Doorgeslagen mafketels bezetten Capitol Hill: Trump reageert op desastreuze wijze

Wat er gisteren en vannacht gebeurd is in Capitol Hill (Washington D.C.) is totaal en compleet onacceptabel. Er was een demonstratie van mensen die vonden dat de verkiezing gestolen was. Oké, die mening mag je hebben en je mag vreedzaam demonstreren. Maar wat zij vervolgens deden is volstrekt onacceptabel: ze bezetten de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, plunderden het, en gingen op allerlei andere manieren helemaal los. Dit is wangedrag van de hoogste orde.

De beelden die we gisteravond/vannacht zagen waren ongelooflijk. De relschoppers ‒ mafketels die denken dat ze een soort van nieuwe revolutionairen zijn  ‒ bezetten de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Ze slaagden er zelfs in kantoren van senatoren en afgevaardigden binnen te komen.

Dit zijn echt ronduit schokkende beelden. Iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar dit heeft daar niets meer mee te maken. Dit zijn totaal doorgeslagen gekken die zo erg zijn doorgedraaid dat ze liever hun land afbranden dan hun verlies accepteren. Dat is levensgevaarlijk ‒ en ja, deze zelfde types hadden wel kritiek op BLM. Ik ook. Maar wat BLM afgelopen jaar deed is hier niets bij (ik heb het niet over Antifa).

Er zijn mensen die beweren dat het om Antifa-clowns gaat, maar dat lijkt niet zo te zijn. Het gaat écht om doorgeslagen Trump-fanatiekelingen die de boel liever in de fik zetten dan dat ze een nieuwe president accepteren:

Dit is allemaal vreselijk, maar vervolgens maakte Trump het nog erger door een video te plaatsen waarin hij feitelijk de boel nog eens aanjaagde.

Ja, Trump vertelde de hooligans om terug naar huis te gaan, maar dat was één zinnetje. De rest van het verhaal ging erover waarom ze boos waren en hij zei zelfs dat hij “van jullie houdt.” Dat “jullie” slaat op de hooligans. Totaal geflipt. Hij had de boel moeten en kunnen kalmeren maar deed eigenlijk gewoon het tegengestelde.

Er volgde ook een geschreven tweet, die later weggehaald werd door Twitter zelf, samen met de waarschuwing dat zijn hele account verwijderd zou worden als hij dit nog een keer deed:

Vier mensen zijn overleden. Capitol Hill geplunderd. De conservatieve beweging enorm in diskrediet gebracht. Het is een schande… en in plaats van dat hij de boel kalmeert stookt Trump het vuurtje nog even verder aan.

Walgelijk. Dit kan écht niet.

Wie dan wel iets verstandigs zei? Marco Rubio, de Republikeinse senator. Luister en kijk naar deze video en laat het goed op je inwerken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

253 reacties

 1. Jack Flash

  The eve of destruction.

  Barry Mcguire

  1. JochemX

   Als de verkiezingsuitslag onbetrouwbaar is houdt een democratie feitelijk op te bestaan.

   1. Gerda2

    Klopt, Jochem.

    1. Thant dolpf

     Waarvoor geen spatje betrouwbaar bewijs is aangeleverd. Voor de 100-duizendste keer.
     Afgezien van de YouTube-“bewijzen” natuurlijk

  2. hans-e-pans

   Zou het ook niet zo kunnen zijn dat deze mensen hiermee hun ongenoegen laten blijken over hoe het allemaal gaat, en dat dit helemaal los staat van de persoon Trump.

   Uit een onderzoek blijkt dat van de stemmers op de democraten zo’n 30% er ook van overtuigd is dat er tijdens de verkiezingen fraude is gepleegd. Totaal is dat dus 75% a 80 % baalt van de fraude.

   In deze is Trump een buitenstaander, een soort onpartijdige, die ook nog eens binnen de republikeinen niet echt gepruimd is/wordt.

   Want het kiessysteem in Amerika is dermate corrupt, zowel bij de democraten als de republikeinen dat hij ernstige weerstand oproept omdat ze allemaal bang zijn om op hun corruptie te worden aangepakt.

   Wat de corruptie bij verkiezingen betreft is het hier in Nederland al net zo corrupt, kijk maar eens naar de verantwoordelijke politici betreffende de toeslagenfraude enz. enz.

 2. eenling

  Geheel eens met dit artikel.
  Laat deze man snel van het podium verdwijnen. Het is een narcistische sociopaat, bij velen al jaren bekend, voor anderen waarschijnlijk nu ook duidelijk, voor enkelen nog steeds een held en lichtend voorbeeld.
  Die enkelen, niet demonstranten of aanhangers maar relschoppers en terroristen, zijn een voorbeeld hoe eng deze types zijn.
  Als de waarheid je niet aanstaat grijp je naar ‘alternatieve’ (niet bewezen, weerlegde) waarheid, en maak je jezelf wijs dat geweld legitiem is.

  Wie nu nog steeds juichend achter Trump blijft aanmarcheren bekend duidelijk kleur.
  Beetje bruin zwart tintje…

  1. 2030

   donder toch op mafklapper. Vanaf dat Trump president werd is hij afgefakkeld door links tuig zoals jij. linkse bruinhemden die alles veroordelen wat niet mee marcheert met de linkse loftrompet.

   Ik blijf me afvragen wat zo een gerechtelijke uitspraak waard is. Ja er zijn meer stemmen uitgebracht dan dat er stemgerechtigden zijn maar het is geen fraude. Toch niet zo raar dat velen erg boos zijn lijkt mij.

   Antifa tuig mag weken lang plunderen volgens de linkse sneuneuzen. 🤮🤮🤮

   1. eenling

    Daar kom je weer met je allang weerlegde ‘alternatieve feiten’ over o.a. meer stemmen dan stemgerechtigden.
    Informeer jij jezelf mbt andere onderwerpen via dezelfde wegen als vanwaar je de informatie mbt de stemfraude vandaan haalt?

    Jij ben het perfecte voorbeeld van die ‘enkelen’ die ik hierboven benoem.
    Ben je ook al zover dat je geweld en agressie legitiem vindt?

    1. ManX

     “Ben je ook al zover dat je geweld en agressie legitiem vindt?”

     Wat vindt zonderling van het BLM-geweld in het afgelopen jaar, het plunderen van winkels en molesteren van blanken en het Antifa-geweld door geheel Amerika?

     1. eenling

      Dat vind ik walgelijk gedrag.
      Demonstreren prima, maar diegene die zich dan van geweld bedient, en zelfs mensen die dit goedkeuren, bagataliseren of legitiem vinden heb ik niets mee.

     2. ManX

      Wat gek dan dat ik je afkeuring alleen hoor over rechts geweld, maar nooit over links geweld.

     3. eenling

      Heb al dagen geen onderwerp over links geweld voorbij zien komen hier. Zodra het volgende bericht met die strekking voorbij komt zal ik wellicht een reactie geven. Moet het wel een beetje belangwekkend zijn, zoals bijvoorbeeld wat er zich vannacht is de verenigde staten heeft afgespeeld.

   2. henk43

    Je hebt je bruine stranthemd (met een t) weer goed aan vandaag@2030

   3. Lucky Luke

    Jammer dat U niet door hebt dat hij een Nazi pür sang is

  2. jennifer

   Beetje dom antwoord wat je hier geeft, en respectloos naar anders denkende.Wat jij hier noemt Beetje bruin zwart tintje zit volledig in de terroristen groep de blackmaters en nog n paar andere groeperingen die zich achter de Democraten schuilen en anders om.Volgende keer je eerst eens verdiepen in wat werkelijk aan de hand is voordat men zulke antwoorden geeft toch.Of je wil je zelf gewoon belachelijk maken dat kan natuurlijk ook en ook dat staat je vrij.

 3. Robert75

  Wat zegt die nu verkeerd dan? Ik vind dat Trump zich prima uitdrukt hoor. En buiten dat om het is nog maar de vraag of het Trump aanhang was die het capitool bestormde. Want dit is toch overduidelijk antifa tuig.

  twitter.com/BeNosey/status/1346934586694098947

  En Trump is er ook niet verantwoordelijk voor. Als er al iemand verantwoordelijk voor is dan is het Mike Pence. Want het begon na zijn statement toen die eigenlijk liet doorschemeren Trump een mes in de rug te steken.

  Zoals Brutus Julius Caesar op het laatste moment verraadde, zo verraad Pence niet alleen Donald Trump maar heel Amerika.

  1. Monty

   Trump = Julius Caesar

   1. Robert75

    Wha je kan nog altijd beter een Julius Caesar hebben als een doorgedraaide communist die ze nu vier jaar zullen krijgen. Want ze zullen er snel achter komen wat voor een schade die Biden zal aanrichten. En het is niet alleen Biden natuurlijk maar de hele republikeinse partij. Die partij is gedaan en zullen nooit meer een verkiezing winnen. De Trump achterban die toch bestaat uit 75 miljoen stemmers zullen nooit meer op die partij stemmen. Want waarom op een partij stemmen die een overduidelijke fraudeleuze uitslag accepteren en je verraden.

    Maar dit is nog niks hoor. Dit is pas het begin. Het begin van het eind. Amerika zal nooit meer het zelfde zijn. Amerika is officieel geen democratie mee. Het is definitief een bananenrepubliek geworden. En de ellende zal nog veel groter worden. Want als je oorlog wil zal je het krijgen.

    1. DubbelZout

     Ja en dat heeft jouw soort mensen veroorzaakt
     Ziek

     1. Robert75

      Mijn soort mensen? Nou ik voel me niet verantwoordelijk hoor. met je mijn soort mensen.

    2. Monty

     ”Want als je oorlog wil zal je het krijgen.’

     Trump heeft 4 jaar de tijd gekregen om Amerika Great te maken en het volk te verenigen.

     Je moet toegeven dat hem dit niet is gelukt.
     Of wil je stellen dat Amerika weer Great is en verenigde.

     1. 2030

      vraag is aan de gemiddelde Amerikaan hoe hoog de werkeloosheid is dom adept ?

     2. Ned

      De top twee redenen waarom mensen houden van Trump is a) omdat hij als eerste sinds elf voorgangers géén nieuwe oorlog is begonnen in het Midden-Oosten, en b) omdat hij de werkloosheid heeft aangepakt en veel mensen aan een baan heeft geholpen.
      Dat verenigen van Amerika, dat kunnen alleen de mensen zelf. Dat gaat een president echt niet voor elkaar krijgen, vooral Biden straks niet.

     3. Linksbuster

      En jij zal moeten toegeven dat de linkse msn geen mogelijkheid onbenut heeft gelaten Trump op alles mogelijke aan te vallen.
      Ja..het is een rare snuiter..maar hij heeft zijn beloftes wel proberen waar te maken..al was het alleen maar het terugtrekken van Amerika’s zonen uit diverse shitholes op aarde.

     4. Henry Higgins

      Het voortschrijdend inzicht van 2030 lijkt me in elk geval dat hij niet meer ontkent dat Trump de verkiezingen heeft verloren.

     5. 2030

      Wat wauwelt de strónt vlé®k ?

    3. Canta

     Robert75
     In 60 rechtszaken is duidelijk gebleken dat er GEEN fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Wel probeert Trump, in zijn telefoongesprek met Raffensperger,
     hem over te halen om fraude te plegen door voor hem 11.780 stemmen
     te “vinden” (???????)
     Dan houdt Trump een speech waarin hij zegt: Ik loop met jullie mee naar het Capito. We pikken dit niet. We gaan die slappelingen even de waarheid vertellen. Hij heeft dus deze mensen opgeroepen.
     Er is Trump geen mes in de rug gestoken, zijn mede-republikeinen begrijpen nu eindelijk wat een gestoorde man Trump is en hebben daar naar gehandeld.

     1. 2030

      toch blijft het vreemd dat er meer stemmen zijn uitgebracht dan dat er stemgerechtigden in de staten zijn

      merkwaardige conclusie om hier dan geen fraude predicaat aan toe te kennen

  2. eenling

   Deze reactie geeft precies aan wat ik bedoel met bijv. ‘kleur bekennen’ en aannemen van alternatieve waarheid als de overduidelijke feiten je niet aanstaan. Eng

  3. DubbelZout

   Robert gelooft nog steeds in sprookjes
   Hoe aandoenlijk

   1. eenling

    Robert heeft een bruin zwart aura om zich heen.

  4. Monty

   ”of het Trump aanhang was die het capitool bestormde.”

   Als het geen Trump aanhangers waren hebben de Trump aanhangers er niks aan gedaan op het capitool te beschermen.
   Ze liepen als makke schapen mee naar binnen.
   De vrouw die dood geschoten is, zeker ook een linkse activiste.

  5. lucinde

   Je vraagt je Af hoe een Nederlander zichzelf deze onzin heeft laten wijsmaken.

 4. DubbelZout

  Wat een walgelijke wanvertoning was dit
  Ik heb gisteren met open mond zitten kijken
  Het wachten is op Ritter met zijn bekende Trump goedpraat riedel zoals “ja maar, hij heeft de medicijnprijzen verlaagd” enz. en het is allemaal uiteraard de schuld van de media bla bla bla
  Ja, ook nu nog steeds…

 5. Monty

  Trump weet wat hem na 20 januari te wachten staat.
  Hij vecht niet voor zijn achterban maar voor zijn leven.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  1. eenling

   Paar rechtzaken meer of minder. Zijn hele leven bestaat er al uit. Echtscheiding eroverheen en de soap is compleet.

  2. Jack Flash

   “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”
   74000000 Amerikaanse staatsburgers zijn wel erg veel katten.
   Je kunt zo’n meute niet blijven belazeren.

   1. lucinde

    En wie hebben deze mensen belazerd?

    Is Biden een communist?

    1. JochemX

     Ja!

     1. eenling

      Alles ter linker zijde van guur rechts is communistisch. Geen ruimte voor het gedahtengoed van anderen dan henzelf. Intolerantie van salafistische of streng gereformeerde proportie.

     2. Canta

      JochemX
      Dan zou ik je aanraden toch eens wat meer te lezen over wat communisme is. Joe Biden zou in ons stelsel tot het midden horen.

     3. Thant dolph

      Als Jochem een publiek invloedrijk persoon was was geweest, had Biden het volste recht gehad om hem te dreigen met een proces wegens kwade laster.
      Voor Amerikanen van zijn snit is het woord communist/marxist nog steeds een scheldwoord.

