Bizar! ‘Familieleden van Belgische rusthuisbewoners stiekem ingeënt met restjes coronavaccin!’

Familieleden van bewoners van meerdere bejaardentehuizen in Vlaanderen zijn stiekem ingeënt met overgebleven restjes van het coronavaccin. Logisch, zou je wellicht denken, maar aangezien we nog helemaal niets zeker weten over de bijwerkingen van het vaccin is het natuurlijk heel riskant om dan maar zelf huisdoktertje te gaan spelen. Zeker ook omdat sommigen een cocktail van de restjes twee verschillende vaccins kregen ingespoten.

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad schrijft dat in verschillende verzorgingstehuizen mensen zich tegoed hebben gedaan aan de overgebleven restjes van de vaccins van Pfizer en BioNTech. De Vlaamse overheid noemt het hobbymatig inspuiten van de vaccins “ontoelaatbaar” en wijzen er bovendien op dat verpleegkundigen en artsen voorrang hebben op een eerste vaccinatie.

De Vlaamse overheid stelt dat gezien de schaarste van de vaccins het nodig is om er op een correcte manier mee om te gaan. Waarom het Vlaamse Agentschap voor Zorg en Gezondheid zelf niet op het idee kwam om de restjes op te sparen is niet duidelijk.

Inmiddels zijn ze in Vlaanderen overigens wel al goed op weg om kwetsbaren in te enten tegen het coronavirus. Zo zijn er inmiddels al 50.000 bewoners van bejaardentehuizen ingeënt. Het kan alleen natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat mensen zelf gaan experimenteren met middelen waarvan de bijwerkingen nog maar moeten blijken. En zeker niet als je bepaalde middelen ook nog eens met elkaar combineert. Enfin, dat zeggen we natuurlijk ook over het combineren van drank en drugs. Toch doen velen het. De mensheid is een blijft een stel eigenwijze primaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DavidS1976

  Ik hoop dat ze er wat van oplopen! Zulke mensen heb je niks aan in de wereld. Die mensen zijn levens gevaarlijk door hun angst gedrag.

 2. ropart

  alle beetjes helpen.

 3. Ritter

  Uit het Newsweek artikel:

  COVID-lockdowns hebben mogelijk geen duidelijk voordeel ten opzichte van andere vrijwillige maatregelen, blijkt uit internationale studies

  Uit een onderzoek waarin de COVID-19-reacties over de hele wereld werden geëvalueerd, bleek dat verplichte lockdown-bevelen vroeg in de pandemie mogelijk niet significant meer voordelen opleveren voor het vertragen van de verspreiding van de ziekte dan andere vrijwillige maatregelen, zoals sociale afstand nemen of reisbeperking.

  De peer-reviewed studie werd op 5 januari gepubliceerd in het European Journal of Clinical Investigation en analyseerde begin 2020 de groei van coronavirusgevallen in 10 landen.

  De studie vergeleek gevallen in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Nederland, Spanje en de VS – alle landen die verplichte lockdown-orders en bedrijfssluitingen implementeerden – met Zuid-Korea en Zweden, die minder ernstige, vrijwillige reacties instelden. Het was bedoeld om het effect te analyseren dat minder beperkende of meer beperkende maatregelen hadden op het veranderen van individueel gedrag en het beteugelen van de overdracht van het virus.

  ht*ps://www.newsweek.com/covid-lockdowns-have-no-clear-benefit-vs-other-voluntary-measures-international-study-shows-1561656

 4. agenda2030

  het is helemaal niet logisch je semi verplicht te laten vaccineren met een vaccin waar niemand de werking van kent noch de bijwerkingen.

  feitelijk is het een misdaad tegen de menselijkheid. Veel zullen er inmiddels overleden zijn maar hoe zullen bijvoorbeeld de DES- moeders zich voelen met dit achterlijke beleid.

 5. ET007

  In Tsjechie hebben ze enkele weken terug ook ontdekt dat er vaccin overblijft.
  De farmacie hebben dit ook goed gekeurd in hun geval.
  Dus zo gek is dit idee niet.

 6. Yoyo

  Een goede coctail bestel ik wel aan de bar.
  Oh nee, wacht….

 7. liefdevol rechts

  Af en toe lezen we soms iets wat te gek is voor woorden, maar ook zulke taferelen bestaan echt, ook zulke mensen bestaan echt die zomaar even gaan beslissen over alles en nog wat ongeacht rekening te houden met het gevolg dat daar op komt en zonder rekening te houden met anderen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.