Ouders zijn lakse regels zat – eisen strengere coronaregels voor scholen via rechter

Stichting Protect Everybody, heeft vandaag een kort geding ingediend om strengere coronamaatregelen in te voeren op Nederlandse scholen. De stichting, een initiatief van bezorgde ouders en leraren, vindt dat de huidige regelgeving gebaseerd is op achterhaalde wetenschappelijke inzichten. Bovendien vinden ze dat in deze crisistijden de leerplicht moet worden opgeschort. 


De stichting is in het leven geroepen om de samenleving veiliger te maken gedurende deze coronacrisis. Zij maken zich zorgen om de gekozen maatregelen van het kabinet, want zo stellen zij, de maatregelen moeten worden verzwaard.

De Staat houdt te weinig rekening met het hoge aantal besmettingen onder kinderen en zou ook nieuwe wetenschappelijke inzichten niet meenemen in het beleid. Zo zou het beleid nog steeds gemaakt zijn op het idee dat kinderen nauwelijks een rol spelen bij de verspreiding van het virus.

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert dat leerlingen op scholen ten minste een meter afstand van elkaar moeten houden en als dat niet lukt dat kinderen boven de twaalf jaar een mondmasker moeten dragen in de klas.”

De stichting gaat zelf zo ver door te roepen dat ouders zelf mogen beslissen of hun kind nog naar school gaat of niet. Dat betekent dat de stichting wil dat de leerplicht tijdelijk wordt opgeschort zodat verzuim niet direct wordt bestraft.

“Er zijn ouders die de risico’s onverantwoord groot vinden. Een aantal ouders is echt bang, voor hen wegen de gezondheidsrisico’s zwaarder dan het belang van hun kind om naar school te kunnen gaan. Maar als ouders hun kind thuishouden wordt gedreigd met een boete van meer dan 4000 euro en een strafblad of de inschakeling van jeugdzorg.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Steven Opti

  Als je berichtgevingen bij diverse goede media op YouTube goed volgt dan kom je er steeds beter achter dat we gigantisch voor de gek worden gehouden. Ik heb op de maimstream media nog nooit 1 kritische vraag gehoord. Da’s toch erg raar over doe gecreëerde killer virus.

  1. Meriadoc Brandebok

   “Ik heb op de maimstream media nog nooit 1 kritische vraag gehoord.”

   Dan zou ik maar wat beter gaan luisteren.

   1. vandaag

    nou welke kritische vragen kunnen we optekenen bokje ? Je weet toch dat markje en hugo geen kritische vragen dulden en al helemaal geen kritiek op beleid dulden ?

    de stil zwijgende overeenkomst tussen markje en de media geldt nog steeds warhoofd

   2. Robin Hoed

    De MSM is de spreekbuis van de overheid, en wordt gesubsidieerd met belastinggeld.
    ZONDER DE MEDIA ZOU DIT HELE CIRCUS NIET HEBBEN KUNNEN PLAATSVINDEN!!!
    Ik heb geen televisie, geen krant, en geen radio.
    Ik krijg niks mee van deze paniek.
    Ik zie alleen idioten met een lap voor hun muil rondlopen.
    De hele godganse dag hoor je niks anders dan “Besmettingen! Volle IC’s! Meer besmettingen! Mondkapjes!”
    Wat maken mij die föcking besmettingen uit als 0,2% van de mensen die ZIEK worden, en dus symptomen vertonen, eraan sterven, ook nog eens ouder dan 80 zijn, en onderliggend lijden hebben?

    Zo, en nu ga ik even naar de Jumbo, zonder mondkapje.

 2. cronewillie@gmail.com

  je zal maar een kind zijn met
  zulke ouders.

 3. Appelstroop

  Als zelfs Vauchi (virusoppermaarschalk in USA) zegt dat besmetting tussen kinderen echt minimaal is en kinderen gewoon naar school kunnen, lijkt me dit vooral iets aangespannen door overbezorgde ouders die zich teveel laten opfokken door wat ze zien en lezen. Bovendien kan ik als voormalig klein kind wel met enige zekerheid stellen dat je kinderen niet op 1 meter afstand van elkaar kunt houden.

 4. vandaag

  hahahahahaha , corona , geen oversterfte , mortaliteit van 0,2 maar wel half Nederland doodsbang en de volledige economie naar de klote geholpen

  Wat een achterlijk clubje, maar viruswaanzin is weggestuurd dus dit clubje gaat toch ook naar huis ?

  1. Steven Opti

   0.23 overall maar slechts 0.05% onder de 70 jaar.

   1. Fascal

    Juist!

    Bron: WHO

 5. liefdevol rechts

  De generatie van na de oorlog hebben hun kinderen geen waarden en normen en tradities meegegeven, ook hebben ze hun kinderen geen logica geleerd, ze zijn niets meer dan een stelletje angsthazen die alles geloven wat hun gezegd wordt. Tot op de dag van vandaag worden deze generatie tot op het bot geïndoctrineerd door de media.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.