Foutje, bedankt! VN geeft Palestijnse kids moordlustige boeken die oproepen tot bloederige jihad tegen Israël

Palestijnse kids krijgen van VN-club UNRWA allerlei boeken cadeau waarin wordt opgeroepen Israël te vernietigen. Het is opvallend dat dit soort onbedoelde foutjes altijd ten nadele van het enige Joodse land ter wereld zijn. Je gaat bijna denken dat organisaties als de VN hun best doen om de joodse natiestaat zwart te maken. Maar dat zal niet. Toch?

Het United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) heeft zijn excuses aangeboden voor een ‘foutje.’ Oeps, sorry! Het blijkt namelijk dat boeken die het agentschap heeft uitgedeeld aan studenten ‘per ongeluk’ (ja, vast) ‘martelaren verheerlijken’ én ‘oproepen tot jihad.’ Zelfs UNRWA begrijpt dat dit niet helemaal acceptabel is, en zegt dat het “stappen neemt” om te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Ofzo.

UNRWA kondigde dit eind vorige week aan nadat een instituut uit Jeruzalem had aangetoond dat de boeken naar “honderdduizenden Palestijnse studenten in Gaza en de Westelijke Jordaanoever gestuurd waren.” Veel van de boeken zijn helemaal gebaseerd op informatie van de Palestijnse Autoriteit en noemen Israël “Palestina” of vegen het hele land zelfs van de kaart van het Midden-Oosten.

Ach ja, dat zal vast niet opzettelijk zijn gebeurd. Ahem.

Dan is er ook nog een boek over Arabische grammatica. Daarin staan oefenzinnen als “Jihad is één van de deuren naar het Paradijs” en “de Palestijnen zijn leeuwen in hun strijd tegen de vijanden.” Hehe, ach nou ja, boys will be boys, hè?

Klinkt allemaal niet echt heel vrolijk, maar we zijn er nog niet. Er is namelijk ook een boek met een gedicht dat stelt dat “een allesverzengend vuur de Bezetting” zal vernietigen, terwijl weer een ander schrijven opmerkt dat “het moederland ieder offer waard is” en “de Vijand vreselijke misdaden heeft gepleegd tegen de heilige strijders.” “Heilige strijders” is de vertaling van “mujahideen,” wat letterlijk betekent: zij die de jihad (of heilige oorlog) vechten.

Oh! Ik was bijna vergeten dat in een ander boek voor scholieren Israël beschuldigd wordt van het opzettelijk vergiftigen van Palestijnse gebieden én van het verspreiden van ziektes door er radioactief en andersoortig giftig afval te dumpen.

Haha, ach ja, nou ja. Shit happens, nietwaar? Kan gebeuren, dat soort kleine foutjes. UNRWA woordvoerster Tamara Alrifai heeft gezegd tegen de Jewish Telegraphic Agency dat deze boeken “niet in lijn zijn met de waarden van de VN,” en dat ze “per ongeluk” toegevoegd waren aan het boekenpakket, omdat het agentschap zo druk was met het bevoorraden van studenten in deze moeilijke Covid-tijden.

Klinkt logisch. Ik bedoel: als Bol.com nu wat boeken naar mensen stuurt zit er met enige regelmaat ook heel per ongeluk Mein Kampf of The Elders of Zion bij. Totaal onschuldige ongelukjes natuurlijk! Daar moeten we ons vooral niet druk om maken. En als je dat wel doet ben je overduidelijk een smerige islamofoob. Zo!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Linksbuster

  De verenigde nazi’s…what’s in a name!

  1. agenda2030

   precies , iemand moet die meuk geschreven hebben, iemand die meuk gedrukt hebben, iemand moet het uitgegeven hebben

   witte boorden criminelen in heren baantjes op posities die je kan missen als kiespijn

   1. jennifer

    Vraag maar aan Kaag die weet hier vast alles van, die ondersteunt het terrorisme in Palestina met onze centen. Zullen die boeken ook wel van betaald zijn dan. Treurig dat wij Nederlanders dit nog ondersteunen en die fluit Kaag de kans hier nog voor geven.

 2. HD

  Die al-Qaq doet ook er alles aan om de Israëlieten te vernietigen

 3. NO8DO

  Ach waar is de tijd gebleven waarin Arendsoog probleemloos indianen mocht vermoorden.
  Dat Luky Luke nog mocht roken.
  Dat misdadigers als de Daltons probleemloos oude vrouwtjes overvielen.
  Volgens MvG heeft dat soort lektuur ons tot terroristen gemaakt.

  1. Brenda Welsh

   En rechters niet links waren, maar gewoon omgekocht. Roy Bean !

 4. Rene van der Grijp

  “Palestijnse kids krijgen van VN-club UNRWA allerlei boeken cadeau waarin wordt opgeroepen Israël te vernietigen.”

  Drie keer raden welke Nederlandse lijsttrekker voor UNRWA heeft “gewerkt”?

  1. Loelap

   Mw. kaag maakte toch zonder overleg 20.000 euro belastinggeld over naar de UNRWA nadat Trump zijn bijdrage aan deze terroristen organisatie had gestopt.

   1. Loelap

    20.000 moet zijn 20 miljoen!

   2. jennifer

    Eigenlijk is het wel duidelijk. D66 Kaag helpt met ons geld de kinderen in Palestina tot terroristen te worden, en Groenlinks malloot en import rat Klaver importeert alvast de getrainde kids vanuit moira .Het wordt nog spannend in de wereld als die generatie straks in actie komt.

 5. Edjan

  De Verenigde Naties kunnen beter de Arabische Naties heten en ongelukjes zijn dit zeker niet. Om die boeken te vergelijken met Arendsoog vind ik lachwekkend. Arendsoog werd 60 jaar geleden gelezen. Missschien moeten we daar nog eens onze excuses voor aanbieden? En herstelbetalingen doen?
  Inmiddels is Zwarte Piet verboten en carnaval is next.

 6. M.Dikker

  Vies clubje

 7. usb3.0

  Nee hoor dat is echt geen foutje, geloof mij maar dit is bewust..

 8. gargamel

  Het enige boek dat respect verdient is vor paar decenia geschreven , raad eens!

  1. gargamel

   Preciezer dan Nostradamus

  2. jennifer

   Vertel.

   1. gargamel

    Alles op zijn tijd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.