   2. eenling

    Weer een staaltje van aanhalen ‘alternatieve waarheid’.
    Belazeren..? Bewijs? 57 rechtzaken, alle leugens en loze beweringen weerlegd.

    Denk trouwens dat veel van die 74000000 stemmers zich inmiddels niet meer beschouwen als aanbidder van Trump . De gedachte dat zij dat allemaal wel zouden zijn is een belediging voor elke weldenkende republikein.

   3. Monty

    @Jack Flash
    ”74000000 Amerikaanse staatsburgers”

    Belazerd door Trump door ze continu voor te liegen dat er op grote schaal is gefraudeerd.
    Trump heeft ze opgedragen massaal naar Washington te komen en naar het Capitool te gaan om ‘kracht’ te tonen.

    Dit ten koste van het leven van een Trump fan.

 6. Heras

  Tja. de bevolking wordt al jarenlang belazerd door de democraten.
  Wat gaat er in europa gebeuren als rutje, macron en merkel de hele boel blijft belazeren?

  1. DubbelZout

   Heras vind het allemaal prima en begrijpelijk
   Ga je op 18 maart nu ook de 2e kamer bestormen als Geert voor de zoveelste keer de verkiezingen niet gaat winnen ?

  2. Jack Flash

   Heras@ Gaat hier net zo.

  3. lucinde

   Heras steunt de terroristen.

   Zijn bewijs is er niet, maar zijn onderbuik zegt dat het zo is.

 7. Heras

  Heb je mijn tekst alweer verwijderd?

 8. NoDoubt

  4000 mensen hebben onder ede verklaard dat er fraude is gepleegd. Ook de stemmachines is van aangetoond dat deze opeens 200.000 stemmen per swingstate van de ene minuut op de andere Biden van een achterstand opeens een voorsprong gaf. Onverklaarbaar. Er is geen sprake meer van een democratie want rechters hebben het naast zich neergelegd. Ook in NL legt Rutte alles naast zich neer. VVD is de naam niet waardig. Er is geen pandemie iFR is 0,05 en boven 70 jaar 0,23 en nog steeds geen 3,4%

  1. lucinde

   Jij bent dus ook zo’n gek die terroristen steunt en zin en onzin niet meer kan onderscheiden.

   Wat zijn je bronnen, waar is je
   Bewijs? Je hebt niks alleen je onderbuik die je opdraagt deze onzin te schrijven

   1. Robert75

    Ook al onder een steen gelegen natuurlijk. Als er iets overduidelijk was dan was het dat tijdens deze verkiezingen op grote schaal fraude is gepleegd. Het gebeurde gewoon in het openbaar. Maar het is niet alleen genegeerd door de media maar ook door het rechtssysteem. Meer dan duizend mensen die een beëdigde verklaring hebben afgelegd. Ze hebben niet alleen de statistieken maar ook beeld en geluidsmateriaal, de verklaringen van specialisten en noem maar op. Ze hebben al het bewijs wat je nodig zou hebben om fraude te bewijzen maar het is blijkbaar iet goed genoeg.

    Maar je zult ook niet anders krijgen in een bananenrepubliek natuurlijk, want als zoiets in bv Zimbabwe gebeurd en je stapt naar een rechter zullen ze het zelfde reageren als die laffe rechters in Amerika. Want ze zijn nu eenmaal corrupt

    1. lucinde

     Je spoort niet… lees wat je schrijft.

     Ook voor jou… WAAR IS HET BEWIJS?

    2. Meriadoc Brandebok

     Nee, die fraude is een leugenverhaal, maar doordat mensen als jij erin geloven, zijn er nu vier doden gevallen in het Capitol.

    3. Canta

     Robert75
     Gek dan eigenlijk dat de VS, in de 4 jaar van Trump, ineens een bananenrepubliek is geworden. Hij is toch ( zijn eigen woorden) de beste president ooit. Nou zo’n “geweldige” president laat dit toch niet gebeuren?
     Of is het misschien zo dat die mensen die een verklaring aflegde, die verklaring niet op feiten gebaseerd waren maar op aannames? Dat dat de reden is dat al die rechtszaken verloren werden? Want over welke specialisten heb jij het? Waar vind ik dat beeld- en geluidsmateriaal waar jij het over hebt?

   2. NoDoubt

    WHO id blt 20.265892 . Filipijnen Glenn A Chong (voorsprong 943.045 gewist op 3:26) vs Hyder Garcia /Don Kiefer Hugo Chavez. Smartmatic in handen van Soros/Clinton overgenomen door Sequois in 2004. Software is geen open source.

  2. eenling

   Een en al bewijs, duizenden verklaringen ‘onder ede in de rechtbank’ en toch geen sluitende rechtzaak? Alle rechtbanken , rechters, ja zelfs de juristen en advocaten van Trump zijn corrupt en hebben een dubbele agenda.

  3. eenling

   Alternative facts! Yeah!!

  4. Piet151

   @NoDoubt
   Ik neem aan, dat je 0,05% en 0,23% bedoelt? Reken eens uit bij welke populatieomvang je met een ifr van 0,05% op 13.000 doden komt? Inderdaad, bij 26.000.000 mensen. Lijkt je dat dat een reëel getal?

   1. Piet151

    @NoDoubt
    Dit draadje gaat over Trump, dus dit was een beetje off topic. Maar jij blijft evenveel onwaarheden over iets heel ernstigs verspreiden als Trump over zijn verlies. Jij gaat nog wat verder, omdat die cijfers zelfs rekenkundig al niet eens deugen. Bij Trump gaat het over onbewijsbare vermoedens, die ook moeilijk uit de hoofden van mensen te krijgen zijn.

    1. NoDoubt

     4000 mensen hebben onder ede verklaart over fraude. De rechtbanken hebben de bewijzen niet inhoudelijk beoordeeld. De tijd zal het leren. Net als de zaak Danny Jowenko of Zapruder of Pentagon met maar 3 foto´s terwijl al het filmmateriaal door FBI in beslag is genomen. Je weet vast niet wie de vader of opa is van Bush. Keep on dreaming.

     1. Piet151

      @NoDoubt
      Die mensen hebben niet onder ede verklaard fraude te hebben waargenomen. Ze hebben onder ede feitelijke waarnemingen verklaard die vervolgens zijn geïnterpreteerd als fraude. Die feiten zullen wel kloppen, maar interpretaties kun je nooit onder ede verklaren. Dat stapeltje stembiljetten bijvoorbeeld dat voor de tweede keer in een weigerende telmachine werd gestopt zal wel kloppen. Maar dat er ook voor de tweede keer geteld werd, dus de eerste telling niet werd gecanceld, was niet te zien. En zo zat het met vrijwel alle verklaringen. Ook die man die ’s nachts met een zak stembiljetten zeulde. Feitelijk correct, maar fout geïnterpreteerd. Er is geen enkel bewijs voor fraude en de rechters hebben dit snel doorzien, anders waren ze nog bezig met onderzoeken.

 9. lucinde

  Dit is het resultaat van jaren van onbewezen verdachtmakingen, leugens, ophitserij door de Amerikaanse politici.

  De doorsnee Amerikaan is niet
  meer in staat de ware intenties van politici te volgen. Argwaan, angst, wantrouwen zijn het resultaat.

  Types als Trump, maar ook de door vd Galien gesteunde Ted Cruz zijn de oorzaak van dit soort van politiek bedrijven en indirect het
  Faciliteren van een terroristische groepering.

 10. Meriadoc Brandebok

  Waarom noemen we het beestje niet bij de naam? De aanhangers van Trump gingen gisteren slechts met één doel naar binnen: om te verhinderen dat het parlement Joe Biden zou aanwijzen als nieuwe president. Het is precies hetzelfde fascisme als zich in Italië en Duitsland heeft gemanifesteerd, waar geweld tegen sociaal-democratische en linkse staatslieden ook gewettigd was bij extreemrechts.

  Maar Trump moet worden berecht voor zijn rol in het geheel. Hij heeft de menigte opgehitst, en zelfs toen de fascisten in het parlement zaten, nam hij weinig tot geen afstand. Dit is al in navolging van het feit dat Trump de lokale overheid in Georgia onder druk heeft proberen te zetten om extra stemmen te vinden.

  Dit is de balans na vier jaar Trump: doden bij een staatsgreep, de democratie zwaar verminkt, de VS teruggetrokken van het wereldtoneel, honderden doden door het coronavirus en een wereld die Amerika uitlacht.

  Trump heeft de VS kapotgemaakt.

  1. eenling

   Geheel eens. Dit is wel beschouwd een , weliswaar amateuristische, poging tot staatsgreep door de Trump dynastie.

   Land verdeeld tot op het bot, GOP kapotgemaakt. Wel done Trump.

   1. Jack Flash

    Het land was al verdeeld na Obama.
    He bashen van Donald Trump door de “democraten” en de corrupte omgekochte media heeft er geen goed aan gedaan.
    Het trieste is dat hier niets van geleerd wordt.
    Het gaat van kwaad tot erger.

   2. Meriadoc Brandebok

    Het is inderdaad een flagrante staatsgreep om onze democratische verworvenheden omver te werpen. Dit is hetgeen Trump heeft veroorzaakt: dit is hoe demagogen onze democratie verminken, leed berokkenen en kapot maken.

    1. ManX

     Het was geen staatsgreep, idioot. Achter een staatsgreep zit een planning, organisatie, onderdelen van de militaire macht, de oppositie of politici.

     Dit waren uit de hand gelopen rellen. Niets meer, niets minder.

     1. Gerda2

      Brandebok is een dramaqueen. Een staatsgreep, maar me niet lachen.

     2. Beukman

      Grenzeloos naief ben of doe je, Gerda2.

      Let’s have trial by combat, brulde Giuliani tegen de menigte kort voor de bestorming van het Capitool.

      Van Trump zelf zijn er inmiddels ooggetuigenverslagen van zijn uitbundige enthousiasme terwijl hij de live beelden bekeek.

  2. Neko-

   De balans van 4 jaar Trump:

   Doden bij een staatsgreep – het is geen staatsgreep an-sich. Die doden lijken vooralsnog alleen aan de kant van de protesteerders gevallen te zijn, als gevolg van acties van de beveiliging, waardoor het niet hard te maken is dat wapenbezit van de bevolking hier een negatieve rol in zou hebben gespeeld.
   Democratie zwaar verminkt – Trump en Biden hebben daar beiden schuld aan door niet alles in hun individuele kracht te doen om de aantijgingen van fraude te ontkrachten. Tevens is dit iets van de laatste paar maanden, en niet van de voltallige 4 jaar.
   VS teruggetrokken van het wereldtoneel – Dit is niet onverdeeld een slecht iets. Laat landen hun eigen boontjes maar eens doppen. De functie van een president is als eerste naar zijn eigen land toe (America First). Als dat inhoud dat het buitenland daarmee het moet stellen zonder de support van Amerika, dan is dat zo.
   Honderden doden door het coronavirus – Toegegeven, hierin is Trump duidelijk clownesker met zijn uitspraken. Maar met het vrijgevochten Amerika denk ik niet dat een andere president dit beter had kunnen doen. De onwil van de Amerikanen om zich ‘op te sluiten’ zou hierin ook een grote rol gespeeld hebben. Heel misschien dat een andere president de schade wel iets had kunnen beperken, afhankelijk van de woorden die hij/zij gekozen zou hebben bij het adresseren van de natie.
   Een wereld die Amerika uitlacht – De algehele presidentschap van Trump heeft de regeringsleiders op scherp gezet, omdat zij ineens met een onberekenbare factor rekening moesten gaan houden. Het standaard ‘ja-en-amen’ was er niet meer. En dat is niet onverdeeld verkeerd. Dat dwingt de rest van de wereld ook eens stil te staan bij hun eigen rol in plaats van alles maar zijn beloop te laten.

   Je kijkt in principe alleen naar het laatste jaar van Trump zijn presidentschap, maar laat de 3 jaar daarvoor grotendeels buiten beschouwing.

   Op persoon gekeken kun je een hekel hebben aan Trump, maar als je naar de staat van Amerika kijkt tussen het begin en het eind van zijn presidentschap, heb ik zelf het idee dat Amerika er economisch een stuk op vooruit gegaan is.

   Er zijn gesprekken geweest met Noord Korea. Israel zit nu inmiddels met een vredesakkoord. De druk aan andere landen om aan hun defensie-budget verplichtingen te voldoen vanuit de NATO (en daarmee de druk op de Amerikaanse belastingbetaler te verlichten).

   Als president heeft hij het (met het primaire mandaat dat hij gekozen is door de bevolking om het land beter achter te laten dan hij het vond) toch niet slecht gedaan, vind ik.

   1. Meriadoc Brandebok

    1. Jawel, het bestormen van een parlemtsgebouw, terwijl daar de verkiezing van de demoratisch gekozen president wordt bekrachtigd, is wel een coup.
    2. Dat heb je mis. Biden heeft helemaal nergens schuld aan, maar Trump heeft de democratie wel zwaar togetakeld. In eerste instantie door bij de Oekraïense president illegaal naar belastemde informatie over de president te hengelen en door de FBI-directeur te verzoeken het onderzoek naar Flynn stop te zetten (2de en 3de jaar). Toen door de presidentsverkiezingen opzettelijk te saboteren en een menigte op te hitsen de verkiezing van een democratisch verkozen politicus te saboteren (4de jaar).
    3. Het terugtrekken van de Verenigde Staten uit de wereld is een onverdeeld slecht iets, hoe kom je erbij dat zoiets niet slecht is? Daardoor heeft Trump een wereld geschapen waar niemand de baas is en de opkomst in het wereldleiderschapvan semi-communistische dictaturen als China mogelijk gemaakt.
    4. Zeker had een andere Amerikaanse president dit beter kunnen doen, door bijvoorbeeld niet te ontkennen dat het in november al weg zou zijn!
    5. Onzin.

    Gesprekken geweest met Noord-Korea? Nee, de linkse Zuid-Koreaanse president heeft, via zijn vredespolitiek, de toenadering tussen het noorden en zuiden bewerkt. Trump banjerde erdoorheen, verknalde alle onderhandelingen gigantisch en weigerde zich in de kernaspecten van de Noord-Koreaanse wapens te verdiepen. Daarmee heeft hij een once in a lifetime kans, die niet door hem was geschapen maar door een ander, in een klap vernietigd.

    Binnen de NAVO voldoet nog niemand meer aan zijn Defensieplichten dan aan het begin van Trumps termijn, omdat onder Trump de Verenigde Staten als een onbetrouwbare bondgenoot bekend kwam te staan. Maar bovenal omdat Trump verzaakte de vele acties van NAVO-bondgenoten in internationaal verband te benoemen.

