Nederland, azc-luilekkerland: overheid gaat massaal hotels en cruiseschepen afhuren om meer migranten op te vangen

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgt het na een jaar nog steeds niet voor elkaar om 5.000 extra plekken te realiseren voor asielzoekers. Dat betekent dat er binnenkort weer crisisopvang dreigt.

Sinds november 2019 is het COA al op zoek naar vijfduizend extra plekken om de overvolle centra te ontlasten. Tot nu toe zijn er alleen in Brabant en Groningen extra plekken toegezegd (zo’n achthonderd). Friesland lijkt ook nog wat ruimte te kunnen toezeggen maar heeft nog wat tijd nodig. In andere provincies is het niet gelukt, wat betekent dat de asielzoekerscentra al zeker elf maanden overvol zitten.

Staatssecretaris van Asiel Broekers-Knol (VVD) en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) lijken daardoor genoodzaakt om ‘escalatiemaatregelen’ in te zetten. Dat betekent dat hotels en cruiseschepen zullen worden afgehuurd om ’s lands immigranten een plekje te geven. Als ook dat niet voldoende werkt dan gaan ze over op sportzalen en beurshallen.

Even serieus. Het is toch te gek voor woorden dat we dit allemaal maar zo door laten gaan? Hartstikke leuk dat Nederland zo begaan is met vluchtelingen en we meer empathie hebben dan ons land toestaat, maar inmiddels is het wel mooi geweest. We krijgen het nu al niet meer voor elkaar om die mensen fatsoenlijk op te vangen en de toestroom blijft met iets van vijfhonderd per week gewoon vrolijk doorgaan. En dat terwijl de Immigratie- en Naturalisatiedienst nog steeds bezig is om een wachtlijst van meer dan twee jaar weg te werken.

Vroeg of laat wordt dit door de burger echt keihard afgestraft. We kunnen die mensen simpelweg niet kwijt en het merendeel van de mensen die hier momenteel aankomen is niet eens echt vluchteling meer, maar puur gelukszoeker. Als we ze weg gaan stoppen in dure hotels en cruiseschepen, terwijl de toestroom gewoon door blijft gaan, dan blijft er niets van het draagvlak over. Laat staan wanneer je ze ook nog een gloednieuw huis geeft terwijl er al zo’n enorme vraag naar woningen is.

Dit kan toch nooit lang goed gaan? Zelfs al krijgen we het voor elkaar om ze allemaal te huisvesten, wat voor een toekomstperspectief hebben ze hier nou? Voor een beroep als advocaat of chirurg hebben ze waarschijnlijk een veel te grote achterstand en bij toegankelijkere beroepen op de arbeidsmarkt zorgen ze voor meer concurrentie. Dat is leuk voor werkgevers maar dat gaan de mensen in die sectoren ze niet in dank afnemen.

Vroeg of laat gaat dit helemaal mis, als we dit zo door laten gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. stem weg

  STEM SOCIAAL , STEM PVV

  1. stem weg

   Waar blijven de salon socialisten om deze onzin te verdedigen ?

   Kom salon socialisten , jullie hebben vast een goede uitleg voor deze idioterie. Als je in hotel zit hoeven je ouders je ook niet te ondersteunen met 200 euro per maand !

   1. usb3.0

    Nee dan hoor je de selectief verontwaardigden niet

    1. Mireille

     stem weg en usb3.0 zitten samen aan de keukentafel en…

     1. Loelap

      Heb jij er al eentje liefdevol in je huis ontvangen?

   2. EvertB

    De socialisten zitten bij de PVV.

  2. Monty

   Precies,
   stem Nationaal, stem Sociaal stem, op de partij van een arbeider voor de Arbeiders.
   Stem Wilders stem PVV.

 2. Timber

  Na 17-3 kunnen we beginnen met naar huis sturen.

  1. Peter Loosduinen

   Ik help je het hopen !
   100 % mee eens, maar helaas zal de meerderheid wederom op Boef Rutte stemmen.

   1. Mireille

    Dit is heel verstandig.

    1. stem weg

     Ach gut de strónt vlé®k toch !

    2. ManX

     Mireille vindt het heel verstandig dat er het komende jaar weer 24.000 immigranten bijkomen waarvoor geen huis is, geen werk is en die jarenlang in de bijstand blijven zitten.

     Hoe dom moet je zijn om dit verstandig te vinden?

     Ben je wel helemaal goed bij je hoofd Mireille?

     1. Mireille

      Niet iedereen leeft voor altijd. Wat er aan nieuw binnenkomt verstrekt het andere. Er gaan nog wel eens mensen dood. Van ouderdlm bijv.

