Linkse softiekrant Trouw weigert geplunder te veroordelen: ‘Was hard politieoptreden wel zo’n goed idee?!’

We hebben allemaal de beelden kunnen zien van de relschoppers en hoe zij er puur op uit waren om te plunderen, brand te stichten en vandalisme te plegen. De politie reageerde overal over het algemeen nog héél beheerst. Toch vragen ze zich bij het linkse krantje Trouw nog steeds af of de politie wel goed heeft ingegrepen… Nou, ze waren eerder te soft!

Of je het nou met die avondklok eens bent of niet, hij is en je hebt je eraan te houden. Zo simpel is het. Bij Trouw zijn ze blijkbaar in de veronderstelling dat deze rellen grotendeels voorkomen hadden kunnen worden als de overheid ook bij deze coronamaatregel wat meer ruimte voor ‘gewenning’ had gelaten. Alsof burgers zo’n avondklok wél oké hadden gevonden als om tien over negen vriendelijk door de politie naar huis waren gestuurd. Kom nou toch.

De politie heeft over het algemeen prima gehandeld. Eenlingen die nog over straat liepen zijn echt niet overal direct op de bon geslingerd. En de mensen die wél een boete hebben gekregen zijn echt niet allemaal dezelfden als die relschoppers van gisteren.

De politie heeft mogelijk zelfs te zacht opgetreden, want de kans op nieuwe rellen is wederom aanwezig. Als ze gisteren overal genadeloos hard hadden opgetreden (tegen relschoppers, niet tegen vreedzame demonstranten!) dan was dat risico nu waarschijnlijk ook een heel stuk minder.

De politie heeft wat dat betreft wel een voordeel, want de steun voor hard optreden is nu veel groter dan het eerder was. En dat komt voornamelijk omdat wat we gisteren zagen weinig meer te maken had met protesteren tegen de avondklok. Het is dus een goed idee als de politie er de komende dagen gewoon nog even flink op losbeukt. Ga je onvrede maar op een betere manier uiten en niet door te plunderen, vandalisme te plegen of de boel in de fik te zetten. Of je daarbij dan nog wordt geredt door de bloedende hartjes van het progressieve goedpraatkrantje Trouw, doet niet ter zake.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Aborifa

  De christenmsffia is zo links als de pest.

  1. Zwetsnek

   Ze kunnen je ook alles wijsmaken Ab.🐇

 2. ervi

  Wout s artikeltje lezende, vermoed ik dat hij bij het schrijven ervan zijn Feldwebeluniform droeg.

  1. A-BBa

   @Wout: wat ik niet goed begrijp: bij je artikel zet je een foto van viruswappies die demonstreren. En of je het met hun eens bent of niet: demonstreren is iets geheel anders dan de plunderingen. Maar de groep plunderaars waar het eigenlijk om gaat zijn voor >80 procent bontkraagjes. Tenminste: dat is wat ik uit de video’s op kan maken. Of zijn er video’s die ik niet heb gezien?

 3. Lefty

  Hoe harder je slaat hoe gekker ze worden.

 4. Zwetsnek

  Wat wauwelt Wout nou met zijn linkse Trouw veroordeelt plunderen niet…

  Otto Adang, lector openbare orde en gevaarbeheersing aan de Politieacademie, stelt dat het harde optreden van de politie vooral een gevolg was van hoe de overheid de avondklok heeft geïntroduceerd.

  Die spreekt niet namens Trouw.

 5. Aborifa

  Zeegers, Voordewind. De allochtonen zijn hun naasten. Wij niet.

  1. Zwetsnek

   ”Wij niet”
   Spreek voor jezelf en niet voor anderen.

   1. Zwetsnek

    Bedoel je dat je achtergesteld bent?
    Niet mee mag spelen door al die buitenlanders.

    1. Aborifa

     Ik bedoelde dat mensen zoals ik niet als naasten worden behandeld door die CU-ers. Bovendien zijn die CU-ers erg hovaardig. Zij denken de natuur te kunnen regelen.

