“Bananenmonarchie!” Pieter Omtzigt brandt Rutte en ‘de nieuwe Rutte-doctrine’ volledig af

Het beste Kamerlid dat Nederland kent, Pieter Omtzigt (CDA), brandt Rutte en zijn ‘nieuwe Rutte-doctrine’ echt volledig af. De parlementariër laat namelijk zien dat het kabinet, onder leiding van Rutte, totaal niets geleerd heeft van de toeslagenaffaire en nog steeds informatie probeert achter te houden. Dat werd een spektakel: Omtzigt stond te vlammen in de Kamer!

Direct aan het begin van het betoog wordt het eerste schot al gelost. Omtzigt maakt duidelijk dat het kabinet het hem nog steeds moeilijk probeert te maken. Het dossier dat hij wilde laten zien omdat er van alles zwart gemaakt was, is nu wit gemaakt. Puur en alleen om Omtzigt het effect te ontnemen van het op camera laten zien van zwartgelakte pagina’s.

Klungelig als de ambtenaren zijn maken ze het Omtzigt op een andere manier juist weer veel makkelijker om zijn punt te maken. En dat is precies wat hij in de rest van zijn superbetoog doet.

Nederland is volgens Omtzigt door het kabinet Rutte verworden tot een “bananenmonarchie”. Via het NRC:

“Omtzigt somt op waar het misgaat: niet alleen de regering en de Belastingdienst maar ook de ombudsman, de media en de Kamer. Omtzigt wil dat Kamerleden veel onafhankelijker worden en zich niet strikt hoeven te houden aan een regeerakkoord. En ook is er kritiek voor belangenorganisaties, die eten uit de “staatsruif” volgens Omtzigt. “We hebben de staat zo ingericht dat onze kliek in Den Haag meer kijkt naar de partijvoorzitter dan naar de kiezer en dat zullen we moeten veranderen. We hebben een structuur gecreëerd waarin alles centraal staat maar niet de hardwerkende burger.””

En dit is nog maar het topje van de ijsberg wat betreft de volkomen terechte kritiek die Omtzigt in de Kamer heeft geuit. Wat is die man een aanwinst, zeg. Eigenlijk is het best triest dat we in Nederland niet meer van dit soort politici in de Kamer aantreffen, want het is overduidelijk echt héél hard nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. agenda2030

  nou zeg , als Wilders zegt dat we een banenenrepubliek zijn met een nepparlement is de verontwaardiging in de kamer vele malen groter

  Het bewijs dat men niet boodschap hoort maar kijkt naar de boodschapper

  stem sociaal, stem PVV

  1. Monty

   ”Het bewijs dat men niet boodschap hoort maar kijkt naar de boodschapper”

   Precies.
   Het zelfde zie je in de criminaliteit.
   Er wordt niet naar de daad gekeken maar naar de dader.

   Zo kortzichtig van veel mensen.

   1. agenda2030

    de daders in de criminaliteit komen voor een groot deel uit 1 en dezelfde groep en je vergelijking mist dus weer elk raakvlak sukkel.

    Voor de bevestiging van de dadergroepen in criminaliteit adviseer ik opsporing verzocht en voor de actuele cijfers CBS .

    De kanspareltjes zijn zwaar oververtegenwoordigd in criminaliteit leeghoofd met inhoudsloos gewauwel.

    stem sociaal, stem PVV

    1. FreeThinker

     Ho ho ho. Dat mag je niet zeggen. Men wil liever geen onderzoek doen naar het % etniciteiten in misdaadcijfers dan de harde waarheid onder ogen te zien. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat meer dan 40% van alle verkrachtingen in zweden gepleegd worden door immigranten uit Noord-Afrika en het Midden Oosten. Maar dat is natuurlijk veel te controversieel.

