Blunderkabinet beraadt zich op verlenging én aanscherping lockdown: ‘Avondklok heeft fors effect!’

Uiteindelijk gaan we allemaal de rekening betalen voor het inconsistente coronabeleid in Nederland. Een verlenging lijkt onvermijdelijk op dit moment, vooral nu ook ons buurland Duitsland een verlenging heeft aangekondigd. En aangezien ons kabinet altijd te laat reageert krijgen wij de boodschap zeker pas op het laatste moment te horen. 

Voor experts is het een sombere optelsom, met de feestdagen achter de rug en het Britse variant die zich door ons land verspreidt is het niet meer dan logisch om ervan uit te gaan dat ook het kabinet onze lockdown gaat verlengen. Wat natuurlijk een desastreuze zet zal zijn voor tal van sectoren in Nederland. Want hoe lang gaat verlenging duren?

Hoogleraar klinische epidemiologie, Frits Rosendaal, ziet dat alle voortekenen er zijn: ook Nederland gaat voor een langere lockdown. We hebben nog vrij weinig informatie over het effect van de feestdagen op de verspreiding van het virus, maar de verwachting is dat het aantal besmettingen explosief zal gaan stijgen:

,,We weten nog niet wat de precieze effecten van kerst en oud en nieuw op de besmettingen zijn. Maar de getallen zeggen dezer dagen niet zo heel veel. Met de feestdagen was er eerst een grotere testbereidheid, toen een kleinere. Duidelijk is wel dat het aantal besmettingen nog steeds veel te hoog is.”

Ook zijn er weer experts die het onderwerp ‘avondklok’ ten tafel brengen. Gisteren bij Op1 sprak arts-microbioloog Jan Kluytmans al over de avondklok, hij is van mening dat een avondklok het aantal besmettingen flink kan terugdringen:

Met het continue gestuntel van ons kabinet lijkt het me aannemelijk dat ze weer schoorvoetend zullen melden dat Nederland een verlenging van de lockdown krijgt. Gisteren erkende de immer prutsende coronaminister De Jonge al dat er fouten zijn gemaakt bij de vaccinatiestrategie. Ook op de rest van het beleid is veel af te dingen: veel maatregelen werken niet, of werken anders in de praktijk dan gedacht. De vorige winkelsluiting verliep ook al stroef, dus hoe denkt onze overheid succesvol een avondklok te kunnen afdwingen?

Eén ding is in ieder geval duidelijk: de lockdown wordt verlengd, en de broekriemen zullen worden aangehaald. Bereid u dus maar alvast voor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. eenling

  Heyyy Bart, er is break8ng news man! Schrijf daar een stukje over.

  HIDDEMA WEG BIJ FVD!!!
  NOEMT CORONA PRIETPRAAT VAN THIERRY “POPULISME”.

  1. Cor Grijpstra

   Dat is voorbehouden aan Mike.
   Duurt ff want hij gaat eerst overleggen met Baudet.

   1. eenling

    Oeps, ja dat zal nog wel even duren dan. Hoe gaat Mike hier een draai aan geven?

    We hebben het hier wel over de door vele FvD hardliners bejubelde en bewierrookte ‘Hiddemeister’.

    Ben wel erg benieuwd naar de reactie van Mike en de mede FvD discipelen.

    Beetje doortypen Mike!

    1. nexit_nooit

     Blunderblog DDS beraadt zich op verzwijgen nieuws.
     Hoofdredacteur Mike tracht vertrek Hiddemeister onder het vloerkleed te vegen.
     Overige redacteuren is een publicatieverbod opgelegd.

   2. Edjan

    Ik ben nooit zo voor Baudet geweest. Dat hij vanuit het niets een grote partij uit de grond heeft gestampt: geweldig. Dat die partij tegen deze, naar dictatuur afglijdende EU is en ook tegen de grenzeloze massa-immigratie: groots.

    Maar volgens mij is het dhr Baudet naar het hoofd gestegen: hij was geweldig dus waren AL zijn ideeën geweldig. Muziek na Beethoven was niks, moderne schilderkunst en architectuur was niks. De Franse revolutie was niks enzovoort. Geen wonder dat de SGP wel interesse had.

    Het publiek vergaf het hem.
    Daar kwamen beschuldigingen over antisemitisme over heen en een tamelijk extreem standpunt tov. corona. Ik wil best wel kennis nemen van dat soort standpunten maar voor de leider van een grote politieke partij zijn ze op zijn minst onhandig. En die grote partij bestaat ook niet meer. Het wordt een splinter voor mensen met zeldzame ideeën. Goed idee van Hiddema om op te stappen.

  2. nexit_nooit

   Dwangstaat
   Hiddema zegt ook nog dat hij geen applaus wil geven aan het voormalige VVD-Kamerlid Van Haga, die nu als tweede op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie staat. “Die beweert dat Rutte met betrekking tot het virus het land in een dwangstaat wil veranderen. Zoiets vind ik populistisch.” Ook de andere kandidaten op de lijst ziet hij niet zitten. “Met wie van hen dan ook voorzie ik voor mij geen lol in de Tweede Kamer.”

