van zulke lesjes. Dat had wel degelijk impact, en bleek zeer verhelderend.

      Zelfde wat mij betreft voor een slavernijmuseum.

     3. ropart

      goed te horen dat een paar goede geschiedenislessen en open gesprekken de oplossing kan zijn van de eeuwenoude haat tegen joden, wat hebben we al die tijd toch zitten klungelen.

   3. Beukman

    Was het niet beukhol die gisteravond nog ontkende dat zwarte Amerikanen slaven hadden?
    aldus 2030.

    Zucht.
    Zwarte Americanen waren in de tijd van Lincoln slaven, gekkie.

  2. Emma Louise

   Daar gaat het inderdaad om, Nico. Raak!

   1. Loelap

    Misschien dat aflaat iets voor je is. Dit was vroeger gangbaar in de katholieke kerk. Ondanks jullie enorme haat naar het christendom, hebben jullie het principe van aflaat toch overgenomen van de kerk. Hoe ironisch!

   2. ropart

    dan zullen ze ook het verhaal moeten doen van de arbeitseinsatz en hoe wonderlijk het is dat duitsland wederom vandaag de dag zo stevig de touwtjes in handen heeft van europa.

   3. 2030

    de strónt vlé®k complimenteert zich zelf even !

  3. Reinoud van Gelre

   Psst, Nico, gisteren opperde je nog dat er geen mensenrassen bestaan. Dan bestaat racisme dus eigenlijk ook niet, toch? Ik bedoel, er zijn al heel lang geen andere mensensoorten gesignaleerd. En ik hoor niemand klagen over bijvoorbeeld Neanderthalers.

   Gewoon mijn twee centjes😉

   1. Nico Sibelijn

    Mensenrassen bestaan inderdaad niet maar racisme bestaat wel degelijk.

    Dit lijkt me stof tot nadenken.

  4. ManX

   Dat er (normaal gedoseerde) aandacht aan wordt besteed is te billijken.

   Dat er dwang wordt ingezet is fout, smerig, dictatoriaal en onwaardig.

   Het PvdA-schorem laat zich graag ophitsen door haters van kleur die handel zien in een verzonnen verhaal over het leed dat hen tot op de dag van vandaag door blanken wordt aangedaan.

   Deugen als hoogste doel in het leven.

  5. Linksbuster

   Niet onverwacht dat de stróntvlék zich hierin wel vinden kan..een grotere slappeling is nog niet geboren , de misselijke deugkneus durft zich nog nederlander te noemen ook.
   Val dood lùllekop.

 2. nexit_nooit

  Links-extremistische PvdA plus een foto van een brandende Nederlandse vlag.

  Tuurlijk Michael, verder alles kits achter de rits?

  1. Oepsie

   Bij jou in ieder geval niet, als ik al je domheid, met regelmaat hier lees.

   1. 2030

    👏👏👍👌😂🤣

  2. Linksbuster

   Prima afbeelding Michael!!

 3. 56RdK

  Zouden die achterbakse salonsocialisten in hun indoctrine ook meenemen dat de opa van hun Asscher medeverantwoordelijk was voor het in de dood jagen van tienduizenden landgenoten?

  1. Logica

   Asscher en Rutte komen inderdaad uit bedenkelijke families. Beiden hebben (mede) joden de dood in gejaagd.

   Links wordt steeds debieler. Waar is de tijd van redelijk links gebleven? Maar het volk zal krijgen waar ze in meerderheid op stemt.

 4. 56RdK

  “Scholieren worden gedwongen om een slavernijmuseum minstens één keer in hun middelbareschoolcarrière te bezoeken.”
  Dat is dan het begin. Later komt nog een verplicht bezoek aan Mekka erbij. Vanwege de inclusie!

  1. Edjan

   @ 56RdK ++++++++++++++++

  2. LifeBuddy

   ++++++++++ Reisje aan mekka, betaald door sociale dienst. Dit is discriminatie Ten Top. Gemeentelijke boeken Moeten open, zodat het volk mee kan kijken!!!

 5. Dirk Jansen

  Het is een goede zaak duidelijk te benadrukken dat negers onderaan de sociale ladder bungelen, en dat ze dankzij de blanken toch nog een beetje evolutie mogen ervaren.
  Een dankjewel zou wel op zijn plek zijn.

  1. nexit_nooit

   Broertje van Freek Jansen?

  2. Meriadoc Brandebok

   Kijk, de racist Dirk Jansen weer. Zijn racistische drek de vrije loop latend, en onder zijn tweede nick Edjan gooit hij de wappie-taal er tegen aan.

   1. Edjan

    Brandende geit, wat ben je toch een oud zeikwijf. Gore fascist.