     1. usb3.0

      Maar jij beschouwt de CU niet als jouw naaste

 6. IkWilOokWatZeggen

  Ze krijgen morgen een herkansing 😀

 7. Rieks

  ben het meestal zeer met trouw oneens maar dit keer niet. politie optreden is vaak escalerend, en ook van OM. gooi je een blikje cola naar een agent is dit al poging tot doodslag. en bellen in je auto is een fors deel van je inkomen kwijt. dit alles vergeet de burger niet en speelt ook een rol, de anti overheidshouding van velen heeft diverse oorzaken

 8. Henry Higgins

  Wout nam kennelijk niet de tijd het artikel in Trouw even rustig te lezen. Het geweld wordt daarin namelijk wel degelijk veroordeeld:

  “Intussen vreest de politie dat het ook de komende dagen onrustig zal worden bij het vallen van de avond. Volgens Zannoni is het daarom cruciaal dat de relschoppers van dit weekend streng zullen worden aangepakt. “Het is goed dat de politie al veel arrestaties heeft verricht. Mensen moeten weten dat dit soort gedrag consequenties heeft.”

  1. Canta

   Henry Higgins
   Inderdaad, Trouw veroordeelt wel degelijk het geweld. Wat ook opvallend is dat
   nu veel van deze vandalen blond haar en blauwe ogen hebben, heeft men het daar niet over terwijl als het allochtonen waren geweest, dat breed uitgemeten zou zijn.

   1. Cootje

    Volgens de Stadsdelen van de steden zijn de allochtoontjes toch ook duidelijk aanwezig rotterdam zuid Schilderswijk Amsterdam west . En die hebben ook het meeste last van de avondklok , om 9 uur binnen zitten met hun 4 zusjes en 3 broertjes met een televisie in huis en 4 stapelbedjes. Is een avondklok een straf. Plus dat ze klok kijken nog moeten leren .

    1. Emma Louise

     Mijn complimenten dat u het voor deze allochtonen opneemt. De altoos klagende en jankende autochtoontjes dienen een paar toontjes lager te zingen, haha.

   2. ManX

    De avondklok is een dom idee en een grensoverschrijdende maatregel: WEG MET DE AVONDKLOK!

  2. Cootje

   Trouw de Volkskrant Parool voelen de hete adem in hun nek , die trouwe sociaal Democraten bondgenoten mogen verslag doen van 30/35 door de oude politieke partijen in allerlei samenstellingen van de uitholling van de rechtsstaat . Halvering van de politie / douane / leger/ en de gerechtelijke macht , 45% sluiting gevangenissen plus ruim 30 jaar wegkijken is de voedingsbodem gelegd voor de nummer 1 positie export narcotica en alle randverschijnselen die daar bij horen . Thee drinken wegkijken niet benoemen niet optreden niet straffen niet de verantwoordelijkheid nemen , en nu bij de kranten publieke tolk shows huilie huilie , en over 4/5 jaar krijgen de gepakte daders een taakstrafje want ze hadden zielige ouders , mensen hebben zelf voor de partijen gekozen die 30 jaar de daadkracht met hun mond beleven , en ons geld liever stallen in zuid Europa / met 85 miljard / kan je een rechtsstaat nieuw leven in blazen , maar je geven het liever weg aan de zuidelijke profiteurs .

 9. Meriadoc Brandebok

  Alleen keihard optreden tegen wappies is in deze situatie van belang. Waterspuit, knuppels, ME, eventueel met scherp schieten.

  1. Flach

   Mee eens. Het is belachelijk dat hier de regie niet snoeihard en snel wordt terug gepakt. Van mij part het leger. Wat denkt dat schorem wel wat ze zijn? Miskleunen die nog nooit een eerlijke zweetdruppel geproduceerd hebben. Het is bespottelijk en we staan zelfs zwar voor Joker in de wereld dat we hier geen einde aan maken, op welke wijze dan ook.

   1. ManX

    De avondklok is een dom idee en een grensoverschrijdende maatregel: WEG MET DE AVONDKLOK!

  2. Servio

   Eens, vooral met scherp schieten, en niet noodzakelijk op benen mikken maar meer vitale delen raken van dat ongedierte.

   1. Buzz68

    …en een paar dagen later een BLM demonstratie, want waarom is er nu weer een Turk neergeknald in Rotterdam die de Jumbo aan het leegroven was.