   2. driewerf

    PPPPPRRRRRRTTTTTTTTTT SSSSSS WAT EEN MEURLUCHT

   3. M. Brandenburg

    De daad word gepleegd door de dader, de dader staat aan de basis en de dader dient dus aangepakt te worden voor het plegen van de daad. Kortzichtig is de dader te ontzien en de schuld te willen leggen bij de daad. Zonder dader geen daad.

   4. hans-e-pans

    In Amerika is er ook een innige samenwerking tussen de regerende macht de politieke partijen, zowel Democraten als Republikeinen, de groten maatschappelijke organisaties en ook zeer zeker de big techbedrijven.

    Daar noemt men het “Deep State”, een machtsblok dat zo sterk verweven is dat alles dat eraan wil gaan doen wordt tegengewerkt en indien nodig het zwijgen opgelegd.

    Dat Pieter Omtzigt zich in de kamer zo uitlaat betekend dat er in Nederland ook waarschijnlijk zo’n macht bestaat, want we kennen Pieter Omtzigt als een integer politicus die zijn woorden altijd voordat hij ze uitspreekt vele malen weegt en nog eens weegt.

    1. agenda2030

     Dat moet hier ook zijn. Immers hoe verklaar je de verplaatsing van de vvd naar het linkse links. Een volkspartij , een partij met een agenda voor middenstand en arbeider is plotseling linkser dan de pvda en wordt met deze verschuiving de grootste club van het land terwijl het een agenda voert voor de happy view.

     Hoe kan de linkse vvd die elk beroep in Nederland op een of andere manier een oor heeft aangenaaid met regels of lasten nu de grootste partij zijn?

     stem sociaal, stem PVV

 2. driewerf

  Waarom bekruipt mij het vermoeden dat Rutte toch de eindstreep niet gaat halen ???

 3. FreeThinker

  Omtzigt is een blaffende hond die niet bijt. Hij kaart de juiste dingen aan en legt het ook uitstekend uit maar als puntje bij paaltje komt gaat de wil van het CDA voor in plaats van zijn eigen ideologie. Dat hebben we wel gezien toen Wopke Hoekstra aangewezen werd als lijsttrekker en Omtzigt niks deed.

  1. Cootje

   Omtzigt kan niet meer terug . Was publiekelijk snoeihard tegen Rutte en terecht . Rutte zijn moeder draait zich om in haar graf , dit is en was geen krasje op zijn gezicht omtzigt heeft hem persoonlijk en publiekelijk verbouwd , zijn Pinokkio neus zit in zijn schoenen , Rutte is een rat maar dit was teveel

   1. JochemX

    Jammer voor ons @Cootje, maar @FreeThinker heeft toch gelijk.

    1. Cootje

     Nee omtzigt is de luis in de pels en daarom wordt Rutte treed Rutte terug en wordt geen lijsttrekker . Die omtzigt wordt de nagel aan zijn doodkist

 4. ropart

  rutte doctrine, het is meer een rutte latrine.

 5. driewerf

  Voorts ben ik ook van mening dat ministers en kamerleden die niet luisteren maar met hun tel spelen dat ding publiekelijk achter in de strot geduwd moeten krijgen.

  1. Thant dolph

   Ze spelen niet ze moeten soms meerdere dingen tegelijk in de gaten houden lůl

   1. Linksbuster

    Het is gebleken dat ze niet eens in staat zijn één ding goed te doen thandsteen.
    Tijdens het debat boodschappen bij AH bestellen..kan wel even wachten!

   2. O.k.

    Ze zijn duidelijk aan het appen want ze lachen telkens wanneer ze met hun mobiel in beeld zijn. Je bent de grootste aso ooit wanneer je in een vergadering of iets dergelijks op je telefoon kijkt. Kwestie van respect voor elkaar tonen als het om belangrijke zaken gaat. Men heeft ook nog zoiets als een secretaresse en anders regel je rommel maar als je pauze hebt.

   3. usb3.0

    transdolfje is een achterlijk imbeciel

 6. Spoetnick

  Pieter Omtzigt laat duidelijk blijken niet met de VVD in één regering te willen zitten.
  Daarom mocht hij geen lijsttrekker worden.