    De opkomst van Iran (die overigens ook mede mogelijk is gemaakt door Trump) maakte toenadering in het Midden-Oosten sowieso onvermijdelijk, dus ook dat is niet het werk van Trump. Maar de regering-Trump wist bij het Palestina-beleid van toeten nog blazen, net zoals Trump niets wist van vrijwel elk ander aspect van het buitenlandbeleid.

    Trumps beleid is catastrofaal voor de wereld, economie en veiligheid geweest.

    1. ManX

     De extreemlinkse mafketel en dorpsgek van DDS laat zijn onderbuik weer eens leeglopen.

     Man, man, man, wat ben jij een hysterische fanaticus.

     1. Beukman

      Welnee dr. X, Meriadoc is nog bepaald mild in zijn analyse.
      En jij kan niet tegen je verlies, zoals blijkt uit je van argumenten ontblote reactie.

     2. eenling

      En inhoudelijk nog iets op te merken? Ik niet.

     3. ManX

      Speciaal voor Beukman nog een keer: “Het was geen staatsgreep, idioot. Achter een staatsgreep zit een planning, organisatie, onderdelen van de militaire macht, de oppositie of politici. Dit waren uit de hand gelopen rellen. Niets meer, niets minder.”

     4. Beukman

      Het was wel degelijk een poging tot een staatsgreep, dr. X.
      De menigte, opgehitst door de Leider, poogde de certificering van Biden te voorkomen, nadat Trump dit al op diverse andere illegale manieren had geprobeerd. Trump gebruikte hierbij zijn aanhang als instrument. Dat er geen strakke regie achter zat, doet hier niets aan af. Trump is een gevoelsmens zoals je inmiddels weet. Alles is bij hem emotie.

    2. Neko-

     1) Die ‘democratisch gekozen president’ heeft met de schijn van fraude alles behalve een legitiem democratisch mandaat. Als de senaat dan besluit om ondanks de twijfel die bij een groot deel van de bevolking heerst blind achter een uitslag aan te lopen waarvan de legitimiteit zo in twijfel getrokken word, dan zie ik dit meer als een poging om die senaat tot de orde te roepen.

     2. Dus… Zullen we het over Hunter Biden hebben? Het saboteren van de presidentsverkiezingen gebeurde pas na een vermoeden van fraude. En ja, dat had Trump beter aan kunnen pakken. Maar waar het hier om gaat, en waar ik Biden van beschuldig is dat hij aan zijn kant geen tot weinig acties ondernomen heeft om die fraude aantijgingen te bestrijden. En juist die omissie word hem kwalijk genomen door het deel van de bevolking dat voor Trump gestemd heeft. Als je president word, wil je dat (zeker in een democatie als de USA) toch altijd met het mandaat van de bevolking doen? En in zijn speech om te ‘verbinden’ hoopt hij het mandaat te krijgen van de Trump stemmers, terwijl die juist vermoeden dat zijn winst bij de verkiezingen onrechtmatig verkregen is. Iemand die voor je gevoel iets onrechtmatig verkregen heeft, ga je normaal gesproken niet serieus nemen als hij probeert om dat aspect compleet buiten beschouwing te laten bij zijn speeches. Je kunt dus niet stellen dat Biden onschuldig is in deze…

     Verder… het zijn verzoeken geweest. Vragen staat nog altijd vrij, al kun je je afvragen of Trump uit hoofde van zijn functie die vrijheid had moeten nemen. Maar die gebeurtenissen zijn niet per definitie ‘het verminken van de democratie’.

     3. Ofwel, jij ziet graag dat Amerika ook in Nederland bijvoorbeeld dicteert wat wij moeten doen? Wie ben jij om te bepalen dat de manier waarop China als land functioneert niet moet kunnen? Waarom moet Amerika optreden als de politie agent van de wereld? Als ik jouw reactie lees, vind je dat Amerika zonder verdere tegenspraak overal zijn wil op moet kunnen leggen en zich overal mee moet bemoeien. Als andere natie zou ik dat absoluut niet willen. Advies geven, of ingrijpen op verzoek misschien, maar absoluut niet dat Amerika zijn wil aan andere moet gaan opleggen. Dat klinkt veel te veel naar dictatuur, en niet het ‘vrije westen’ waar iedereen zo de mond van vol heeft.

     4. Ik geef toe dat Trump zich anders had moeten uiten over het Corona virus. Maar onder de streep denk ik nog steeds dat een andere president diezelfde schade misschien iets had kunnen beperken. Dus om dat 100% aan Trump zijn retoriek te verbinden is een brug te ver.

     5. Kort antwoord: Onzin… Maar daar kan ik dus weinig mee. Zie antwoord 2. En dat is allerminst om te lachen, maar is juist een serieuze attitude waardig. Als persoon kun je inderdaad om Trump lachen. Sommige van de dingen die hij gezegd heeft schud ik ook mijn hoofd om. Maar vanuit het oogpunt van zijn presidentschap is zijn onberekenheid allerminst een lachwaardig feit geweest. En datgene wat er gisteren is gebeurd is ook niet om te lachen.

     Het feit is wel dat Trump tenminste echt met Kim aan het praten is geweest. Dat hij mogelijk beperkte invloed gehad heeft kan, maar vanuit de zijde van Amerika heeft hij in ieder geval zijn goodwill laten zien. En dat is meer dan zijn voorgangers hebben gedaan.

     Binnen de NAVO de vinger op de zere plek leggen mag dus niet? Sorry, maar daar kan ik het alleen maar mee oneens zijn.

     Het Midden-Oosten is al sinds mensheugenis een kruitvat. Amerikaanse presidenten hebben daar in al die jaren weinig invloed op gehad, anders dan door oorlogen te voren. Maar qua Israel ligt er nu in ieder geval wel een vredesakkoord, wat voorgaande presidenten niet gelukt is.

     Als jij wilt blijven geloven dat Trumps beleid catastrofaal voor de wereld, economie en veiligheid geweest is, dan kun je blijkbaar niet de scheiding tussen de persoon en het ambt maken. Trump is verantwoordelijk voor de USA. Niet de wereld. Dus als de wereld zich onveiliger is gaan voelen zal Trump daar mogelijk aan bijgedragen hebben, maar is dat hem absoluut niet alleen aan te rekenen. Kijk dat ook naar bijvoorbeeld Mark Rutte die met zijn mandaat aan de EU op een gegeven moment heeft bijgedragen dat Guy Verhofstad in Kiev olie op het vuur aan het gooien was. Dat maakte de situatie daar, en het krachtenveld tussen Rusland en de EU ook niet veiliger… met als gevolg een onveiliger wereld.

     Als de wereld economie slechter is geworden, is dat wederom niet alleen aan Trump te danken. Maar de economie in Amerika is mijns inziens wel degelijk verbeterd ten opzichte van de start van zijn termijn. En die veiligheid… Veiligheid op het wereld toneel is niet alleen Trump zijn verantwoordelijkheid.

     Trump heeft absoluut fouten gemaakt. Heeft absoluut voor clowneske momenten gezorgd. Maar als de Democraten gedurende zijn presidentschap niet een ondersteunende rol willen aannemen, als de media alleen maar de foute kant van de zaken ziet en verslaat, dan moet je niet verwachten dat het presidentschap zonder hikken zal verlopen. Ik blijf de mening toegedaan dat het presidentschap van Trump de USA in een betere staat heeft achtergelaten dan hij het aantrof.

     1. Beukman

      Maar waar het hier om gaat, en waar ik Biden van beschuldig is dat hij aan zijn kant geen tot weinig acties ondernomen heeft om die fraude aantijgingen te bestrijden.

      Baarlijke nonsens. Het was niet aan Biden om wat dan ook te bestrijden. Bovendien: hoe bewijs je zoiets?
      Trump heeft de wettelijke mogelijkheden gebruikt om aan te tonen dat er fraude is gepleegd, namelijk via de rechter. In geen enkele van de meer dan 60 aangespannen processen is vervolgens fraude aangetoond.

      Als Trump in de rechtsstaat hasd geloofd, had hij zich bij die 60 uitspraken neergelegd en zijn verlies erkend.
      Maar nee, in plaats daarvan poogde hij op illegale wijze – met name door gouverneurs aan te zetten tot illegale acties – om alsnog de macht te grijpen.

      Een mooi verschil tussen Trump en Biden zal zijn dat de laatste Justitie niet zal gaan gebruiken als zijn persoonlijke instrument om macht uit te oefenen en persoonlijke rekeningen mee te vereffenen, maar de trias politica, waar Donald zijn reet mee afveegde, weer in ere te herstellen.

     2. Meriadoc Brandebok

      1. Die schijn is er zeker niet. De veiligheidsdiensten hebben niets gevonden dat op fraude wees, de minister van justitie heeft niets gevonden dat op fraude wees, de stemwaarnemers vonden niets dat op fraude wees – die “schijn” is een rookgordijn van Trumps fanatici. Als er stembusfraude was gepleegd, dan hadden de veiligheidsdiensten en de minister van justitie dat zeker ontdekt.

      2. Nee, die sabotage begon al voor het verkiezingsoroces. Trump frustreerde opzettelijk het stemmen per post, waardoor Democraten moeilijker hun stem uit konden brengen. Als staatshoofd riep hij ook dat het tellen van de stemmen moest worden stopgezet toen de uitslag de president niet beviel. De obstructie van het democratisch proces heeft hij in feite doorgezet nadat Biden won. En uiteraard hoeft Biden niet te bewijzen dat er geen fraude is gepleegd, maar Trump moet bewijen dat het wel zo is en kan dat niet.

      3. Als de Verenigde Staten zich tijdens de Koude Oorlog had teruggetrokken uit het wereldleiderschap, dan had de Sovjet-Unie met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid getrionfeerd als leider van de wereld. Thans is er nog gevaarlijker en machter vijand: China. En uitgerekend nu liet Trump een machtsvacuüm vallen, waardoor hij de opkomst van China mogelijk heeft gemaakt.

      4. “Maar onder de streep denk ik nog steeds dat een andere president diezelfde schade misschien iets had kunnen beperken,” in elk geval zeker met honderden doden. Dat was mijn punt, dus daar zijn we het over eens.

      5. Reken maar dat de Noord-Koreaanse en Chinese leiders zich rotlachen om de bestorming van het Capitol. Daarmee heeft Trump bezegeld dat de VS het lachertje van de wereld werd.

      Trumps Noord-Koreapolitiek was in feite een en dezelfde als die van zijn voorgangers: het land op de knieën dwingen door krachtige sancties. Trump dreigde hierin zelfs met oorlog. De echte diplomatie werd gedaan door Zuid-Korea, die erin slaagde een vredespolitiek met het noorden te bewerken. Het is min of meer toeval dat Trump in het Witte Huis zat, maar hij heeft de onderhandelingen wel mooi verknoeid.

      Het is niet fair om Verhofstadt de protesten op het Maidanplein aan te wrijven. Deze waren toen al volop bezig. Een groot gedeelte van de Oekraïeners wilden naar de West-Europese welvaart toe en de pro-Russische president wilde het land tot een tweederangstaat van Rusland laten blijven. Dit is ten enenmale onvergelijkbaar met de situatie in de VS.

      Maar economisch ging het ook niet best. Er werd een protectionistisch beleid gevoerd dat ertoe leidde dat banen in andere sectoren verloren gingen. Bovendien weigerde Trump te erkennen dat juist oorzaken als de technologisering ten grondslag lagen aan het verlies van banen in de industrie, niet de mondialisering. De infrastructuur werd in rijksbegrotingen verwaarloosd, de staatsschuld juist opgevoerd en handelsoorlogen gestart met decennialange bondgenoten van de VS.

      Over het laatste blijven we het vandaag dan oneens: ik ben ervan overtuigd dat Trumps presidentschap juist slechter heeft uitgepakt. De situatie in het Capitol is daar een voorbeeld van.

  3. Piet151

   @Meriadoc Brandebok
   Ik denk, dat je Trump het meest raakt door hem vanaf nu gewoon te negeren en niet in jarenlange rechtszaken proberen te straffen. Gewoon negeren, hem tot een nul (want dat heeft hij bewezen te zijn) degraderen, zoals Twitter, Facebook, Instagram nu en dan eventjes doen. Dergelijke permanente radiostilte overal brengt de rust terug en is een verschrikkelijke straf voor een narcist als Trump. Aan het begin van zijn regeerperiode voldeed hij aan zo’n 90% van de kenmerken van narcisten, maar sinds gisteren is dat 100% en dan ook nog eens in hoge mate.

   1. Beukman

    Piet, dat lijkt me een goeie tip. Zelfs 25th Amendment aanroepen, waarover je nu voorstellen hoort, zou te veel eer zijn: dat geeft hem alleen maar opnieuw gelegenheid om in de slachtofferrol te kruipen.

    Donald heeft nu in ieder geval eindelijk erkend dat Biden de nieuwe president wordt, dat is ondanks alles een goed teken. Sluit hem de laatste twee weken op in een kamer met een breedbeeld-tv en schuif af en toe een pizza onder de deur door.

   2. ManX

    De psychologische oorlogsvoering van Piet151 tegen Trump is bij voorbaat al een succes: dat wordt een thriller!

    1. Piet151

     @ManX
     Nee hoor! Op “mijn” manier gaat het presidentschap van Trump als een nachtkaars uit en gaat die nooit weer branden. Over een jaar zou hij vergeten moeten zijn.
     Ik begreep gisteravond in Op1, dat Amerikaanse presidenten twee termijnen mogen regeren, maar dat hoeven niet per se aaneengesloten termijnen te zijn. Trump heeft dus de mogelijkheid om het over jaren het nog eens vier jaar te proberen. Ik ga ervan uit, dat de Amerikanen ervoor gaan zorgen dat dat niet gebeurt.

  4. Gerda2

   Dramaqueen.

   1. Gerda2

    Verkeerd terecht gekomen, dit bericht.

 11. RvdBe

  Dacht eerst dat het een blm demonstratie was, maar dan zonder de gebruikelijke brandstichtingen en plunderingen.
  4 doden, wellicht door politiegeweld?
  Ik neem aan dat we nu op de dam ook demonstraties krijgen tegen politiegeweld?

  1. eenling

   2 bommen aangetroffen in capitool, wapens en molotovcoctails in auto van ‘demonstrant’. Zal wel door antifa zijn gepland. Een complot!!!

