CDA’er Mona Keijzer deelt sneer uit naar onbetrouwbare Rutte: ‘We wachten allemaal nog op de 1000 euro!’

Het CDA heeft haar pijlen duidelijk gericht op de VVD. Het gebrek aan vertrouwen in de politiek is de erfenis van tien jaar VVD – waarvan het CDA er zes jaar aan meedeed. Hoekstra viel gisteren de VVD al aan, en Mona Keijzer ging vandaar vrolijk verder bij WNL

Het is best hilarisch dat het CDA meent dat zij instaat zijn om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Enerzijds herbergt de partij zwaargewichten zoals Omtzigt, die inderdaad het vertrouwen in de politiek kunnen herstellen. Anderzijds heeft de partij ook mensen die helaas betrokken waren bij de toeslagenaffaire. Dus als de partij het vertrouwen wil herstellen in de politiek moeten ze eerst schoon schip zien te maken.

Afijn, Keijzer kon het ook niet laten om een sneer uit te delen jegens de VVD. In 2012 beloofde de VVD ons allemaal 1000 euro aan belastingverlaging via arbeidskorting. Zoals wel vaker bij de VVD onder Rutte werd deze belofte niet waargemaakt. Ondanks dat dit een hele “makkelijke reactie” is van Keijzer zit er wel een herkenbaar patroon in. De erfenis van tien jaar Rutte is dat mensen de politiek niet meer vertrouwen. We worden keer op keer warm gemaakt met beloftes die nooit worden nageleefd. Vooralsnog wordt dit niet afgestraft de peilingen.

Zij en het CDA zijn van plan om dit vertrouwen weer te gaan herstellen. Met Omtzigt aan boord hebben ze wel iemand in huis die heeft laten zien bereid is zijn handen vuil te maken. Omtzigt plukt maar al te graag het onkruid weg uit de politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. usb3.0

  Het kwartje van Kok, antisemiet van Agt, het samengaan met de pvda…

  1. hans-e-pans

   Enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz.

   Enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz.

   Enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz.

   Een eindeloze lijst van beloftes in de loop der tijd gemaakt door de politici van verschillende pluimage die niet zijn waargemaakt, of eigenlijk het tegenovergesteld mee is gedaan.

 2. jennifer

  Denk dat we dan nog lang moeten wachten, en het is net zo gegaan als met Kok ja met zijn kwartje, van Vakbondsman tot roversman van de burgers.

 3. Spaanse_K0K

  Sommige “weldenkenden” willen graag dat kwartje van Kok terug ontvangen.
  Het daardoor ontstane gat in de overheidsbegroting dichten zij van harte met een andere extra belasting.

  1. usb3.0

   Klopt, stoppen met het vervoeren van miljarden euro’s naar Afrika bv

   1. werikke

    precies

 4. AS210854

  HAHAHAHA de farizeeërs partij gaat het anders doen. De nederlanders waren tegen de eu, maar CDA’ER BALKENENDE TEKENDE BIJ HET KRUISJE. De nederlanders wilden de buitengrenzen dicht, maar van het cda mag iedereen maar binnen komen, met als gevolg dat Nederlanders geen huis meer kunnen krijgen. De belastingen op eten en goederen schieten omhoog en worden onbetaalbaar . Pensioenfondsen bulken van het geld, door inmenging van de politiek worden ze klein gehouden en mag er niet geïndexeerd worden. ENZ ENZ ENZ.

  1. janrama

   AS210854 is de typische ouwe vrijgezelle zeur die is mislukt in het leven en alles wat links, buitenlander, donkere medelanden daarvan de schuld geeft

   1. Aborifa

    Jan ramadan.

   2. werikke

    ik ook hoor dus zijn er meer

   3. AS210854

    Ramadan, ik weet het wel, de waarheid is hard.

   4. Loelap

    Helaas zit daar wel een kern van waarheid in.

 5. AS210854

  Og vergeten de plundering van Lubbers in de PENSIOENPOT.

  1. AS210854

   Nog

  2. jennifer

   Klopt de rovers hebben die pot ook onnodig leeggeroofd.

