Tsss! Gewetenloze schurk Rutte “moet nog even nadenken” of toeslagenaffaire smet op carrière is

Zo vlak voor de Kerstdagen krijgt Rutte alle ruimte voor een Kerst-PR-offensief. In zowel het AD als het NRC. Rutte mag terugblikken op een hectisch jaar, en dat was het zeker, maar helaas krijgt hij ook weer de kans om zijn straatje schoon te vegen in de toeslagenaffaire.

In twee interviews Kerstinterviews die premier Rutte deze week gaf ‒ aan het Algemeen Dagblad en aan het NRC ‒ weet de minister-president zichzelf weer op een handige manier zichzelf onder de schuldvraag in de toeslagenaffaire vandaan te kletsen.

Volgens de eindverantwoordelijke voor de ruïnering van duizenden ouders zou het nu niet over hem of over het kabinet moeten gaan, maar over de ouders. Zij zijn gedupeerd, en zij moeten nu geholpen worden. De politieke vraag? Ach, die komt later wel…

,,Onschuldige mensen zijn vreselijk in de knel gekomen. Daar kunnen we ons alleen maar voor schamen. Om recht te doen aan het rapport en aan de ouders, richten we ons nu eerst op de inhoudelijke vragen, de politieke vraag volgt later.’’

Het laat duidelijk zien dat Rutte een bijzonder wrang PR-offensief is begonnen. Hij volgt duidelijk de aanwijzing van zijn spindoctors op: de aandacht moet niet op de premier gericht worden, maar op de ouders. Zij moeten zo snel mogelijk een passende oplossing aangeboden krijgen. In de tussentijd hoopt Rutte natuurlijk zo ongeschonden mogelijk eruit te kunnen komen.

De meedogenloze Rutte weigert in beide interviews te praten over zijn rol binnen de toeslagenaffaire. We weten in feite nog steeds niks concreets omdat Rutte even genadeloos als sluw de aandacht weet te verleggen:

„Dan maak ik het tot iets van mezelf, terwijl het om de getroffen ouders moet gaan. Wat er is gebeurd vind ik verschrikkelijk en alles is erop gericht om ouders zoveel mogelijk te compenseren. En dat gaat langzamer dan je zou willen. Maar een smet? Daar moet ik over nadenken, of ik daar ja of nee op zeg.”

Toch dunkt het me dat de getroffen ouders, naast compensatie, ook graag zien dat er verantwoordelijkheid wordt genomen voor de schandalige praktijken. De politiek moet nu al haar verantwoordelijkheid nemen.

En in het geval van Rutte? Zo snel mogelijk aftreden! De tijd van zoete broodjes brakken of de boel nog even van je vandaan spinnen is nu écht voorbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. stem weg

  Natuurlijk is dat geen smet of smetje. Kim jung rutte handelt puur voor kim jung rutte en de rest is gevolgschade van zijn carrière

 2. nexit_nooit

  Gewetenloze schurk Rutte

  Tot aan zijn elleboog gaat Bart uit lijfsbehoud.

  1. stem weg

   wat een wartaal , kom adolf je kan vast beter

 3. Cor Grijpstra

  “Gewetenloze schurk Rutte ”

  Je werkt bij DDS en je ziet de baas als grote voorbeeld.

 4. Lefty

  Als je in een land als Rusland, Polen , Hongarije, China, en noem maar op je minister president openlijk voor schurk uitmaakt, zijn je dagen geteld. Wees blij dat je in Nederland woont zou ik zeggen. Iedereen die extreem rechts is hier verwijt ik dezelfde hypocriete attitude.

  1. stem weg

   extreem rechts ? hier ?

   😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

   1. Cor Grijpstra

    Jared Taylor (1951) Erkenbrand bezoekt om een lezing te geven ontmoet hij twee dagen eerder tevens Baudet. Taylor is met zijn publicaties over “ras-realisme” en zijn antisemitisme binnen alt-right zeer invloedrijk.

    Dan nog de liefde voor de ouwe neonazi Le Pen

    En veel aanhangers zien Baudet als grote leider, geen extreem rechts hier?

    1. stem weg

     nee hoor , dom gezwets , stem sociaal, stem PVV

    2. Nostradamus

     Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
     h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

    3. driewerf

     Toch mooi om te zien hoe Cor zijkstra iedere keer weer probeert de aandacht te verleggen hahahaahahaha ZET HEM OP COR JE KUNT HET HAHAHAHAHA

   2. Thant dolpf

    Nou lachuhh zeg

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

  2. JochemX

   Extreem? Wat heet. En “gewetenloze schurk” gaat me wat ver, maar Rutte is wel een paljas die wat mij betreft moet opzouten. Blij dat ik in Nederland woon? Die blijdschap is niet meer wat het geweest is.