     2. Mireille

      van ouderdom

     3. stem weg

      de strónt vlé®k glibbert weer langs de vraag.

      de strónt vlé®k probeert te doen voorkomen dat de leegzuigers de lege plekken invullen. Ze vergeet erbij te vertellen dat de islamitische leegzuigers die hier nu al zijn doorfokken tot 6 of 8 kinderen.

      stem sociaal, stem PVV

     4. Loelap

      Mireille woont waarschijnlijk zelf in een roomblanke wijk, ondervindt (nog) geen last van migratie en hoeft ook niet 15 jaar op een wachtlijst te staan. Dan is het altijd heel makkelijk om barmhartig te zijn. Die barmhartigheid is gratuit.
      Ik heb in mijn omgeving mensen gezien die aanvankelijk voor migratie waren maar als een blad van een boom veranderden toen zij er zelf hinder van kregen.

     5. usb3.0

      mireille zou zoals haar partij de d666 betaamd gewoon zelf het leven kunnen beëindigen zodat er weer 1 binnen kan komen, is dat niet wat voor je mireille, of heeft mireille inmiddels al een aantal migranten in huis genomen?

 3. staleo

  Ik hoop in ieder geval dat de beschikbare hotels met name worden genoemd, dan kan ik met reserveren hier rekening mee houden.
  Laten we ook beginnen met de voorstanders te vragen om woonruimte ter beschikking te stellen.

 4. palko

  De oplossing is o zo simpel. Alle asielzoekers die niet uit een Europees land afkomstig zijn, zonder pardon de grens over zetten. Asielzoekers die uit een Afrikaans en Aziatisch land afkomstig zijn, moeten gewoon asiel aanvragen in hun eigen regio. Zoals Europa dat de laatste 50 jaar ook al gedaan heeft met miljoenen asielzoekers uit Midden en Oost Europa. Uiteraard zou het netjes zijn als Europese landen een financiële bijdrage leveren aan de opvang in de regio. Wat de UNHCR hiervan vindt is totaal niet relevant. Die organisatie is in de voltooid verleden tijd blijven steken.

  1. Queen

   Afrika is netto betaler aan Europa. Waarom zou jij recht op ons geld hebben? Wij hebben de ontwikkeling van Europa volledig gefinancierd. Dat betekent dat ik hier mag wonen.

   1. stem weg

    hahahahahahahahahahahaha , mugabe kreeg 23 x een Roll Royce uit de ontwikkelingsgelden mafklapper. De miljarden aan zogenaamde ontwikkelings gelden zijn een veelvoud van de waarde van de metalen en mineralen die mogelijk meegnoemn zijn. Gelukkig voor jou ploumen in beeld kan je je hand weer ophouden.

    Maar ik begrijp dat je uit Afrika komt ? Je wilt je spiegelen aan Europa terwijl je in Afrika niet eens kan schijten met de deur dicht ?

    Wat een volidioot

    1. Mireille

     Wat brengt een pondje diamanten tegenwoordig op, @stemvork (hork).

     1. driewerf

      Mireille matieu is te beroert om zelf te googelen . rienne va pleu de centen benne niet meer van u GET A LIFE LOSER

    2. driewerf

     Yep een negerin uit Afrika en haar naam is AYTAS of beter nog omdraaien Satya als je verstandig bent laat je dat geval snel liggen,ze tikt niet zuiver

   2. Rene van der Grijp

    Let even goed op, beste lezer: Aytas 2.0 heeft het over ONS geld. ONS is dus in haar ogen AFRIKAANS.

    Deze bitch voelt zich dus 100% Afrikaans en is hier alleen maar als paard van troje en als bloedzuiger.

    Dat we het even noteren.

   3. Mireille

    Nederland is een rijk land. Wij hebben de plicht om mee te betalen om de arme landen te helpen om Corona het hoofd te bieden, @Queen

    1. stem weg

     je bent niet lekker in je bovenkamer. We kunnen onze eigen ouderen en hulpbehoevenden niet eens verzorgen dom wicht

     1. Mireille

      @stem weg, …wij hoesten het ene miljard op na het ander als het om ondersteuning gaat.