   1. werikke

    klopt miljoenen eruit en nu met verrader koolmees nog verder uitgekleed en de massa keurt goed. geloof het niet maar is zo

 6. werikke

  allemaal voor de buhne . als ze zelfde hebben na de verkiezingen als in peilingen gaat VVD en CDA gewoon samen veranderd er niets en worden wij weer voor gek gehouden . Trap er toch niet in . Stem PVV als je wil dat werkelijk iets veranderd

  1. janrama

   Stem PVV als je wil dat werkelijk iets veranderd, dat is toch een vorm kiezersbedrog?
   Je moet wel heel ver van de werkelijkheid staan als je dat geloofd.

   1. werikke

    Rest van de partijen is 1 pot nat dus dan veranderd er niets . ene partij 2 zetels erbij andere 2 eraf en gaat gewoon door . Dus klopt wat ik zeg als je wil dat iets veranderd stem PVV . kan je wel niet leuk vinden maar is wel zo

   2. usb3.0

    jantjerama vindt het rutte beleid prima bij hem passen vooral de leugens spreken hem aan…

    1. janrama

     usb3.0 de man-vrouw die voor de zoveelste keer D66 gaat stemmen.

     1. werikke

      kan je wel doorzeiken maar denk dat hij gelijk heeft

     2. usb3.0

      Nee jandramadan, schijnbaar heb jij wel je hart vol van de d666

 7. werikke

  Mensen vergeten snel wat afgelopen jaren is gebeurd . Deze partij zal tegen PVV zijn was ook met gedoogconstructie heeft de rat van CDA zijn gang laten gaan en PVV de schuld gegeven. Ook zal aan de eindeloze import van buitenlanders door CDA geen strobreed in de weg worden gelegd.

  1. jennifer

   Klopt het eerlijke verhaal was toen, dat juist CDA de stekker eruit trok omdat de PVV de rug toen recht gehouden heeft, en dat kwam de regenten van het CDA en VVD toen niet zo goed uit.

   1. Bolkestein

    Wilders niet schuldig aan val kabinet Rutte 1: ‘Excuus voor cordon sanitaire’

    De val van het kabinet Rutte 1 was absoluut niet aan de PVV te wijten. De schuld werd Geert Wilders achteraf in de schoenen geschoven als “argument om tot een soort cordon sanitaire te komen”. Dat zei CDA’er Hans Hillen, zelf minister van defensie in het eerste kabinet Rutte. “Het is jammer genoeg fout gegaan, maar niet door de PVV”, zei Hillen gisteravond in een gesprek met hoogleraar Paul Fentrop.

    “Het budgettaire probleem was gewoon te groot. Ik denk dat elke coalitie die binnen twee jaar nog zo’n budgettair probleem erbij kreeg in de problemen was geraakt. Degene die er dan het verst vanaf staat kan je niet de schuld ervan geven”, zei Hillen.”Later is het als argument gebruikt om tot een soort cordon sanitaire te komen.”

    De opmerking is saillant omdat VVD-leider Mark Rutte juist een groot punt maakt van het ‘weglopen’ van de PVV uit de Catshuisonderhandelingen in 2012. De leiders van CDA, PVV en VVD probeerden toen gezamenlijk een begrotingsgat te dichten. Geert Wilders trok uiteindelijk de stekker uit die gesprekken waarna er nieuwe verkiezingen kwamen.

    Het is niet de eerste keer dat vanuit CDA-hoek het verhaal van Mark Rutte in twijfel wordt getrokken. In een reconstructie van de val van Rutte 1 in de Volkskrant zeiden CDA’ers al dat de schuld van de kabinetscrisis niet louter bij de PVV lag.

  2. Niet L niet R

   Het CDA is net zo slecht als de VVD zij passen goed bij elkaar, en helaas blijven Nederlanders op hen stemmen, en brengen ons land naar de afgrond!
   Da grenzen staan open voor gelukzoekers, hard werkende jonge arbeider kunnen niet aan een huis komen, miljoenen naar landen die het geld doorschieten naar hun bewoners!
   Zijn de kiezers van de VVD en CDA dan ziendend blind en horend door,,?

