Arrogante VVD-regent Wiebes heeft lak aan ondernemers: ‘Ooh wat willen we graag perspectief hebben!’

Als je je afvraagt welke minister in kabinet-Rutte III met afstand de meest verwaande naarling is, dan luidt het antwoord ongetwijfeld: Eric Wiebes (VVD), minister van Economische Zaken. Die maakt ondernemers die om perspectief smeken gewoon belachelijk met sarcastische rotopmerkingen.

Eric Wiebes is veruit de meest walgelijke, arrogante, zielige én gevaarlijke regent van het hele fopkabinet-Rutte III. Kijk maar hoe de minister van Economische Zaken reageerde toen hij gevraagd werd om ondernemers wat “perspectief” te bieden zodat ze weten wanneer ze weer aan het werk kunnen gaan en geld kunnen verdienen om voor hun gezin te zorgen. Het is echt schokkend.

“Ooh wat willen we toch ontzettend graag perspectief hebben,” reageert Wiebes desgevraagd. “Ooh! Vreselijk!”

Wat een ontzettend arrogante zak hooi is dit, zeg. En dat is dan zogenaamd onze minister van Economische Zaken? Een man die hoegenaamd het beste voor heeft met de burger en die er alles aan zou moeten doen de economie een boost te geven?

Dit is ronduit verschrikkelijk. En hij was nog niet klaar. De journalist in kwestie herhaalde de opmerking. In plaats van een stapje terug te doen en ondernemers, die nu alles aan het verliezen zijn, gerust te stellen reageerde Wiebes gewoon wéér op psychopatische wijze. “Dat we perspectief nodig hebben… Oh, wat hebben we perspectief nodig.”

Zoals Jan Roos terecht stelt is dit ongekend. Het halve mkb staat op omvallen. Mensen zien het niet meer zitten. Ondernemers vrezen voor de toekomst. Ze zien hun bedrijf ‒ waar ze soms tientallen jaren aan gewerkt hebben ‒ ten onder gaan. En dan niet aan corona, maar aan het achterlijke, draconische lockdownbeleid van dit tirannieke kabinet.

En hoe reageert Wiebes? Die lacht ze eigenlijk gewoon uit. Oh, oh, oh, wat zijn ze toch zielig. Ohhhh wat willen ze toch graag perspectief. Hij spuugt nog net niet.

Er wordt weleens gezegd dat we geregeerd worden door psychopaten en idioten. Het is duidelijk tot welke groep de Playmobil-versie van Hannibal Lecter, Eric Wiebes, behoort.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. ropart

  doet en deed hij ook met de groningers.

  1. hans-e-pans

   Minister van Economisch afbraak kan de functie van Eric W. beter omschreven worden.

 2. Response

  Een overduidelijk bewijs van de afstand tussen de Haagse politieke kliek en de burgerij.

 3. 2030

  Wat denk je anders ? die verrotte politici zijn verzorgd van het wieg tot het graf. Die hebben geen idee wat het betekent om te werken en je hoofd boven water houden in hun verrotte regeltjes land !

  De regenten met hun riante wachtgeldregelingen en hun heren baantjes in commissies en andere hobby clubjes teren riant op de zak van de arbeider. De naïeve arbeider denkt dat linkse pestbuilen er zijn ten dienste van die arbeider. Wordt wakker en denk na,

  stem sociaal, stem PVV

 4. Seneca

  het wordt tijd dat de overheid weer respect/angst voor de burger krijgt. tenslotte zijn wij hun broodheer. misschien een demonstratie op het Binnenhof gepaard met een foto op de stoel van de voorzitter der 2e kamer? wordt men dan misschien wakker? of een Rutte met pek en veren over het Binnenhof jagen? wordt men dan wakker?

 5. Mireille

  Niemand weet wanneer er een einde komt aan de pandemie, vraag het Baudet en zet de klok er gelijk op. Alles hangt af van de Engelse variant.

  1. 2030

   welke pandemie muts ?

   1. Mireille

    Reageer niet zo onbeschoft. Volg het nieuws en zie hoe een Nederlandse gemeente het serieus neemt, druiloor! Volg DDS maar.

    1. 2030

     ach strónt vlé®k , ga elders je toneelstukje opvoeren wím

  2. Logica

   Mireille, er is ook al een zuid Afrikaanse variant. Maar straks is iedereen gevaccineerd hoor je van Rutte en de Jonge alsmede vele linksen. Maar virussen muteren. Misschien komt er volgens jaar wel een, pak ‘en beet, Hongaarse variant waar het vaccin niet tegen werkt. Moet de boel dan weer maanden plat? We zullen er mee moeten leren omgaan.

 6. jennifer

  Hij kan arrogant zijn zoveel als hij wil, feit is wel dat deze profiteur leeft van de belastingcenten van de burgers. Die moeten zijn gebral nog betalen ook. Was vroeger n VVD stemmer maar ben vanaf het eerste kabinet Rutte snel veranderd. De VVD heeft het met niemand goed voor in Nederland, dat is wel gebleken, alles eigenbelang bij hun, net zoals al die linkse ratten partijen, een schande voor het land is het inmiddels. Als ondernemer wordt je kapot gemaakt door dit kabinet,en dit is niet door de VVD alleen gebeurd.Ook CDA D66 Groenlinks, CU hebben hier debet aan. Een partij die vroeger wel voor de ondernemers was, heeft heel MKB in Nederland de hakken laten zien. Mijn stem gaat naar de PVV dat is een feit. Het is inderdaad een partijkartel met die clubs daar,wij van WC eend is het toch .

