Sliep uit! Rechtbank: je mag extremisten van Muslim Rights Watch gewoon ‘politiek-salafistisch’ blijven noemen

De islamitische belangengroep Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) heeft een kort geding verloren tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV), die de organisatie in een brief naar de Tweede Kamer omschrijft als ‘politiek-salafistisch’. Het document valt onder de parlementaire onschendbaarheid, dus kan de rechter er niets mee.

MRWN heeft lekker het nakijken. De NCTV mag die ‘islamitische mensenrechtenorganisatie’, zoals ze zichzelf het liefst noemen, gewoon blijven aanduiden als ‘politiek-salafistische aanjagers,’ zo bepaalde maandag de rechtbank in Den Haag.

De islamistische belangenclub valt zo door de mand valt, omdat deze organisatie zelf zegt de democratische rechtsorde te bevorderen, maar kennelijk begrijpen ze zelf niet hoe parlementaire onschendbaarheid werkt. In de rechtszaak zelf kwamen ze met complottheorieën aanzetten:

“MRWN (…) verwijt de NCTV het criminaliseren van de organisatie en het plegen van karaktermoord. Het zou een ‘vergeldingsactie’ zijn voor het aan de kaak stellen van moslimdiscriminatie.”

De NCTV heeft de MRWN natuurlijk niet voor niets zo beschreven. Dit soort clubs proberen onder het mom van mensenrechten en door middel van allerlei manieren die de democratische rechtstaat ze biedt hun eigen kwaadaardige ideologie bij de samenleving te injecteren. Een ideologie die volgens de NCTV haaks staat op de normen en waarden die wij hier in Nederland hanteren. Anders zouden ze niet ‘politiek-salafistisch’ worden genoemd, nietwaar?

Een organisatie als de MRWN heeft eigenlijk in de smiezen gekregen hoe men hier invloed kan krijgen. Namelijk door de slachtofferrol aan te nemen. Ze leren actief van andere politieke belangenclubs zoals KOZP, die ook bij het minste of geringste beginnen te krijsen dat ze worden gediscrimineerd en dat de tegenpartij intolerant is en haat zaait. Het feit dat ze een kort geding hebben aangespannen toont dat wel aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. anti rutte

  De is-lam heeft niets met de rechtstaat noch de democratie. De is-lam erkent de democratie en de rechtstaat ook niet. Het is daarom al vreemd dat een moslimorganisatie de rechtstaat misbruikt om sturing te geven aan het karakter van haar organisatie in publicaties.

  1. usb3.0

   Maar van hieruit kunnen ze onze rechtsstaat steeds vaster zetten natuurlijk..

 2. 56RdK

  MRWN (…) verwijt de NCTV het criminaliseren van de organisatie en het plegen van karaktermoord. Het zou een ‘vergeldingsactie’ zijn voor het aan de kaak stellen van moslimdiscriminatie.”

  Oh, maar een GL, een D66 of PvdA is héél gevoelig voor dit soort argumentatie en hun indieners.
  Dus, binnenkort bij de NPO aan de orde in een van hun talkshows, waarna de NVTV teruggefloten wordt, wedden?

 3. Pieter48

  Een moslim mensen rechten organisatie.Iets klopt hier niet. Is deze club alleen in ons land actief of ook in het midden oosten.Daar is nog veel te doen voor deze club.Behartigen ze ook de rechten van vrouwen. Die zullen wel apart vertegenwoordigd worden. Humor club.

 4. LifeBuddy

  Nu doen die arische sLinkse het Weer. Eerst zken doen met de taliban en nu weer met de arische MRWN. Het bloed kruipt waar het Niet gaan kan.

 5. Linksbuster

  Oh wat zielig..kom ga maar snel naar vrouwtje kaag..eh al qaq hoor..legt ze zo een paar miljoen op de gekwetste moslim zieltjes.

 6. Kennie

  Boze moslims (foto) is een pleonasme

 7. Loelap

  Links helpt ze wel erg goed met die slachtofferrol.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.