Politie dreigt mensen thuis op te zoeken tijdens oud en nieuw: ‘Teveel mensen? Reden om aan te bellen!’

De politie komt met slecht nieuws voor mensen die heimelijk een coronafeest plannen tijdens bij oud en nieuw. Als de politie ziet dat je met zo’n tien man in je woonkamer zit, dan zullen zij gewoon aanbellen en verhaal halen. Een woordvoerster van de Nationale Politie bevestigt deze boodschap. De politie gaat daarbij ook handhaven op de coronamaatregelen tijdens de jaarwisseling. 

Tijdens de jaarwisseling schroeft de politie de controles flink op. Er zal worden gekeken of mensen wel anderhalve meter afstand houden en niet in een te grote groep samenkomen. Maar daarnaast zal ook het aantal gasten dat over de vloer is worden gecheckt door de politie.

Voordat de viruswappies nu helemaal doorslaan en menen dat we leven in een fascistische dictatuur: je hoeft je niet direct zorgen te maken. De politie gaat echt niet bij ieder huishouden aanbellen om te kijken hoeveel mensen je over de vloer hebt. De prioriteit van de politie ligt vooralsnog op de excessen. De veiligheid garanderen van de openbare orde is prioriteit nummer één.

Maar als de politie ziet dat jij een grote groep mensen over de vloer hebt dan ben je toch echt wel de Sjaak. De politiechef van Oost-Brabant, Wilbert Paulissen, laat weten dat er flink achter de voordeur gecontroleerd gaat worden:

,,We drukken niet onze neus tegen elk raam. Maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen.”

De uitspraken van Paulissen zijn in lijn met het landelijke beleid, dus dat Paulissen heeft gezegd geldt niet alleen voor Brabanders. De Nationale Politie voegt er nog aan toe:

“Tijdens de jaarwisseling geven we prioriteit aan het afhandelen van geweldsincidenten en zorgen we dat brandweer, boa’s en ambulancepersoneel hun werk kunnen doen. Dat zal altijd voorgaan. En daar heeft de politie op oudejaarsavond vaak de handen vol aan. Als de drukte het toelaat, gaan we handhaven op het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen”

De politie staat op scherp tijdens Oud en Nieuw, en het is duidelijk dat ze zich voorbereiden op het ergste. Viruswappies mogen hun borst natmaken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Als we ons als Nederlanders de afgelopen maanden aan de virusmaatregelen hadden gehouden dan zaten we nu niet in deze akelige lockdown. Het is een kwestie van oorzaak en gevolg. De Overheid heeft geen andere keus dan krachtig handhaven, hoe vervelend dat ook is.

  1. libertair

   Of we stoppen gewoon met de natuurlijke selectie ondermijnen. God, dat is de natuur. Niet de overheid.

  2. ManX

   De zwetsende psychopaat wordt weer even gelucht.

  3. Ned

   De overheid had vanaf het begin aan slim moeten handelen, dat hebben ze niet gedaan. Halve maatregelen, ook nu weer. Alles dicht en zwm sociaal contact, maar met kerst mag je toch andere mensen zien. Samenkomen in groepen verboden tenzij je naar de kerk of moskee gaat. Ze hebben tips van verscheidene virologen en wetenschappers gekregen die ervoor zouden moeten zorgen dat we niet een hele tijd in halve maatregelen hoeven te zitten.

   1. M. Brandenburg

    Die tips van deze wetenschappers hebben aantoonbaar HELEMAAL NERGENS geholpen, dus waar heb je het in godsnaam over. IN de wetenschap werkt het zo, jij denkt iets te weten, en wanneer anderen met maar een test kunnen aantonen dat het niet werkt dan is het een gepasseerd station, zo ook met lockdowns, anderhalve meter, en mondkapjes, de wetenschap heeft al onomstotelijk aangetoond dat ze niet werken, u heeft het dus niet over tips van wetenschappers nee u heeft het over totalitaire economie en samenleving ontwrichtende maatregelen. De data liegt niet, wetenschappers met dit soort tips doen niets anders, en dat is zwart op wit en in de realiteit al lang en breed aangetoont.

   2. M. Brandenburg

    (uiteraard hangt alles samen met de openheid van het regime)

    We zien duidelijk dat de landen met de strengste regels het ook zpo ongeveer het slechtste doen, allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/ zoals gezegd de data liegt niet opvallend is dat Zweden in het lijstje staat, maar je moet wel zo eerlijk zijn dat in Zweden dit jaar mensen buiten een natuurlijke dood enkel maar aan het CCP virus overlijden,maar liefst 120% van alle oversterfte komt door het CCP-virus, statistisch onmogelijk. Zouden we het op 100% zetten dan zou Zweden zonder maatregelen minder doden hebben dan Nederland met de economie en samenleving vernietigende maatregelen. Geen enkel land met maatregelen doet het beter dan de landen zonder.

