Frits Bosch: ‘De politisering van het bedrijfsleven zet zich door’

Caspar Thomas, redacteur van Het Financieele Dagblad is zeer te spreken over de rol die het Amerikaanse bedrijfsleven speelt in de politiek van het land, onder de kop “Het bedrijfsleven werpt zich op als redder in nood van de Amerikaanse democratie”. Dit gedachtegoed is de trend van deze krant, dé spreekbuis van het Nederlandse bedrijfsleven. Anna Dijkman stelde onlangs dat het zo goed was dat Twitter Trump’s account sloot ten behoeve van de “verdediging van de vrijheid van meningsuiting”. Hoe krom wilt u het hebben? Het is juist contra de vrijheid van meningsuiting. Vandaar dat de Amerikaanse Senaat hieraan paal en perk willen stellen om die onheuse macht te breken.

Thomas zegt dat De Republikeinse partij ondemocratisch is, maar “gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Bedrijven en instanties werpen zich op om de democratische erosie tegen te gaan”. Juist niet, dumbo! Door zó een politiek kant te kiezen vergeren ze juist de erosie. Bedrijven als Mariott en telecombedrijf AT&T steunen de Republikeinen niet meer. Deutsche Bank heeft de zakelijke relatie met Trump opgezegd, want zijn politiek bevalt het bedrijf niet meer. Wie beweert dat er verkiezingsfraude is gepleegd (die is bewezen, maar niet in de mate dat de uitslag anders zou zijn geweest), mag niet meer posten op sociale media. Bedrijven volgen met een massale boycot van volgens hen antidemocratische politiek. Bedrijven doen aan ‘corporate democratic responsibility’. Thomas meent dat “boycots effectief zijn om ongewenste politiek op de knieën te krijgen”. Hij vindt dat prachtig vanuit zijn politiek correcte visie. Waar gaat Het Financieele Dagblad heen? Het leek ooit op een onafhankelijk bron van informatie over het bedrijfsleven. Dat is het allang niet meer met de vierdelige feuilleton van Mathijs Bouman over rechtse media en politici. Bouman noemt hen rioolwerkers. Het ging werkelijk alle grenzen van betamelijkheid te buiten. Of de niet aflatende mannenhaat van Maartje Laterveer. Het FD is over de top “links lullen, rechts vullen”.

Overigens is de stellingname van het bedrijfsleven hypocriet. Want deze bedrijven doen zaken met landen en partijen die ultiem ondemocratisch zijn. Zaken doen met naar fascisme neigend China? Geen probleem! Zaken doen met moorddadig Iran? Geen enkel probleem! Zaken doen met Saoedi Arabië? Graag! Er zijn slechts enkele landen die de strenge toets van democratie kunnen doorstaan. Stop dus al die hypocrisie en doe normaal man! Als men politieke argumenten toelaat ten koste van het winstbeginsel staat één land te juichen: China! Ga zo door jongens en meisjes, vermoordt maar je politieke stelsel, je democratie en je bedrijfsleven!

De trend naar politicering van het bedrijfsleven zet helaas door. Je kunt lullen als Brugman, hjet staat stoer en correct, dus gaat het door. We zien dat ook bij het selectiebeleid op basis van LHBTI+, de gedwongen inclusie, naming & shaming ten koste van vaardigheid, talent en competentie als eerst criterium voor het aannamebeleid. De diversity officers van bedrijven die enkel op LHBTI+ mogen selecteren. Op en top racistisch. Er zijn legio voorbeelden: de Hema wil het niet meer over Paasfeest hebben, want dat zou tegen de haren instrijken van onze islamitische medemens. Bol.com verwijdert alles over Zwarte Piet, enzovoort enzovoort.

Waar gaat dit in hemelsnaam naar toe? Ik ga naar de ABN AMRO Bank en wil een hypotheek. Ik heb een gesprek met een keurige bank employee en vraag een hypotheek van 2,5 ton. Zegt hij: “meneer, voor we verder gaan, mag ik eerst weten welke partij u stemt.” Ik: ik stem PVV.” Hij: “dan moet ik u helaas teleurstellen, kiezers van deze partij sluiten wij uit van onze dienstverlening. Goedemiddag, niet tot ziens en een prettige dag verder.”

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Queen

  Ik vraag mij af de schrijver begrijpt wat een mening is. Bewezen Leugens herhalen en mensen ophitsen is geen mening maar simpelweg liegen en ophitsen.

  “Wie beweert dat er verkiezingsfraude is gepleegd (die is bewezen, maar niet in de mate dat de uitslag anders zou zijn geweest), mag niet meer posten op sociale media.”

  Als jij het op deze manier omschrijft mag je het posten. Dit is dus liegen.

  “Overigens is de stellingname van het bedrijfsleven hypocriet. Want deze bedrijven doen zaken met landen en partijen die ultiem ondemocratisch zijn. Zaken doen met naar fascisme neigend China? Geen probleem! Zaken doen met moorddadig Iran? Geen enkel probleem! Zaken doen met Saoedi Arabië? Graag!”

