Osterhaus en Palache brengen negatief nieuws: ‘er zijn andere virussen in aantocht’

Hoogleraar virologie Ab Osterhaus en biochemicus Bram Palache hebben samen een boekje uitgegeven, een boekje dat gaat over de 50 meest gestelde vragen over corona. In een interview kijken beide heren naar de toekomst – en die zien zij redelijk somber in. Ook zijn zij verbaasd over de houding van sommigen gedurende deze crisis. Experts hebben in het verleden overheden al vaak genoeg gewaarschuwd dat er preventieve maatregelen moeten worden genomen voor een toekomstige pandemie. Die pandemie kwam er uiteindelijk, met alle gevolgen van dien. Osterhaus en Palache vrezen dat we dit soort virussen in de toekomst nog vaker zullen mee maken.

„We willen niet demotiveren, maar er zijn andere virussen in aantocht. Voor een pandemie als die we nu hebben, hebben wetenschappers vaak gewaarschuwd. We wisten niet wanneer, maar wel dat een dergelijke uitbraak eraan zat te komen. Sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw wordt de wereld in toenemende mate geconfronteerd met nieuwe virus-epidemieën of zelfs pandemieën, die vrijwel allemaal vanuit de dierenwereld komen.”

Waar Osterhaus het meest verbaasd over is is het feit dat mensen uit de risicogroepen, die ook tijdens een normaal griepseizoen voorzichtig moeten zijn, zich niet altijd goed aan de regels houden.

Bovendien is Osterhaus – net als een groot gedeelte van Nederland – helemaal klaar met de corona-ontkenners. Mensen die het virus keer op keer vergelijken met een ‘normaal’ griepje. Mensen die in feite de hele crisis bagatelliseren.

„Die mythe leeft helaas nog steeds. In ons land sterven ongeveer 2000 mensen jaarlijks aan influenza. Dat zouden er minder kunnen zijn. Ik verbaas mij er nog steeds hevig over dat er, ondanks de jaarlijks terugkerende ziektelast en de beschikbaarheid van een vaccin, relatief weinig mensen uit de risicogroepen gehoor geven aan de oproep. Hoe dan ook: aan de gevolgen van Covid-19 zullen dit jaar naar verwachting 10.000 mensen in ons land sterven. En dat mét maatregelen. Zonder de maatregelen zouden er ten minste tussen de 50.000 en 100.000 sterfgevallen zijn. Wereldwijd vergt een griep jaarlijks een half miljoen sterfgevallen; we gaan bij corona richting de 1,5 miljoen. En dat zijn slechts de geregistreerde gevallen.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Ernest Stern

  “Bovendien is Osterhaus – net als een groot gedeelte van Nederland – helemaal klaar met de corona-ontkenners. Mensen die het virus keer op keer vergelijken met een ‘normaal’ griepje. Mensen die in feite de hele crisis bagatelliseren.”

  Dat soort onnozelen bevinden zich ook op DDS, al dan niet aangemoedigd door de redactie.

  1. Fascal

   Leugenaar, je zwetst en zuigt.

  2. werikke

   hoe is het toch mogelijk dat jij altijd als eerste reageerd de hele dag . En altijd weer anderen afzeiken . (iets met poep en en vlek )

   1. Ernest Stern

    reageert

    1. werikke

     ik wist het

    2. Fascal

     De rukkende leugenaar, inderdaad. Hij kán niet anders!

    3. vandaag

     hahahaha , de strónt vlé®k staat weer schaakmat. 1 ding is 100% zeker , de strónt vlé®k is beter en nauwkeuriger te voorspellen dan het weer van morgen.

     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Yoyo

      🤣🤣🤣🤣🙈

     2. Fascal

      🙂 😛 🙂

  3. Linksbuster

   Zuigtrøl ernst etaleert wederom zijn kwaadaardige alter ego, ons zielige eenzame zuigertje.

   1. Fascal

    Prima reactie! Overal is hij uitgekotst en de uitkomst zal altijd hetzelfde zijn. Gelukkig komt ook aan zijn leven een eind, het ondragelijk lijden al hem eens opbreken.

  4. Gerda2

   Makkelijk hé Ernest.
   Wat jou betreft is het één of het ander.
   Alles wat covid betreft is zwart- wit.

  5. JochemX

   Ik hoop voor Osterhaus dat hij gelijk heeft, anders komt hij niet meer op de treurbuis. Hij blijft veel verdienen aan ieder griepje.

