Gemeente Amsterdam waarschuwt anti-kabinetsdemonstranten niet te komen: ‘Demonstranten onderweg, veel politie op de been’

Eigenlijk stond er vandaag in Amsterdam een demonstratie gepland tegen het (demissionaire) kabinetsbeleid van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Op last van de autoriteiten werd de demonstratie afgelast, maar toch zijn een aantal demonstranten naar Amsterdam gereisd om hun stem te laten horen. Behalve een aantal demonstranten is er vooral veel politie op de been.

Vermoedelijk heeft Ferd Grapperhaus, onze demissionaire minister van Justitie en Veiligheid, met een schuin oog gekeken naar het uit de hand gelopen protest in het Amerikaanse Washington, want hij heeft een gigantische politiemacht opgetrommeld om het vandaag rustig te houden in Amsterdam. Verboden demonstratie of niet.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat men vandaag op het Museumplein zou protesteren tegen het beleid van Rutte III. De gemeente Amsterdam stak daar echter een stokje voor en verbood het Museumplein als demonstratielocatie. Als alternatief bood de gemeente Amsterdam de organisator het Westerpark aan, met een maximum van 500 deelnemers. De organisator was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter, die de gemeente echter in het gelijk stelde.

Toch lijkt het erop dat meerdere mensen nu naar Amsterdam zijn vertrokken om alsnog op het Museumplein te gaan demonstreren. Onder de noemer ‘Stem Nooit Meer Kabinet Rutte’ zijn de demonstranten toch van plan om gebruik te maken van hun demonstratierecht. En als ze gewoon netjes op anderhalve meter afstand van elkaar blijven, dan kan de frisse buitenlucht vast niet zoveel kwaads doen, zou je zeggen.

Hoeveel mensen daadwerkelijk de stoute schoenen hebben aangetrokken en toch gaan protesteren tegenover een gigantische politiemacht is nog even afwachten, maar het lijken er steeds meer te worden. Op dit moment (klokslag 14.00) kunnen we in ieder geval intunen op een livestream vanaf het Museumplein:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. hans-e-pans

  Binnen afzienbare tijd zullen de verschillende Roverheden het zelfstandig nadenken van mensen gaan verbieden.

  1. Spaanse_K0K

   Voor een aantal “weldenkenden” een verstandige maatregel.

   1. usb3.0

    spaansesnikkel laat zien dat hij het eens met de gang van zaken om alle mensen het zelfstandig denken te ontnemen

   2. jennifer

    Te lang onder de duim van Franco gezeten schijnbaar dat je zo reageert

 2. usb3.0

  Gelijk het woord “anti” erbij terwijl deze mensen voor pro-Nederland zijn..

  1. usb3.0

   terwijl deze mensen “voor” pro-Nederland zijn, moet natuurlijk gewoon pro-Nederlands zijn

 3. Edjan

  Vreemd. Ik herinner me een massale demonstratie op de Dam, midden in de corona. 12.000 deelnemers ongeveer. Mevr. Halsema in haar mooiste jurkje erbij. Bij slechts één deelnemer is naderhand corona vastgesteld. Deze demonstratie werd gehouden nav. het doden in Amerika van een zwarte crimineel door een blanke politieagent. Black Life Matters, anti-racisme, KOZP, Politieke Correctheid: het schijnt allemaal belangrijk genoeg te zijn om de angst voor een massale besmetting voor even overboord te gooien.

  Deze demonstratie is heel anders: ze is gericht tegen het “gezag”: het kabinetsbeleid. Denkt het “gezag” dat het demonstratief uitdragen van een mening die niet politiek correct is het risico op corona-besmettingen verhoogt? Of ziet het gezag liever helemaal niet dat dit soort meningen wordt uitgedragen?

  1. usb3.0

   Vreemd? nee hoor, jij en ik en elk gezond weldenkend mens snapt het precies

  2. Yoyo

   Edjan+++++

  3. Gerda2

   Door 9-dagen durende protesten hebben de mensen het voor elkaar gekregen dat de “corona wet” is ingetrokken.
   Hier lezen we niets van in de MSM.
   youtube.com/watch?v=zadErfQ2pMY&feature=youtu.be

   1. Edjan

    @Gerda +++

   2. Gerda2

    Ik zie nu dat het al een ouder filmpje van november is, maar het gegeven blijft dat hier geen aandacht aan wordt besteed.