 7. Cycle25

  De onderste steen valt boven op het corrupte/arrogante gezicht van Rutte. Enfin, het zal wel iets met hetero/ouderschap te maken hebben, daar weet deze gender helemaal niets van.

 8. Yoyo

  Het is toch jammer dat deze man bij zo’n ingeslapen partij zit?

 9. Rieks

  Ben benieuwd wat de CDA achterban hiervan vindt. Maar Pieter, wie a zegt moet ook b zeggen dus wat ga je doen aan die innige band en aan die kliek in Den Haag?

 10. Rieks

  Schulden hoor je te betalen. Dat geen enkele politicus dit zo duidelijk zei is kenmerkend voor het huidige niveau van de TK. Nu wordt schulden maken beloond.

 11. Duckday

  PARTIJ BELANG STAAT VOOROP.😎 Macht hoogmoed waanzin leugens bedrog eigen belang. Men treed zogenaamd af maar blijft zitten en blijft partij leider met de smoes de kiezer beslist. Een beetje moraal is er niet bij want nu merk je dat dit kabinet een gevaar is voor de bevolking We zijn een land geworden van verraad je medemens Dit kabinet van handje klap en inlegvelletje heeft geen enkel moraal men is louter om eigen ik bezich want partij belang is belangrijker (MACHT) dan de bewoners.
  Breek het kartel en stem PVV misschien dat we eens weten of het waar is wat zij beloven en dat we weer baas zijn in eigenland Uit Het monsterverbond de EU en EURO dat nog niks heeft bijgedragen aan welvaart voorspoed voor de normale man vrouw in dit land..We zijn een afval bak van europa.

 12. Heras

  Omtzigt: eindelijk iemand die zegt waar het op staat
  Waarom stapt hij niet over naar fvd of vsn. Cda is niets meer, inhoudsloos, kleurloos.

 13. Pieter48

  De mede verantwoordelijke ambtenaren bij de belastingdienst zullen de dans weer ontspringen. Dit land gaat langzaam maar zeker ten onder aan instanties die er niet meer voor de burgers zijn maar juist tegen de burgers. Volgende faal instantie zal de UWV zijn.

 14. Pieter48

  Vanaf nu geen waarschuwend Nederlands vingertje meer richting landen waar het democratische gehalte niet op orde zou zijn.

  1. agenda2030

   jawel hoor , hypocrieten maakt dat niets uit, die blijven anderen de les lezen

 15. O.k.

  Totaal geen fan van het CDA,maar dhr Omtzigt is idd een van de weinige politiekers die van fair play houd.

 16. A-BBa

  Ze staan allemaal (terecht) te schreeuwen over Rutte maar ze zouden hem ook kunnen dwingen nu op te stappen dmv een motie van afkeuring. Waarom doen ze dit dan niet?

 17. Kees

  En maar bakken kritiek spuien naar Amerika, maar kijk eens naar ons eigen landje en welke partijen er telkens aan de macht waren.

 18. saddy

  Het gaat denk ik niet om de vraag of Rutte en zijn lakeien “iets leren”.

  Daar gaat het die lui helemaal niet om. Het beleid is om zoveel mogelijk heimelijk te doen. Of het nu de MH-17 is, de permanente schuldenunie, de continue onteigening van Nederlanders, de absurde immigratie, het kappen van oerbossen, het continu zwijgen over de echte problemen, de volkomen corrupte EU, de lachwekkende euro, een Black-Rock die de Europese schuldenberg aanwakkert, enz.

  Pas als een buitenstaander aan de bel trekt komt er een heel summier een dooddoener.

  Denk aan Kamp: Die immigratie is ons overkomen
  Denk aan Bert de Vries: de euro is een mislukking, dat hadden we nooit moeten doen

  Wat zal er aan rottigheid allemaal uitkomen als er eens een kabinet zonder een partij-kartel-partij mocht komen. Daarom is Rutte-4 zo belangrijk voor Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.