  2. jennifer

   Natuurlijk niet de vrouw heeft het land gediend en was niet zwart genoeg. Voor n blanke doden gaan ze toch niet demonstreren, dit gebeurd alleen voor een bewezen criminelen zwarte toch die mag niet door politiekogels om het leven komen, dat is racistisch dan , dat verhaal kennen we inmiddels ook al overal. Je gaat een zwarte crimineel toch niet doodschieten of dood laten gaan. zo verpest je hun cariere nog,en dat is dan ook niet democratisch meer.

 12. Nostradamus

  Ik keur af wat er is gebeurd. Er werd opgeroepen om vreedzaam te demonstreren. Het zal mij ook niks verbazen dat Antifa de boel zat op te hitsen. Ze zijn tenslotte gesignaleerd binnen het Capitool.
  Maar de beoogde schade is al toegebracht. De MSM in binnen en buitenland ruiken bloed en gaan volop in de aanval. Sterkte VS en sterkte voor het ooit vrije Westen…

  1. lucinde

   Dank dat u ons meeneemt in uw zieke gedachten.

   1. Nostradamus

    Ach kind. Je bent zelf ziek in je kop maar je weet het niet eens.

    1. Jack Flash

     Hoort bij de linkse ziekte Nostradamus.
     😊

     1. eenling

      De rechtse reflex kunnen we de gehele dag nog volgen op alle nieuwszenders wereldwijd.

     2. ikweetwatikwil

      Rechts is het niet met Links eens. Dat mag niet, want dan ben je ziek. Ja, ja.
      Wat er in Amerika gebeurd , was te voorspellen na 4 jaar Trump Zwart te hebben gemaakt. Het kan overal gebeuren.

      Obama moet zich de ogen uit zijn kop schamen met zijn prijs voor de vrede. En dat na 1maand President schap. Daarvoor nog nooit van Obama gehoord.

   2. 2030

    zegt het linkse ziekelijke adept

   3. Nostradamus

    h**ps://twitter.com/BeNosey/status/1346934586694098947

  2. Monty

   ”Het zal mij ook niks verbazen dat Antifa de boel zat op te hitsen. Ze zijn tenslotte gesignaleerd binnen het Capitool.’

   Ze waren dan verenigd met de Trump fans.
   Maar wie riep de mensen op om massaal naar Washington te komen en ‘kracht’ te tonen.

   Dat was toch Trump zelf. Hij sprak zelfs zijn liefde voor hun uit nadat ze het Capitool waren binnen gedrongen. Of waren dit dan toch antifa demonstranten?

   1. Jack Flash

    Monty wordt ook een complotwappie.
    😂

    1. Monty

     Hoezo? Trump heeft zijn achterban toch opgeroepen om naar Washington te komen om ‘kracht’ te tonen.
     Trump was het toch die begrip toonde in zijn videoboodschap aan zijn achterban.

     Is geen complot.
     Trump draagt hiervoor de verantwoordelijkheid.

   2. Nostradamus

    Misschien de kracht van massaal vredig demonstreren?
    Zonder te plunderen en brandstichten zoals BLM en Antifa?

    1. Monty

     Oh, dus het geweld van gisteren en de dode die is gevallen waren dan toch de schuld van antifa demonstranten die tussen de Trump fans waren geïnfiltreerd.

     1. Jack Flash

      Monty, dan blijft de vraag;
      Door wie is antifa ingezet?

     2. Nostradamus

      Dat is geen conclusie maar een mogelijke conclusie. We moeten nu vooral niet denken dat al het nieuws al bekend is. Ik vertrouw de MSM totaal niet. De MSM zijn mede schuldig aan wat er hier gebeurd. En wellicht ook nog pijlen naar China.

  3. DubbelZout

   Wat een onzin
   De consigliere van de familie Trump, Guiliani, sprak letterlijk over “Trail by combat”
   Hoe duidelijk wil je het hebben

  4. Meriadoc Brandebok

   Het was te verwachten dat extreemrechts de schuld op anderen zou afschuiven: de media, Biden, Antifa. Straks komen vast ook nog de cultuurmarxisten aan bod.

   Echt, die mindset van extreemrechts is zo door en door verziekt. Er valt geen zinnig woord mee te wisselen. Gelukkig dat de kop van de extreemrechtse adder straks uit het Witte Huis is.

  5. Realist

   Dat komt omdat de media in linkse handen is en te dom is om te begrijpen dat Trump het beste voorheeft met de mensheid de dementerende Biden is binnen en jaar weg,, dan ben je met Harris waarvan haar man advocaat van big fharma is helemaal aan de goden overgeleverd. Het zou mij ook niks verbazen dat linkse oproerkraaiers zich tussen de demonstranten hebben gemengd, om deze situatie te laten escaleren.

   1. Canta

    Realist
    Je zou toch een naam moeten kiezen die beter bij je past want realist
    ben je zeker niet. Wanneer je rechts geweld, links in de schoenen wil schuiven
    dan heb je een blok beton voor je hoofd.
    Maar wat dat betreft lijk je op Trump. Die neemt ook geen afstand van rechts geweld, sterker nog: hij houdt van ze.

 13. HD

  Het linkse gespuis ( de Erik mouthaantjes van deze wereld ) hebben vanaf het begin van het presidentschap Trump afgezeken en gedemoniseerd.
  Tja en de echte nationalistische Amerikaan is geen slappen Nederlander.

  1. Neko-

   Eerlijkheidshalve moet ik dit inderdaad toegeven.

   De media praat over het algemeen altijd wel negatief over Trump, of draait verhalen zo dat het altijd wel uitkomt dat hij er schuld aan heeft…

   Dat begint een beetje irritant te worden. Dat niet verder kijken en zien dat anderen ook fouten maken, met als gevolg een reactie van Trump. Die reactie word namelijk wel uitgemeten, maar de aanleiding lijkt veelal buiten de rapportage gehouden te worden.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het rechtse gespuis heeft acht jaar lang een hetze tegen Obama gevoerd, omder meer over diens geboortecertificaat. De haatcampagne tegen Obama is HD kennelijk vergeten.

   1. ManX

    Je liegt Brandebok. De ‘hetze’ over Oeboemo’s geboortecertificaat kwam alleen aan bod in de alternatieve media, maar nooit in de mainstream media. Die MMS heeft WEL vier jaar lang IEDERE DAG van het jaar Trump gedemoniseerd.

    1. Meriadoc Brandebok

     O, dus rechts mag wel een hetze voeren op tal van smoezelige platforms en links niet? En Fox News?

     Actie = reactie

     1. ManX

      Meriadoc geeft toe dat van zijn wezenloze gezwam geen spaan heel blijft.
      Waarvoor dank.

     2. driewerf

      O, dus rechts mag wel een hetze voeren op tal van smoezelige platforms en links niet? En Fox News?

      Actie = reactie
      Mad brandebok schrijft precies wat er nu in de VS gebeurd .

    2. Beukman

     Ook dit is onzin, dr. X. Fox heeft ons eindeloos die onzin over Obama’s (niet Oboemo’s) afkomst door de strot gedouwd. Breitbart en een paar andere grote gifspuiters gingen hierin mee.

     1. ManX

      Twee of drie alternatieve mediakanalen, tegenover de duizenden MSM-kanalen die Amerika rijk is. Op geen van deze laatste is Oeboemo’s geboortecertificaat onderwerp van gesprek of onderzoek geweest.

      Trump is vier jaar lang, dag in dag uit (ook in Europa en Nederland) in alle linkse media gedemoniseerd geweest. Dat valt niet te vergelijken met de spaarzame oprispingen over Oeboemo’s geboorteplekkie.

     2. Beukman

      Onzin, dr. X. Ik heb op de MSM honderden artikelen gelezen over dit door Trump verzonnen akkefietje. Verder was Fox het meeste bekeken mediakanaal in de VS en geheel mainstream.
      Maar wat had je dan gewild: dat ze er eindeloos over waren blijven schrijven?

     3. ManX

      Beuk, de hele linkse wereldpers bleef eindeloos demoniserend schrijven over Trump: vier jaar lang, iedere dag opnieuw.

      Dat is ze dus wel toevertrouwd. Als het hen uitkomt. En bij de Nobelprijswinnaar-met-een-kleurtje kwam dat niet zo goed uit.

 14. HD

  Slappe

 15. NO8DO

  Michael, normaal gesproken voorstander van anarchie, chaos en verder alle mogelijke
  middelen om “links” te vernietigen, hangt ineens de brave onruststokerc uit.
  Gisteravond sloeg hij, als echte FvDer zichzelf op de borst met de tweet:

  Michael van der Galien
  @MichaelvdGalien

  En ja al die klachten van BLM defenders kunnen we negeren. Maar wij van rechts zijn beter dan dit. Als we demonstreren doen we dat geweldloos. Wat hier gebeurt is schandalig en moet Trump op de hardst mogelijke manier veroordelen. Punt

 16. Albion

  Het is een spectacel van jewelste en een uiteenzetting hoe doorgeslagen individualisering ons hier heeft gebracht. En dat allemaal aangejaagd door het gevoel van ik te verwarren met iets dat zo belangrijk is, dat dit ‘ik’ heel de dag bevredigd moet worden met iets buiten jezelf.
  Een uiteenzetting met ruwe schatting van data:
  1950-1960- ergens in de 50ties, 60 ties verliest de kerk zijn aanzien aanzienlijk, de welvaart neemt toe. Kapitalisme viert hoogtij.

  1970-1980 -de reclame gaat zich ipv op het product richten op ‘jou’ als persoon. Hoe je je voelt als je iets hebt, wat het je aan ervaring gaat geven.

  1970-1990- mensen willen meer persoonlijke vrijheid, al het suffe werk wordt uitbesteed aan het arme China of India. Men denkt heel wat te zijn als westerling
  Ondertussen gaat China beginnen met haar meer jaren plan en tering rijk worden.

  1990-2000 – hedonisme wordt steeds meer de norm, alles draait om jou en jou alleen
  dit groeit en groeit en groeit. Obesitas wordt een serieus probleem. Iedereen vreet en consumeert allemaal dingen die hij of zij niet nodig heeft.

  2000-2010 – DE uitwerkingen van het compleet losgeslagen individualisme worden steeds heftiger. Tegenstellingen worden steeds intenser benadrukt. Social media doet zijn intrede. Nu begint ‘the instagrammification’ of reality. Iedereen fopt elkaar met foto’s waar alleen de emotie ‘geluk’ nog van belang is. Depressies nemen toe, mensen kunnen steeds moeilijker met tegenslag omgaan

  2010-2020 – Iedereen is permanent in de war. Kim Kardasian achtige mensen met opgeblazen tieten en lippen, mannen die een stuk siliconen in hun platte luie reet laten inplanteren, lippen worden opgespoten etc etc.

  En nu zijn we hier.
  China is bijna de grootste economie ter wereld, maar onderdrukt zijn eigen bevolking big time. En wij zijn aan het wakker worden van ons individualistische avontuur. Met corona en een steeds meer vervuilde wereld en overbevolking.

  Echt top gedaan hoor in het westen, well done!! hahahah

 17. Neko-

  Vooropgesteld, ik keur die bestorming niet goed, maar de woede en onmacht kan ik me wel iets bij voorstellen.

  Of het nu fake-nieuws is of niet, er is de schijn van fraude bij de verkiezingen gewekt. Van wat ik er van begrepen heb kaart Trump dat aan, maar (mogelijk als gevolg van potentiele onlusten vanuit de Antifa hoek, waarbij halve stadscentra tot oorlogzone werden omgedoopt – iets wat Biden overigens niet veroordeelde, maar Trump juist wel) gaat de rechterlijke macht daar niet in mee tot het punt het bewijs dat word aangedragen niet expliciet te beoordelen. Gevolg is dat de Trump aanhang zich genegeerd voelt.

  De dooddoener hier is dat Biden als ‘winnaar’ ook niet zijn best doet om te bewijzen dat hij wel gewonnen heeft. Biden vind het wel best. Als hij zo zeker is van zijn gelijk dat hij gewonnen heeft, en als hij ook serieus wil verbinden, dan had hij van zijn kant ook moeten aandringen op gedegen onderzoek. Als fraude dan alsnog niet bewezen word, heeft hij er aan zijn kant alles aan gedaan om die 74 miljoen republikeinse kiezers tegemoet te komen, en de verhalen van fraude te ontkrachten. En dat doet meer om te ‘verbinden’ dan een speech waarin hij dat aangeeft te willen doen.

  En hoewel Trump niet vrij te pleiten is hierin, is Biden dat dus mijns inziens ook niet.

  Gisteren op het nieuws werd dit gebracht als chaos tijdens het einde van Trump zijn presidentsschap. Ik denk dat het een voorbode is van chaos tijdens het begin (en mogelijk de gehele duur) van het presidentschap van Biden. Het feit dat die fraude-claim niet uitgebreid naar het rijk der fabelen is verwezen, zal altijd aan Biden blijven kleven door een groot deel van de Amerikaanse bevolking. En die nemen hem en de democraten dat kwalijk.

  Biden zijn speech waarin hij het geweld veroordeeld had overigens (op dat moment) ook beter bewoord kunnen worden. Nu veroordeelt hij het geheel en classificeert de mensen gelijk als terroristen. Zeker ‘in the heat of the moment’ als diezelfde mensen nog met behoorlijke wrok rondlopen, is dat olie op het vuur gooien. Beter was als hij zou hebben aangegeven dat het niet kan, maar dat de klachten gehoord zijn, en dat er dan een gedegen onderzoek naar fraude ten tijde van de verkiezingen moet komen (of dat voor zijn benoeming, of tijdens zijn benoeming is laat ik in het midden). Dan kom je tegemoet aan de mensen en kalmeer je de gemoederen.

  Trump was daarin wel iets beter door het geheel wel te veroordelen, maar tevens in te spelen op het potentiele gelijk van de protesteerders. Al had hij wel een steviger standpunt in kunnen nemen om de situatie te kalmeren. Nu is zijn speech meer gericht op het potentiele gelijk van de protesteerders en daar duikt de media dan weer op als ‘het aanwakkeren van de protestacties’.

  Gevolg is een diepe tweespalt in de USA, waarbij ik in de afgelopen maanden al met de huivering rondliep dat dit best wel eens in een burgeroorlog zou kunnen uitmonden.

  1. Nostradamus

   Precies dit. De onvrede zal onder Biden alleen maar toenemen. Biden zal ook zeker niet herkozen worden, als hij zijn termijn al overleeft.