     2. stem weg

      nou kom maar voorbij met je cijfertjes strónt vlé®k

   4. Reinoud van Gelre

    “…Afrika is netto betaler aan Europa. Waarom zou jij recht op ons geld hebben? Wij hebben de ontwikkeling van Europa volledig gefinancierd. Dat betekent dat ik hier mag wonen…”

    Haha! Welkom terug, Satya!✋🏻🤣👍🏻

   5. Loelap

    Ben je verdwaald Satya, of zijn ze bij de Joop jouw blanken en Westenhaat beu.
    Waarom ga je niet je hulp aanbieden in je geliefde Afrika i.p.v. hier altijd te roeptoeteren van hoe slecht het Westen wel niet is. Al die haat naar het Westen maar hier wel wat graag blijven wonen en profiteren. Je bent gewoon jaloers!.
    Oh en ik zou me maar eens in China verdiepen, van hoe die momenteel de Afrikanen schandalig uitbuiten. Die Chinezen hebben i.t.t. het Westen niets met mensenrechten nog met schuldgevoelens.
    Ga je daar maar eens voor inzetten, i.p.v. hier altijd een grote bëk te geven.

   6. ervi

    Beste Aytas, je moet niet alles geloven wat de medicijnman je heeft wijsgemaakt. Hij is 9 van de 10 keer high.

 5. LifeBuddy

  We moeten Ook leren leven met Nieuwe virussen. Of laten ze die achter in afrika.

  1. Mireille

   Virussen ga je bestrijden. Daar hebben wij de kunde en kennis voor. En het helpt de wetenschap zich verder te ontwikkelen.

   1. stem weg

    sommige geloven ook in een god ! Voor corona hebben ze al tientallen jaren niets gevonden domme muts

    ze hebben wel wonderbaarlijk in 2020 influenza volledig en kanker bijna volledig genezen.

    heb ik corona dokter ? weet ik niet meneer , ik ben arts geen politicus

 6. Pieter48

  De benaming vluchtelingen moet geschrapt worden. Van alle z.g vluchtelingen gaan er weinig terug naar hun vaderland ook al is de oorlog of andere narigheid allang voorbij. Dus vluchtelingen noemen we voortaan immigranten.Hebben de klimaat ridders niet door dat een land met meer inwoners meer uitstoot veroorzaakt.De nieuwe immigranten moeten ook een huis verwarmen en gaan misschien ook wel een auto rijden. Aan gezien dat de voorheen zo genoemde vluchtelingen niet dik vertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt blijven ze een grote kostenpost. Aangezien de firma Rutte en trawanten al kabinetten op alle fronten behalve op de asielzoekers industrie bezuinigd hebben moet er geld genoeg zijn voor deze dure opvang. Altijd leuk om te lezen dat na 15 jaar na de intocht van de Somaliërs er nog maar 30% een betalende baan heeft. Waarom vluchten de meestal uit moslim landen afkomstige vluchtelingen nooit eens naar een moslimland zoals Saoudi Arabia .
  Lekker weertje en gezellig tussen geloofsgenoten.Mag ook naar ander rijke olie staten.

  1. Rene van der Grijp

   “Waarom vluchten de meestal uit moslim landen afkomstige vluchtelingen nooit eens naar een moslimland zoals Saoudi Arabia”

   Omdat ze er niet in komen. De Saudi’s willen geen tuig in hun land.

   En daar komen ze mee weg omdat de VN aan de kant van dit soort schurkenstaten staat en het westen zoveel mogelijk tracht te verzwakken. Dat lukt heel goed trouwens, mede met “dank” aan links.

   1. Mireille

    Wat denkt u van de vriendschapsbanden met Amerika? Datzelfde Amerika dat voor vele miljarden wapentuig verkocht aan de Saudi’s

  2. Meriadoc Brandebok

   “Waarom vluchten de meestal uit moslim landen afkomstige vluchtelingen nooit eens naar een moslimland zoals Saoudi Arabia .”

   Waar denk je dat de vluchtelingenkampen in Libanon en Turkije vandaan komen?

 7. Bokse

  En hoe zit dat met het
  corona beleid?

 8. Queen

  “Vroeg of laat gaat dit helemaal mis, als we dit zo door laten gaan.”

  Doe dan iets aan de wereldwijde geldstromen die allemaal naar het westen gaan. Zo hypocriet, miljarden aan gratis geld ontvangen en over mensen die achter hun geld aan reizen zeuren.

  Een journalist zou daar eens op inzetten.

  1. Rene van der Grijp

   “Doe dan iets aan de wereldwijde geldstromen die allemaal naar het westen gaan.”

   Ah, Aytas is eindelijk aangekomen bij haar favoriete thema: de geldstromen naar het westen die Afrika arm houden.

   Gelukkig is ze zelf schatrijk want haar inkomen is (naar eigen zeggen) zo hoog dat geen overheid haar kan betalen.

   Ik ben blij dat Aytas weer terug is want ze voegt een flinke dosis humor toe aan DDS.

