Ultra-slapjanus Peter R. de Vries biedt boze censuurhindoes huilend excuses aan voor “beledigende” olifant-sketch

Peter R. de Vries, de man die altijd iedereen ongenadig hard probeert aan te pakken op televisie, heeft gisteren naar eigen zeggen een fout gemaakt op televisie. Gisteren tijdens het programma de Promenade dreef hij nog de spot met de hindoestaanse god Ganesha door net te doen alsof hij meedeed aan The Masked Singer vanochtend bood hij zijn excuses omdat hij mensen zou hebben ‘beledigd’. 

Hoogstwaarschijnlijk werd De Vries vanochtend wakker en had hij enkele klaagberichtjes ontvangen van mensen die aanstoot hadden genomen aan de sketch. En als een ware moraalridder besloot Peter R. de Vries zijn ‘excuses’ aan te bieden. Aan alle hindoestaanse mensen die gepikeerd waren, maar vooral aan de roomblanke do-gooders die ongevraagd plaatsvervangend beledigd waren namens de hindoestaanse medemens:

“Deze week deed ik als ‘masked singer Ganesha’ mee aan een sketch in ‘Promenade’. Ik wist toen niet dat dit een God is. Het was geen moment – van niemand bij het programma – de bedoeling een religie of volgelingen daarvan te bespotten of te kwetsen. Excuus als dat wel zo was.”

Alhoewel excuses niet per se het goede woord zijn, want volgens De Vries was hij zich onbewust van het feit dat Ganesha een god is. Dat betekent dus niet alleen dat Peter R. nogal slappe knieën heeft, maar daarnaast ook de algemene vorming van een pot pindakaas heeft.

Maar als een echte gutmensch was De Vries er dus als de kippen bij om publiekelijk door het stof te gaan, want hij wilde niemand kwetsen ‒ en uiteindelijk draait het daar natuurlijk allemaal om; dat we niemand in ons leven ooit kwetsen. Het is een typische reflex trouwens van de linkse medemens, want als het een sketch was geweest over Jezus of over de christelijke God dan had de voormalige misdaadverslaggever waarschijnlijk nooit sorry gezegd.

Het is iets wat we helaas maar al te vaak zien: grappen en grollen worden al te vaak gemaakt over christenen, maar andere religieuze groeperingen worden buiten schot gelaten. Of moeten zelfs beschermd worden tegen die oh-zo-kwetsende humor. Ik zou zeggen: kap daar eens mee, en bespot gewoon alle religies als je daar zin in hebt. Wees een vent en ga niet een dag later huiliehuilie doen op Twitter. Dááág, Peter R. de Vries!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Peter R. de Vries toont zich een beschaafd mens die medemensen wenst te respecteren.

  Daar begrijpt Wat helemaal niets van. Die is er op DDS op uit zoveel mensen tegelijkertijd zo hard mogelijk te krenken.

  1. Nico Sibelijn

   Wat = Bart

   1. Mireille

    Bart grapt er mat op los. Je moet toch wat?

  2. ze moeten weg

   De beschaafdheid van de strónt vlé®k is geheel onbekend. Narcisten vinden zich altijd de beste toch , strónt vlé®k ?

  3. ManX

   Alle godsdiensten moeten onderwerp van spot, satire en hoon kunnen zijn. Dat weet je toch wel, Sibelijn?

   Dat is namelijk de vrijheid die we hier in Nederland hebben. En het christendom is in het verleden grondig gefileerd door cabaretiers en humoristen. Waarom zouden we voor andere religies een uitzondering maken?

   1. Nico Sibelijn

    De vrijheid tot beledigen staat niet ter discussie, goede vriend. Beschaving en menslievendheid wordt bepaald door andere criteria.

    1. ManX

     Belediging is in the eye of the beholder, ouwe zeurkous.

     En het gaat niet over beledigen, maar over humor, satire, grappen maken over. Wie dat niet aan kan moet op een cursus ‘eelt op je rug groeien’ gaan.

     Je bent een watje en je weet het.

     1. Nico Sibelijn

      “Belediging is in the eye of the beholder, ouwe zeurkous.”

