Filmpje! Een schitterend mooi… CORONAKAMP in Duitsland voor quarantainebrekers

Mogen we dit een concentratiekamp noemen? Of moeten we gewoon het woord “kamp” gebruiken, omdat “concentratiekamp” zo’n beladen term is tegenwoordig? Nou, ik ga gewoon voor “concentratiekamp.” Waarom? Omdat die oorspronkelijk bedoeld waren om tegenstanders van het naziregime en zogenaamd “sociaal ongewenste personen” “te concentreren.” Oftewel, bij elkaar te zetten en af te zonderen van de rest van de maatschappij. Dat is precies wat hier gebeurt.

Van deze beelden kan je als weldenkende Nederlander alleen maar misselijk worden. Extreem misselijk. Dat je op het punt van overgeven staat of dat zelfs letterlijk doet. Want wat je hier ziet zijn beelden van een coronakamp in Duitsland. Deze faciliteit hebben ze omgebouwd om mensen ‘op te vangen’ (lees: gevangen te zetten) die zich niet aan de quarantaineplicht houden, bijvoorbeeld nadat ze positief getest hebben.

Dat Duitsers uitmuntend zijn in het bouwen van kampen wisten we al, maar dit slaat alles. Dit is zo extreem, het is moeilijk om je afschuw onder woorden te brengen. En dat wil wat zeggen, want ik zit nooit om woorden verlegen. Het is nauwelijks te geloven, maar die doorgeslagen gekken presenteren het ook nog eens heel blij en trots. Zo van: kijk eens wat wij aan het doen zijn? Is het niet ge-wel-dig?

Deze autoritaire types zullen er ongetwijfeld gek van opkijken dat er nogal wat mensen zijn die daar héél anders over denken. Jan Roos, bijvoorbeeld, die zegt dat als dit “van Duitsland naar Nederland komt” hij “direct een verzetsgroep [opricht]”:

Ondertussen valt het Peter Rotterdam op dat er een ander land is waar dit soort kampen gebruikt worden. Het gaat dan om een land geleid door een communistische dictator.

En een hele orde andere Twitter-gebruikers vinden het ook maar niks:

Overigens heb ik wel een idee voor mooi motto boven de ingang van het kamp: Gezondheid Maakt Vrij zou prima zijn. Volgens mij is dat “Gesundheit Macht Frei” in het Duits.

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en steun De Dagelijkse Standaard met een klein bedrag op BackMe: alleen met de steun van onze lezers blijven we in deze moeilijke tijden in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Jedem das Seine…

  1. hans-e-pans

   Wat dit soort onderkomens, ook wel barakken genoemd, betreft hebben de Duitsers zo’n 80 jaar geleden aardig wat ervaring opgedaan. De Duitsers noemen dat Grundlich.

   Gezien de volgzaamheid van de Nederlanders t.o.v. de Duitsers zullen dit soort onderkomens, ook wel barakken genoemd, ook in Nederland geplaatst worden. De Nederlanders doen dat dan grondig.

 2. Jack Flash

  Impfung macht frei.
  Totaal vd pot gerukt.

 3. Monty

  ”Van deze beelden kan je als weldenkende Nederlander alleen maar misselijk worden.’

  Toch denk ik dat er een grote groep van ‘weldenkende Nederlanders’ zijn die een kamp best wel zien zitten.
  Alleen zouden ze er denk ik andere mensen in zien.
  ‘Andersdenkenden’

 4. Spaanse_K0K

  Ik zie prachtige grasvelden welke om onderhoud vragen.
  Daar is vast wel een vrijwilliger voor te vinden.
  En natuurlijk ook voor andere “werkzaamheden “

 5. Gerda2

  Een paar maanden terug werd je als wappie bestempeld als je hierover begon.

  Nu bestemd voor de mensen die in quarantaine moeten worden gehouden, over een poosje kom je er in als je niet gevaccineerd bent. En daarna als je een “afwijkende” mening hebt enz.

  1. Monty

   En dan heb je van die roeptoeters die vinden dat Nederland voorbeeld moet nemen aan Duitsland omdat zij het zo goed doen.

   Je zal maar in Duitsland wonen, wat hebben ze nog meer in petto.

  2. Edjan

   Gerda,+++

  3. jennifer

   Denk dat als je straks geen vaccin hebt gehad, je verplicht met een jodenster moet rondlopen.

 6. ropart

  nu nog wachten op de definitieve oplossing van de eu baas.

 7. de ziender

  FEMA in Zaandam wordt ook reeds ingericht… dus ook in Nederland, ja!
  Is ook de DDS schuldig aan door het meeheulen in het corona-schandaal.
  Vaxiwappies zijn erger dan je denkt….