   1. Seneca

    @jochem
    juist! dat is de enige reden. tenslotte het geld moet ook naar Ab Osterhaus rollen.
    angst aan jagen kan hij ook goed! tussen 50.000 en 100.000 doden door deze griep? je moet het maar durven terwijl al deze maatregelen – niet voor het welzijn van de burger – gericht zijn op het ontlasten van de gezondheidszorg. avond aan avond hetzelfde idiote gebral, elke krant die men opslaat, het identieke idiote gebral. als de helft van de bevolking zou weten hoe de burger bedonderd wordt, dan rollen er koppen en die van Ab Osterhaus als één der eerste.

    1. Willem Bever

     Correct @Seneca

     “niet voor het welzijn van de burger – gericht zijn op het ontlasten van de gezondheidszorg”

     En dan hoor je van Gommers “We moeten niet naar 2000+ IC bedden want dan kan het zijn dat deze niet allen continu bezet zijn. Er wordt hier dan een beetje gespeeld op de zg hollandse zuinigheid. Een eerste emotionele reactie kan dan zijn; Nee dat moeten we niet doen das zonde, geldverspilling…doel bereikt dan.

     Maar DE heeft hier dus totaal geen problemen mee met een capaciteit die minimaal 6x hoger is dan in NL
     Als we de redenatie van de man met patenten in pompen volgen dan kunnen we dus ook zonder zeesluis in de nieuwe waterweg dijken 10cm hoger dan de rivier etc etc….. dat doen we dus niet en daar zijn dus goede redenen voor.

     Osterhaus,Kuipers,Gommers allemaal hebben ze financiele belangen, follow the money, en prediken voor eigen parochie

     En Osterhaus is een recidivist terwijl een Marion Koopmans nog probeert het vege lijf te redden….tegen beter weten in vrees ik

  6. Aborifa

   Corona-ontkenners zijn dom en gevaarlijk.

   1. JochemX

    Nee hoor @Aborifa, bijna niemand ontkent corona, maar het blijkt nauwelijks schadelijker dan griep. Bij griep gaan ook veel mensen dood, maar daarvoor hebben we nog nooit de hele boel op slot gedaan.

    1. Aborifa

     Cijfers graag!

     1. Fascal

      Nee hoor die kun je zelf vinden maar jij slaapt en liegt liever.

     2. Willem Bever

      Bescherming door vaccin …..hooguit 95% en dan zit ik al hoog
      Bescherming door eigen lichaam 99.8%

      Wat is het best, goedkoopst laagste kans op complicaties en meest efficient?

     3. vandaag

      Als je een discussie opstart heb je de cijfers van de tegen argumenten toch al gewogen of zit abnormaal hier een beetje te tróllen ?

  7. homefront

   “met de corona-ontkenners”

   Leugenaar! die zijn er niet, niemand ontkent, heel vele zetten wel zeer grote vraagtekens, en zeer terecht natuurlijk, bij de corona hoax…

  8. Robin Hoed

   De cijfers zeggen iets anders.
   Er is in onze recente geschiedenis géén killer virus geweest.
   Ik zou er graag bij zijn, als jij je laat vaccineren.
   Maar iets zegt mij dat je dat niet zult doen.

 2. josveraart

  De doemdenkers van de EEUW EN EU EN MAAR ANGST ZAAIEN en nooit toegeven dat ze er faliekant naast zitten

 3. Toverkol

  Deze heren mogen met de mannen in witte jassen mee…….

  1. Willem Bever

   De hoge hoed is passender @ Toverkol

 4. werikke

  wat zou het mooi zijn als al die “experts” ff niet meer in beeld zouden komen. elke viroloog is wel op tv geweest . Ze waren en voelden zich allemaal belangrijk en dat zal minder worden. (zei ik nu minder )

  1. vandaag

   ik mag hopen , minder , minder , minder

   Wat een sprookjesvertellers

 5. Fascal

  Dierenarts Osterhaus die grinnikt wanneer hij vertelt dat er natuurlijk wel miljarden mensen ‘gevaccineerd’ moeten worden. We zijn maar kort van geheugen en zijn vergeten dat hij ons land, de politiek en ons volk heeft opgelicht met zijn Mexicaanse-kletspraat. De fles van Ab ging open toen er een mega-besmetting werd gemeld.

  Dat soort gasten moet je direct deleten!