 4. usb3.0

  Het kabinet heeft de stelregel 1,5 meter afstand maar zij houden het volk op oneindig veel afstand niet normaal meer…

 5. 56RdK

  Stelletje complete dwazen! Op 17 maart a.s. krijgen ze massaal de kans om met Rutte e aanverwanten af te rekenen voor het ruim 10 jaar gevoerde afbraakbeleid. Aanverwanten?
  Vooral CDA, CU, D66, GL.
  Maar dan zullen deze hersenlozen zich wellicht niets meer kunnen herinneren.

  Voor nu zou ik zeggen: foto’s van allen maken en uitdelen aan alle ziekenhuizen en verpleeginstellingen.
  Worden ze dan over zo’n twee weken naar adem happend daar aangeboden geen toegang verlenen. Althans, deze eerste 10 uur niet. 10 uur staat gelijk aan 10 jaar Rutte c.s. Kijken wie dat overleeft en dan nog zo’n grote bek heeft.

 6. 56RdK

  En nu zeker flink beboeten, o o k die busbedrijven die die hersenlozen hebben en gaan vervoeren.
  Want heel Nederland ligt plat, piept in al zijn voegen om dat verrotte virus eruit te krijgen en die hersenlozen gaan het weer opwekken en verspreiden!

  1. usb3.0

   Waarom willen de coronafetisjisten iedereen binnen hebben met dit weer?

   1. Mireille

    Zwakke vraag. Hiermee geeft u de indruk het niet te kunnen begrijpen wat dit virus betekent voor de nationale volksgezondheid…

    1. usb3.0

     Jij bent veel te dom om echt te begrijpen wat ik precies zeg en bedoel, maar ik zal het even uiteen zetten voor je, het woord coronafetisjist zegt natuurlijk alles maar jij bent te dom om dit te snappen.

     “Hiermee geeft u de indruk het niet te kunnen begrijpen wat dit virus betekent voor de nationale volksgezondheid”

     Nationale volksgezondheid!, mortaliteitcijfer is 0.07324858757% het is niet groter dan een griepgolf druiloor, kom niet met dingen waar je geen verstand van hebt..

  2. Robert75

   Je mag gewoon niet zien hoeveel mensen op zo’n demonstratie afkomen en het dus oneens zijn met die vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. er stonden vandaag al zo’n 1400 mensen op het museumplein en het werden er steeds meer. Dus mensen komen er massaal op af. En dat mogen wij natuurlijk niet zien. Je mag niet weten dat een groot deel van het volk tegen deze maatregelen zijn.

   Maar als je tegen zwarte Piet demonstreert of een BLM demonstratie die mogen wel doorgaan. Dat moet je juist zien dat een groot deel van het volk daar op af komt. en ze proberen ze je dus bepaalde meningen op te leggen. Tegen zwarte piet zijn en daar tegen demonstreren dat is helemaal ok. Maar je mag niet tegen het coronabeleid demonstreren.

   1. usb3.0

    Precies

    1. Mireille

     Veilig gereageerd, demonstreren of rellen is is nauwelijks verschillend. Er komt publiek op af voor een verzetje.

 7. ropart

  volgende keer zeggen dat het een blm demo betreft dan dan wordt er niet zo idioot ingegrepen

 8. usb3.0

  Demonstranten staan letterlijk rustig te demonstreren en worden dan van het plein geveegd, dus niet de demonstranten zijn de aanstichters maar de aanwezigheid van de ME

  1. jennifer

   Ze hebben liever die rellende en plunderende BLM, dan kunnen ze tenminste praten over begrip voor deze raddraaiers die men moet hebben. Voor mensen die op een normale rustige manier gaan demonstreren wordt natuurlijk het waterkanon ingezet. Lijkt wel of ook dit opzet is.

 9. de ziender

  Meer politie en ME op de been dan bij een wedstrijd Ajax-Feijenoord. Lachwekkend en democratie-vermoordend! Schande, driewerf schande!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.