  Ook de overheden. Bekend met de voorstellen van Trump om het niet langer strafbaar te stellen dat Amerikaanse bedrijven mensenrechten schenden in mineraal rijke landen? The intercept heeft deze pagina’s gepubliceerd.

  Ik stel mijzelf graag boven China en Saudiarabië. Jij lijkt een zelfde moraal na te streven als in die landen. Het vingerwijzen naar andere landen om je eigen standaard te verlagen is typisch voor nieuw rechts. Kotsmisselijk word ik van dat soort figuren. Ik wil vooruit. Je klinkt als een filosoof die achteruitgang probeert te rechtvaardigen.

  Je geeft een inkijk in hoe nieuw rechts een slachtofferrol probeert te claimen, jezelf als zielig afschilderen. Ondertussen wil je als PVV er wetgeving waarin niet iedereen voor de wet gelijk is. Ik wil geen Iraanse of Chinese toestanden hier Fritz. Nieuw rechts activisten als jij moeten weerwoord krijgen. Geen medewerking!

  1. Loelap

   Ben jij je pilletjes vergeten of zo. Wat een warrige, en kinderachtige reactie die echt nergens op slaat.

   1. ManX

    Queenie is, zoals ze zelf zegt, een ‘jong volwassene’. Een schreeuwlelijk in dit geval die van toeten noch blazen weet, geen enkele levenservaring heeft, maar wel over alles een mening uitschreeuwt die nergens op slaat en nimmer gestoeld is op feiten of argumenten.

    Kortom: puur querulantengedrag. Een megalomane narcist, zoals er meer op dit blog rondlopen.

    1. jennifer

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     1. Queen

      Jen

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2. halo1

   S.v.p. wat minder hoog van de toren blazen. Dit is juist het links-giftige: hun mening als de meest hoogstaand ethische beschouwen en non-tolerantie betrachten jegens afwijkende “nieuw rechtse activisten”. Mag ik erop wijzen dat rechts de normale, natuurlijke levenshouding is.. en links een cultuur-fenomeen dat tot uitermate onnatuurlijke situaties kan leiden:b.v. miljoenen (nep)”vluchtelingen” toelaten, criminaliteit wegrelativeren en een pathologische relatie hebben met de “zwakkeren in de samenleving”, niet beseffend dat daardoor het aantal “vluchtelingen”, criminelen en zwakkeren alleen maar toeneemt…

   1. Queen

    Halo

    Je mag erop wijzen, vrij land.

    Een goed functionerende samenleving zorgt dat links en rechts in balans is. Soms een beetje meer links en dan weer wat rechts.

    Mensen die in één ideologie vastzitten zijn vaak activist. Dat bedrijven politiceren vindt ik geen drama. Dat bedrijven politieke invloed krijgen, zoals in de VS met kandidaten die een bedrijfslobby dienen vind ik wel problematisch. In Nederland zien we dit bij Wilders. De politiek moet de maatschappij dienen, dus mens en bedrijf. In Amerika is dat al verloren hier gaat het die kant ook op.

    Net als jij heb ik een maatschappelijke visie en ik wil een verbetering, ook ethisch. Door de geschiedenis blijkt dat dat hetgeen is wat welvaart brengt.

    1. usb3.0

     “In Nederland zien we dit bij Wilders.”

     Nee hoor dit lieg jij, en dat is ook logisch dat jij liegt want jij hebt niets met Nederland en wenst dat Nederland zich volledig overgeeft aan de EU

     1. Queen

      Nederland? Wat is dat?

     2. usb3.0

      “Nederland? Wat is dat?”

      I rest my case, te dom om te begrijpen wat Nederland is..

    2. Seneca

     @queen
     je schrijft: ‘net zoals jij heb ik een maatschappelijke visie…’. wil je ons, onwetenden, over jouw visie informeren. ik weet zeker dat velen met mij, ontzettend nieuwsgierig zijn, temeer daar je warrige ‘bijdragen’ niet erg verhelderend zijn.

     1. Queen

      Seneca

      Dat ligt niet aan mij. Ik heb het over verheffing, dat jij alleen neergang begrijpt is mijn probleem niet.

     2. jennifer

      Heb meer het vermoeden dat haar maatschappelijke visie, bij de therapeut in de kliniek waar ze zit ligt. Niet normaal meer wat ze hier neer sabelt.

  3. usb3.0

   “Bewezen Leugens herhalen en mensen ophitsen is geen mening maar simpelweg liegen en ophitsen.”

   Dat wat het weggestuurde kabinet ja-ren heeft gedaan middels de staatspropagandese omrope npo/nos

 2. 56RdK

  Wederom een raak artikel waarbij niet uitgesloten dat de voorspeling een keiharde waarheid wordt. Men is er in deze tijd gesjeesd genoeg voor.