      Dat is volledig juist, goede vriend. Je scheldt me hier de hele dag uit voor alles wat lelijk is en ik word er slechts door geamuseerd.

      Ik bedoel maar.

     2. ManX

      Sibelijn, waar het om gaat is dat die deuger Peterrrr Rrrrrr de Vrrrries bij voorbaat al knipmessend zijn excuses aanbiedt, terwijl niemand er om vraagt en eer niemand beledigd is.

      Logiscvh, want de ‘god’ Ganesha staat in honderduizendvoud te koop bij Action, Xenos, in tuincentra en op Markplaats. Prullaria in gips en hout. Evenals boeddha in alle maten, soorten en materialen. Dus wat lu*l je nou toch over gevoelens ontzien en beschaving en respect?

      Peter & Nico het deugende fatsoenskoppel dat het inclusiespoor een beetje bijster is.

    2. ze moeten weg

     de strónt vlé®k heeft weer een paar woorden gegoogled ” Beschaving en menslievendheid ” De strónt vlé®k moet nu de betekenis nog achterhalen.
     🤣😂🤣😂🤣😂 domme sukkel

     1. Oepsie

      En die ‘woorden’, zeggen hem helemaal niets. Dat is een van de redenen, dat speklapje dagelijks, achter zijn refurbished kringloop computertje zachtjes dood zit te gaan.

    3. Nostradamus

     Als de Christenen beledigd worden dan lach jij het hardst. Dan hoor ik je zelfs hier.

     1. 2030

      inderdaad , de strónt vlé®k is hypocriet tot op het bot

    4. werikke

     hij is gewoon bang voor zijn inkomen op alle zenders dat verdiend 2500 eur per uitzending

  4. Rene van der Grijp

   “Peter R. de Vries toont zich een beschaafd mens die medemensen wenst te respecteren.”

   Deed Nico dat ook maar…

   1. Nico Sibelijn

    Ik doe mijn best, Rene. Jij ook?

    1. Rene van der Grijp

     Je doet al jaren je best om de taalnazi uit te hangen en zoveel mogelijk andersdenkenden te kleineren.

     Wees er maar trots op.

     1. Nico Sibelijn

      Ben je je bewust van de hysterische wijze waarop je me de afgelopen jaren pleegt uit te schelden?

     2. Rene van der Grijp

      Ik ben me ervan bewust dat ik jou zelden uitscheld, maar dat ik je wel op goede gronden kwalificeer als een psychopaat.

 2. Shadow1100

  Die IWAP* De V(r)ies laat geen enkele mogelijkheid onbenut om met zijn stomme kop op de TV te komen en wat centen bij elkaar te graaien. Maar als ultralinksche zakkenvuller kan hij toch niet andere menschjes met hun geloof kwetsen. Nee, hij kan er in de toekomst misschien nog wat aan verdienen. Dan maar deze knieval.
  Toen hij tegen zijn linksche maatje Van het Hek zei dat hij zijn (JvhH) show had bijgewoond zei deze:”Oh ja, dat was die avond dat je NIET op tv was”.
  Dit zegt toch echt wel wat.
  *IK WEET ALLES BETER

 3. Meriadoc Brandebok

  Stel je voor dat er een linkse vorm van DDS was – hoe zou dat klinken?

  HELD PETER R. DE VRIES BIEDT EXCUSES AAN VOOR SKETCH
  FVD-DROEFTOETER THEO HIDDEMA WIL WEER OP DE KIESLIJST.
  KIJK NOU! JESSE KLAVER VERNIETIGT BELEID ‘GIERIGE WILDERS’
  NAZI’S TERUG VAN WEGGEWEEST: FVD ZEGT WEER WAT
  HATSJIEKIDEE! KUZU MAAKT WILDERS KEIHARD IN

  1. Nostradamus

   Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
   h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

   1. Meriadoc Brandebok

    Bah, Nostradamus, wat een vies filmpje. Weet je vrouw hiervan?

  2. ManX

   🙂 Grappig Meriadoc.