   1. Piet151

    @Nostradamus
    Je realiseert je met deze voorspelling hopelijk wel, dat AL je vorige voorspellingen niet zijn uitgekomen?

    1. Nostradamus

     Denk jij dat je mijn voorspellingen kunt doorgronden?
     Ze zijn multi-interpretabel! ;):)

     1. Piet151

      @Nostradamus
      Multi-interpretabel? Dat was me niet opgevallen. Heel knap, maar vooral heel verstandig in zo’n multi-wat-dan-ook wereld. Ga ik ook doen, zodat ik nog lang mee kan.

 18. Brenda Welsh

  Poetin en Kim vinden het prachtig. De mond van Kim valt open van verbazing, staat normaal altijd open, zijn grote vrind is in zijn nadagen aan het dollen met alles wat te maken heeft met democratie.

 19. Beukman

  Michael lijkt verbaasd over het gebeurde. Het is echter het logische gevolg en de culminatie van vier maanden retoriek van de president waarin deze voortdurend de boodschap erin ramde de rechtsstaat niet te erkennen: het kiesstelsel niet, de rechtspraak niet, de macht van de gouverneurs niet, de macht van de minister van Justitie niet, en op het laatst zelfs niet die van zijn eigen vicepresident.

  Wat verwacht je dan dat er gebeurt als zijn opgehitste aanhang voor het Capitool staat, symbool van de Americaanse rechtsstaat? Ze gaan het te lijf.

  De menigte ontheiligde het belangrijkste gebouw van het land door het binnen te dringen, te plunderen en zelfs op zoek te gaan naar Pence, de laatste en belangrijkste afvallige van Trump, die gelukkig nog net in veiligheid kon worden gebracht.

  Het gebeurde had bijna bijbelse proporties en misschien zal dit ook een plek krijgen in dit door en door christelijke land, want wellicht gaat het tot herbezinning leiden over wat Trump is en was: een egomane haatzaaier die er op uit was het land te vernietigen om er zelf beter van te worden.

  De eerste tekenen zijn niet slecht. Sommige van de fanatiekste Republikeinse senatoren die gisteren nog van plan waren om protest aan te tekenen tegen Biden’s certificering hebben nu hun bezwaren schielijk ingetrokken. Ook de achterlijke bezwaren over de uitslag in Pennsylvania zijn weggestemd. Moge er nu een Bijltjesdag volgen als rituele reiniging van de Republikeinse partij, na vier jaar Trumpse smeerlapperij.

  1. ManX

   Beukman, pas op dat je niet stikt in je eigen schuimbekkende spuug.

 20. JohanDijk

  Heb de live beelden bekeken, en het protest was peacefull, geen agenten aangevallen, alleen heen en weer duwen pepperspray, pas toen een ANTIFA gast (Betaald door democraten) ruiten ingooide terug gehaald door trump supporter. Man bij Laptop.. geen nood staat als ANTIFA bekend. Het gaat niet meer om trump, het gaat erom dat je er vanuit mag gaan dat ze je stem niet ongestraft kunnen weggooien of aan de ander geven. Als niemand er wat aan doet, want je moet wel erg dom en naief zijn dat je de vele beelden die je alleen maar op niet mainstream kan zien, negeert. Wel jammer voor al die echte Amerikanen dat Biden nu door de strot geduwd gaat worden.

  1. eenling

   Biden en Harris zojuist officieel benoemd. Klaar met bananen president Trump.

   Peacefull protest..ja dat is een ‘alternatieve ‘ benaming van door hekken dringen, een regeringsgebouw binnenvallen, journalisten aanvallen en hun apparatuur vernielen, 14 wetsdienaars in het proces tot ernstig aan toe verwonden en plaatsen van 2 pijpbommen in het met geweld binnengedrongen regeringsgebouw.

 21. lucinde

  Ik wordt kotsmisselijk van die gasten die via een omweg het geweld veroordelen maar in een adem een hysterische vinger richting BLM of Antifa wijzen.

  Dit is een georganiseerde aanval op de Amerikaanse democratie, waar geweld en
  Plundering werd gerechtvaardigd.
  Een aanval geïnitieerd door jarenlange
  Leugenachtige berichtgeving van met name Republikeinen en sympathiserende media om hun slinkende kiezerspotentieel te mobiliseren.

  Gisteren hebben we een voorproefje gezien wat de gevolgen zijn.. een anarchistische losgeslagen bende van boze burgers, zieke knokploegen en terroristische cellen.

 22. Queen

  Wat had je verwacht Michael? Wat verwacht je als Wilders straks geen premier wordt?

  Dit is het gevolg van media die mee zijn gegaan en de gekte van Trump, in Nederland Wilders en Baudet. Wat niet in het straatje van de demagogen past wordt fake news genoemd, wetenschap ontkend en mensen met andere meningen indoctrineren en vergiftigen.

  Ik hoop dat je eens wakker wordt Michael en je afvraagt wat je eigen rol is met je hysterisch taalgebruik en verdraaien werkelijkheid.

  1. NO8DO

   Ik hoop dat je eens wakker wordt Michael en je afvraagt wat je eigen rol is met je hysterisch taalgebruik en verdraaien werkelijkheid.

   100% mee eens

   1. lucinde

    100% eens.

    DDS heeft geen klassiek liberale agenda meer.
    Een schimmige site is het geworden, waar de sponsor de berichtgeving bepaald.

    De graat leader van DDS flikkering met hetzelfde gemak zijn dissidente collega’s uit het team.

    Waar ben je mee bezig man?

 23. LifeBuddy

  Geweldig wat Donald Trump hier in het filmpje zegt. Ik hoor hem wel 6 keer zeggen ”Ga in vrede naar huis”. Als de Dombo BLMers en Antifa democraten daar binnen waren geweest, had er Geen gebouw meer gestaan en was het geplunderd en in vuur opgegaan.

  1. Canta

   LifeBuddy
   Het is duidelijk dat jij geen foto’s hebt gezien van de ravage die er in het Capitol is achtergelaten.
   Er zijn nu rechtse en extreem-rechtse aanhangers van Trump die op een zeer geweldadige manier huishouden en waarbij 4 doden vallen (en waartegen Trump zegt dat hij van ze houdt) en wat doe jij, je begint over BLM en Antifa.

   1. LifeBuddy

    canta,jij mag van de Dombo BLM en Antifa houden, die hele winkel centra’s hebben geplunderd en in de fik gestoken. Het lijkt wel of dat jullie allemaal wat hebben gebruikt van de handel van Joe[george] Biden!

    1. Canta

     LifeBuddy
     “jij mag van de Dombo BLM en Antifa houden, die hele winkel centra’s hebben geplunderd en in de fik gestoken”.
     Heb jij ergens gelezen dat ik geweld goedkeur. Dit is een invulling die jij verzint maar die niets met mij te maken heeft. Al eerder heb ik elk geweld afgekeurd, van welke kant die ook komt. Van jou hoor ik hier geen afkeuring
     van dit rechtse geweld.
     Ja Trump heeft inderdaad gezegd: ga in vrede naar huis. Als hij echter, in datzelfde gesprek zegt dat hij ze begrijpt en van ze houdt, dan krijgt het woordje vrede een nare bijsmaak.
     Na dit voorval zijn nu ook de meeste republikeinen overtuigd dat ze zo snel mogelijk van deze (gevaarlijke, manipulatieve) man af moeten.

 24. Monty

  De verschillende reacties lezende is de bestorming van het Capitool en de senaat uitgevoerd door antifa en blm.

  Vreemd genoeg heeft Trump wel begrip voor deze mensen die het Capitool en de senaat zijn binnen gegaan.

  En wie was dan die vrouw die voor de deur van de senaat is neergeschoten?
  Een actifa lid of een Trump fan die de senaat wilde beschermen.

  Maakt het allemaal niet makkelijker om te begrijpen.

  Ik maar denken dat Trump al die mensen op de been had gekregen.

 25. JohanDijk

  Gasten binnen het Capitool hebben Tattoo van Russisch communistisch Capitool… mmm hoe kwamen die wel binnen en die menigte niet….vreemd en een Communist met een Trump vlag mmm vreemd.

  1. eenling

   Het is een links complot. Ga maar googelen, er is ongetwijfeld wel ergens op het internet ‘bewijs’.

  2. Beukman

   Heb je die beelden gezien van Chavez die gewoon in de menigte liep? De man leeft gewoon nog!
   Dit was duidelijk een vanuit Venezuela geregisseerde poging om president Trump in diskrediet te brengen.

   1. Gerda2

    Beukman, de opwinding is je naar het hoofd gestegen.
    Neem wat rust.

 26. Henry Higgins

  Trump heeft een deel van het electoraat misleid en aangezet tot gewelddadig verzet tegen een legitieme verkiezingsuitslag.
  De man hoort voor een tribunaal te verschijnen.

 27. NO8DO

  Twitter van een oud DDS redacteur.

  Tim Engelbart
  @TimEngelbart
  ·
  12 u
  We zien in Washington wat er gebeurt als je een narcist tot leider verkiest. Je krijgt iemand die bereid is het land plat te branden om vast te houden aan de macht.

  Iedereen die nu nog steeds achter
  @thierrybaudet
  staat: take note. Dit kan ook bij ons gebeuren, op het Binnenhof.


  Misschien moet Michael zich toch maar eens achter het oor krabbelen.

  1. ManX

   Engelbart is een rancuneuze ex-redacteur die op straat geschopt is.

   Het kardinale verschil is dat het FvD slechts een marginaal partijtje is (3 zetels?) en de Trumpers 73 miljoen in omvang zijn en 49,5% van het Amerikaanse electoraat vertegenwoordigen.

   Als je, zoals Tim, dat niet ziet en meeweegt, zit er een steekje aan je los

   1. NO8DO

    ManX rancuneus over ban van Tim?
    ManX heeft niets met FvD?

 28. ManX

  DDS is op dit moment volledig overgenomen door het linkse flottielje dat volledig over de zeik is.

  1. Gerda2

   Rustig z’n gang laten gaan, het zijn een stelletje heethoofden.

  2. eenling

   Als je de linkse gedachte aanhangt kan je verheugd zijn. Totaal geen reden om over de zeik te zijn. Mooi nieuws uit de VS, weliswaar met een klein bruin zwart randje, maar in grotev ijnen mooi nieuws.

   Biden nieuwe president, meerderheid in de senaat, meerderheid in het huis van afgevaardigden, tijdperk van narcist Trump ten einde. Helemaal niks om over de zeik van te zijn👌

  3. driewerf

   Als je er niet op reageert l*llen ze alleen nog met zichzelf, dat scrolt een stuk makkelijker. Hoef je die onzin ook niet te lezen .Het is voor het grootste gedeelte van dit gepeupel toch alleen maar angst .

  4. Queen

   Lastig als je tegen vvmu bent en geen inhoudelijk gesprek kunt voeren.

  5. Linksbuster

   Het lijkt hier idd op woke joop 2.0 ..ManX.
   Het linkse rapaille komt DDS onderschijten…bah.

 29. HD

  De heilige Obama, de man die de meeste Arabieren heeft gebombardeerd.

  1. Queen

   Totale onzin. Kijk maar op the Intercept website. Trump heeft veel meer terreur gepleegd als zijn voorganger, die zeker geen Nobelprijs verdiende.

   Trump zou voor oorlogsmisdaden vervolgt dienen te worden.

   1. jennifer

    Tot nu toe de enige naoorlogse president die geen oorlog gevoerd heeft in zijn ambtstijd, om presidenten te vervolgen voor oorlogsmisdaden moet je toch even terug in de tijd gaan Queen.

 30. driewerf

  Tja vier jaar bashen brengt dit met zich mee .Niks gaat ongestraft voorbij, dat blijkt maar weer

 31. Kharm

  Moderne democratie is tegenwoordig dat de gekozen partijen iets anders doen dan wat het volk wil.
  Dat ze met belasting geld ander landen helpen .
  En de belasting betaler in de steek laten .
  Moderne democratie wil zeggen dat beleidsmakers en ministers mogen liegen en bedriegen.
  En dat de meerderheid die het er niet mee eens zijn relschoppers zijn . Ik bedoel hier niet de kleine groep LBM of tegen vaccinatie .
  Als democratische denker moet ik de niet direct gekozen mix in Den Haag en in Brussel dankbaar zijn dat ze me niet verplichten de D66 pil in te nemen .

 32. Linksbuster

  Test

 33. Linksbuster

  Tja..Het zit vele Amerikanen niet lekker dat ze geregeerd gaan worden door woke sympathisanten van BLM en Antifa.
  Lijkt mij ook geen plezierige gedachte, kan hun frustraties maar al te goed begrijpen.

 34. Mushroom2100

  Het is nu vooral zaak om uit te zoeken hoe zo’n volkswoede heeft kunnen ontstaan i.p.v. miljoenen mensen weg te zetten als tuig of tokkies. Dit was een representatief aandeel van het hart van de vs uit staten als Oklahoma, Kansas, Texas etc.. en dit zal niet overgaan door ze te bestempelen als een stelletje dombo’s en over te gaan tot de orde van de dag..

  1. Linksbuster

   Quote:…..Het is nu vooral zaak om uit te zoeken hoe zo’n volkswoede heeft kunnen ontstaan i.p.v. miljoenen mensen weg te zetten als tuig of tokkies……
   Je geeft zelf het antwoord al:
   Miljoenen mensen weg te zetten als tuig of tokkies…door de woke media.