  1. Logica

   Dat klopt inderdaad Jennifer. Nu maar hopen dat steeds meer VVD’Ers dit gaan inzien. Hun geflopte aantallen ministers en staatssecretarissen is oneindig. De vraag is of mensen het ook daadwerkelijk over hun hart gaan krijgen om PVV te stemmen. Ze krijgen van mij 1 stem. Mijn andere, gemachtigde stem gaat naar FVD of JA21. Elke partij heeft ophef gehad. Leefbaar Rotterdam is de enige partij die vergelijkbaar is met FVD en JA21 en die hebben het op locaal niveau fantastisch gedaan. Ze werden ook nu de grootste Maar door de andere partijen, onder aanvoering van Groen Links informateur Rosenmöller, buitenspel gezet.ook weer een bewijs van kartelvorming.

   Als Rutte inderdaad de grootste wordt dan krijgen we opnieuw een links kabinet met meer immigratie, meer criminaliteit en nog meer miljarden naar lachende Zuid Europeanen.

 7. Linksbuster

  Kwibus heeft makkelijk praten…zijn maandelijkse vergoeding wordt oa door de belastingen opgebracht door het MKB betaalt….zou wel eens willen zien indien hij vele maanden nul euro overgemaakt zou krijgen….dan is het land te klein.
  De politiek heeft niets met zijn kiezers..dat moge duidelijk zijn.
  Dezelfde politiek die met miljoenen blijft strooien richting npo…opdat het gewenste nieuws wordt uitgezonden..een half miljoen om kaag te promoten is heel normaal in hilversum.

 8. Jack Flash

  Hier in Groningen stond de pek en veren voor hem klaar.

  1. 2030

   beter de gierkelder leeghalen

  2. Heinz

   Bij ons op de Veluwe staat in Uddel s’zomers altijd de koffie klaar voor de toeristen.

   1. 2030

    ook voor ramptoeristen ?

    1. Heinz

     Raam toeristen, zeker. Het leven is goed. Veel bos, doet mij denken aan Braunlage

     1. 2030

      raam toeristen op de veluwe ? laat halalsema het maar niet horen dan gaat de tent dicht !

 9. HD

  Heeft Wiebes al wat van zijn riante uitkering en vergoedingen afgestaan aan de middenstand.
  Of aan een zelfstandige die toevallig zijn kantoor aan huis heeft en buiten alle regelingen valt.

 10. AidemediA

  Overal waar wiebes zijn vrij grote neus in steekt, gaat mis. Groningen, toeslagen affaire, economische corona gevolgen. Echt een vvd-er in hart en nieren. Sloop wat je slopen kunt. Lieg wat je liegen kunt. Heb maling aan de burgers en zeg daarbij “ik ben ingenieur” En ga zo maar door. Het is net een muppet, alleen triest dat hij minister is.

 11. Pieter48

  Door jarenlange linkse invloed bij verschillende kabinetten zijn de rollen langzaam omgedraaid. Vroeger was de politiek en de overheid in dienst van de bevolking.Nu moet men van alles slikken en tevreden zijn met wat de politiek of de ambtenaren weer voor onzinnige besluiten genomen hebben. Mijnheer Wiebes is een van de ergste in zijn soort. Zijn vrienden wonen zeker niet in de aardbeving gebieden in de provincie Groningen. In deze gebieden waar het aardgas gedolven werd dus kassa voor de staat zijn de getroffen huiseigenaren bij het horen van de naam Wiebes al behoorlijk misselijk. Hr Wiebes is ook mede verantwoordelijk voor de bijna niet meer te dichten kloof tussen de bevolking en de politiek. De ontevredenheid onder de bevolking groeit.Laten we hopen dat met de aanstaande verkiezingen partijen die weinig of zelfs niets met de bevolking ophebben gereduceerd worden tot onder de kiesdrempel.Als de gevestigde politiek niet wil begrijpen waarom de PVV de tweede partij van dit land is dan zijn ze ziende blind en horende doof. Maar dat hoort bij de wegkijk en ik wist het niet politiek van dit moment. Denk na wie of welke partij uw stem gaat krijgen.

 12. Cootje

  We zullen toch wel moeten toegeven dat het MKB zich altijd pro VVD heeft opgesteld . En als dank krijgen ze nu de rekening en de bloemen gepresenteerd . Altijd hebben de ondernemers gedacht dat ze met de VVD de wedstrijd gingen winnen , Corona maakt duidelijk dat de vriendschap beperkt is dat is hier en in Europa zo , ze mogen zich op 17 maart uiten en als ze het zelfde willen , dan hebben we achteraf geen medelijden met ze , en gaan we uitgebreid hun collega’s in zuid Europa verder helpen .met 85 miljard moet dat toch lukken , de multinationals danken voor de gratis omzet

 13. Cootje

  De VVD heeft allemaal van die zwaargewichten loek hermans , broekers-knol , zijlstra, Demmink , en Wiebes en kamp zijn pure specialisten voor het eigen belang en het instant houden van het zeer hooggewaardeerde old boys netwerk er zijn specialisten bij die bij POETIN op de koffie zijn geweest en nu specialist is in granuliet allemaal ter verbetering van Nederland !.

  1. 2030

   dat de regentenclub nu echt afgerekend mag gaan worden !
   Het MKB moet nu toch weten hoe onbetrouwbaar de regenten zijn.

   stem sociaal, stem PVV

   1. jennifer

    Ik wist dit 8jaar geleden al daarom stemde ik ze al niet meer,en dit hebben toen wel meer MKB ers gedaan.

 14. macsjang

  Heb al eens eerder gemeld dat deze kwakzalver de motoriek heeft van een uit het commoodje gevallen zuigeling. Zo is het ook gesteld met zijn EQ.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.