  3. Cootje

   Maar die geven geen 85 miljard € weg aan de Europese dieven bende , waar de kinderen over 50 jaar nog aan mee betalen

  4. ManX

   Typisch dom, demagogisch en eenzijdig links geklets van Lefty.

   Je kunt ook zeggen dat in ieder land waar een fatsoenlijke democratie is – bijvoorbeeld Engeland, Duitsland, Zwitserland, Amerika enz. etc.- je met een gerust hart je MP openlijk voor schurk kunt uitmaken. Een doodnormale actie.

   Hypocriet om alleen totalitaire regimes als voorbeeld te nemen.

  5. Cootje

   Corona ligt uitstekend de blunders en fouten van Rutte op tafel en van de Europese dievenbende , de oplopende cijfers in alle Europese landen , gaan die verschillen goed belichten want solidariteit heeft een prijs , en die is al over het randje , dus Rutte gaat direct of indirect een slechte 2021 meemaken , zijn stoelpootjes zijn wankel geworden

 5. Yoyo

  Mark, stap alsjeblieft op!
  Je tijd is geweest, verlos ons van die eeuwige grijns, en ga iets anders doen.
  Iedereen blij.

 6. NO8DO

  HUMOR
  JA21, de nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, is alvast zeven senatoren rijker. De fractie-Van Pareren in de Eerste Kamer stapt in zijn geheel over naar JA21.

 7. Nico Sibelijn

  “Gewetenloze schurk Rutte”

  Doe eens een beetje normaal Bart.

 8. Jack Flash

  “Gewetenloze schurk” is nog geëufemeerd uitgedrukt Bart.
  Rutte hoort in de bajes.

  1. Mireille

   Mark Rutte komt bij mij zeker niet als een gewetenloze schurk over. Nee hoor ! Daar is meer voor nodig. Misbruikers van EU subsidie geld bijvoorbeeld. Maar de familie van deze misbruikers vinden dat van niet. Die zien hen als weldoeners. Zo zijn er vele meningen.

   1. driewerf

    Mireille Matieu net zo lelijk hahahaahahahaah vent je tikt niet zuiver ga naar joop

    1. Jack Flash

     Hinter die coulissen von Paris.
     Lol.

     1. Pauline Kummer

      Hinter den Kulissen… om correct te zijn.

    2. Mireille

     Joop ligt niet in mijn interessesfeer, bijdehandje.

 9. Lefty

  Een beetje dom om op Rutte te schelden. Rutte wordt mogelijk gemaakt door de sukkels die op hem stemmen. Dus het probleem is niet Rutte, hij is slechts een symptoom.
  Ik stem slinks noch slechts.

  1. Jack Flash

   “Rutte is slechts een symptoom”
   Deze klojo rutte rent harder voor een voorgehouden worstje dan voor zijn volk.

   1. Lefty

    Zijn volk? Jakkes wat een enge analogie. Ik niet.

 10. AidemediA

  “Maar een smet? Daar moet ik over nadenken, of ik daar ja of nee op zeg.” Dat is een typische rutte variant op, krijgen jullie allemaal de klere maar. Ik ben de premier en beslis zelf wel of ik ergens schuldig aan ben of niet. Daar kunnen jullie het mee doen. Trouwens de schuldigen zijn volgens mij altijd de vakministers en hun ambtenaren, ik ben er alleen, om de boel bij elkaar te houden en de centen aan europa te schenken. Euh, ik bedoel te streven naar één sterk europa straks onder mijn leiding.

 11. Logica

  Jongens, mag het Wat rustiger, ik zit naar de Meilandjes te kijken. Bingo, Bingo!.

  Rutte is geloof ik wel een lieve man als ik hem op tv zie. Zal vast wel het beste met ons voor hebben. Of die nieuwe m aan bij het CDA. Lijkt me een keurige man en ook nog christen.

  Oh kijk, de Meilandjes maken ruzie. BINGO, BINBOI!! Hardstikke leuk, enig.

 12. de ziender

  Tsjonge, als het eens niet over het coronaschandaal gaat ben ik het best eens met Bart. Rutte heb ik nooit kunnen betrappen op het nakomen van een belofte. Dus ook hier gaat hij niet over nadenken; onbegrijpelijk dat zo’n minkukkel zoveel aanhang heeft.

  Maar ja; dat begrepen en begrijpen we ook niet van Mao, Adolf, Stalin of Pol Pot….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.