Losgeslagen PvdA-Truus Lilianne Ploumen is Asscher nu al vergeten: “Toeslagaffaire is de schuld van rechts!”

De kersverse PvdA-indicator Lilianne Ploumen heeft daags na haar aantreden al haar eigen hand overspeeld. Op een nietszeggend PvdA-congres gaf ze namelijk ‘de rechtse partijen’ de schuld van de ontwikkelingen binnen de toeslagenaffaire. Over PvdA-judas Lodewijk Asscher werd dan ook met geen woord gerept.

Totaal belachelijk natuurlijk, maar volgens PvdA-akela Ploumen is de hele toeslagenaffaire te danken aan ‘rechts’ Nederland. En nee, dan hebben we het in dit geval niet over de PVV en ook niet over Forum voor Democratie. Volgens Ploumen zijn namelijk ‘de rechtse’ VVD en CDA schuldig aan de toeslagenaffaire.

Het is natuurlijk al opvallend dat Ploumen de VVD en CDA überhaupt kwalificeert als ‘rechts’. De VVD presenteerde onlangs hun meest linkse programma sinds de oprichting van de partij in 1948. Daarbij vergeet de nu al dementerende Ploumen ook dat deze hele toeslagenaffaire aan het licht is gekomen door de politieke vrijbuiter Pieter Omtzigt, verbonden aan ‘de rechtse’ partij CDA. Proest.

Tijdens het online partijcongres probeerde Ploumen nog een beetje de PvdA-rozen te behoeden van een te kort aan water:

“Voor veel Nederlanders voelt het alsof ze minder zijn dan een ander. […] Je bent niet meer dan een ander, maar ook niet minder dan een ander. […] Omdat ze niet gehoord worden, machteloos in een hoek worden gedrukt, achterna gejaagd door de overheid. Zoals is gebeurd bij de toeslagenaffaire. Als gevolg van een systeem dat door rechts is bedacht. Waarbij het rondpompen van geld en efficiency-denken het grootste goed werd.”

Mooie en bovenal betekenisloze woorden van een partij die zinkt tot onder het niveau van de Oceanische Zee. Ofschoon: Wat daar nog van over is in lijn met de PvdA. Maar lachwekkend is het wel: Een derde keuze mejuffrouw die noodgedwongen het roer overneemt van haar collega (Asscher) die is afgetreden vanwege de toeslagenaffaire, maar dan alsnog rechts-Nederland de schuld geven? Welke idioot zou hier daadwerkelijk intrappen?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Cycle25

  Alleen haar bankrekening merkt dat niet.

 2. jennifer

  Nederland mag blij zijn dat ze haar aan het roer gezet hebben, des te sneller is de oplossing voor deze partij een feit. Ze durft wel zeg, Asscher die juist toen een van de verantwoordelijke personen hier voor was, buiten schot te houden, en rechts hiervan de schuld te geven. Dat zal haar zeker in dank af genomen worden, wat een malloot dat mens.

  1. Cycle25

   Partij van de Afbraak, het siert de gevestigde bende.

 3. JFU

  Welk rechts???? We hebben al 10 jaar lang een extreem links kabinet onder leiding van links VVD…dus waar haalt ze het vandaan!!

  1. Emma Louise

   Nederland heeft nu een min of meer centrumrechts kabinet. Mijn partij de VVD mag dan een stapje naar links hebben gezet, we staan nog steeds ter rechterzijde.

   Lilianne Ploumen van de PvdA heeft gelijk als zij zegt dat rechts schuldig is aan de ontwikkelingen binnen de toeslagenaffaire. Het mislukte toeslagenbrouwsel was destijds een idee van staatssecretaris van Financiën Joop Wijn (CDA) en de VVD (helaas) en de grote problemen die al enkele jaren nadien ontstonden zijn door deze twee regeringspartijen nooit goed opgelost.

   1. Morgan4321

    Alleen op economisch gebied. Daar zijn de VVD (en D66 nog meer) rechts te noemen. Op sociaal gebied zijn vrijwel alle partijen naar extreem links opgeschoven, inclusief delen van de VVD. De enige uitzonderingen zijn de PVV, FvD en SGP.

   2. usb3.0

    Nee hoor, het is een links bolwerk waarbij een machtswellustige rechtse leugenclown links beleid uitvoert.

    1. Niet L niet R

     Perfect verwoord!

   3. WayneGretzky99

    Het ontwerp er van heeft werkelijk geen ene reet te maken met de uitvoering er van. Volgens mij ben je niet echt slim genoeg voor de VerenigingVanDelinquenten. PvdA ligt meer op jouw niveau. Misschien kan je dumbass ploumen wel vervangen als je een beetje charisma.

 4. Nanda81

  Zo laten ze goed zien dat ze de kiezer zien als een hersenloze puppet die ze naar behoeve kunnen bespelen.
  Ook geeft het een duidelijk inzicht in het moraal en de integriteit van de pluchezitters.