   2. 2030

    heeft het domme bokje inhoudelijk nog wat te melden of gaat ook deze materie boven zijn horentjes ?

    Blij dat de partij van de dieren niets wordt.

   3. Steiner

    Ons kneusje van DDS heeft dit jaar een nieuw woordje geleerd en in zijn onnozele reacties voelt de ziekelijke kneus zich gedwongen er gebruik van te maken.

   4. driewerf

    Rustig maar vent het is zo weer zondag.

   5. Loelap

    Jij bent zelf zo racistisch als de pest maar dan naar blanken toe (oh sorry ik bedoel witten).
    Nota bene je eigen soort.
    Dus houd je eigen hypocriete racistische drek maar eens voor je.
    Ga je schamen guthmensch!

  3. Queen

   Ik weet zeker dat deze negerin op de sociale ladder veel hoger staat als jij.

   Eng toch ingehaald worden door mensen die jij als minderwaardig beschouwde? Wen er maar aan vooruitgangverliezer.

   1. ManX

    Hoger op de sociale ladder gaat vrijwel altijd samen met een hogere opleiding.

    In dat geval zou Queen hebben geschreven “veel hoger staat DAN jij.” Ergens in haar magistrale opleiding moet toch tijdens het vak Nederlands de vergrotende trap zijn behandeld.

    1. 2030

     Ach , die lange tenen madam grossiert in onzin. Zou SS kunnen zijn !

     1. Edjan

      Inderdaad 2030, die gedachte kwam ook bij mij op.

   2. Loelap

    Je het het over vooruitgang. Welke vooruitgang? Ik zie alleen maar achteruitgang en het omarmen van achterlijkheid bij Links. En niet zo’n beetje ook.

   3. Linksbuster

    Quote…Ik weet zeker dat deze negerin op de sociale ladder veel hoger staat als jij………….end.
    Mede dankzij het négerquotum van linkslaffers.

  4. Linksbuster

   Precies Dirk…zonder de blanken speelden ze nu nog met kraaltjes , woonden in een hutje van gedroogde koeienstrónt( oeps dat is nog zo), dansten ze met een ring door de neus om het kampvuur en was de medicijnman de lokale de jonge.

 6. Edjan

  Tja, die PvdA, ooit arbeiderspartij. Wel 100 jaar geleden werden arbeiders behoorlijk uitgebuit dus een partij met bestaansrecht. Maar rond 1965 ging het heel goed met de arbeider: hij kreeg geld als hij oud was, als hij ziek was, hij mocht met vakantie, had een autootje en een televisie: hij kon ook wel op de VVD gaan stemmen!

  Dus bedachten de “nieuw linksen” een nieuwe doelgroep van “zielige” mensen om te verheffen: negers, mohammedanen en vrouwen. Wat het ook goed deed, was de “redding” van “zielige” moedertje aarde met windmolens en grootschalige bos kap.

  Arbeiders trok het nieuwe links niet meer aan maar dat vonden de “socialisten” juist prima. Nieuw links werd een clubje voor zelf gekweekte doctorandussen, zgn intellectuelen met neerbuigende praatjes. Het volk werd hun grootste vijand. Dat volk dat beleerd en bestraft moet worden. Je snapt niet waarom mensen hier nog op stemmen.

 7. LifeBuddy

  Het arisch sLinkse indoctrineren begint al bij de Reclame op de TV. vroeger duurde Reclames eerst 5 minuten en als je ging zappen kon je op een andere zender een programma opzoeken ZONDER reclame. Nu hebben de sLinkse het zover dat reclames 10 minuten duren, op hetzelfde tijdstip met andere zenders. Waar blijft Onze Vrijheid.bah

  1. ZWEEDSE K0K

   Waar blijft Onze Vrijheid.bah

   U heeft de vrijheid de uitknop te gebruiken, maarja dan heeft u niets te zeiken.
   U kunt pay-tv kanalen nemen, maarja dat kost geld.
   U kunt naar reclamevrije BBC kijken, maarja dan moet je Engels kunnen volgen.
   U kunt eindeloos naar Jensen kijken, maarja dat verveelt snel.

   1. Oepsie

    Aldus spreekt de ‘zweetcock’, die in eenzaamheid zit weg te rotten! Hij geeft aan, wat hij allemaal geprobeerd heeft, om zijn leegte op te vullen. Misschien een boordje ‘euthanassie’ met een saté? Wel zo rustig volgend jaar! Aartsleugenaar!

 8. Rieks

  En wat gaat er volgen? Bezoek aan moskee?

  1. 2030

   die is al oud , was enige jaren geleden verplicht op straffe van een onvoldoende !

