Extreemlinkse Margriet van der Linden zet enige realistische PvdA’er ooit Ronald Plasterk weg als seksist

Gisteren in het linkse praatprogramma Dit is M. zette flutpresentatrice Margriet van der Linden de PvdA-prominent Ronald Plasterk zomaar weg als een halve seksist. Zij vond het doodnormaal om de uitspraak, die hij vorige week bij Eva Jinek deed, uit zijn verband te trekken.

Plasterk zat vorige week in de talkshow van Eva Jinek om te praten over het vertrek van Lodewijk Asscher. Toen werd ook direct gesproken over een mogelijke opvolger en zo kwam Lilianne Ploumen ter sprake. Ronald zei – letterlijk geciteerd – het volgende:

“Nummer drie op de lijst is oud-voorzitter, oud-minister, ehmmm Kamerlid nu, nou: vrouw, ook altijd belangrijk gevonden door de Partij van de Arbeid, maar, maar heel goed. Dus het lijkt mij (…) logisch.”

Van der Linden lanceerde direct een hysterische tirade, want hij zei volgens haar: ‘ze is een vrouw, maar ze is heel goed’. Genoeg reden om eerst de reputatie van Plasterk in twijfel te trekken door te beginnen met: “Ronald Plasterk, ook een PvdA-prominent – alhoewel, ik weet niet of hij dat nog steeds is, maar ik geloof het wel (…).”

Gerdi Verbeet, ook één van de aanwezigen in de talkshow, merkte op dat het gewoon een verspreking was. Een andere gast, politicoloog Julia Wouters, greep deze verspreking echter aan om één of ander diep geworteld seksisme en discriminatie in de maatschappij bloot te leggen:

“Ja, het is een verspreking, maar voor mij staat die symbool van het onbewuste gevoel wat we hebben dat we zeggen: ‘Ze is zwart, maar heel schoon.’ Of: ‘Ze is een vrouw, maar goed.’ We denken toch nog altijd dat als we denken aan kwaliteit, dat we denken aan een man. ‘Ze is een vrouw, maar ze is heel goed.’ Een soort geruststellende bezwering van: kijk nou naar haar cv, ze is wel heel goed.”

Wat een stel zuurstokken, zeg. In hun wereld is een verspreking meteen een heuse seksistische opmerking. Dan is het namelijk onbewust seksisme, op eenzelfde manier als dat een freudiaanse verspreking ook eigenlijk iets over je ware gedachten zou vertellen.

Eigenlijk kun je het voor deze vrouwtjes nooit goed doen, want ik durf te wedden dat als er helemaal niets seksistisch wordt gezegd, ze zullen beginnen te mekkeren over ‘verscholen seksisme’ of iets in die trant.

Dus laten we wel wezen: wat is dat M toch ook een belachelijk slecht programma met een zwaar beroerde presentatrice. Met nog een flinke scheut onterecht seksismegeroep daar dus nog bovenop. Nog meer argumenten nodig om dit portie misselijkmakende actiejournalistiek gewoon van de buis te knallen, NPO?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. agenda2030

  ach , pvda , na de verkiezingen geheel weggevaagd !

  ploumen als lijsttrekker – sinterklaas

 2. Cor Grijpstra

  Aldus onze extreemrechtse flut redacteur Woutje Willemsen…

  1. Xyz1234

   Elkaar extreem links of extreem rechts noemen lucht misschien even op, maar het gaat compleet voorbij aan de daadwerkelijke oorzaken van de steeds sterker wordende polarisering. En daar doet u vooral uzelf tekort mee.

   1. Dirty-Harry44

    Realisme e.d. Is dan ook totaal afwezig bij al die idioten.

 3. ropart

  ze hebben haar niet toevallig teruggehaald met haar tokshow, vlak voor de verkiezingen, je zal zien dat ze de ongekleurde npo een bepaalde dienst zal gaan¨bewijzen, na de verkiezingen is ze gelukkig van de buis.

 4. Appelstroop

  boeie

 5. Cootje

  De PVdA haar sterkste punt is thee drinken en laat dat nu een van de ijzersterke punten van een vrouw zijn , als ze dan ook nog sociaal bewogen om gelukzoekers en bootjes toeristen om het kopje thee mee te drinken , want de originelen achterban van haar partij zijn de pvda en de daarvan gelieerden vakbonden allang vergeten wegens de belangen van de macht en het pluche en hun ideologische al lang op de vuilnisbelt liggen . Corona en socialisme zijn vergelijkbaar en daar kan geen vrouw verandering in brengen

  1. Henry Higgins

   Cootje is niet te beroerd het gelijk van Margriet nog even te onderstrepen.