 35. andergeluid

  Ik mis toch ook het filmpje dat een Amerikaan laat zien dat Antifa / BLM geëscorteerd werden door state troopers ( agenten ) naar een plek waar de demonstranten ook liepen
  was te zien bij de wees de weer stand .
  En natuurlijk 4 doden is afschuwelijk
  Maar ze vergeten wel even te melden dat er door de vaccinaties ook al 5 doden te betreuren zijn.
  en er gaan nog veel meer doden vallen voor een corona die niet zo schadelijk is wat ze beweren H C Q en zink enz of Rem desivir in de eerste lijn te verhelpen is.
  Het systeem is in en in corrupt en verrot over de hele wereld
  en de Far maceuten lachen zich helemaal rot het geld komt met containers binnen

 36. jennifer

  Dit soort geweld is nooit goed te keuren of het nou van links of van rechts komt.Dat de verkiezingen in de VS het grootste deel uit fraude uitslagen bestaat weet inmiddels wel de hele wereld.Raar vind ik het dat men niet benoemd dat dit met een vredig protest begonnen is, en niet zo als de aanhang van de Democratische partij De Black Maters die zowat het hele land afbreken bij hun protesten om een criminele broeder te wreken van hun wat wereld nieuws werd.De vrouw die gister door een politie kogel om het leven kwam stelde tenminste wat voor in de VS 4 keer het land gediend inplaats van zoals die zwarte die crimineel.De VS krijgt gewoon nu wat ze met hun corruptie graag willen 4 jaar lang een regering, die bestaat uit een demente oude van dagen club die zowiezo een crimineel club vormen al jaren binnen de Democratische partij van hun.Voorbeelden hiervan zijn er inmiddels genoeg.Biden zal er even zitten en dan komt Harris op haar bezem aangevlogen zoals de afspraak was.Ben alleen nog maar benieuwd hoe ze in de VS over 4 jaar Democraten denken.Arm land domme burgers meer kan ik er niet van maken op t moment.Op naar 4 jaar ellende voor de burgers in de VS toch.

  1. Monty

   ”Op naar 4 jaar ellende voor de burgers in de VS toch”

   En hoe omschrijf je de afgelopen 4 jaar voor de burgers in de VS?
   Is het land nu Great, zoals Trump 4 jaar geleden beloofde het te maken?

 37. Peet64

  Het is jammer dat DDS zo`n zwalkend beleid voert inzake opinie. Bovenstaande heer
  Mike kan alleen schelden op alles wat Trump is ( dus ook Republikein) niet gehinderd door enig inzicht in het feit dat de democraten ongeveer hetzelfde verkondigen- en willen- als de door hem zo geliefde D66 en zo. Zijn collega schrijft daarentegen veel genuanceerder.
  Onderzoeksjournalisme is toch iets van lang geleden, maar ik herinner als 65 jarige nog
  hoe kranten ondanks hun politieke richting gebalanceerd berichtten over al het nieuws.
  Ik lees DDS omdat het ook een ander geluid geeft over Nederlandse kwesties maar hoop
  dat het langzaamaan een beetje een serieus medium gaat worden.

 38. Meriadoc Brandebok

  Ondanks wat er heeft plaatsgevonden, moet hier ook een positief woord worden gesproken. En dat zijn woorden van bewondering voor de Amerikaanse democratie en rechtsstaat. Nooit is een Westerse democratie zo in gevaar geweest als nu, sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar toch is de Amerikaanse democratie hier niet onder bezweken.

  Hulde voor de Amerikanen!

  1. Linksbuster

   Bull..en je weet het!

 39. Bolkestein

  Waar waren de MSM die nu het hoogste woord voeren over wat niet kan en niet mag in de zomer toen er volop brandstichtingen, plunderingen en moorden plaatsvonden? Ze hulden zich in zwijgen of in goedpraten.

  Nog even dit in herinnering:

  – BLM die massaal autowegen verspert terwijl de politie niet ingrijpt
  – BLM/Antifa die honderden standbeelden omver trekken terwijl de politie niet ingrijpt
  – Zwarten die massaal plunderen
  – Linkse relschoppers die winkelcentra, autodealers etc. platbranden
  – Linkse aanklagers die relschoppers meteen na aanhouding weer vrijlaten
  – Linkse burgemeesters die de politie de opdracht geven niet op te treden, zelfs niet als het hoofdkwartier in de fik wordt gezet
  – Media die de rellen toejuichen als de “stem van de ongehoorden”, “spullen kun je vervangen, mensen niet”
  – Techbedrijven die de President censureren als deze dreigt orde op zaken te stellen

  Weimerica is nauwelijks meer een rechtstaat te noemen en dat komt vooral door de identiteitsgekkies van Links die vrijwel alle instituten hebben overgenomen.
  Niet zo gek als MAGA people die de anarchie van links zien daan gaan denken: Dan hoeven wij ons ook niet meer aan de regels te houden.

  En die Obama is toch ook wel het toppunt van hypocrisie. Tijdens zijn 2de termijn werden meerdere politie-agenten gedood door zwarten in Dallas kort na een commentaar waarin hij de politie beschuldigde van racisme. Daar neemt hij natuurlijk geen verantwoordelijkheid voor, maar wel naar Trump wijzen als zijn volgelingen uit de band springen.

 40. Robert75

  Grenzeloos naief ben of doe je, Gerda2.

  Let’s have trial by combat, brulde Giuliani tegen de menigte kort voor de bestorming van het Capitool.

  Van Trump zelf zijn er inmiddels ooggetuigenverslagen van zijn uitbundige enthousiasme terwijl hij de live beelden bekeek.

  ——————————————————–

  Ach gut. Beukman maakt zich druk om ooggetuigen verslagen. Raar zeg. Ze hebben meer dan 1000 beëdigde getuigenverslagen van mensen die zeggen dat er gefraudeerd is maar die neem je ook niet serieus

  Die democraten hebben vier jaar lang alles lopen proberen om het presidentschap van Trump omver te werpen. Van het ene verzonnen schandaal tot een ander verzonnen schandaal. Zelfs geprobeerd hem te impeachen. En het zijn die zelfde democraten die nu van zijn achterban verlangen dat ze hun mond houden, en een overduidelijke fraudeleuze uitslag accepteren van een of andere ouwe demente gek.

  1. Beukman

   Je bent een slechte verliezer, Robert. Trump heeft verloren, met een landslide zelfs.
   Van die 100 getuigenverklaringen is niets overgebleven toen de rechter ze op waarheid ging checken.

   Wat “ouwe demente gek” betreft: Biden maakt vergeleken met Trump bepaald fysiek en mentaal een frisse indruk, vind je niet? Ook vannacht. Terwijl Donald een paar verongelijkte zinnetjes de wereld instuurde met de strekking dat hij enorm van de mob hield, pakte Biden de microfoon en hield ie een toespraak waarin hij zei waarop het stond.

   Bottomline: jij hebt er al die tijd naast gezeten met je voorspellingen dat Trump alsnog zou worden herkozen. Een beetje nederigheid zou je nu sieren.

 41. Vrijedenkert

  Links, liberaal en progressief zal nu zeggen “trump had nooit president mogen worden” maar dat is iets waar zij niks over hebben te zeggen want Trump is door het volk gekozen!
  Hertellingen, procederen en een mening hebben dat zaken niet eerlijk zijn verlopen allemaal prima maar geweld richting volksvertegenwoordiging is niet acceptabel.
  Het is nu duidelijk dat volksvertegenwoordigers die net als Trump ook door het volk zijn gekozen in gevaar zijn gebracht mede door zijn toedoen dus wat mij betreft mag deze man nooit weer opnieuw president worden…
  Of hij na dit alles ook vervolgd moet worden als hij president af weet ik niet dat is aan rechters en jury.

 42. Thant dolpf

  Nog even, voor de volledigheid

  h…s://www.nporadio1.nl/homepage/28815-arnon-grunberg-we-moeten-bestorming-capitool-niet-overdrijven

 43. Rene van der Grijp

  Wat mij al heel lang intrigeert is de ongekende felheid waarmee met name Beukman en Brandebok zich op Trump hebben gestort en dat ook nu weer doen.

  En wat weten ze het allemaal goed! Briljant als ze zijn weten ze feilloos het nepnieuws uit te filteren en weten ze welke bronnen betrouwbaar zijn en welke niet.

  Wat knap! Ik kom daar niet aan toe en ik ben al lang geleden gestopt het te proberen. De persoon Trump interesseert mij verder niet zo, dus dat komt er ook nog bij.

  Wat ik wel weet zijn de hoofdlijnen:

  – De linksen dachten na acht jaar Obama hun greep op de Amerikaanse samenleving voort te kunnen zetten met acht jaar Hillary Clinton. Na de eerste zwarte president, de eerste vrouwelijke president! Ze kregen er bijkans een orgasme van.

  – Dat feestje ging echter niet door. Die vermaledijde Trump waagde het om roet in het eten te gooien. Links Amerika heeft die nederlaag nooit kunnen verkroppen en wat volgde was de grootste mediahetze tegen een zittende president in de geschiedenis van de USA. Het was volkomen over-the-top.

  De MSM in West-Europa deed daar weinig voor onder. Waarom eigenlijk? Welnu, dat is niet zo moeilijk te verklaren: West-Europa zit al heel lang onder de plak van links en toen Obama president werd ontstond hier euforie omdat het enige nog rechtse land in het Westen nu eindelijk ook linksaf zou slaan. De ene “analiticus” na de andere stond er bij te watertanden. De MSM konden er geen genoeg van krijgen.

  Dus toen Trump gekozen werd was ook in West-Europa de frustratie te snijden op links. Onder aanvoering van onder andere kenau Jinek werd Trump-bashing een dagelijks terugkerend ritueel.

  Dat dit soort eenzijdig gehamer door de MSM effect sorteert is al zo vaak bewezen, daar is zelfs geen verwijzing naar de propaganda-machine van de nazi’s voor nodig, maar het blijft verbazingwekkend dat mensen die zichzelf genuanceerd en ruimdenkend vinden, alle redelijkheid uit het oog verliezen als het Trump betreft en volkomen uit hun dak gaan. Dat is echt voer voor psychologen.

  Het beste bewijs voor hun bijkans autistische vooringenomenheid is wel dat ze Trump de schuld geven van de kloof die in de Amerikaanse samenleving is ontstaan. Hahaha, die kloof was er al veel langer anders was Trump sowieso nooit gekozen. De stem op Trump was een stem tegen het politiek correcte dictaat van links.

  De stemmen op partijen als de PVV in West-Europa zijn dat trouwens ook. Deze kloof bestaat overal in het westen.

  Voorlopig zit het politiek correctisme nog steeds aan de knoppen. De gevolgen zullen catastrofaal zijn als het tij niet snel keert. Dat de democrats nu de macht in de USA weer terug hebben is een grote stap in de verkeerde richting.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het is juist andersom. Op de uiterst rechtse punt van het West-Europees politiek spectrum, ultra-orthodoxe christenen en demagogisch rechtse politici inbegrepen, heeft men Trump van meet af aan gesteund. Toen reeds waarschuwde gematigd rechts dat men zich beter niet kon inlaten met zo’n demagoog, maar de Trumpsupporters stopten de oren en wilden niet naar de wijze raad van centrumrechts luisteren. Met die steun heeft men zich hopeloos gecomprimitteerd: niet alleen de VS werd door Trump vakkundig gevandaliseerd, maar hij raakte ook het presidentschap, het senaat en het huis van afgevaardigden kwijt aan de Democraten en voerde zijn partij naar de ondergang.

   Uiterst rechts heeft te lang meegelopen en durft niet meer terug. Of men is te bevreesd om de waarheid onder ogen te zien: dat de steun aan Trump een reusachtige fout was en dat men daarbij louter heeft bijgedragen aan de electorale neergang van conservatief rechts.

   1. Beukman

    Wat ook altijd is onderschat door de Trump-appeasers, zoals de fundamentele christenen die in Donald louter het instrument van hun eigen politieke agenda zagen, is het belang van moreel leiderschap. Velen onderkenden dat Trump weliswaar een leugenachtige overspelige narcist was, nou ja, maar hij deed tenminste wat hij beloofde.

    Als de baas echter een oplichter is die de loyaliteit van zijn ondergeschikten stelt boven hun beroepseer en hun geweten, gaan die ondergeschikten zich ook zo gedragen en ontstaat er een verrotte en corrupte organisatie, waar weinig goeds uit voortkomt.

    Biden zal voorlopig zijn handen vol hebben aan puin ruimen.

    1. usb3.0

     beukhol en occult fantasietje staan te kwijlen en bol van bijvoeglijke framingen

     1. Thant dolpf

      Aldus fantaserend occultje grafworst

     2. 2030

      ppppppppfffffffffff, wat ben je een miesgasser . Een inhoudsloze kwal !

  2. Beukman

   Rene beweert:
   Wat mij al heel lang intrigeert is de ongekende felheid waarmee met name Beukman en Brandebok zich op Trump hebben gestort en dat ook nu weer doen.
   En wat weten ze het allemaal goed! Briljant als ze zijn weten ze feilloos het nepnieuws uit te filteren en weten ze welke bronnen betrouwbaar zijn en welke niet.

   Spijker, kop, Rene. Ik denk inderdaad dat zowel Meriadoc als ik genoeg door de wol geverfd zijn en een genoeg kritische blik hebben en genoeg belezen zijn om een aardig inzicht te kunnen ontwikkelen in de Americaanse politiek.

   Ikzelf heb veel interesse in Americaanse politiek vanaf het ontstaan van de Republiek tot heden, en een bijzondere interesse in Trump. Waarom? Omdat ik hem een uiterst gevaarlijke man vind, althans als politicus, en vermoedde dat hij zijn land ernstig zou gaan beschadigen.

   Weken voor de verkiezingen voorspelde ik dat Donald NOOIT zijn verlies zou toegeven mocht Biden ze winnen. Die voorspelling is uitgekomen. Zo heel knap is dat niet. Iedereen die the Art of the Deal heeft gelezen en nog een paar autobiografische details, zal dit hebben beseft.

   Je meldt eerlijk dat je niet veel interesse hebt in de persoon Trump. Dit zal ook verklaren dat je hem niet zo lang geleden nog een patriot noemde die het beste met zijn land voorhad. Geloof je dat nog steeds? Zoja: op grond waarvan?

 44. Rene van der Grijp

  Ik moet constateren dat noch Brandebok, noch Beukman serieus ingaat op mijn post. Voor de zoveelste keer zetten ze Trump weg als de reincarnatie van het kwaad, terwijl ik toch duidelijk heb aangegeven dat het (mij) helemaal niet zozeer om de persoon Trump gaat maar om de krachten die achter de linkse hetze zitten. Het zijn dezelfde krachten die Fortuyn hebben vermorzeld.

  Dit is veel breder dan Trump. Dit is een ideologische oorlog en links is nog steeds aan de winnende hand.

  1. Gerda2

   Goed stuk René.
   Het is inderdaad fijn om je rugzakje gevuld te hebben met Amerika-kennis.
   Waar het op aankomt is hoe je de gegevens uitlegt/interpreteert.
   Het is zoiets als een boek van Geert Mak lezen. Zolang hij zich bij de feiten houdt gaat het goed, maar als hij er een uitleg bij gaat geven….helaas.