  1. Shadow1100

   Die besmetting betrof een meisje van 14 jaar, Daarop gaf hij 1 van zijn medewerkers een fles whiskey open te trekken voor het hele gezelschap. Wat is de prijs van een fles whiskey in verhouding met de opbrengst van miljoenen overbodige vaccins die hij verkocht heeft aan onze roverheid. Al die niet gebrukte vaccins zijn vernietigd. Dit zegt tot alles van die man.

 6. vandaag

  Ik zei dus net,

  Deze fantast moet even uitleggen waar influenza is gebleven
  Deze fantast moet even uitleggen waarom meerjarige patienten aan dodelijke ziekten sterven aan corona en niet aan hun daadwerkelijke kwaal.

  Deze fantast was ook een adviseur bij de mexicaanse griep waarbij we 18 miljoen vaccins hebben vernietigd. Deze man is volslagen krankzinnig.

  h**ps://www.parool.nl/nieuws/deel-vaccins-mexicaanse-griep-al-vernietigd~bf4d0c1e/#:~:text=DEN%20HAAG%20%2D%20Nederland%20is%20begonnen,den%20duur%20de%20houdbaarheidsdatum%20verloopt.

  Overigens NIEMAND ontkent corona enkel ken je twisten over de naamgeving ! De mortaliteit is inmiddels vast gesteld en de oversterfte bestaat niet. Je kan je afvragen wie er echt krankzinnig is.

  1. Nostradamus

   He is in it for the money… Bij iedere uitbraak gaat er bij hem een speciaal flesje open om het te vieren.

   “maar er zijn andere virussen in aantocht”
   Oftewel, hij heeft contacten met het lab in China 🙂

   1. Gerda2

    Nostradamus, Marion Koopmans is volgens mij nu in Wuhan.
    Voor bijscholing of zo 😊.
    Het zal ongetwijfeld een leerzaam uitje zijn.

    1. Willem Bever

     @Gerda
     En zou ze nog terugkomen?

     1. Gerda2

      Willem Bever, ik denk niet dat ze haar daar willen houden.

 7. Patje

  “We willen niet demotiveren, maar er zijn andere virussen in aantocht. Voor een pandemie als die we nu hebben, hebben wetenschappers vaak gewaarschuwd. We wisten niet wanneer, maar wel dat een dergelijke uitbraak eraan zat te komen”.

  Tsja, een heel leuk verhaal, maar een flinterdun verhaal. Als je zo in de wedstrijd gaat zitten, dan kunnen we net zo goed nooit meer naar buiten gaan. Wat een flauwekul…….

 8. Albion

  Ergens is het logisch dat er meer komt. Onze moderne manier van leven, wat een aaneenschakeling is geworden van ons ego om van bevrediging naar bevrediging te leven met desastreuze milieuschade, kan natuurlijk niet aanblijven.
  We krijgen nu de realiteit als een boemerang terug.

  In plaatst er iets van op te steken, verspilzucht en overconsumptie tegengaan, bedenken we massaal een vaccin zodat alles weer ‘normaal’ wordt.

  En het wordt vast weer business as usual. En we bedenken erna vast weer een vaccin, en nog een, en nog een, en nog een, En….enz.

 9. Yoyo

  Vind u Ab , normaal?

  Ik niet.
  Het grootste virus is App zelf.

  Kan die man AUB weg?

 10. SubTec

  Flikker op met je stomme paniek verhalen

 11. Edjan

  Onze nieuwe meesters melden zich.

 12. leukeditter

  hoe kan die smerige oplichter nou weten dat er meeerdere epidemien komen?? wat een vieze , gemene zaadbal is dat toch. verzuipen!!!

 13. ervi

  Er is maar 1 virus waar we ons zorgen over moeten maken.
  Het Eurocommunistische virus.

 14. Sacklantaern

  Osterhaus spreekt weer eens niet de Waarheid,
  élk Jaar zijn er gemiddeld 6000 tot 10.000 overledenen aan de Griep
  ,dat hangt af of het een zware of milde Griep is .
  Bekijk de cijfers maar eens op internet.
  doe maar eens zelf onderzoek.
  Deze man praat voor zijn eigen Portemonnee, en niet in ons Belang

 15. josveraart

  Osterhaus en Palache zijn allebei knettergek en dan nog zo Ernest erbij is alles compleet

 16. de ziender

  Diep triest… een in en in corrupte Ab Oterhaus. Dat een dergelijke schurk nog ergens een podium krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.