   1. Mireille

    De stroom aan diamanten richting Zwitserland tbv de horloge en sierraden industrie.

    1. stem weg

     Dit is nederland domme muts , diamanten richting zwitserland ? jaja , je bent volledig het spoor bijster domme muts

    2. Loelap

     Je spoort niet helemaal met je domme praat.

  2. EvertB

   @Q, fellow the money, indeed.
   Helaas is onderzoeksjournalistiek op dit blog een behoorlijk onontgonnen gebied.

   1. stem weg

    dan kan jij mooi aanvullen toch ? dus put you’re money where you’re mouth is fellow

    sukkel

    1. EvertB

     Een deel van mijn geld gaat daar naar toe, witte piemel.

     1. stem weg

      hahahaha weer fout , dom volk dat links politiek correcte tuig

 9. Peter Loosduinen

  Mag ik hier het woord opzouten gebruiken ??
  1. voor de Staatssecretaris ?
  2. voor de nepvluchtelingen ?
  3. voor alle uitgeprocedeerde neppers ?
  4. voor alle criminele Noord-Afrikaantjes ?

 10. Bunky01

  We hebben nu wel eens genoeg opvreters. Hoelang pikken we dit nog? Vol is vol !

 11. Ritter

  Aan de instroom van illegale migranten komt geen einde …………omdat de (buiten) grenzen open blijven en er miljoenen jongeren klaarstaan in de landen van oorsprong om te reizen naar de landen in Noord-West Europa waar de honingpot ( ons sociaal stelsel) staat.

  Kortom de instroom van illegale migranten ( onder het mom van “vluchteling”) blijft gewoon doorgaan. We praten over duizenden per jaar.

  Alleen als de (buiten) grenzen worden gesloten en er geen “goodies” ( uitkeringen; gratis huizen; enzovoorts) word gegeven zal de stroom opdrogen.

  Maar zolang het loont om naar Noord-West Europa te reizen vanwege de uitkeringen zullen ze blijven komen.

  1. Mireille

   Ik voel mij hier thuis. Noord West Europa is mij te koud.

   1. stem weg

    het domme wicht denkt dat het klimaat in Denemarken wezenlijk anders is dan in Nederland .

   2. EvertB

    @Mireille,

    😃

 12. kees cup

  500 gelukszoekers per week.

  Tsja, Brussel hè … Brussel …

  Of is dit slechts een smoes, in Hongarije hebben ze deze smoes niet.

  1. stem weg

   stem sociaal, stem PVV

   1. Brenda Welsh

    Laat Wilders het maar niet horen. Zorgen genoeg om mensen aan te trekken die hij vertrouwen kan. Je ziet hoe het verlopen is bij het Forum.

   2. Mireille

    Met alleen stemmen ben je er niet. Nu moet Wilders nog willen. Heeft u daar wel eens aan gedacht? Kost misschien wat inspanning.

  2. Loelap

   De VN wil van Europa een multicultureel continent maken en heeft al becijferd dat in Nederland 30 miljoen mensen passen. Twee jaar geleden plaatste het AD een staatje van de VN, waarin stond geschreven hoeveel mensen er in elk Europees land passen. De EU volgt dit VN beleid vandaar dat de EU haar grenzen niet verdedigt. Het is gewoon volgens plan dit hele migratie circus. Google maar eens op de VN en haar plan met Europa.
   Zeer opvallend en gehaaid overigens dat Rutte nooit over migratie praat, hij volgt slaafs de EU plannetjes.

   1. Brenda Welsh

    Laat Wilders het maar niet horen. Zorgen genoeg om mensen aan te trekken die hij vertrouwen kan. Je ziet hoe het verlopen is bij het Forum…

 13. liefdevol rechts

  Ik kan begrijpen dat mensen die op de buiten wonen en werken niet zien en begrijpen wat de meerderheid die in de steden wonen en werken zien en denken .
  Dus kan ik best begrijpen dat deze mensen niet zullen stemmen voor een partij als FVD of PVV. Deze mensen ondervinden geen last, wonen ver van mijn bed show, maar vergeten wel dat deze groep (waar ze geen last van hebben) wel onze normen, waarden en tradities aan het aanvallen zijn. Als deze mensen daar met akkoord gaan dan zal Europa zegevieren en zullen landen zoals Nederland ophouden te bestaan.

 14. gjverweg

  Geen plaats???

  Paleizen met honderden kamers en 4* bediening.

  Burgemeester met kamers over.

  Het gooi met bnn met teveel kamers.

  enz. enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.