Tweede lockdown weer sterk staaltje faalbeleid: zo lek als een mandje, elke winkel verkoopt nu “essentiële” goederen

Maandenlang heeft de overheid aangehikt tegen een tweede lockdown, maar nu deze er eindelijk is blijkt er maar slecht over nagedacht. Alleen “essentiële” winkels mogen nog openblijven. Dus lo and behold: iedereen en z’n moeder is ineens een essentiële winkel. Zelfs de ultieme prullariaketen Action.

Nederland is weer in lockdown terechtgekomen. Dus het openbare leven komt weer tot totale stilstand… Nou ja, tenzij je een winkelketen bent. Dan kan je een dealtje sluiten met het ministerie van Economische Zaken en gewoon open blijven. Ja, óók als je bekendstaat als verkoper van de meest brakke en onnodige zooi. Geen bezwaar: als je ook een paar flessen shampoo in de schappen hebt staan, mag je open in deze lockdown. Want “essentiële producten,” nietwaar?

“De 400 winkels van winkelketen Action gaan vandaag weer open. Gisteren waren de filialen nog gesloten vanwege de lockdown, maar de keten ziet nu mogelijkheden om met een beperkt assortiment alsnog open te gaan. “We hebben het afgestemd met het ministerie van Economische Zaken en onze branchevereniging”, aldus een woordvoerder.

Zo’n 40 procent van het assortiment bestaat volgens Action uit essentiële artikelen als was- en schoonmaakmiddelen, shampoo, handgel, wc-papier, dierenvoeding en eet- en drinkwaren.”

Maar wat is de reactie bij de ministeries? Daar wijzen ze gewoon weer eens allemaal naar elkaar. Het ministerie van Justitie en Veiligheid legt de regels anders uit dan de ambtenaren bij Economische Zaken. En Economische Zaken is het weer niet eens met Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lekker bezig, dus, jongens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Appelstroop

  Ondernemers zijn creatief, ga zo ff een lekker broodje halen bij de kapper en wat schoonmaakmiddel bij de dameskleding zaak.

  1. Loelap

   Hahaha

 2. LifeBuddy

  De toespraak van Rutte: ‘Hij zei eigenlijk dat die mensen niet goed bij hun hoofd zijn’. Nou , daar sta je dan in de winkel van action.

 3. Cootje

  Ach de narcotica staat floreerde in al zijn beslommeringen . En alle die in die handel zitten ziet de toekomst er goed uit. Verdrietige sombere aangeslagen mensen zijn potentiële klanten voor die branches , verder zijn de multinationals de grote winnaar van deze pandemie , deze kunnen 100% gebruik maken van alle regelingen . Nemen alle centjes die er in de hoekjes zitten en schakelen de concurrentie uit met de legale randverschijnselen , dus in de toekomst nog meer oost Europese schauffeurs die onze nationale parkeer plaatsen onder schijten en wonen in hun auto

 4. unlocked

  Het is toch logisch dat ondernemers ondernemen, winkeliers proberen te verkopen en consumenten proberen te kopen. We zijn immers een consumptie maatschappij. Iedereen wil zijn ding doen en zolang het killervirus zich niet presenteert als een ordinaire verkoudheid zal er steeds een beetje draagvlak verdwijnen.

  1. Nico Sibelijn

   70 % van de Nederlanders steunt deze maatregelen.

   1. Cootje

    Terecht maar gaat wel over als de rekening komt in 2021

    1. Nico Sibelijn

     In 2021 gaar de economie weer fors aantrekken.