  3. M. Brandenburg

   Zie hier de ware aard van links, waar waren die uitspraken bij de talloze geweldadige en vernielzuchtige opkomsten van Antifa en de Marxisten van BLM nee toen hield links de muil dicht, maar wanneer mensen opkomen voor hun vrijheid en ingaan tegen linkse totalitairiteit dan vallen de maskers heel snel af en zien we de liefhebbers van kampen ook weer terugvallen op het letterlijk elimineren van hun tegenstanders. Want monddood maken is voor links nooit genoeg.

  4. ManX

   “…. eventueel met scherp schieten.”

   De smerige linkse nazi en grefo Meriadoc Brandebok verlustigt zich op de eerste dode en een daaropvolgend bloedbad.

   1. Meriadoc Brandebok

    Uiteraard als de relschoppers de veiligheidsmensen geen anderekeuze laten.

    1. ManX

     Brandebok veroordeelde ooit ‘het knieschot van Wilders’ luidkeels.

     Na slechts een avondje rellen slaat hij volledig om en hoopt op een aantal dode medelanders en stromen bloed door de straten.

     Daarom is het gerechtvaardigt hem een fascist en vieze hondelu*l te noemen. Een hypocriete grefo die zijn dramaqueen-mening net zo makkelijk aanpast als een windvaan.

     Oh, ik vergat hem nog een psychopaat te noemen. Dat is hij namelijk ook.

     1. ManX

      gerechtvaardigD

     2. usb3.0

      Sterker nog, occultje heeft eens gezegd.

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
      Toch goed dat er een God is.”

  5. RvdBe

   Groot gelijk Brandebok, hoop dat nu een keer duidelijk wordt dat 30 jaar pamper,wegkijk en werkstrafbeleid gigantisch gefaald heeft.
   Ik neem aan dat je ook gewild had dat er tijdens de blm en antifa rellen in USA met scherp geschoten had moeten worden anders heb je het helaas nog steeds niet begrepen.

 10. Appelstroop

  Het gaat nog gezellig worden:
  h**ps://www.geenstijl.nl/5157390/telegram-rellers-klaar-voor-weer-een-avondklok/#more

  1. Appelstroop

   tering, ff rondje Dumpert gedaan, wat een zooi.
   het is wachten op de eerste doden.

   Dit zijn geen bezorgde burgers, maar gewoon tuig
   dat een mooie reden ziet te slopen en te stelen.

   Prachtig excuus voor de overheid om nog een hele
   belangrijke vrijheid af te pakken: de vrijheid om
   te demonstreren, want reljongeren.

 11. Flach

  Hard? Dit was hard? Het is te gek voor woorden. Pure anarchie en dit heeft helemaal niets maar dan ook niets te maken met een demonstratie. Dit is schorem, de faalratten vd samenleving die van brood het vervolg-product kunnen maken, maar meer ook niet. Die hun kans ruiken om ondernemers nog even over de rand te helpen door ook nog eens hun winkels te plunderen en alles te vernielen op hun pad.

  Dit gajes, moet echt keihard worden aangepakt. Schiet maar met rubber kogels en wees er niet zuinig mee. Lukt dat ook niet, dan maar met scherp op de benen. Zij zijn niet de baas in dit land. En dat moet nu maar eens duidelijk gemaakt worden. Verveling? Trap ze maar in werkkampen in bv Roemenië, Hongarije, of Bulgarije. Kunnen ze langzaamaan hun rekening aan de samenleving betalen. Tot elke cent betaald is.

 12. liefdevol rechts

  “Of je het nou met die avondklok eens bent of niet, hij is en je hebt je eraan te houden. Zo simpel is het”
  NEEN, zo simpel is het niet, als het onrechtvaardig is dan moet je er tegen in gaan, dan moet je dat kunnen uiten door vreedzame demonstraties en als je wordt aangevallen dan heb je het recht je te verdedigen met gelijke wapens.

  1. ervi

   Liefdevol Rechts, zo is het maar net.

 13. Linksbuster

  De vreedzame anti corona maatregel protesten werden hard uiteen gemept..dan krijg je dus dit.
  Leger inzetten en al die plunderaars oppakken.

