Viruswappie, complotdenker of coronagekkie: ‘Deze video van Youp van ’t Hek is gewoon te geestig voor woorden!’

Soms kan hij homo’s ‘beledigen’, soms valt hij over Rutte en soms komt hij -volgens sommigen- misschien ietwat linksig uit de hoek. Om nog maar te zwijgen over de krant waarvoor hij schrijft: het ‘deugende’ NRC Handelsblad. Maar: Soms is hij ook uiterst geestig en gehaaid. We hebben het natuurlijk over Youp van ’t Hek die een geweldige parodie maakte op zijn eigen klassieker Flappie.

De Dikke van Dale koos dit jaar voor anderhalvemetersamenleving als Woord van het Jaar. Op de tweede plaats eindige viruswappie. Laat dat nou net de inspiratie zijn geweest voor cabaretier Youp van ’t Hek om zijn konijntje Flappie weer op te graven en te reanimeren naar Wappie.

En zeg nu zelf, dit is toch eigenlijk best wel geestig? Zie hier:

In het lied zingt Van ’t Hek over een zogenoemde Wappie die bij het Torentje van Rutte in de Hofstad (Den Haag) protesteert tijdens de toespraak van onze minister-president en met kerstmis bezoek ontvangt omdat hij niet in het coronavirus gelooft.

Goed nieuws dus voor de liefhebbers van de cynische humor van Van ’t Hek: ‘De oudejaarsconference gaat dit jaar gewoon door!‘ En aan de haters: ‘Helaas geen legale feestjes en vuurwerk dit jaar, maar de oliebollenkraam is vooralsnog geopend.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. LifeBuddy

  Jammer maar de oudejaarsconference van youp gaat dit jaar Niet door. Door zijn slechte conditie zal het afgelast worden.

 2. halo1

  Humor is natuurlijk een sterk wapen.. meestal ten faveure van links. Die 10 % virus-ontkenners worden hier als achterlijke gekkies afgedaan. Kortom: wel leuk.. toch niet helemaal mee eens!

  1. Thant dolpf

   Een linkse cabaret die decennialang het linkse partijkartel het vuur na aan de schenen gelegd heeft..

   Het zou verboden moeten worden

 3. Jack Flash

  Joepie de wappie laat zich prikken.
  Ouwe sukkel.

 4. Heras

  Ik begin mij steeds meer te ergerren aan dit soort lage artikelen.

 5. Rene van der Grijp

  “Deze video van Youp van ’t Hek is gewoon te geestig voor woorden!”

  Je meent het!

  Ik kon het me niet voorstellen en heb dus maar even gekeken. Het is nog slechter dan wat deze talentloze overjarige Buckler-lül normaliter te bieden heeft. Ik had het kunnen weten.

  1. NO8DO

   Ach, gij zijt die Buckler drinker waar hij het over heeft?

 6. ZWEEDSE K0K

  Nog meer humor.
  JA21
  1 zetel 2e kamer virtueel.
  1 zetel 1e kamer
  3 zetels (Derk Jan Eppink, Rob Roos en Rob Rooken)Europese Parlement

  h**ps://ja21.nl/

 7. Nico Sibelijn

  ” en soms komt hij -volgens sommigen- misschien ietwat linksig uit de hoek. ”

  Het moet niet gekker worden!

 8. Nico Sibelijn

  Schitterend!

 9. ManX

  Het is meer dan bedroevend slecht dit liedje van Van ’t Hek: het is zo slecht dat het geen enkel niveau meer haalt.

  Kinderlijke en voorspelbare teksten zonder creatieve wending of originele pointe, rubbish van de hoogste orde. My god, wat een sukkel is die pygmee geworden. Wat een aftandse zak hooi – dat die kabouter ooit door iemand leuk gevonden is, gaat geheel boven mijn pet.

  Ik keek met plaatsvervangende schaamte en gekromde tenen: dit ‘optreden’ was buitengewoon zielig en genant – wat een amateurisme.

  1. Beukman

   Eens met dr. X. Zou Youp een duo moeten gaan volgen met H. Teeuwen, óf wordt het dan juist 2x zo slecht?

   1. ManX

    Beuk, hoezeer het me spijt om te moeten zeggen, maar de gloriejaren van Hans Teeuwen liggen ook ver achter hem.