  3. nexit_nooit

   Verpleegkundige stapt op bij Forum om corona-uitspraken Baudet: ‘Zulke onzin’
   ARNHEM – ,,Dit is zulke onzin.’’ Statenlid Krijn Mout van Forum voor Democratie in Gelderland is helemaal klaar met de uitspraken van Thierry Baudet over het coronavirus. En dus stapt hij op.

  4. JochemX

   Bedoel je reageren op die fake brief die zogenaamd van Hiddema komt?

 2. ropart

  je ziet nu echt dat de overheid bloedserieus wordt, na het sluiten van de grenzen en het stoppen van de asielzoekers instroom is nu het instellen van een avondklok steeds meer bespreekbaar men moet wat meer vertrouwen hebben in deze regering.

 3. JochemX

  Natuurlijk wordt de lock down verlengd en worden de maatregelen uitgebreid. Rutte heeft al met Berlijn gebeld.

 4. ManX

 5. ManX

  Off topic:

  HIDDEMA VERLAAT DEFINITIEF FVD-VLOOT

  ht*ps://www.geenstijl.nl/5157055/hiddema-verlaat-renaissancevloot-ik-ben-geen-fvd-er-meer/

  1. nexit_nooit

   Echt waar Speedy Gonzales?

   1. Emma Louise

    😂

   2. ManX

    🙂

 6. Emma Louise

  Inbox:

  Geachte heer/mevrouw,

  De afgelopen 10 jaar hebben de kabinetten-Rutte roofbouw gepleegd op Nederland. Onder VVD en CDA kwam een recordaantal immigranten naar Nederland, werd de zinloze en peperdure Klimaatwet ingevoerd en werd steeds meer van onze soevereiniteit overgedragen aan het alsmaar uitdijende Brussel. En als dieptepunt werden we het afgelopen jaar ook nog eens geconfronteerd met de desastreuze coronamaatregelen.

  Die maatregelen zijn buitenproportioneel. Ondernemers worden keihard geraakt; de horeca staat op omvallen. Honderdduizenden banen staan op het spel. Iedere nieuwe week in lockdown is een stille ramp voor veel mensen – mensen die niet worden gehoord in de gevestigde media.

  Over tweeënhalve maand, bij de Tweede Kamerverkiezingen, is het woord aan de kiezer. Dan beslist Nederland of we doorgaan op de huidige weg óf voor verandering kiezen.

  Forum voor Democratie is het enige alternatief voor de kartelpolitiek. Alle andere partijen, van PVV tot VVD, tot GroenLinks en D66, willen ons in deze coronalockdown houden. Met ons programma Stem Nederland terug staan wij voor een fundamentele koerswijziging. En komende zondag 10 januari lanceren wij onze campagne voor die verandering!

  Dat doen we met een manifestatie in Volendam, van 15:00 tot 17:00. Wybren van Haga en ik zullen er spreken, net als tal van andere FVD’ers. We maken de exacte locatie later bekend. Maar nu al kunt u aangeven dat u erbij bent: KLIK HIER.

  Maar ik vraag ook graag uw aandacht voor iets anders. Want samen met Paul Frentrop heb ik het afgelopen jaar een boek geschreven waarin we de balans opmaken van TIEN JAAR RUTTE. Het boek verscheen eind vorig jaar. Het verwoordt de standpunten van FVD, maar laat ook aan de hand van grafieken, cijfers en feiten zien welke ravage is achtergelaten in ons land door VVD, CDA, PvdA en D66. Tot onze verbazing werd het geheel genegeerd in de media. Geen enkele recensie verscheen, boekhandels weigerden het in te kopen.

  Langs deze weg wil ik het graag nogmaals onder uw aandacht brengen. Ik ben er trots op; en hoop dat u het bestelt en wilt lezen. Maar natuurlijk hoop ik óók, dat u het cadeau wilt doen aan de mensen in uw omgeving. Want wie lid is van FVD of onze petitie voor vrijheid heeft ondertekend, wie betrokken is bij het lot van ons land en wil dat er iets verandert – die zal hier veel affiniteit mee voelen.

  Op 17 maart staat écht iets op het spel. Het is de keuze tussen méér immigratie, méér klimaatplannen en méér EU – of méér Nederland. Tussen méér lockdowns of meer vrijheid.

  Samen gaan we voor verandering!

  Tot snel,

  Thierry Baudet

  FVD
  Forum voor Democratie

  1. Servio

   Ja die kreeg ik ook, ik heb niets met FvD, stem er niet op dus ik begrijp niet waarom ik die kreeg.

   1. RvdBe

    Waarschijnlijk omdat je stiekem vaak gerelateerde FVD onderwerpen aanklikt.

    1. Servio

     Of getekend voor een door FvD begonnen petitie, dat zou kunnen want dan hebben zij je e-mail adres.

  2. Meriadoc Brandebok

   “Alle andere partijen, van PVV tot VVD, tot GroenLinks en D66, willen ons in deze coronalockdown houden.”