     1. unlocked

      ja en sinterklaas neemt alle engeltjes mee in plaats van zwarte piet

      de economie is zeker gaar strónt vlé®k , donder toch op hufter

     2. Cootje

      Als je geloof heb in sprookjes , als je export voor 70% uit Europa komt en hun dubieuze begrotingen ziet en de Corona rekening toch betaald moet worden , het wordt een top jaar in 2021 maar wel in werkeloosheid en faillissementen

   2. unlocked

    dat zie ik , alle winkels open op listige manieren maar 70% steunt het , weer een vlék

  2. unlocked

   tekst weggevallen , correcte tekst,

   Het is toch logisch dat ondernemers ondernemen, winkeliers proberen te verkopen en consumenten proberen te kopen. We zijn immers een consumptie maatschappij. Iedereen wil zijn ding doen en zolang het killervirus zich niet presenteert als een killervirus maar als een ordinaire verkoudheid zal er steeds een beetje draagvlak verdwijnen.

 5. Cootje

  Bij ons zit een pro/tituee die je in maart pas hoeft te betalen , rekening houden met de omstandigheden van haar klanten in deze Corona tijd

  1. lucinde

   Je loopt de deur bij haar/hem/het plat?

   Wat wil je ons nu vertellen?

   1. EvertB

    Waarschijnlijk wordt de dame van lichte zeden in maart bedolven onder het geld. Cootje beschouwt dat voor haar als een uitgesteld orgasme.

    1. lucinde

     Ahhhh, maar hopen dat Cootje zijn verplichtingen wel nakomt in maart en wellicht nog een extra donatie doet.

     1. Cootje

      Is het licht aan of uit ?

    2. Cootje

     Is een legaal beroep en is ondernemer en weet zich liggende staande te houden . En krijgt niet als de bv Italië een kerst kadeootje van 5 € miljard gratis Nederlands belasting geld onder de boom maar houd netje rekening met de financiële Corona gevolgen van haar klanten .

     1. EvertB

      Zeker, Cootje, ook met haar nieuwe incassobeleid ‘beweegt jouw dame van lichte zeden nu mee met haar klanten’.

   2. Cootje

    Dat het een verantwoordelijke ondernemer is die begrip heeft voor haar klanten. En als je ze zelf voelt aangesproken en je ziet er uit dat ze je s,nachts meenemen en bij het daglicht gauw terug brengen en je het bij het licht uit doet op de lucht af . Heb je last van een zwaarminderwaardigheidcomplex

 6. Edjan

  Ik denk dat Bol com heel groot gaat worden. Ten koste van al die winkeltjes. Maar Amazon is nog veel groter, dus die zal ooit de Bol com opvreten. Uiteindelijk zullen de superketens overwinnen op een heel klein aantal dure niche-winkeltjes voor de elite na. Het zal uiteindelijk ook wel een verkopersmarkt worden waarbij de keten bepaald wat mij mogen kopen en voor welke prijs.
  En dit wordt zeer bevorderd door het huidige corona beleid.

  1. Edjan

   bepaalt

  2. FreeThinker

   Dat is ook wat ze willen, een paar grote bedrijven met monopolie posities. Veel makkelijker om mee te onderhandelen dan 300 kleine bedrijfjes.

 7. lucinde

  Klopt idd.

  Bij de winkel van “noodzakelijke” goedkope prullen, genaamd Aktion, staan ze rijen dik
  In de kou om vooral niks mis ten lopen.

  Mensen kunnen blijkbaar de vrijheid niet aan, waar idioot Baudet zo’n voorstander van is.

  Het maakt het slechtste in de mens los… ikke ikke ikke

  1. unlocked

   hoe oud ben jij mad lola ? een jaar of 9 ?

   corona is een hoax 5 patienten per ziekenhuis en 10.000 besmettingen , waar blijft dat killer virus nou ?

   1. lucinde

    Ik bedoel maar…gek en egoïstisch.

 8. de ziender

  Niemand heeft het RECHT om deze dictatuur te gehoorzamen. Iedereen die aan dit kabinetbeleid meedoet imaakt zich er mede-schuldig aan!

 9. agenda2030

  lock dons werken niet zoals de laatste 10 maanden is aangetoond

  linkse fascisten grijpen derhalve naar nog zwaardere beperkingen voor de burger !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.