 3. Loelap

  Links vindt het prima dat Rechts gesaboteerd wordt. Het punt is dat als Links hier ooit ook slachtoffer van wordt, ze dan krokodillen tranen huilen over hoe oneerlijk ze behandeld worden.
  Je kunt beter oppassen met wat je een ander wenst.

  1. Queen

   Links wordt al jaren besodemieterd. Vandaar de rechtse indoctrinatie op scholen en afleiding in amusement.

   500 channels.

 4. Henry Higgins

  “Ik ga naar de ABN AMRO Bank en wil een hypotheek. Ik heb een gesprek met een keurige bank employee en vraag een hypotheek van 2,5 ton. Zegt hij: “meneer, voor we verder gaan, mag ik eerst weten welke partij u stemt.” Ik: ik stem PVV.” Hij: “dan moet ik u helaas teleurstellen, “

  Het is bekend dat banken bij hun risico-inschatting van leningen gebruik maken van logaritmen die het risico-profiel van cliënten vaststellen. Hoe bedenkelijk die ontwikkeling ook is, banken zullen in hun logaritmes nooit politieke of ideologische voorkeuren opnemen, het gaat altijd om financiële dan wel commerciële afwegingen.
  Frits Bosch lijkt te denken dat (internationale) bedrijven zich door politieke of ideologische motieven laten leiden. Dat is tamelijk naïef, het gaat altijd om de centen. Facebook en Twitter gooiden de clown Trump van hun sites omdat ze vreesden klanten te verliezen als ze de idioot zouden blijven toestaan zijn gevaarlijke onzin te blijven uitbraken.

  1. usb3.0

   “banken zullen in hun logaritmes nooit politieke of ideologische voorkeuren opnemen”

   Hup volgende leugen..

  2. Het ergste van censuur is *****

   U weet het verschil tussen een algoritme en een logaritme kennelijk niet. Zijn twee totaal verschillende dingen (hoewel je een algoritme kunt schrijven om een logaritme te berekenen). Dat laat uw niveau zien.

   Hoedanook bent u naïef als u denkt dat banken puur alleen op basis van financiële risico’s werken. Ook risico aan imago wordt rekening mee gehouden. Daarom heeft de Deutsche bank plots haar banden met Trump verbroken, omdat ze bang zijn voor de druk van links. Ook paypal, mastercard, stripe, gofundme, kickstarter, patreon en andere financiële bedrijven weigeren diensten aan conservatieven.

   Twitter heeft trouwens haar eigen graf gegraven. Door Trump en duizenden conservatieven van Twitter te gooien zonder legitieme reden hebben ze miljarden verloren op de beurs en is een vrije val ingezet. Twitter was al een links riool, nu is het een linkse echokamer. Veel mensen die ik ken zijn al bezig met hun exodus naar vrijheidsplatformen. Parler komt sterker terug. Gab is flink aan het groeien.

   1. Henry Higgins

    “ Hoedanook bent u naïef als u denkt dat banken puur alleen op basis van financiële risico’s werken. Ook risico aan imago wordt rekening mee gehouden. ”

    Ook dit imago wordt op grond van commerciële redenen beschermd.

 5. Beukman

  Frits Boscht:
  Bedrijven als Mariott en telecombedrijf AT&T steunen de Republikeinen niet meer. Deutsche Bank heeft de zakelijke relatie met Trump opgezegd, want zijn politiek bevalt het bedrijf niet meer.

  Hallo Frits, ze hebben hun relatie opgezegd, omdat Trump zich heeft ontpopt als een crimineel, die zijn aanhang ophitste om het Capitool te bestormen, de Tempel van de Americaanse Democratie. Daarbij zijn zes doden gevallen.
  Heeft Trump enige verantwoordelijkheid genomen? Nee: hij sprak tot zijn criminele aanhang: “You are great.”
  Het zou bizar zijn geweest alsof de genoemde bedrijven waren doorgegaan alsof er niets gebeurd is.

 6. gustav

  Putin heeft ernstige lachkrampen, Duitsland bedelt om Russisch aardgas en versneld de realisering van Nordstream2!
  In de VS gaat het vrije woord en de democratie ten onder tengevolge van een door dictatoriaal ‘links’ aangestuurde chaos!

 7. agenda2030

  overal hetzelfde , probeer op “joop” eens iets te posten met gelukszoeker erin
  probeer op “nu ” eens iets te posten over de klimaat waanzin
  de ware wereld modereert
  opinez modereert
  dds probeert hopeloos te bannen

  enz enz , het vrije woord is heel lang niet meer denkbaar op het net.

  Wat wel opvalt is dat je op bijvoorbeeld op climategate kan posten als voor of tegenstander van de energietransitie. Op de meeste linkse wauwel sites mag je niets posten wat tegen de klimaatreligie is. Daar heerst absoluut censuur ! Links legt met veel censuur zijn wil op dat zie je nagenoeg overal.

 8. liefdevol rechts

  Niet iedereen ziet het, maar we zitten in een oorlog, het wordt tijd dat de verzetsstrijders hun “wapens” oppakken en het voorbeeld volgen van hun grootouders in 40/45 .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.