   De PVV erkent de ernst van de coronacrisis. Dit onderscheidt de wappie-partij van een niet-wappiepartij. Maar Baudet wil 3 miljoen levens opofferen. Zijn ware agenda.

   1. FreeThinker

    Ah, daar hebben we onze lockdownie ook weer.

 7. ikweetwatikwil

  Ha, ha die media. Het ene moment is een mevrouw dood en later leeft ze nog.

 8. RvdBe

  Duitsland heeft de avondklok, wil Rutte aanzien verkrijgen bij zijn Duitse leiders dan zal hij moeten laten zien dat ook hij in staat is het volk de wil op te leggen.

  1. Monty

   En dan maar denken dat we het zo slecht hebben en Rutte altijd voorop loopt.

   Gelukkig niet.

   1. ManX

    Nee, Rutte is een slaafje. En het Nederlandse volk heeft een knechtenziel.

 9. de ziender

  Avondklok, neuscondoom, anderhalve meter; het betreft de verdere ontmensing van de mens en zal bovendien geen ene mallemoer schelen. we moeten economisch kapot en dan volgt de grote reset. Inmiddels vrijheden geroofd. Verzin ik niet, hoor, de WEF is er gewoon open over.

 10. Florissa

  Jammer dat de testen niet 2 jaar eerder zijn gehouden,was het aantal positieven ongeveer gelijk hoog .

 11. driewerf

  DDS is een koffieclubje geworden zie ik hahahaha.
  Man man man te triest voor woorden hier.

 12. ervi

  De regering past met haar Coronamaatregelen een welbewuste tactiek toe: vieren, aantrekken, vieren, aantrekken. Dit om de bevolking murw te maken en de bereidwilligheid voor vaccinatie te vergroten.
  Men laat zich straks niet vaccineren vanwege angst om ziek te worden; mensen zijn Coronamoe en nemen een vaccin in de hoop dat de beperkingen zullen verdwijnen.

  Daarnaast maakt de regering gewiekst gebruik van haar propagandamachine: het oeverloos dagelijks op t.v. en radio herhalen van de boodschap dat Corona een onzichtbare dodelijke vijand is, om de angst er in te houden. De bevolking raakt hierdoor geconditioneerd en psychisch ontregeld, vertoont symptomen van PTSS.
  Op t.v. worden stelselmatig “deskundigen” naar voren geschoven, die als influencers dienen en het volk moeten overtuigen van de ernst en het gevaar van Corona .Ook hebben zij de taak om vanuit hun “deskundigheid” verzwaring van maatregelen te eisen en te rechtvaardigen.
  De media verspreiden dagelijks beelden en artikelen over de “Coronaovertreders”: illegale feestjes, demonstraties tegen de lockdown, ruzies en vechtpartijen in supermarkten vanwege het niet dragen van een mondkapje enz. Hiermee wordt niets minder dan een nieuwe zondebokmythe geschapen .Om je heen hoor en lees je steeds vaker dat de coronacritici de schuldigen zijn van de zwaarte en de lengte van de beperkingen.
  De premier heeft niet voor niets in elke persconferentie de schuld van toenemende besmettingen en de daaruit voortvloeiende zorg(over)belasting neergelegd bij het gedrag van de Nederlanders die zich niet of onvoldoende aan de beperkingen hielden.
  De tweedeling die al is ontstaan zal alleen maar toenemen en heeft ten doel de meeste critici ( en dus non-vaccinant) door middel van sociale uitsluiting en publieke veroordeling alsnog over de vaccinatiestreep te trekken.
  Het kleine groepje dat nog overblijft kan dan makkelijk van de samenleving worden geisoleerd, misschien op termijn wel permanent verwijderd door middel van een eindoplossing.
  Deze methoden tonen wat mij betreft sterke parallellen met de nazistische periode uit het verleden.

  Voor wat het doel van dit alles betreft zijn er legio complottheorieen op los te laten; feit is wel dat we afkoersen naar een samenleving die in hoge mate wordt bepaald door verregaande digitalisering, contr@le, intolerantie naar individuele vrijheid en afhankelijkheid van A.I., vergelijkbaar met het totalitaire systeem van de Chinese dictatuur.

  1. 2030

   corona is een hoax !

   Een avondklok voor een virus wat geen klok kan kijken !
   Laten Nederlanders zich echt leiden door de lijders ? (nee geen tikfout)

   We zijn knettergek dat we deze demagogie accepteren. Doe je onderzoek en concludeer dat corona gelijk is aan influenza in alle facetten.

 13. 2030

  een avondklok en het leger inzetten tegen de eigen bevolking

  korea aan de noordzee

 14. leukeditter

  gedaan met vrijheid

 15. Heras

  Dit bananenkabinet was nooit van plan om ons uit de lockdown te halen.

  En Hiddema is alleen maar weggegaan omdat hij geen puf meer heeft. Baudet en Hiddema hadden gewoon nog contact met elkaar.

 16. maraton

  Hiddema heeft, behorende tot de risicogroep, op tijd het fatale pad van zijn maatje verlaten.
  Blijkkbaar toch de inteligenste van de twee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.