  2. Beukman

   Ik ken die riedel van jou over het bashen van dat gemene Links op die arme mijnheer Trump onderhand wel, Rene.
   Het gaat jou niet “om de persoon Trump”. De persoon Trump kan echter niet los worden gezien van de kritiek op hem. Zolang jij je niet in het land en de persoon verdiept, zal dit een van jouw blinde vlekken blijven.

   1. ManX

    Beukman, Rene van der Grijp zegt het toch anders verdomd duidelijk: “Dit is veel breder dan Trump. Dit is een ideologische oorlog en links is nog steeds aan de winnende hand.”

    Het gaat inderdaad om de krachten achter die ideologische oorlog en niet om de persoon: Trump is over een jaar vergeten, maar de kloof tussen rechts en links wordt dieper en breder.

    Weet je waarom? Links vindt rechts dom, bot, onnozel – rednecks met een IQ van een pindanoot en politiek inzicht van een inlegzooltje. Het is de eigendunk van links die alles op scherp zet, de manische gedrevenheid om het linkse evangelie overal te verspreiden – het doet niet onder voor die andere religie van de vrede.

    Links begrijpt niet dat mensen zo dom kunnen zijn om rechts te denken. Het is immers zo klaar als een klontje dat links op alle fronten gelijk heeft – de feiten en bewijzen liggen voor het oprapen. Links weet hoe de wereld de toekomst aan kan en rechts staat alleen maar hinderlijk in de weg.

    Die hautaine, megalomane en narcistische houding van links maakt dat er geen enkel respect of begrip voor rechts kan ontstaan. Zoals Rene zegt: het is een ideologische oorlog en die woedt ook hier op DDS.

    1. Edjan

     ManX, +++ … en die woedt ook hier op DDS. Inderdaad en er is geen enkele vruchtbare discussie mogelijk tussen die twee groepen. Overigens geldt dat ook buiten DDS.

    2. Beukman

     1.
     Mr. X citeert Rene:
     “Dit is veel breder dan Trump. Dit is een ideologische oorlog en links is nog steeds aan de winnende hand.”

     Het is gewoon onzin wat er staat. De rechtse ekstremist heeft vier jaar geleden de verkiezingen gewonnen, dus wat nou “links is aan de winnende hand”?
     En passant heeft Donald ook de Republikeinse partij gekaapt en gegijzeld. De fundi-christenen hebben hun slag geslagen.

     1. 2030

      welke staatsgreep praten de idioten over ? trump is nog steeds de wettelijke gekozen president van Amerika stelletje onwetende bloedzuigers

    3. Beukman

     Mr. X c.i.t.e.e.r.t Rene:
     “Dit is veel breder dan Trump. Dit is een ideologische oorlog en links is nog steeds aan de winnende hand.”

     Het is .g.e.w.o.o.n. .o.n.z.i.n. .w.a.t. .e.r. .s.t.a.a.t… .D.e. .r.e.c.h.t.s.e. .e.k.s.t.r.e.m.i.s.t. .h.e.e.f.t. .v.i.e.r. .j.a.a.r. .g.e.l.e.d.e.n. .d.e. .v.e.r.k.i.e.z.i.n.g.e.n. .g.e.w.o.n.n.e.n..,. .d.u.s. .w.a.t. .n.o..u. .”.l.i.n.k.s. .i..s. .a.a..n. .d.e. .w.i..n.n.e.n.d.e. ..h.a.n.d”?
     E.n. .p.a.s.s.a.n.t. .h.e.e.f.t. .D.o.n.a.l.d. .o.o.k. .d.e. .R.e.p.u.b.l.i.k.e.i.n.s.e. .p.a.r.t.i.j. .g.e.k.a.a.p.t. .e.n. .g.e.g.i.j.z.e.l.d… .D.e. .f.u.n.d.i.-.c.h.r.i.s.t.e.n.e.n. .h.e.b.b.e.n. .h.u.n. .s.l.a.g. .g.e.s.l.a.g.e.n.

    4. Beukman

     2.
     Weet je waarom? Links vindt rechts dom, bot, onnozel – rednecks met een IQ van een pindanoot en politiek inzicht van een inlegzooltje.

     Het zou bij jullie beslist tot een beter begrip leiden als jullie eens wat nuance gingen zien in links en rechts en in Europa en de VS. In de VS is de boel inderdaad zwaar gepolariseerd, de roots van deze polarisatie gaan helemaal terug naar 1776 met de slavernij, en de beroerde afhandeling daarvan, als voortdurende katalysator. Democraten en Republikeinen maken elkaar af; dat is een automatisme geworden. Zeer betreurenswaardig inderdaad.

     De ekstremist Trump, die zich heel nadrukkelijk niet heeft opgesteld als president voor alle Americanen maar alleen voor zijn eigen achterban, heeft dit er niet beter op gemaakt. Vrijwel iedere Americaan, ook Republikeinen, vindt dat Trump de kloof heeft verhard.
     Biden is het beste wat het land op dit moment kan overkomen. De man is zeer gematigd. Hij zal het beleid van zijn voorganger voor een groot deel gaan voortzetten en staat bekend als een verzoener. Anders dan zijn voorganger wordt hij niet gevoed door ijdelheid, wrok en eigendunk. Hij blijft onverstoorbaar onder de onzinnige beschuldigingen dat hij een “marksist” is.

     Die hautaine, megalomane en narcistische houding van links maakt dat er geen enkel respect of begrip voor rechts kan ontstaan. Zoals Rene zegt: het is een ideologische oorlog en die woedt ook hier op DDS.

     en:

     Links vindt rechts dom, bot, onnozel – rednecks met een IQ van een pindanoot en politiek inzicht van een inlegzooltje. Het is de eigendunk van links die alles op scherp zet, de manische gedrevenheid om het linkse evangelie overal te verspreiden – het doet niet onder voor die andere religie van de vrede.

     Tja. Hoe plaats je in dit opzicht de bij vlagen hautaine houding van Rene richting mij? Hoe plaats je je eigen neerbuigende gescheld richting Meriadoc?

     Probeer de dingen eens te zien zonder overal links en rechts bij te slepen, vriend. De werkelijkheid is daar te ingewikkeld voor, zeker de Americaanse.

    5. Rene van der Grijp

     “Die hautaine, megalomane en narcistische houding van links maakt dat er geen enkel respect of begrip voor rechts kan ontstaan. Zoals Rene zegt: het is een ideologische oorlog en die woedt ook hier op DDS.”

     Mensen als Beukman zijn zo ver heen dat ze niet eens beseffen dat die zelfingenomen grondhouding al decennia gemeengoed is op links. Wat heeft discussie dan nog voor zin?

     Heel af en toe geeft Beukman de indruk dat hij openstaat voor rede, maar steeds weer blijkt dat dat niet zo is.

     Al vanaf de jaren 70 zie ik de effecten van de linkse indoctrinatie en deze zijn vele malen groter dan welke andere politieke propaganda dan ook in de geschiedenis, temeer omdat het al zolang duurt (ca 50 jaar).

     Een wijs mens zei ooit: confronteer een geïndoctrineerde nooit met het feit dat hij geïndoctrineerd is, want dan zal hij zijn hakken enkel maar dieper in het zand zetten. Want dat toegeven zal hij nooit. Dit klopt als een bus en dat zien we dagelijks op DDS bevestigt.

     1. Meriadoc Brandebok

      De uiterst rechtse indoctrinatie van de inmiddels gevallen president Trump heeft tot de staatsgreep van eergisteren geleid. In de context van dit artikel is die indoctrinatie dus relevant. De effecten van die indoctrinatie zien we niet sinds de jaren ’70, maar sinds Trump verloren heeft van de Democratische tegenkandidaat.

      De staatsgreep is dan ook niet het gevolg van een ideologische oorlog. Het is het resultaat van een maandenlang proces van indoctrinatie door Trump met het leugenverhaal van de vervalste verkiezingen. Het is het resultaat van Trumps indoctrinatie en demonisering: de demonisering van plichtsgetrouwe wetshandhavers als Chris Krebs.

     2. Rene van der Grijp

      “De uiterst rechtse indoctrinatie van de inmiddels gevallen president Trump”

      Indoctrinatie via welke kanalen? De meeste daarvoor geëigende kanalen (MSM) waren zeer fel anti-Trump. Er kan slechts sprake zijn van massale indoctrinatie als de media daaraan meewerken ofwel die media in handen zijn van de staat en/of van enkele grote conglomeraten, zoals in West-Europa het geval is. Zelfs de Telegraaf is in handen gekomen van een links conglomeraat.

      Waar jouw “verweer” ook volledig op nat gaat is dat je de grotere verbanden in de tijdlijn die ik in mijn post aangaf volkomen negeert. De linkse dominantie in de USA kreeg vorm onder Obama en kan nu worden voortgezet onder Biden/Kamala. Daar hebben ze vier jaar lang een smerig gevecht onder de gordel voor gevoerd, met behulp van media die zich nergens meer voor schamen.

      Omdat je het zo graag over de nazi-periode hebt: de huidige westerse media tonen veel overeenkomsten met de media van toen.

      Het geeft te denken dat ondanks deze media-overmacht Trump toch nog de steun kreeg van bijna de helft van de kiezers. Dat zegt veel. En dan wil ik het niet hebben over eventuele fraude, want daar acht ik de Democrats zonder meer toe in staat, maar het is niet bewezen en da

     3. Meriadoc Brandebok

      Over het algemeen geschiedt Trumps indoctrinatie door demagogische redes, door zijn vazallen in de “MSM” (dat trouwens een jarenlange haatcampagne tegen president Obama heeft gevoerd) van Fox, door tal van kanalen als Twitter: door filmpjes op het internet. Op die wijze heeft Trump zijn aanhangers weten te indoctrineren met het leugenverhaal dat de verkiezingen “gestolen” zijn. De macht die hij heeft over zijn aanhangers, wendde hij dan ook aan door die op te hitsen naar het Capitol te gaan.

      In dat opzich vertoont Trump als demagoog overeenkomsten met AH, als je nu tich aan Godwins doet, die middels indoctrinatie zijn aanhangers ook nog eens de Dolkstootlegende verder wist in te prenten. De erfenis van Trumps presidentschap zal dan ook desastreus zijn. Maar Trump gaat nog een stapje verder: hij introduceert de nieiwe Dolkstootlegende.

      Een voorbeeld van demonisering is bijvoorbeeld het geval-Krebs. Chris Krebs was een plichtsgetrouwe wetshandhaver die vaststelde dat de verkiezingen uiterst veilig waren verlopen. Trump degradeerde de VS tot een bananenrepubliek door deze wetshandhaver te ontslaan en hem op Twitter voor zijn aanhang te demoniseren. Niet lang daarna riep Trumps advocaat op om Krebs te “executeren”. En zo krijgt de indoctrinatie van de massa vorm.

      Het is bemoedigend dat Trump 46% van de stemmen heeft gekregen en zijn democratische tegenkandidaat 51%. Biden heeft met zijn 306 kiesmannen ook nog eens met een landslide gewonnen. “Bijna de helft” zijn dus te grote woorden voor de steun die Trump kreeg. 49% of 48% zou wellicht bijna de helft zijn van het electoraat.

      Overigens hoor ik jou daar niet over. Je komt met het vaste riedel over de jaren ’70. Ongetwijfeld kom je straks nog met het relaas dat je onderwijzers hun haren hadden laten groeien.

   2. Meriadoc Brandebok

    Beukman, het verbaast me altijd weer hoe gemakkelijk uiterst rechts in de slachtofferrol kruipt. Als uiterst rechts op de korrel wordt genomen gaan ze luid jengelen dat er zo’n ontzettende hetze tegen hen wordt gevoerd.

    Ondertussen schrijft uiterst rechts blogs vol over Obama’s geboortecertificaat, slingert uiterst rechts op de “MSM” (hallo FOX) aan de lopende band Trump-propaganda de wereld in, en voert op de “MSM” haatcampagnes tegen links, en heeft het podcasts, youtubekanalen, en dat soort gekkigheid, waarin de hetze tegen links nog eens wordt opgevoerd.

    Hoe zou het toch komen dat uiterst rechts zo van de slachtofferrol geniet? Wat is dat toch?

    1. Gerda2

     MERIADOK wil rechts in de slachtofferrol duwen, typisch.

     1. Edjan

      Gerda2, het verbaast me altijd weer hoe gemakkelijk uiterst links in de schoolmeestersrol kruipt. Als uiterst links op de korrel wordt genomen gaan ze net doen alsof een oude, wijze bovenmeester de stoute, rechtse kindertjes moet bestraffen

      Ondertussen staat uiterst links vierkant achter de “elite”: ze doen zelfs alsof ze de elite ZIJN, maar het zijn maar parvenu’s. De echte elite lacht ze vierkant uit en ziet ze als bruikbare idioten. Dat is ook de reden dat ze niet eeuwig aan de winnende hand zullen blijven.

      Hoe zou het toch komen dat uiterst links zo van de schoolmeestersrol geniet? Wat is dat toch?

     2. Meriadoc Brandebok

      Maar uiterst rechts wentelt zichzelf in de slachtofferrol, Gerda, nota bene nadat zij voor de ogen van de wereld een staatsgreep heeft gepleegd. Die zielige, weerloze Trump, och och, het slachtoffer van linkse haat. Maar dat uiterst rechts zelf een vrijwel onophoudelijke haatcampagne tegen Obama heeft gevoerd, onder meer via de “MSM”, dat wordt vergeten.

      Ik walg van de slachtofferrol, van de onophoudelijke hypocrisie: van het gejengel en het gejank, van de verhalen hoezeer uiterst rechts wel deugt. Ik walg ervan dat uiterst rechts zich masturbeert aan die slachtofferrol.

     3. Gerda2

      MERIADOK, waar jij rechts van beschuldigt, breng je hier zelf in praktijk. Je gedraagt je zelf als een slachtoffer. Heel zielig dat je ondanks je goede uitleg niet door rechts wordt geloofd.
      En dan wordt je boos en raak je steeds verder over de rooie.

     4. Meriadoc Brandebok

      Gerda, ik vind dat beide kanten in de VS schuldig zijn aan de polarisatie en dat ze het ook samen moeten oplossen.

     5. Canta

      Gerda2
      “MERIADOK wil rechts in de slachtofferrol duwen, typisch.”
      Je moet toch wat beter lezen. Meriadoc wil rechts niet in de slachtofferrol duwen. Ze verbaast zich waarom rechts, bij zelfs de geringste kritiek,
      ZICHZELF die slachtofferrol aanmeet. En wel constant links tot op het bot
      toe afkraken.