   Mijn kinderen zijn niet geweest en die beloofde onvoldoende bleef verrassend uit

   1. Reinoud van Gelre

    Yep, hier ook.
    Ze moesten het hele rijtje langs; synagoge, moskee, surinaamse(Lol) hindoetempel en de kerk.
    De kinderen wilde er niet heen, en ik heb ze lekker thuisgelaten die dag. Ook hier zijn geen onvoldoendes uitgedeeld.

    1. Loelap

     Het erge is dat men op veel scholen NIET naar de kerk gaat, omdat dit moslims zou kwetsen.

   2. Emma Louise

    Maar uw kinderen zijn gekleurd dus die krijgen dan sowieso geen onvoldoende.

    1. 2030

     fout gegokt strónt vlé®k maar bedankt verder voor je inhoudsloze bull shit

 9. Queen

  Er is wel meer verplicht wat betreft onderwijs, wat er mis zou zijn met aandacht besteden aan de slavernij ontgaat mij, zolang alle kanten worden besproken. Wat mij betreft zou een bezoek aan een holocaust museum ook verplicht moeten zijn gezien de verrechtsing van de maatschappij.

  Al die positieve aandacht voor de Nederlandse geschiedenis is er al. Het is belangrijk je geschiedenis te bespreken, positief en negatief, wie het negatieve wil weglaten staat niet voor educatie maar indoctrinatie.

  Zelden zo’n slecht gekozen verwijzing naar Orwell gelezen.

  Een quote van Orwell waar ik de laatste tijd vaak aan moet denken bij de ‘conservatieve’ partijen is:

  “All animals are equal, but some animals are more equal than others”

  Er is een landverrader die mensen voor het strafrecht ongelijkwaardig wil maken. Wie Orwell echt gelezen heeft weet dat hij waarschuwde voor mensen als de landverrader.

  Saluut aan Catelonië. Het boek van Orwell wat rechts nooit wil lezen.

  1. 2030

   quote Wat mij betreft zou een bezoek aan een holocaust museum ook verplicht moeten zijn gezien de verrechtsing van de maatschappij. end

   ben je nu werkelijk zo dom en naief muts ? Het is de moslim gedreven door de is-lam die op brede schaal de antisemiet spelen. Het is de is-lam die het jodendom wil vernietigen. Het is de moslim die zich hiervoor laat misbruiken. Gelet op de grote aantallen islamitische import die als gelukszoeker naar Nederland is gekomen is de stijging van het antisemitisme in Nederland verklaard.

  2. Ned

   Het probleem is dat er al belachelijk veel aandacht wordt besteed aan ons kleine aandeel in de transatlatische slavenhandel, en dan op een manier van “witte man is altijd al slecht geweest, voel je schuldig, witje. Als je ook maar een beetje houdt van Nederland dan ondersteun je de onderdrukking van anderen”. Als we op scholen aandacht willen besteden aan slavernij dan moeten we vooral ook benadrukken dat Afrikanen elkaar aan de Europeanen verkochten en dat Nederland zo weinig profijt had (5% van het BNP op het hoogtepunt) dat je niet kan concluderen dat Nederland zijn welvaart eraan te danken zou hebben, en nog minder dat blanke Nederlanders vandaag de dag nog zouden profiteren van ons slavernijverleden. Het probleem is niet dat het wordt behandeld, maar de mate en de manier waarop: excessief en eenzijdig.

 10. Glenn_911

  Zou best wel naar het slavernijmuseum willen gaan maar koppel daar dan wel een retourtje Ghana aan vast zodat wij ook vandaag de dag met de zwarte slavenhandelaars in contact kunnen komen die tot op heden (2020) aan slavernij doen, overigs geld slavernij voor de hele westkust van Afrika en dan heb ik het nog niet gehad over de Arabieren.

  Slavernij is niet iets uit het verleden, nee het is er nog steeds heden vandaag.

 11. RvdBe

  Slavernij gaf tenminste duidelijkheid en structuur aan de zwarte mens, nu dobberen ze vaak stuurloos maar wat rond, wat zowel frustrerend voor hun als voor ons is.
  Een soort slavernij light zou een goede oplossing voor beide partijen zijn.

  1. ManX

   RvdBe is een linkse tr0l bent die hier komt om te provoceren.

   Wellicht is het Nico Sibelijn: dit geintje heeft hij al eens eerder uitgehaald

   1. RvdBe

    Veegt die ook magazijnen aan dan? 😁

 12. ropart

  de zogenaamde vrijheid tegenwoordig heeft ook zijn prijs, en ik zie het steeds duurder worden.