  1. jennifer

   Jou reactie treft kant noch wal wat een onzin zeg.

  2. Cycle25

   Iets federaal in Nederland is paniek verkopen, een justitieel complex klopt ja.

 8. Winfrida

  Dit meen je niet. Nazi-Duitsland terug? Het gaat alleen maar over een corona-virusje waar je immuun van wordt.

  1. de ziender

   Ook Nederland reeds. Zaandam,,,… Fema…

 9. de ziender

  ….en het adres; ridicuul: Von Stauffenbergstrasse…..

  1. ropart

   de ziender, net zo sarcastisch als werk maakt vrij, ze veranderen nooit die lui.

  2. janrama

   Prachtig

 10. jennifer

  Dood eng en niet normaal meer, zover is het dus al inmiddels.

  1. Mireille

   Heel erg, boy!

  2. Xxes

   En hoe zou dat toch nou komen,ik moet zo weer naar mijn kamp,het heet de i.c afdeling,een virusje je,als je geluk hebt wel ja,er hoeven geen kampen te komen,als iedereen zich aan de maatregelen houdt.het virus muteert,en er zijn meerdere varianten,stel je voor dat er een mutatie komt die jou ook doodziek maakt,dan hoop ik dat mijn collega’s en ik er nog zijn ,want ook jullie zal ik liefde vol verzorgen en vechten voor jullie leven.En we gaan dit virus verslaan,hou nou even vol, het is voor iedereen verschrikkelijk,ik leef mee met de ouders thuis ondernemers die kapot gaan, leerachterstanden,maar het zal beter worden.en Duitsers zijn goed in kampen bouwen,wat een vreselijke vergelijking een belediging voor mensen die daar zaten en ,of familieleden daar hebben verloren,

   1. FreeThinker

    Wat vreselijk dat jij het opsluiten van mensen die zich beroepen op hun vrijheden goedkeurt. Jouw reactie is een beledeging voor alle soldaten die omgekomen zijn in de 2e wereldoorlog zodat de bevolking de 74 jaar daarop vrij kon leven.

    1. Xxes

     Ik vind het vreselijk dat een concentratiekamp vergeleken wordt met zo een coronakamp of de tweede wereldoorlog,alsof de vrijheid voorgoed voorbij is.binnen een paar maanden heeft,, hoop ik ,, iedereen die dat wil een vaccinatie gehad, kunnen de maatregelen langzaam versoepeld worden,er hoeven niet nog meer mensen ziek te worden,en onze vrijheid is niet weg,wel beperkt maar niet weg,hou je aan de maatregelen dus ook die rot avondklok,over een tijdje heb je de rest van de uurtjes ook terug.en wat de vergelijking met oorlog betreft daarna moet je weer opbouwen en ik weet het er gaat een heleboel kapot, maar ik zie die cornakampen als een wanhoopspoging van een regering,en niet om de mensen te onderdrukken.en verder ben ik tegen een coronapasport en uitsluiting van van alles en nog wat om dat de een geprikt is en de ander niet.

 11. Appelstroop

  What the fucking fuck, mag hopen dat dit nepnieuws is.

 12. JFU

  Dit is nog maar het begin. De Duitsers hebben veel ervaring in het opsluiten ,en nog erger van anders denkenden, en nu dus voorlopig de ‘Corona criminelen’.
  Komt hier ook hoor….kwestie van tijd en maatschappelijk acceptatie. Onder het mom van volksgezondheid.

 13. liefdevol rechts

  En weer laten we het zomaar gebeuren!!!

 14. gargamel

  “Wir haben es nicht gewollt, wir haben es nicht gewuszt”.

 15. Seneca

  @jan roos
  bereidt je je maar voor in het oprichten van de verzetsgroep. dit komt ook in ons land en in de overige landen van de ‘gezegende’ EU.

 16. Ned

  Old habits die hard… (Sorry)

 17. AidemediA

  De enige goede duitser, is een duitser die het niet meer doet. We hebben nog steeds last van die ex stormbahnfurher nazaten. De krieg, voor één groot duitsland hebben ze verloren. Maar ze zijn nu al een stuk op weg met de eu, waar zij weer de grootste bek hebben.

  1. hollandse-bier92

   tja Duitsers zijn irritante huffters heeft Hitler toch nog gewonnen met zijn kleine meisje vrouwe merkel met haar honden kop kijk uit straks steelt ze onze fietsen en je applestrudles

 18. hollandse-bier92

  is het weer zover haal de broek ver stijver uit de kast en vergeet je swastika of joden ster niet want 1940 is de nieuwe black moet ik als autist alvast rennen ofwa?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.