  3. ManX

   Jammer dat je extreemlinks bent, Brandebok, anders zou je zo de plaats van Engelbart kunnen innemen. Headings maken ligt je wel.

   1. Meriadoc Brandebok

    Bedankt voor je compliment, Manx. Maar je weet natuurlijk dat ik hard rechts ben. 🤷🏼‍♂️

    1. Rene van der Grijp

     Meria is naar eigen zeggen een conservatief. Wel een beetje een rare conservatief, dat dan weer wel.

     Laten we maar zeggen dat het een verwarrende tijd is. Niets is meer wat het lijkt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Conservatief was misschien wat te kort door de bocht van mij. Maar wat betreft een aantal zaken ben ik inderdaad best wel conservatief rechts. Ik ben tegen de legalisering van dr*gs, ik ben voor het illegaal maken van de pr*stitutie, ik ben tegen de verruiming van de medisch-etische praktijken, ik ben tegen burgerinspraak als het referendum, ik ben zelfs tegen de euro en eurofederalisering (dat zijn Duits-Franse streken); ik ben voor het koningshuis en tegen elke vorm van republicanisme. Ik ben ook voor bezuinigingen en tegen het laten groeien van de staatsschuld.

      Vreemd genoeg is rechts op dit blog meestal tegen mijn rechtse standpunten (afgezien van mijn standpunt rondom de collectieve munt en eurofederalisering). En dan word ik weer beschouwd als hopeloos ouderwets. In feite botsen mijn rechtse standpunten met de links revolutionaire standpunten van de uiterst rechtse kerk.

     2. Rene van der Grijp

      Sommige van je standpunten zijn duidelijk terug te voeren op je geloof, andere weer niet, maar grosso modo pas je mijns inziens het meest bij de CU. Een bodem van religieus conservatisme met een forse scheut sociaal-democratie die zelfs de PvdA links inhaalt. Daar zouden de mannenbroeders van het GPV het Spaans benauwd van hebben gekregen.

     3. ManX

      Meriadoc, je bent gewoon een oranjegezinde oerconservatief: je past naadloos in het CHU-gedachtegoed van voor de oorlog – puriteins, godvrezend, behoudend, benepen, tegen modernistische ideeen en eigenlijk tegen de vooruitgang.

      Een echte gereformeerde, daar word ik altijd een beetje zwaarmoedig van – daar is het licht gedoofd.

 4. ZWEEDSE K0K

  Bart, zolang jij nog geen 10% van de vasthoudendheid van Peter R de Vries hebt zoals in de zaak Verstappen, zolang jij nog geen moordzaak hebt opgelost, vind ik jouw commentaar ietwat misplaatst.
  Wat is eigenlijk uw staat van verdienste voor de Nederlandse samenleving ?

  1. ManX

   Met opgestoken zeilen en op hoge toon komt de snackbarhouder verantwoording opeisen van de blogredacteur waar hij te gast is.

   Zweeds kokje is de juiste verhoudingen een beetje kwijt in zijn schimmige hoofd.

   1. 2030

    vele linkse adepten is het in de kop geslagen. Kan ook vrij makkelijk er is ruimte voldoende

    1. Nico Sibelijn

     Jij maakt daarentegen een enorm intelligente indruk, 2030.

     1. 2030

      wat zeg je strónt vlé®k ?

     2. ZWEEDSE K0K

      2030 heeft zijn Lugar visitekaartje reeds afgegeven.

   2. ZWEEDSE K0K

    De Duitse plantsoenendienst medewerker denkt dat heldhaftige Bart zijn kwalificatie van de Vries in zijn gezicht durft te herhalen.
    Bij opwellend geweld kijk ik dan even de andere kant op.

 5. RvdBe

  Peter R de Vries probeert een keer grappig te zijn en een olifantenpakje aan te trekken, is er wel weer 1 of andere gek die hier een god in ziet
  Gaat gutmensch de Vries meteen excuses maken aan die gekken, bang om anders zijn plekje kwijt te raken aan de talkshowtafels van de linksen.

 6. Yoyo

  Petertje R. komt wederom nogal onbenullig over.
  Maar ook hier kwam hij maar weer eens opdraven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.