Haha, toedeledokie links censuur-Twitter! Miljoenen gebruikers stappen over naar Telegram

Als Twitter en de andere techgiganten dachten dat ze de aanval van alternatieve media konden afslaan door Parler te cancelen heb ik slecht nieuws voor ze: dat gaat niet werken. Mensen wijken gewoon uit naar andere apps en websites. Zoals Telegram. En als die getarget worden komen we wel met wéér iets anders.

Telegram was na Parler de belangrijkste alternatieve app voor mensen die helemaal klaar zijn met de Tech Dictatuur. Nu Parler offline is gehaald door Apple, Google en zelfs door Amazon is Telegram zelfs (veruit) de belangrijkste alternatieve app. Hoe belangrijk?

Nou, de cijfers spreken voor zichzelf. In de afgelopen 72 uur hebben maar liefst 25 miljoen mensen een Telegram-account aangemaakt. Daarmee kunnen ze communiceren met vrienden en kennissen, maar ze zich ook abonneren op bepaalde “kanalen” en kunnen zelfs lid worden van discussiegroepen. De Dagelijkse Standaard heeft een eigen kanaal, en ik persoonlijk ook. Abonneer je gratis en voor niets op allebei voor het laatste rechtse nieuws!

De man achter Telegram heet Pavel Durov. Hij zegt op Telegram dat “mensen hun privé-informatie niet meer willen ruilen voor gratis apps. Ze willen niet meer gekidnapt worden door techmonopolies die denken dat ze met alles weg kunnen komen zolang hun apps een kritische massa gebruikers hebben.”

Daarin heeft hij natuurlijk gelijk… wat meteen verklaart waarom linkse nepjournalisten hun pijlen nu op Telegram richten:

Je kunt dit niet meer “ongelooflijk” noemen, omdat dit natuurlijk juist heel erg geloofwaardig is. Iedere keer dat er een alternatief komt voor Twitter of een andere techgigant wordt de aanval ingezet. Op Twitter worden de meest vreselijke dingen gezegd en gedeeld (ik ga het niet eens linken, maar je kunt er werkelijk alles vinden dat God en Mensch verboden hebben). Maar het alternatief is kennelijk het vleesgeworden kwaad en moet dus kapot.

Gelukkig weet Telegram hoe het spel gespeeld wordt. Want, zegt Durov, Twitter is weliswaar een rotbedrijfje, maar het échte gevaar komt van Apple en Google. Zij hebben immers de macht om een platform zo ongeveer weg te vagen door diens app uit hun stores te verwijderen.

Maar Durov is daar al mee bezig. Telegram is begonnen met “het ontwikkelen van een feature-rijke web-app die in safari bijna net zo vlekkeloos en snel zal draaien als de gewone app.” Dit voor het geval dat Google en Apple Telegram uit hun stores schoppen ‒ ze zijn daar dus heel slim mee bezig.

Dus doe jezelf een plezier en download Telegram vandaag. Als je dat eenmaal gedaan hebt abonneer je dan op het kanaal van De Dagelijkse Standaard en dat van Michael van der Galien. Op deze manier zijn we niet langer afhankelijk van de techreuzen die ons háten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Nostradamus

  Goed plan. Ga ik ook doen!

 2. Cor Grijpstra

  Iemand in NL heeft nu mijn code ontvangen op zijn mobiel.
  Kun deze ff hier plaatsen.

 3. jennifer

  Heel goed dat dit gebeurd ik kan het kelderen van hun aandelen op de beurs niet afwachten. Hoop dat ze helemaal de grond in gaan met hun censuur.

  1. Nostradamus

   ++++++++++++++++++++

 4. lucinde

  Lucinde een ban?

  1. lucinde

   Nee dus

   1. Nostradamus

    Je hebt geluk want het is geen twitter, apple of amazon.

    1. lucinde

     Mijn laatste dolkomische post komt niet door

     1. Tepelkloofje

      Ik geloof dat een aantal reaguursels handmatig beoordeeld worden. Wat het exacte algoritme is weet ik niet.
      Overigens is DDS een publicist, geen platform, en dus hebben ze het recht reguursels te weigeren.

 5. Bon-vivant

  Op alle social media wemelt het van nepnieuws en scheldpartijen, voor 90% afkomstig van (extreem) rechtse clubs en individuen. Ik heb nooit meegedaan met deze gekte en zal ook nooit social media gebruiken om mij te laten informeren over de toestand in de wereld. Mijn advies: doe hetzelfde, het geeft veel rust aan je hoofd.
  Voor mensen die klagen dat ze uitgescholden worden op twitter, zou ik willen opmerken: klaag niet dat je stinkt als je in een riool hebt gezwommen.
  Geef mij maar betrouwbare media, zoals NOS-journaal, nieuwsuur, Volkskrant, NRC, en mijn eigen regionale krant voor het nieuws-om-de-hoek.

  1. Nostradamus

   Weer iemand die het verschil tussen rechts en links niet kent. Rechts is waar je duim links zit!

   Oh, en de meeste MSM is fake-nieuws. Laat je eens echt informeren. Wat doe je anders hier?!

   1. Bon-vivant

    Als ik mensen hoor beweren dat de meeste berichten van de MSM fake-nieuws is, moet ik altijd denken aan het filmpje van NOS-correspondent Wouter de Zwart, waarin hij een willekeurige Trump-fan spreekt. Het gaat ongeveer zo:
    Wouter: Do you think that the MSM spreads fake news.
    Trump-fan: Yes sir, i do.
    Wouter: Can you give an example of fake news in the MSM over the last two weeks?
    Trump-fan: Eh, well, there you have got me sir, eh……

    1. Nostradamus

     En als ik mensen zaoals jou hoor: h**ps://www.prageru.com/video/do-white-americans-have-white-privilege/

   2. Queen

    Hoe herken jij fake news? Ik heb het idee dat jij erg diep in een bubbel zit, volgens mij geloof jij wat je wilt geloven en zodra de feiten niet met jouw geloof in overeenstemming zijn ontken je zelfs wetenschap door heel hard fake news te roepen.