 8. ko vadis

  Toetje Mona vergeet tevens te refereren aan al die euries die niet naar Griekenland gingen.

 9. Yoyo

  Ook het CDA mag wel wat minder.
  Omtzigt hoort niet bij die labbekakken thuis.
  Hij is de enige binnen het CDA die mijn stem zou kunnen verdienen.
  Niet dat ik ooit CDA zou stemmen.

 10. Aborifa

  Al die partijtjes D’66, CDA, Gl, SP, PvdA, PVV kunnen bij gebrek aan eigen kracht alleen maar trachten stemmen te trekken door Rutte te beschadigen.
  Dom en laf. Zij zijn er op uit ons land naar de klote te helpen en ons allemaal arm te maken.

  1. Stanly2000

   Rutte beschadigen is niet mogelijk, die heeft een huid en een plaat voor zijn kop van gewapend beton.

   1. Loelap

    Ook beton krijgt op den duur last van betonrot!

    1. Niet L niet R

     Wachten duurt wel lang met het betonrot, ons Nederland stort wel in elkaar, triest maar waar!

 11. Bolkestein

  Het CDA is regeringspartij. Dus wat let het CDA zich hiervoor hard te maken. Dit kabinet is, nu het demissionair is en niet naar huis gestuurd kan worden, toch machtiger dan ooit?

 12. Arbeider65

  Ha. Ha. Ha. Die Mona (toetje) Wat een hypocriet. Er komen vast en zeker verkiezingen aan zo te lezen op vele sites. Na de verkiezingen kruipen CDA en VVD weer lekker onder 1 deken. Mark, wat doe je dat Lekker, kreunde Mona……

 13. Henry Higgins

  “Het CDA heeft haar pijlen duidelijk gericht (..) het CDA meent dat zij instaat zijn (..) Vooralsnog wordt dit niet afgestraft de peilingen.(..) Dus als de partij het vertrouwen wil herstellen in de politiek moeten ze ”

  Zoveel taalfouten in zo’n klein stukje tekst. Hoe krijgt iemand het voor elkaar!

 14. Telex

  Ze gaat ook Omtzigt(je) spelen, tja de verkiezingen komen er weer aan, tijd voor dappere taal

  1. Niet L niet R

   Dhr.Omtzicht mocht toch van de partij bonzen toch geen leider van het CDA worden, hopelijk vergeten de mensen dat niet. Wij zijn wel opgescheept met een gesjeesde schoolmeester als minister, wij zijn met corona door hem het slechtste jongetje van de EEG!!!

 15. Niet L niet R

  CDA is geen haar beter dan de VVD hebben in al die jaren Gladde Rutte niet tot de orde geroepen, dus stop met dit schijnheilig gedrag, jullie hebben net zoveel beter op jullie hoofd als de VVD.
  Jullie hebben mede ons land verloedert!
  De resultaten kan men dagelijks zien van jullie beleid!

 16. joost2

  Het is natuurlijk allemaal verkiezings retoriek, vooral van mevr. Keijzer, die ik trouwens een matige staatssecretaris vind. Ze is meer baantjesziek.
  Nu valt het CDA de links geworden VVD aan, omdat zij Rutte van valse beloftes beschuldigen. Wat nog waar is ook trouwens.
  Maar het CDA wil ook niet met de grootste oppositie partij samenwerken, n.l. de PVV.
  Dus de toespraak van Hoekstra is voor de bühne, hij zal in maart gewoon weer braaf minister onder Rutte blijven, let maar op !

  Tenzij we de hele kartelkliek van Rutte overboord gooien. OK.
  Maar daar geloof ik niet in gezien de domme peilingen van heden.

  Omdat destijds Verhagen CDA, op onze zorg meer dan een miljard euro wilde bezuinigen, kreeg Wilders daar de pest over in en brak met die club.
  Het is oneerlijk en het blijft een grote leugen van het CDA om daar altijd nog maar Wilders de schuld van te blijven geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.