    Er is een verschil: Van ’t Hek vertoont al 45 jaar hetzelfde kunstje; Hans Teeuwen probeert zich steeds te vernieuwen, wat keer op keer mislukt, maar heeft een vrije geest waardoor hij nog de mogelijkheid heeft om zomaar morgen weer te sprankelen als vanouds.

    1. Rene van der Grijp

     “Er is een verschil: Van ’t Hek vertoont al 45 jaar hetzelfde kunstje; Hans Teeuwen probeert zich steeds te vernieuwen, wat keer op keer mislukt, maar heeft een vrije geest waardoor hij nog de mogelijkheid heeft om zomaar morgen weer te sprankelen als vanouds.”

     Er zijn nog wel meer verschillen, maar dat is allemaal een kwestie van smaak. En niet alleen van smaak, maar vooral van politieke voorkeur. Op links moeten ze niks van Teeuwen hebben, zogenaamd omdat hij ‘onfatsoenlijk’ is, maar dat is slechts een excuus. In werkelijkheid zijn ze razend omdat hij de hypocrisie van links zo briljant heeft blootgelegd. Dat is een prestatie van formaat en plaatst Teeuwen in de eregalerij van de Nederlands cabaretiers. Daar hoort de omhooggevallen kabouter Van ’t Hek in ieder geval niet te staan.

     1. Nico Sibelijn

      “omdat hij de hypocrisie van links zo briljant heeft blootgelegd. Dat is een prestatie van formaat en plaatst Teeuwen in de eregalerij van de Nederlands cabaretiers. “

      Onthullend, René van der Grijp beoordeelt cabaretiers niet op hun humoristische, kunstzinnige of creatieve kwaliteiten maar op hun politieke standpunten.
      Teeuwen is volgens René een goede cabaretier omdat hij rechtse standpunten uitdraagt.

      Pijnlijk.

     2. Rene van der Grijp

      Je begrijpt er weer weinig van, Nicolien. Net als van grote schrijvers verwacht ik van cabaretiers dat ze meer brengen dan een grap en een grol of een leuk verhaaltje. Er moet een boodschap achter zitten.

      Dat is het verschil tussen cabaretiers die serieus genomen willen worden en Lenie uit de Takkestraat en degenen die zingen in de trant van “Ik heb hele grote bloemkoole”.

   2. Nico Sibelijn

    Opmerkelijk, Beukman, ik houd niet van Youp van ‘t Hek maar vond dit bijzonder leuk gedaan
    De boodschap leek me ook een voltreffer.

    1. Rene van der Grijp

     “maar vond dit bijzonder leuk gedaan”

     Een kinderhand is gauw gevuld.

  2. ZWEEDSE K0K

   Zuur, zuurder, meneerX

  3. Nico Sibelijn

   Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat mijn goede vriend vooral geïrriteerd werd door de effectieve manier waarop viruswappies belachelijk werden gemaakt.

 10. focus

  Ik vind joep een akkelig mannetje

 11. Yoyo

  Op zich best grappig, maar Woep van ’t Hek is wel over de houdbaarheidsdatum heen.
  Dat is nu wel duidelijk. Best jammer.

 12. Pixel

  Ach, grappig in elkaar gezet en een eerbetoon aan de idioten die intelligente mensen – die de boel onderzoeken en terechte vragen stellen – neerzet als wappies. What’s new? Het is makkelijk om te scoren en de gemiddelde Nederlander met een IQ van 80 vind het geweldig en voelt zich gesterkt in hun oordeel. Wat betreft IQ past het wel bij de redactie van DDS; gun ze hun lolletje.

  1. focus

   Het typeert youpje natuurlijk..handjes in z’n broek en het klootjes volk toezingen

 13. Perseus

  Typisch links. Een afwijkende mening en je wordt tot dissident verklaard. Kwestie van tijd tot de Goelachs worden afgestoft

 14. Niemandalletje

  Zeg Youp, was jij niet degene die in NRC schreef:

  “De commotie is ronduit fascinerend. Terwijl dat virus niets meer is dan een stevig griepje met een iets grotere kans op de eeuwige jachtvelden”.

  Wie maakt zich nu belachelijk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.