Politie in staking tijdens Oud en Nieuw? ‘Politiemensen voelen zich in de steek gelaten’

Gisteravond zat Gerrit van de Kamp, voorzitter politievakbond ACP, bij Nieuwsuur. Hier kwam hij met de boodschap dat het zomaar zou kunnen dat er politieacties plaatsvinden tijdens Oud en Nieuw. Het kabinet pompt overal extra geld in, maar een salarisverhoging voor de politie blijft uit. Dit kan zo niet langer volgens Van de Kamp, een stakingsactie tijdens Oud en Nieuw zou zomaar kunnen als pressiemiddel.


“Op sociale media worden al actie-suggesties gedaan om bijvoorbeeld om tijdens Oud en Nieuw om 23.00 uur maar eens een uurtje niets te doen.”

Voorzitter Van de Kamp had gisteren een pittige boodschap voor het kabinet te vertellen bij Nieuwsuur. Het zou namelijk zo maar kunnen dat er diverse politieacties worden gehouden tijdens of rondom Oud en Nieuw. Dat is een vervelende boodschap voor het kabinet, aangezien de spanningen alsmaar stijgen in het land. De politie is al weken bezig om de openbare orde te bewaken.

De spanningen stijgen en helaas ook de geweldsescalaties, steeds meer mensen trekken de maatregelen niet en besluiten om hun frustraties, letterlijk, op straat te gooien.

Het is voor Van de Kamp onbegrijpelijk dat de onderhandelingen over het CAO vrijdag vastliepen. De politie werkt zich uit de naad de afgelopen jaren en wordt hier niet voor beloond.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Indien ambtenaren/overheidsmedewerkers overgaan tot aktie betekent dit dat ze geen aktie ondernemen.

 2. Nico Sibelijn

  Rond de jaarwisseling zit iedereen thuis vanwege de lockdown. Goede tijd voor een symbolische actie.

  1. unlocked

   De domme narcistische strónt vlé®k heeft het nieuws weer niet gevolgd alwaar door de politietop gevreesd wordt voor de meest gewelddadige jaarwisseling ooit. Er moet immers handhavend worden opgetreden tegen de achterlijke corona regels , mondkapjes, 1,5 meter, geen vuurwerk, geen alcohol enz enz

   het nieuwe bruin gaat het dus erg moeilijk krijgen volgens de politietop. De strónt vlé®k weet uiteraard weer van niets. De strónt vlé®k heeft ook niemand die hem een gelukkig nieuwjaar komt wensen !

 3. leukeditter

  goed zo..staken maar en hopen dat het een chaos wordt van jewelste..einde lockdown

 4. FreeThinker

  Goede actie. Politici steken de zorg en politie al jaren lang een mes in de rug met bezuinging na bezuiniging. En zelf maar flink cashen.

 5. gustav

  Tja, handhaven is erg moeilijk tot onmogelijk in Nederland, politieagenten mogen niets, behoudens deëscalerend optreden!
  Hard fysiek ingrijpen is ten strengste verboden, tengevolge hiervan bestaat er géén greintje respect meer voor deze onderbetaalde helden!
  Politie en zorgmedewerkers zijn ondergeschoven kindjes van de NL politiek!
  Bizar!

 6. ropart

  als de polutie op oudejaarsavond de boetes zelf mogen houden?,dan heb je wel een overschot aan polutie op de been maar wel 100% handhaving. niet in problemen denken maar in oplossingen.

 7. ZWEEDSE K0K

  De politie werkt zich uit de naad de afgelopen jaren en wordt hier niet voor beloond.

  Schandalig dat ze geen salaris ontvangen.

  1. ropart

   oplossings percentage misdaad in nederland is bijzonder laag, aangifte doen van misdaad bij de politie is zinloos, wel een goed geoliede verkeersboete machine en dankzij programmas als ontsporing gezocht mag de burger proberen de misdaad zelf op te lossen en dan is er ook ook nog vrij veel corruptie bij onze makkers,en op straat zie je zo ook niet veel hier in amsterdam met name west!. dat dus.

   1. Edjan

    ropart +++

 8. Pieter48

  De regering heeft niet door dat de politie de bevolking in bedwang houd.De ergernissen veroorzaakt door deze regering zijn talloos. Wat de regering de laatste jaren weg bezuinigd heeft is niet gering.Daarbij komt nog dat de bevolking in gaat zien de we een onbekwame en liegende overheid hebben.De Haag heeft geen geld over voor de politie maar als mevrouw Kaag weer eens een greep in de kas doet om weer eens wat miljoenen over te maken naar een niet te dempen put is dat nooit een probleem. Wat ook een probleem is dat je als politiemens iemand arresteert die je met stenen of vuurwerk bekogelde door de rechter veroordeeld word met een taakstrafje. Dat houd de moed er wel in bij de politie mensen. De laatste maanden blijkt dat deze regering beter niet meer met het wijsneuzen vingertje naar Hongarije en Polen kan wijzen om dat er ook veel mis is.

 9. RS

  er komt hierdoor een Avondklok ????

 10. Heras

  Ik moet ook zeggen dat ze zelf knollen van fouten hebben gemaakt. Mensen op de grond gooien omdat ze geen mondkapje dragen, kinderfeestjes verstoren, rustige demonstraties verstoren, zomaar ergens binnenvallen in huizen, romeo’s sturen , intimiderend gedrag vertonen, door mensen te arresteren die niets doen.
  Well done hoor. Geen respect meer voor politie.
  En van de overheid hoef je het echt niet te verwachten, eigen schuld, had je maar je verstand moeten gebruiken, dan had je nog het respect van de bevolking gehad.

 11. Realist

  De burgers voelen zich ook door de politie in de steek gelaten tijdens de demonstratie. Weten jullie ook eens hoe dat is. Toen kozen jullie vd personen die niks op hebben met de mensen. Welkom zou ik zeggen, ga eens achter de demonstranten staan, die voor een eerlijk verhaal staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.