Dit is óók Nederland: crowdfundactie voor Maaike’s gesloopte Primera haalt tienduizenden euro’s op

De Primera-winkel van Maaike Neufeglise werd maandagnacht tijdens de rellen in Den Bosch compleet gesloopt. Op videobeelden was te zien hoe hard dit de ondernemer raakte: ze was totaal uit het veld geslagen. GeenStijl startte een crowdfundactie op, en alleen al in het eerste uur werd ruim 16.000 euro opgehaald!

Na een derde dag van rellen, vandalisme, geweldpleging en ander ontoelaatbaar gedrag is er ook nog goed nieuws. Wanneer mensen echt in crisis verkeren, komt er vanuit de Nederlandse samenleving toch ook vaak een lief gebaar om slachtoffers een warm hart toe te dragen. En in het geval van onderneemste Maaike Neufeglise is dat ook echt wel hard nodig. In De Telegraaf zegt de winkeleigenaar wiens Primera-vestiging volledig vernield werd het volgende:

„We hebben de winkel in de crisis overgenomen en dachten: vanaf nu kan het alleen maar beter worden. We zijn verdoofd. Ik weet bijna niet waar we moeten beginnen. Samen met mijn man en team staan we zeven dagen per week in de winkel en die hebben ze gewoon stuk gemaakt. Mijn hart is echt gebroken. Ik ben nog murw geslagen.”

Dit keer was het aan GeenStijl om de goede kant van de maatschappij door te laten schijnen, en hoe! Moet je toch eens kijken (en help mee!):

Volgens de ondernemer loopt de schade in de tienduizenden euro’s: “misschien wel een ton.” Nou, als er binnen een uur al zo’n bedrag is gedoneerd, dan moet ze tegen de avond al uit de brand zijn geholpen! Heel fijn om te zien dat we dit in Nederland ook nog gewoon blijven doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. ikweetwatikwil

  DÁT is Nederland.

 2. ManX

  GeenStijl is het beste en belangrijkste blog van Nederland. Oprecht rechts, zuiver en eerlijk, links en rechts objectief beoordelend en altijd humorvol en humaan.

  Deze actie is een van de vele crowdfundacties die GS in de afgelopen jaren heeft opgestart om gedupeerden te helpen. Ik ben premiumlid voor €33,33 per jaar. Misschien ook iets voor jou om een objectief geluid te ondersteunen?

  1. WayneGretzky99

   Waahahahhah…GS is zo linksch als de neten.

 3. Cycle25

  Fijn voor d’r, winkels worden gered en beboet :

  h*tps://www.ad.nl/dossier-rellen-avondklok/ondernemers-geleen-bekeurd-terwijl-ze-hun-zaak-beschermen-als-criminelen-behandeld~a5deceec/

  Je MOET je winkel laten slopen, tyfusland..

 4. usb3.0

  Ze moeten die gasten oppakken en daar het geld vandaan trekken ipv, hoe goed bedoeld ook natuurlijk, een crowdfunding..

 5. Edjan

  100.000 zegt de Telegr. Da’s mooi en zou voor elke vernielde winkel moeten gebeuren want die mensen hebben nergens mee te maken. Hoop alleen niet dat de belastingdienst even wil vangen?

  1. Spaanse_K0K

   Hoop alleen niet dat de belastingdienst even wil vangen?

   Zolang kosten van vernieuwing/ reparaties niet onder de “schadevergoeding” zit is dit voor de account geen enkel probleem.

 6. Pieter48

  De oorzaak van deze rellen zijn talrijk. Ouders die hun kinderen nog nooit gestraft hebben dus ook niet opgevoed. Politici die altijd geschokt zijn na geweld en rellen en dan roepen om zwaardere straffen. Maar het daar bij laten.Rechters die zelden of nooit de schade verhalen bij relschoppers. En strafjes uitdelen die niet in verhouding zijn met de gepleegde misdaden. Een jarenlang gedoog en wegkijk belijd door de overheid.Burgemeesters die het preventief fouilleren verbieden om dat dat stigmatisering in de hand zou werken. Politie mensen raken gefrustreerd als er een relschopper uiteindelijk bij de rechter verschijnt die de politie of hulp verleners bestookt heeft met vuur werk of stenen en een taakstrafje krijgt.Dit land is ziek . De genezing hoef je niet uitdelen linkse hoek te verwachten. Die zijn niet in staat de chaos die ze jarenlang veroorzaakt hebben op te lossen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.