  4. Cootje

   Jij heb makkelijk lu,llen als je zonder vrienden je hele leven op een zolderkamertje woont .

  5. Seneca

   @sibeloentje
   fantast! ook als iedereen zich aan het dictaat had gehouden, ook dan waren deze maatregelen doorgevoerd. het is puur dictatuur en het probleem is dat wij weten wat de waarheid is, maar dat o zo weinig mensen echt die waarheid willen weten. immers het is veel makkelijker om in geruststellende ‘leugens’ te geloven.

  6. usb3.0

   WE? nico, WE, je bent gestoord met je WE, ouderen opgesloten, horeca dicht, (hebben er overigens alles aan gedaan), geen voetbalsupporters, geen festivals, geen bioskopen, online school, thuiswerkers, vergaderen via zoom, mondkapje (die absoluut geen effect heeft behalve dat je ziek kan maken).
   In mijn omgeving geen mensen die ziek zijn en in heel veel delen van Nederland is dat zo…

 2. ropart

  alvast wat instructies; aufmachen betekent openmaken (voordeur/achterdeur) schnell, schnell, betekent; het snel doen zonder treuzelen! verder nog een zalig nieuwjaar.

  1. Cor Grijpstra

   Stop dat zalig maar in je reetD

   1. ropart

    bitte?

    1. Edjan

     Ausweiss, bitte: pak gauw je ID kaart (anders boete).

 3. Egbert van Zutphen

  KLPD wordt STASI

 4. JFU

  De nieuwe SS is dus een feit. De grondwet staat buitenspel…..en onder de bewolking zijn er genoeg die het ook
  In de gaten houden en door geven .
  De nieuwe lichting NSB’ers zijn dus ook weer terug. Alles herhaalt zich..

 5. Cootje

  Kijk je hoef de randen niet op te zoeken , maar er komt bij mij een politie op het erf , om te kijken hoeveel gasten ik heb .

  1. Cootje

   Geen

  2. Emma Louise

   Toch lijkt u mij geen type dat moet wennen aan politiebezoek.

   1. usb3.0

    Ik kan mij heel goed voorstellen dat emma dit niet face to face zou zeggen op straffe van een geheel verbouwd gezicht…

   2. anti rutte

    zielig strónt vlé®kje heeft inhoudelijk niets te melden maar moet een boertje laten

 6. ropart

  corona macht frei.

 7. Cootje

  Ik wens de handhavers een prettige partij in de Haagse Transvaal kwartier duindorp Schilderswijk Gooi laan spoorwijk , volgens mij wonen we in een bananen republiek , en handhaven kunnen ze het hele jaar niet , en wel op de laatste dag ??

  1. ropart

   het is ook de bedoeling dat ze meer handhaven in de witte wijken al is het alleen maar dat boetes aldaar braver betaalt worden en minder kans is op escalatie.

   1. Cootje

    Prettige partij in een ras witte wijk duindorp

   2. Mireille

    Teleurgesteld boy? In de witte wijken zijn de auto’s groter en boetes worden gemakkelijker betaald. Kleine auto’s zijn krap.

 8. M. Brandenburg

  De Stasi en de NSB denken met u mee, de links totalitaire overheersing word niet meer verborgen maar word steeds verder ingevoerd, oude links totalitaire tijden herleven weer. Aufmachen!

  1. M. Brandenburg

   De landen die veel verder gingen in hun totalitaire maatregelen en deze keihard handhaafden spreken u tegen, maar laat me raden als een echt coronasektelid laat u zich niet leiden door data en meetbare zaken, maar vooral door dat wat de hogepriester van de Coronasekte u vertellen en opleggen, exact wat we in niet verlichte godsdiensten en ideologieeen normaal vinden. Ook die ideologieen en godsdiensten kijken niet naar wat er werkelijk gebeurd maar naar wat zij denken zou moeten gebeuren.

 9. anti rutte

  blauw het nieuwe bruin, zelfs het laatste millimetertje respect hebben ze verbrand.

  smerige stasi methoden, gordijnen dicht dus zoals 75 jaar geleden

 10. Telex

  Moeilijk vast te stellen, er moet zich een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit voordoen alvorens mag binnentreden. Dat worden wel heel veel huiszoeking bevelen. Gewoon de gordijnen dicht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.