  1. Meriadoc Brandebok

   De *vreedzame* demonstranten gingen naar plaatsen waar de gemeente hen had verboden heen te gaan. Men kan dan nog zo vredelievend zijn, het is evenzeer een overtreding van de wet en pure provocatie. Bovendien weigerde men te vertrekken toen de politie de “vredelievende” demonstranten had gesommeerd te vertrekken.

   Wat vindt Linksbuster? Dat de politiemensen dan voor de zoveelste maal naar elke demonstrant moeten gaan om te vragen “goh, wilt u toch alstublieft even weggaan hier?” Op een gegeven moment is het gewoon klaar, dan heeft men zoveel geduld gehad en is de koek op.

 14. M. Brandenburg

  Die steun groeit helemaal niet, we zagen met oud en nieuw dat men totaal schijt had aan het vuurwerk verbod, in Amsterdam was de politie onnodig hard opgetreden tegen vreedzame demonstranten, of die toestemming hadden of niet doet er niet toe, demonstreren is een grondrecht en dat word niet bepald door een vergunning ja of nee, daar kan je vaak mee wegkomen maar wanneer het volk het zat begint te worden dan kan je die vergunning steken waar de zon niet schijnt. Vervolgens leert de menigte hoe de plotie optreed tegen vreedzame demonstranten en laat zich dat niet nog een keer overkomen.

  Wat we nu zien is pas het begin en de rust zal pas terugkeren wanneer de links totalitaire vrijheidsberovende maatregelen die niet op wetenschap zijn gebaseerd, waarvan de werking in peer-reviewed onderzoek zelfs met de grond gelijk gemaakt word omdat het totaal niet werkt en niets voorkomt worden ingetrokken en de burger zijn algehele vrijheid zonder mits of maren terugkrijgt. Zolang dat niet aan de orde is, valt er niets te klagen over het volk dat zich tegen de overheid keert en de gerechterlijke arm die selectief ingrijpt, te weten daar waar de import medelanders niet zijn.

  1. Meriadoc Brandebok

   “demonstreren is een grondrecht en dat word niet bepald door een vergunning ja of nee,”

   Jawel, de overheid kan een demonstratie verbieden als bijvoorbeeld de verkeersveiligheid in het geding komt. Zo is dat opgenomen in de Nederlandse wet. Een demonstratie wordt WEL bepaald door de toestemming en met grondrechten heeft dat weinig te maken.

   Bovendien is de menigte demonstranten NIET het volk. Het volk zit zich dood te ergeren aan gewelddadige relschoppers, wetsovertreders en plunderaars.

   1. ManX

    Fascist.

    1. Meriadoc Brandebok

     Lees artikel 9.2. van de grondwet.

     1. ManX

      Hondelu*l.

     2. usb3.0

      Oh maar de regering mag volgens artikel 11 geen bezit nemen van je lichaam, dit is namelijk zelfbeschikking.
      De regering mag het volk niet aan experimenten onderwerpen dat gebeurt wel sterker nog, ollongren zegt dat ook..

      “Bovendien is de menigte demonstranten NIET het volk.”

      Zwarte pieten haters is ook niet het volk, het klimaat is niet het volk, bio-massa is niet het volk, migratie is niet hét volk, de EU is niet het volk

 15. Eksteroog

  En sommigen willen vooral links de schuld geven, maar:
  Baudet steunt de rellers van FDF, steunt Viruswaanzin, steunt de rellers tegen BLM (in Eindhoven). Hij steunde enkele dagen geleden het rellen in de VS recent nog nadrukkelijk. En nadat zijn relschoppers tegen de avondklok komen vechten, zegt hij dat hij er niet achterstaat.
  Opeens heeft hij niets met zijn aanhang te maken. Beetje laat.

  1. usb3.0

   Jij steunt BLM, het achterlijke beleid op basis van foutieve leugenachtige informatie, je steunt leugenclown rutte en co

  2. Sando

   Goede uitspraak eksteroog dat zegt mijn dochter ook 4 jaar.ha ha!

  3. Eksteroog

   @usb3.0
   Sorry, de rellers in Eindhoven is in de eerste plaats KOZP. Met geweld demonstraties tegenhouden. Zit al heel lang in het pakket van middelen van FvD.

 16. Sando

  Mijn buurman leest ook trouw brr brr.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.