     6. 2030

      de slachtofferrol is een pure linkse aangelegenheid vooraan in de file

     7. Gerda2

      Canta,
      Ik praat hier alleen voor mijzelf en raad jou aan om het bericht van Brandebok zelf nog eens goed na te lezen. Hij/zij spreekt over walging en nog minder verheffende bewoordingen. En er komt geen verbazing aan te pas zoals jij wil doen geloven.

     8. Gerda2

      Canta, ik zie bij een eerder bericht van Brandebok inderdaad de vermelding van verbazing.
      Maar lees het bericht daarna ook even.

     9. Canta

      Gerda2
      “ik zie bij een eerder bericht van Brandebok inderdaad de vermelding van verbazing.”
      Het gaat hier niet over verbazing of niet. Het gaat hier om het feit dat niet
      Meriadoc rechts in de slachtofferrol wil duwen maar dat rechts zichzelf in die rol plaatst.
      Om het over Trump te hebben: de media is tegen hem. Hij is daar het slachtoffer van. Nee, HIJ heeft de media de oorlog verklaard. De verkiezingsoverwinning is van hem afgenomen ( gestolen). Nee, hij kan niet verwerken dat hij verloren heeft en beschuldigd dus de ander van fraude. Maar ook hier wordt bij de geringste kritiek op rechts gelijk het “linkse tuig” ( want zo wordt links hier genoemd) beschuldigd van alles en nog wat.
      Het zou leuk zijn wanneer de discussie hier op een wat beschaafdere manier kon plaatsvinden.

     10. Gerda2

      Canta @ Het gaat hier om het feit dat niet
      Meriadoc rechts in de slachtofferrol wil duwen maar dat rechts zichzelf in die rol plaatst.

      Ik denk dat de meeste rechtse mensen zich helemaal geen slachtoffer voelen, ikzelf in ieder geval niet.
      Wat ik inderdaad vreemd vind is dat er op links geregeld het woord “slachtofferrol” wordt gebruikt, waarom?

      Wat versta jij onder slachtofferrol?

    2. Beukman

     Goeie vraag, Meriadoc. Zo raar is het toch niet om mensen “dom” te noemen die lopen te zwaaien met de meest belachelijke complottheorieën, zoals de “birther”-theorie, zonder hun verstand te gebruiken en zonder te checken wat er eigenlijk van waar is.

     Probleem bij Americaans rechts (om ze dan ook maar even op 1 hoop te gooien) is dat ze inderdaad dom of onnozel zijn met hun theorieën over de door Biden gestolen verkiezingen. Wie een fatsoenlijke krant leest en zijn kop buiten de eigen bubble steekt, wist in augustus al waar Trump op uit was en hoe hij dit allemaal voorbereidde.

     Aanhangers van Trump zijn sukkels. Nou, dan maar hautain.

     1. 2030

      het decadente beukholletje heeft GELUKKIG niet de capaciteiten om te beoordelen wie sukkeltjes zijn. Het adept heeft 1 hersencel anders schijt hij de keuken vol. domme koe

      ENZ !

  3. Edjan

   Rene +++++++++++

 45. Drollevanger

  Men vergeet steeds dat Trump nog steeds de president van de VS is.
  Dus hoe anderen reageren maakt eigenlijk niks uit. Die demonstranten liepen door het huis van Trump.
  Ook vergeet men blijkbaar dat Trump de presidentkandidaat is waarop in de Amerikaanse geschiedenis de meeste mensen ooit hebben gestemd, (nu uitgezonderd Biden met zijn media) Gelukkig hadden de demonstranten geen vuurwapens in hun zak)
  Dat wordt dus een uitstekend scenario richting burgeroorlog.

  1. Beukman

   Die demonstranten liepen door het huis van Trump.

   Huh…. het Capitool het huis van Trump? Dat mocht Donald willen.
   Sterker nog: terwijl zijn aanhang het Capitool bestormde, symbool van de Americaanse democratie, hield de toetsenbordtijger zich verschanst in het Witte Huis.
   Ondanks dat hij had opgeroepen om SAMEN op te trekken naar het Capitool.

 46. Drollevanger

  Ik begrijp dus dat via de post Trump zijn eventuele volgende presidentschap is ontnomen, hoewel d man daarvoor ver voorstond in het kiezersaantal.
  Ik begin het steeds vreemder te vinden.

  1. Beukman

   Ik begin het steeds vreemder te vinden.

   Wat is daar vreemd aan, wetende dat poststemmen over het algemeen pas later worden geteld, JUIST door restricties die Republikeinen hebben gesteld, en dat er relatief meer Democraten per post stemmen dan Democraten? 1+1=2.

   1. 2030

    toch blijft het vreemd dat er meer stemmen zijn uitgebracht dan dat er kiesgerechtigden zijn en dat dit volgens de rechter geen fraude is !

    beukhol neemt het niet zo nauw met de feiten, als de feiten tegen hem spreken

    ENZ !

    1. Beukman

     Vertel dan maar eens hoe het zit, kankerzaaiertje.

     1. Buster Scruggs

      Zou Beukman een Marokkaan zijn? Die gebruiken ook te pas en te onpas het K-woord.

     2. ervi

      Beukman schreef kortgeleden: “Voor sommigen is kanker liefde”.
      Ik raad de zieke tr@l aan deze mededeling te doen op een oncologische kinderafdeling bij een MC bij hem in de buurt. Vertel het aan de opgenomen kinderen, hun ouders, en de verpleegkundigen aldaar.
      En wacht geduldig op hun reactie.

     3. 2030

      nog steeds de ziekte niet onder de leden ? jammer , wel aardig dat beukhol zijn ware gezicht laat zien

      verachtelijke linkse ubermenschen kunnen niet beter

     4. Beukman

      Geen probleem als je me citeert, ervi. Maar doe het dan wel juist, en in context graag, want dit lijkt nergens op.

     5. 2030

      selectieve jankert beukhol doet weer een huillie huillie maar doet ondertussen hetzelfde

     6. EvertB

      “toch blijft het vreemd dat er meer stemmen zijn uitgebracht dan dat er kiesgerechtigden zijn en dat dit volgens de rechter geen fraude is”

      Het verschil is de opgebouwde rente na vier jaar.

     7. ervi

      Beukman, geen enkele context kan vergoeilijken dat jij op dit blog met regelmaat een reagant indirect de kanker toewenst.
      Het in context moeten zien is slap gel@l van je, een externalisering waarmee je bewijst dat jouw fatsoensnormen ver beneden de toch al niet hoge DDS-standaard verkeren.

     8. Beukman

      Je vergist je, ervi. Ik heb nog nooit iemand kanker toegewenst. Uit dat mislukte citaat van jou blijkt dat ook helemaal niet.

      Het is juist de tr0l met de tientallen nicks (waaronder “2030”) die mij hier regelmaat kanker wenst. Zoals:

      Dat je de ziekte snel mag krijgen op een plek waar de dokter er niet bij kan komen hufter  

      Los daarvan zaait hij met zijn onophoudelijke vervelende getr0l kanker om zich heen. Misschien kan je dáár eens wat van zeggen?

     9. 2030

      beukhol liegt weer eens , beukhol gebruikt het k-woord en krijgt dan repliek en gaat weer huillie huillie doen

      je bent geen man , je bent geen mens je bent minder dan ongedierte beukhol

     10. ervi

      Beukman,uit meerdere draadjes blijkt dat jij over het algemeen diegene bent die valse toespelingen over kanker plaatst.
      Desalniettemin wil ik je aandachtig maken op het feit, zeker in deze Coronatijd waarin vele kankerpatienten (waaronder kinderen) hun dringende behandeling uitgesteld zien en hierdoor een aanzienlijke kans hebben te overlijden, dat zelfs op een blog als DDS er mensen aanstoot kunnen nemen aan jouw opmerkingen over kanker, en in dit licht ook de opmerkingen van 2030, omdat zij dagelijks worden geconfronteerd met deze ziekte.Of dit nu henzelf of naasten betreft.
      Daarom verzoek ik jou en 2030 op te houden met dit soort verwensingen.

     11. 2030

      ik zal het k-woord nooit gebruiken , iemand die het wel gebruikt wens ik het van harte toe zo als beukhol laat zien.

      Ik kan het hem pas verwensen als ie het zelf vermeldt in een reactie !
      Dat zal ik overigens blijven doen want ik deel volledig je mening dat het k-woord niet in normaal taal gebruik thuis hoort.

      kennelijk moeilijk te begrijpen voor de decadente arrogante betweterige tról beukhol

     12. ervi

      2030, duidelijk!

     13. Thant dolph

      “Dat zal ik overigens blijven doen want ik deel volledig je mening dat het k-woord niet in normaal taal gebruik thuis hoort.

     14. ervi

      Ik zie dat Beukman niet de ballen heeft om nog te reageren

     15. Thant dolph

      “”Dat zal ik overigens blijven doen want ik deel volledig je mening dat het k-woord niet in normaal taal gebruik thuis hoort.””

      Sinds wanneer ben jij op de hoogte van wat normaal taalgebruik is, hypocriete
      Haatstemmingszaaier?? Ongelooflijk, wat ben jij een hypocriete onderkruipseltje.
      Jij bent hier bij uitstek degene die –altijd op hoge poten– al tierend en derie smijtend aan komt hijgen om andere gebruikers de maat te nemen.

      En dan huilie-huilie doen als iemand met gelijke munt terug slaat. Typerend voor kleinzerig rechts.

     16. Thant dolph

      “Ik zie dat Beukman niet de ballen heeft om nog te reageren”

      En jij, ervi, hebt boter op je hoofd met je eenzijdige verontwaardiging…

     17. ervi

      Thant D. ,ik zie niet waar jij je er mee moet bemoeien.

     18. Beukman

      Ervi, je beschuldigt mij ervan dat ik iemand kanker wens, maar constateer opnieuw dat je dit niet kan hardmaken. Logisch, want ik heb nooit iemand kanker gewenst en zal dat ook niet snel doen.

      In tegendeel zelfs: ik noem de multinicker “2030” een kankerzaaier, om de eenvoudige reden dat hij dit ook is. Hij heeft mij diverse keren kanker gewenst (voorbeeld gegeven), en verkankert in algemene zin dit forum met zijn onophoudelijke stroom van gescheld en gevloek. Dat hij nu de vermoorde onschuld speelt, maakt hem daarnaast ook een pathologisch geval. Het is dus ook duidelijk dat jij je gram richt tot de verkeerde persoon.

      Als 2030 er nu zo’n moeite mee heeft dat ik hem een kankerzaaier noem, dan kan hij hier heel eenvoudig een eind aan maken: zich voortaan gedragen. Ik noem het beestje graag bij de naam. Als je daar niet tegen kan, raad ik je aan om mijn bijdragen gewoon niet te lezen.

    2. Piet151

     @2030
     Kijk nog eens even goed naar: factcheck.org/tag/2020-election/
     Daar wordt elke bewering van fraude ontkracht. Niet alleen deze van jou, maar ALLE. En die bewering waarop jij doelt wordt in detail weerlegd op factcheck.org/2020/12/flawed-calculation-behind-false-claim-of-fraudulent-votes/

     1. 2030

      blabla bladieblablabla

     2. Thant dolpf

      Op feitenvrij gewauwel past maar een reactie:

      vlavlavla dievla

     3. 2030

      neem het dan direct meee in je eigen commentaren grafkist

     4. Thant dolph

      Van ’t zelfde, piesgasser

     5. 2030

      💩

  2. Thant dolpf

   Ik vind het een stuk vreemder dat jij de begrippen Capitool en Witte Huis door elkaar haalt.
   Het komt met het oog op je andere waarnemingen niet erg betrouwbaar over dat je zelfs de belangrijkste twee politieke kerninstituten door elkaar husselt.

 47. gargamel

  Biden en Trump moedigen, op bevel van de bazen, de mensen aan tot verdeeldheid en bloedige oorlog om een ​​excuus te hebben om de wapens weg te nemen die door de grondwet worden gegarandeerd!
  Ontwapening wordt gevolgd door “vaccinatie”

  1. Thant dolpf

   O ja? Noem die opperste kring van bazen waar alle wereldleiders blijkbaar als makke schapen achteraan lopen maar eens bij naam.

   1. 2030

    ga zelf je huiswerk doen grafkist !

    1. Jörgen Bouwmeester

     Bemoei je met je eigen bruine hobby kreupele heikneuter

     1. 2030

      weer nieuw accountje grafkist

     2. usb3.0

      annie klavan bloemkist

     3. Thant dolph

      Daar hebben we bloedworst homefront lijkkist fascal weer.

     4. usb3.0

      annie jörgen michel kalvan bouwmeister bloedhond

     5. Thant dolph

      Hahaha de grafkist heeft weer eens nieuwe nicknames uit zijn actief getoverd! Wat komt er na USB 3. 0??

 48. Bes Tolen

  De Democraten spelen een vies spelletje en daarmee uit. De niet- Roomse en niet-joodse mensen van Europese afkomst kunnen het verder wel vergeten in de VS. Zo gaat het in wezen ook al in Europa waar het met enige tijd veel erger zal worden. In deze eeuw nog zal de Europese bevolking althans binnen de EU, weggevaagd worden.
  Andere Europese landen zullen uiteindelijk de toevloed van mensen van elders ook niet meer kunnen tegen houden. De godsdiensten zijn m.i. altijd machtsmiddel nummer 1 in de handen van niets ontziende imperialisten. Die hebben in de VS gewonnen en dat is blijvend.
  Die bepalen maar in de Europeanen zien ze niets omdat dezen hen in de weg zullen zitten. Er zijn meer minder frisse redenen en die hebben ook betrekking op het misdadige gedrag in het verleden.

 49. Bes Tolen

  Lucinde, u draait alles om. De maffia en massamoordenaars hebben in de wereld de grootste successen en daarom gaat het mis. De twintigste eeuw was al de eeuw van de communisten en die hebben naast Rome ook nu groot succes. Leerstellingen en praktijken, die buitengewoon oneerlijk zijn, worden in het westen steeds meer ingebracht. Die lui keren ook alles om. Doe er niet aan mee.

 50. Bes Tolen

  De per post uitgebrachte stemmen zijn niet in een apart stemhokje uitgebracht. Collectieve actie ligt dan voor de hand. Het is dan een variant op de Nijmegen aangiften van de politie tegen Wilders. Dat zal de politie wel blijven achtervolgen. Die zoekt hier ook bijna helemaal niet naar illegalen trouwens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.