GroenLinks-banenproject volledig mislukt: gierige bestuurders kregen €1,3 miljoen beloning, werklozen bijna niets

Een GroenLinks-wethouder bij de Gemeente Den Haag heeft een flink bedrag gestoken in een project om werklozen aan het werk te krijgen. Echter is dit project door toedoen van geldgrage bestuurders compleet mislukt: zij gaven zichzelf te hoge salarissen, maar werklozen werden nauwelijks geholpen. In totaal hebben maar zeventien werklozen een baan gekregen door dit project. 

De Haagse GroenLinks-wethouder Bert van Alphen kwam vandaag met de mededeling dat het project Energieacademie definitief gaat stoppen. 1,3 miljoen euro had de gemeente geïnvesteerd, maar de salonfähige bestuurders staken dit geld liever in hun eigen zakken dan dat zij werklozen aan een baan hielpen.

Het doel was om 560 werkloze kwetsbare jongeren en bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. Bijna anderhalf miljoen euro werd er voor neergelegd. Uiteindelijk hebben zeventien mensen een baan gekregen via het project.

De gemeente deed vervolgens een onderzoek naar het slechte rendement van dit project. En wat bleek? De salonfähige bestuurders en medewerkers hadden dus verreweg het meeste geld in hun eigen zakken gestoken. Als ware solidariteitsstrijders gaven zij zichzelf veel te hoge lonen en vergoedingen. De begroting klopte voor geen meter en uiteindelijk zijn maar enkele mensen geholpen. Het project is dan ook definitief failliet verklaard.

Toch blijft de GroenLinks-wethouder Van Alphen het concept van de Energieacademie steunen. Daarom heeft hij een adviesbureau de opdracht gegeven om een nieuwe levensvatbare vorm te vinden voor dit project. Of daarbij weer allerlei linkse bestuurders exorbitant worden betaald uit de staatsruif, weten we nog niet.

Misschien moet je gewoon wat strenger toezicht houden op de bestuurders van dit soort plannen. Ze profileren zich allemaal als deugvolk, maar blijken uiteindelijk toch vaak genoeg geen zuivere intenties te hebben. Kortom: een gevalletje ‘links lullen, rechts vullen’. En de belastingbetaler betaalt uiteindelijk de torenhoge rekening. Bedankt, GroenLinks!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. agenda2030

  ach , je verwacht het niet van dat linkse tuig toch ?
  Altijd sociaal , altijd anderen de maat nemen , altijd de eigen zakken vullen

  stem sociaal stem PVV

  1. Armilus

   Haha dombo, Bart suggereert links en jij neemt dat gewoon aan.
   Diegene die het project uitvoerden hadden verder niets met GL.

   1. driewerf

    Waar waren zij lid van dan ?? vertel of ben jij nu hier de dombo .

   2. Oepsie

    A, Dombo? Daar is je moeder en jouw vrouw/vriend, mee getrouwd (hoop ik voor jou)B. Doe een cursus begrijpend lezen, want die zes jaar lagere school is niet toereikend genoeg voor ‘U’.

   3. M. Brandenburg

    Al die zaken draaien op subisidiegeld, en je ontvangt geen subsidiegeld als je niet gelieerd bent aan links of enkel aan GL.

 2. lucinde

  Ah, regionaal nieuws! Ook best belangrijk.

  Misschien dat ik het na de inauguratie van Biden ga lezen…

  Nee grapje, natuurlijk lees ik dit zwakzinnige stukje niet.

 3. Nostradamus

  Zo rollen de (Extreem) (Groen) Linkse bestuurders. Denken allemaal dat zij de heiligheid zelf zijn en daarvoor ook beloond moeten worden. De extreem linkse politieke elites.

 4. Armilus

  ”linkse bestuurders exorbitant worden betaald uit de staatsruif”,

  Volgens mij waren dat van die rechtse figuren zoals die Haga de huisjesmelker

  1. lucinde

   Idee van groep de mos, GL mag de puin opruimen

  2. driewerf

   Volgens anuslis hier hahahahahaahaahah GET A LIFE IDIOT

 5. Edjan

  En zijn bovengenoemde klootzakken in de gevangenis gestopt wegens oplichting en diefstal? Of hebben ze inmiddels een baantje dat nog meer schuift?

 6. lucinde

  Ach gut… wie blijkt het idee gestart te zijn?

  Misselijk Bartje…weer onjuist nieuws

  Rachid Guernaoui, toenmalig wethouder Groep de Mos / Hart voor Den Haag, is in 2018 zeer optimistisch over de kansen van Energie Academie. ,,We hadden gehoopt dat we honderd banen zouden vinden, maar dat zijn er 388 geworden.”
  Rachid Guernaoui, toenmalig wethouder Groep de Mos / Hart voor Den Haag, is in 2018 zeer optimistisch over de kansen van Energie Academie. ,,We hadden gehoopt dat we honderd banen zouden vinden, maar dat zijn er 388 geworden.” © Martijn Beekman

  1. driewerf

   LINKJE GRAAG lucile ball

   1. lucinde

    Zoek zelf maar, die moeite doe ik ook.

  2. werikke

   Je kan natuurlijk ook voor straf hier niet meer komen. doeiii

 7. HD

  Voor de rechters en beslag laten leggen op zijn vermogen, och dat is waar ook de rechters zijn het zelfde laken en pak.

 8. werikke

  weer zoveel geld weg door linkse activisten en weer shit project. En de werkende mens maar betalen.

  1. Jack Flash

   Dit is wel vaker gebeurd in het verleden.
   Meestal is de PvdA erbij betrokken geweest.
   Dus links, en absoluut niet uit rechtse hoek.

 9. Wally

  Ik ben geschokt. De linkse gutkerk is toch altijd goed? Menslievend? Sociaal?
  Whahahahhaaaaaaaa wat had iemand dan ook gedacht daar? Je ziet gewoon de graaicultuur.

  1. agenda2030

   je ruikt het zelfs op kilometers afstand, ik ambieer geen publieke functie maar de centjes zijn op en burgemeester van Amsterdam is vrij gevallen.

   doe maar een burgemeesterperiodetje !

 10. jennifer

  Groenlinks wist van te voren al dat dit niet zou gaan lukken, het enige waar ze mee bezig waren hoe snel ze hun zakken weer konden vullen met het geld van de belastingbetaler.Over corrupte partijen gesproken, het druipt bij Groenlinks er al jaren van af, en niet alleen corruptie hoor.

 11. 56RdK

  Bedacht door een allochtoon (die zijn vrinden rijkelijk wilde voorzien), opgepakt door GL want lekker deugen in deze racistische stad.
  Tja, en nu weer verder, de belastingbetaler moet toch dokken.

  Wat ook zou kunnen, is de doelgroep, waar het allemaal omdraait, eens goed de waarheid vertellen, dat ze zich moeten aanpassen aan de westerse mentaliteit, normen en waarden, kortom de hand heel diep in eigen boezem steken, dat ze dan wél verder komen. Maar ja, dan valt de zieligheids-en woke-industrie ineen, hé.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.