 13. Linksbuster

  PVDA houzee..voor een bruin/zwart gevuld nederland.
  Walgelijke landverraders!

 14. Kleurloze Politiek

  Ik vindt het zeker geen slechte idee..
  Ok kreeg in de jaren 80 les van een echte oorlog veteraan en daar zit het verschil namelijk..
  Je kon uren naar zijn verhalen luisteren die waren zo gedetailleerd..
  Hij bracht je als het ware in die hele belevenis mee..
  En dat raakte iedereen..

  En dat is toch even wat anders dan een jonge Docent die het uit een leerboek moet gaan doen.

  1. 2030

   ooooooo , een rondleider van het slavernij museum heeft de slavernij meegemaakt ?

   Wat een achterlijke vergelijking weer! De rondleider vertelt gewoon uit zijn leerboekje hoor of hij moet een jaar of 175 oud zijn.

 15. Flach

  Ok, prima. mits, er evenveel aandacht wordt geschonken in dit vooringenomen en discriminerende museum, aan alle blanke slaven. De galeislaven van alle oorsprong, de Barbaren ( de Berbers) die de kusten van Europa afstruinden, plunderden, en los van het moorden, de jongen vrouwen en meisjes en jonge mannen in slavernij dwongen. De Egyptenaren, die het zowat hebben uitgevonden, Turkije die naast de genocide op de Armenen, vele jonge meisjes/vrouwen en mannen evenzeer in slavernij dwongen. Dat deden ze ook in Griekenland toen ze op oa. de eilanden Chios en Psara in 1822 waar er zo’n 50.000 werden afgeslacht en evenzoveel als slaaf zijn verhandeld. Of neem (tot nu aantoe) het zuiden van Soedan, wat v.a. het begin vd islam 1400 jr geleden, het jachtterrein was (is) van Arabische slavenjagers. Neem de Afrikaanse stammen die na een veldslag de jonge meisjes/jongetjes als slaven hielden of verkochten, ze zijn er nooit mee gestopt (neem de mijnen met de bloed diamanten, pure slavernij en nu nog in de kobalt mijnen). Of Afghanistan met hun ‘Bacha bazi’ jongetjes, slaven, die als meisje verkleed en opgemaakt worden om voor mannen te dansen en ze te behagen, niet goed? Vermoord. En dat ook al 1400 jr. lang. En vergeet a.u.b. de Ierse slaven niet. https://www.globalresearch.ca/the-irish-slave-trade-the-forgotten-white-slaves/31076

  Je kan deze lijst wel 1001 keer zolang maken. Behalve in de westerse landen is er nu nog steeds overal slavernij. Volgens div. organisaties wel tot zo’n 72 miljoen.

 16. Kleurloze Politiek

  @2030

  Volgens mij kom jij niet vaak in een museum..
  Anders zou je niet zo iets raars roepen.

  Een museum heeft nagenoeg altijd meer materiaal dat dateert uit die jaren waar het over betreft.
  Zoals Officiële Documenten van slavenhandel
  Op privaat niveau en staats niveau..

  Dit soort automatique materiaal daar kan een geschiedenis leeraar helaas niet tot zijn beschikking hebben en daarom zijn musea de ideale plekken waar je dit soort dingen kunt bezichtigen..

  Dus ja het heeft wel degelijk zin.

 17. Kleurloze Politiek

  automatique = authentique

 18. Ned

  Hebben de kinderen daar wel zin in? Het Nederlands slavernijverleden wordt al ontzettend hard door hun strot geduwd.

 19. 56RdK

  @RvdBe
  Slavernij ligth kan misschien wat te ver gaan, maar een koloniaal blank bewind in bijvoorbeeld heel Afrika zou zeker de gewenste vruchten afwerpen voor zowel blank als zwart.
  Want na ruim zeventig jaar aan miljarden aan financiële hulp (van de blanken) zijn ze daar nog steeds niet in staat zelfstandig hun broek op te houden.
  Verkeren ze continue in corruptie en (stammen)oorlog. Wat je nu ook terugziet in onze steden, zowel in Europa als in de VS!

 20. Telex

  Ik zou er geen moeite mee hebben als ze ook naar de killing fields gingen en het bijbehorende Pol Pot museum de volgende woensdagmiddag naar uiteraard het Stalin museum. Om te laten zien hoe de sociaal democratie is ontstaan even naar het Domela Nieuwenhuis museum en gelijk even opsnuiven wat er allemaal aan voortschreidend inzicht in die politieke hoek momenteel van afwijkt. Als verplichte toelage nog de Goelag archipel doorspitten. En dan…..examen doen

 21. 56RdK

  En na deze verplichting komt de volgende: bezoek aan de moskee incl. uur Koranles!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.