   1. Cootje

    Hoezo ? ik heb het toch niet over een gat in je hand ? Of alles mooi vinden. Maar vrouw onvriendelijker is dat mens voor de haaien van de politieke elite te gooien , bij haar vergeleken is job Cohen een goede debater

 6. Henry Higgins

  “vrouw, ook altijd belangrijk gevonden door de Partij van de Arbeid, maar, maar heel goed”

  Scherp geobserveerd door Margriet, dit is inderdaad het impliciete seksisme waar vrouwen tegenop moeten boksen.

  1. agenda2030

   de strónt vlé®k zit weer even in een diepere vlaag van verstandsverbijstering !

   Wat een dom gewauwel. Domme jongen

   1. Brenda Welsh

    Loopt u weer los? Geen begeleiders in de buurt?

  2. Linksbuster

   We hebben je gelúl een tijdje moeten missen wím, jammer dat het maar tijdelijk was…aan oude koeien heb je in ieder geval geen gebrek..of waren het oude geiten?

  3. usb3.0

   vrouwen moeten niet zo zeiken?

 7. IkWilOokWatZeggen

  Margriet is toch die linkse lesbo, die zichzelf wil cancellen door zoveel mogelijk islam vergoeilijken?

  1. ropart

   ikwilookwatzeggen, en jaren lang met het irma grese kapsel heeft rondgelopen.

  2. jennifer

   Ja wie wil er nou naar zo n prut programma kijken zonde van je tijd toch.

 8. Piet151

  “… wat is dat M toch ook een belachelijk slecht programma met een zwaar beroerde presentatrice. Met nog een flinke scheut onterecht seksismegeroep daar dus nog bovenop. Nog meer argumenten nodig om dit portie misselijkmakende actiejournalistiek gewoon van de buis te knallen, NPO?”

  Of een programma goed, slecht of overbodig is, wordt bepaald door de kijkers, ook bij de publieke omroep. En de kijkerswaardering wordt gemeten met de kijkcijfers. En laat nou “M” dagelijks heel goed scoren, gemiddeld per uitzending zo rond de 1,2 miljoen kijkers. Daarmee staan ze riant in de toptien van dagelijkse programma’s van publieke en commerciële omroepen. Er staan meestal alleen NPO-programma’s boven haar en Half Acht Nieuws van RTL.
  Conclusie: er is grote behoefte aan “M”, wat DDS er ook van vindt.

  1. agenda2030

   blabla bladieblablabla

  2. Linksbuster

   Q….En laat nou “M” dagelijks heel goed scoren………
   Dat zegt meer over de kijkers dan over de kwaliteit.

   1. Piet151

    @Linksbuster
    Die kijkcijfers zeggen inderdaad veel over de kijkers, maar ze zeggen ook dat “M” biedt wat kijkers graag willen zien. Je begrijpt het helemaal, complimenten.
    Maar je opmerking klinkt alsof je er een diskwalificatie van die kijkers mee bedoelt. Dat kun je hier uiteraard doen, gelukkig. Maat je zet zo wel een groot deel van Nederland weg met ongewenst of afkeurenswaardig gedrag. Ik ben wel blij, dat jij aan de goede kant staat.

    1. agenda2030

     “blabla bladieblabla”

   2. Logica

    Iedereen heeft recht op slechte programma’s. Wat goed of slecht is mag iedereen zelf bepalen.

    Veel mensen houden van praatprogramma’s, niks mis mee. Dat die sterk links zijn mag ook nog. Degene die het programma maakt is de partner van Ollongren. Er zitten dus altijd linkse mensen aan tafel, vooral van D’66.

    Maar ik weet nu al dat als hier een bericht geplaatst wordt over omroep ON dat dan het hele linkse leger begint te zeiken. Ik heb ook nog steeds sterk het gevoel dat ON gewoon door linkse invloeden geweerd zal worden. Dat zou echt stalinistisch zijn.

 9. Yoyo

  Het is bijzonder aardig van Ronald Plasterk deze Ploumen heel goed te noemen.
  Dat zal ze zeker zijn.
  In ieder geval geen verkiezingswinst.
  Op naar weinig zetels.

 10. AS210854

  Je hebt goede en slechte potten, en dit een belabberde pot.

 11. usb3.0

  Zij is lesbisch dus is in haar ogen de man per definitie een seksist natuurlijk

 12. Dirty-Harry44

  Ploumen en is heel goed in 1 zin. Het staat er echt. Hilarisch. En is het wel vastgesteld dan dat Ploumen vrouw is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.