    1. Nostradamus

     Same2u: En hoe herken jij fake news? Ik heb het idee dat jij erg diep in een bubbel zit, volgens mij geloof jij wat je wilt geloven en zodra de feiten niet met jouw geloof in overeenstemming zijn ontken je zelfs wetenschap door heel hard fake news te roepen.

     Ik zei: De meeste MSM is fake-nieuws.
     Misschien had ik moeten zeggen: De meeste MSM verspreiden fake-nieuws. Zeker als het gaat over rechts, maar ook als het gaat om (extreem)links. Rechts is slecht en (extreem)links is goed. Daarom ben ik wel blij met DDS. Die schijnen ook licht aan de andere kant.
     Maar goed, dat interesseert jou natuurlijk niet, want (extreem)linkse bubbel.

     1. werikke

      mooi antwoord

     2. Queen

      Dat is geen antwoord op mijn vraag. Is bij de activisten van Prager bv een onafhankelijk geluid te horen of een gewenst geluid?

     3. Nostradamus

      “Is bij de activisten van Prager bv een onafhankelijk geluid te horen of een gewenst geluid?”

      Prager of Parler?

      Parler, JA!
      Had jij een Parler account of ben je alleen door extreem links naar wellicht fake-accounts gegaan waar geweld opgeroepen werd? Valt niet te checken, toch? Want?

      Prager?
      Dit zijn nauwelijks activisten te noemen. Het is een conservatieve site waar haarfijn en netjes wordt uitgelegd wat waar fout gaat in de VS. Het meeste kan ik mij wel in vinden. Op het gebied van geloof vaak ook niet.
      Vooral waar zwarte intellectuelen uitleggen over racisme en white-privilege.

     4. Loelap

      Het is ook zo dat het NOS journaal, nieuwsuur e.d. bepaald nieuws bewust niet brengen. Een voorbeeld: het huizentekort als gevolg van immigratie zullen ze nooit als onderwerp brengen. Ook hebben ze vaak een item over extreem rechts in Duitsland, over extreem links zwijgen ze, terwijl dat in Duitsland een groot probleem is.
      Ook over misdaden door asielzoekers zullen ze never en nooit een item brengen, terwijl die aanzienlijk groot is. Ik vermoed dat ze bang zijn dat dat het draagvlak voor immigratie ondermijnt en dat willen de Linksmensjes van het NOS journaal natuurlijk niet. Elsevier heeft daar overigens enige tijd geleden wel een stuk over geschreven.

    2. Telex

     Het vreemde aan abonnees van dagbladen bijvoorbeeld is dat de lezers niet zelden geabonneerd zijn om een bevestiging van de eigen mening te lezen.
     Hoe herken je dan het nepnieuws? De enige oplossing zou kunnen zijn je te laten informeren door een heel breed spectrum aan informatievoorziening. Wordt wel nachtwerk natuurlijk

     1. Queen

      Exact. Ik luister veel naar podcasts en ben ook op Ron Paul en the Corbett report geabonneerd om ook die andere kant van het spectrum te horen. Naast podcasts van de gangbare linkse en rechtse media. Op DDS is bv de bubbel erg groot, net als bij Joop.

   3. Jopie

    “Rechts is waar je duim links zit!”
    In mijn geval ZAT!

  2. jennifer

   Ha haaaaaaaaaaaaaa mijn kaken doen pijn van het lachen. Betrouwbare media, het NOS, nieuwsuur, Volkskrant ,NRC noem je dit.Mensen zoals jij hebben ze het liefst in Den Haag, aan de lijband, en alleen woef zeggen als het mag van hun toch.

   1. Thant dolph

    Nee hoor dat overdrijf jij:

    h**ps://nos.nl/artikel/2364036-gedupeerden-toeslagenaffaire-doen-aangifte-tegen-bewindslieden.html
    h**ps://www.demorgen.be/nieuws/jozsef-szajer-tegenstander-van-homo-s-in-hongarije-gangbanger-in-brussel~b30aee38/
    h**ps://nos.nl/artikel/2364187-omt-op-zijn-vroegst-in-maart-versoepelingen-als-ziekenhuisopnames-niet-sneller-dalen.html
    h**ps://nos.nl/artikel/2363398-bestuursleden-vuurwerkbond-ondergedoken-na-bedreigingen.html

    Ook allemaal fake nieuws?

    Zomaar een paar voorbeelden..

 6. Freba

  De Universiteit van Tel Aviv heeft decennia lang de knapste koppen “aan boord” op het gebied van het beinvloeden van de publieke opinie. Elke regering is gebaat bij een omroepbestel dat zijn eigen boodschap uitdraagt. De een vindt dit prima en de ander haat dit. Zelf ben ik al jaren gebanned op Twitter om voor mij onbekende reden(en) Enige vermoeden is dat ik een keer mijn kritiek heb geuit op Netanyahu vanwege een corruptieschandaal. Het recht van vrije meningsuiting kent zo zijn beperkingen. Uiteraard staat het iedereen vrij om zijn gal te spugen/dan wel te beledigen op China, Rusland/Putin en de Arabische Wereld.

 7. Telex

  Wie trekken daar achter de schermen aan de touwtjes?

 8. liefdevol rechts

  Hier kan men goed zien hoe dom en blind de linkse zijn, zij zullen de enige zijn die de grote bigtech niet zullen verlaten en ze dan nog eren voor hun boycot op Trump, zo zie je maar waar hun verstand zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.