 5. Queen

  Is natuurlijk wel zo. Onder andere door aandringen van de landverrader Wilders.

  1. jennifer

   Och spuit elf is weer met modder aan het gooien, verder heeft ze niets te melden, want dat gaat niet met de staat waarin haar hersens verkeren helaas.

  2. Linksbuster

   Wilders landverrader noemen is wel het allerdomste van al je domme opmerkingen.
   Uit welk shithole land ben jij gepoept dramaqueen, er vloeit geen druppel nederland door je aderen..dat moge duidelijk zijn.

   1. jennifer

    Dimmen zal ze straks wel moeten en vertrekken ook als de pleuris hier uitbreekt, denk dat ze dan snel en rennend voor haar leven een enkeltje busch busch boekt waar ze vanaf komt.

  3. Loelap

   Wilders is géén landverrader integendeel. Maar waarschijnlijk heb je Nigeria in je hoofd of zo en vind je dat hij dat land verraadt.
   Jij weet helemaal NIETS van Nederland en haar geschiedenis, helemaal niets! Anders zou je ook niet (bij herhaling) zo dom uit je nek kletsen.

 6. Duckday

  Vreemd de PVDA heeft er zelf aan meegeholpen. Deze vrouw heeft zeker een kort geheugen. De PVDA heeft gewoon meegeholpen dit land naar de klote te brengen nOok het open beleid zijn deze ******** de daders

 7. nexit_nooit

  Uitknijpen die uitkeringstrekkers en belasting-subsidie slurpers.
  Zoals dat arme boodschap krijgende vrouwtje.
  Was “vergeten” te vertellen dat ze een auto en een motor uit de duurdere prijklasse had.
  En ach, dat reisje naar Toscane was gewoon familiebezoek.

  1. jennifer

   Helemaal waar blijkt achteraf wel, en iedereen laten geloven dat het uit armoede was, dat ze boodschappen kreeg, dat zijn nou de profiteurs van gemeenschapsgeld in dit land. Zelfs de tweede kamer nam het voor haar op, met de informatie wat ze op dat moment hadden van haar.

   1. ropart

    de boodschappenvrouw is een mooi voorbeeld hoe de overheid het volk manipuleert,eerst laat men zien dat je voor het minste geringste helemaal naar de filistijnen kan gaan door een situatie die iedereen kan overkomen,wie gaat er nou elk kadootje of boodschap of maaltijd opgeven bij de uitkeringsinstanties,daar hebben ze niet eens genoeg personeel voor om dat te verwerken!,dit wetende binden ze de kat op het spek,de val is gelegd.het resultaat hiervan is angst kweken onder de steuntrekkers,die denken wel 2x na iets te flikken, dat houd ze onder de duim,en nu komen ze ineens met het verhaal; ze had een auto, motor,ging naar het buitenland op vakantie ,maar dat wisten ze allang!en na het zieligheidscircus van deze vrouw komt de aap uit de mouw!,het is toch een ordinaire fraudeur.moraal van het verhaal al die steuntrekkers zijn niet te vertrouwen en verdienen het nadeel van de twijfel,het leid de aandacht af van de vaak witte boorden fraudeurs (opvallend vaak vvd ers)vergeet niet dat achter dit soort stemmingmakerijen dezelfde overheid zit van de z,g, toeslagfraudes.

 8. JoopvdJoop

  Prachtig deze vrouw.
  PvdA wordt gedecimeerd in maart.
  Anderen maar de schuld geven.
  Net als een paar reageerders hier.
  Bang voor de feiten want het zal voor hun zelfbeeld schokkend overkomen.
  2+2=5(het moet 5 zijn)!!

 9. Cycle25

  Sowieso is rechts niet relevant in Nederland, kennelijk is ze zo warrig dat ze denkt dat heel FvD werkt bij de belastingdienst. Wat een aanfluiting, wat een farce..

 10. Drostemannetje

  Met Ploumen krijgen ze nog minder zetels dan als ze door waren gegaan met zachte heelmeester Asscher. Dus, dat is een mooi vooruitzicht. Hoe minder, hoe beter.

 11. Cootje

  Misschien zijn er een paar mensen ten onrechte als fraudeur bestempeld , maar de allochtonen thee partij heeft zich altijd druk gemaakt om zijn allochtonen achterban in het turks en het Arabisch te informeren over de subsidie stromen . Er zit alleen heel veel onterechte kinderbijslag in die landen .er waren zelfs mensen bij die 7/8 jaar niet thuis waren geweest en in de moslimgemeenschap in de bergen elke jaar verrast werden met de geboorte van een nieuwe vlam , geboortebewijs van de plaatselijke burgemeester . Voor Rutte zijn bewind 3/4 bijstand uitkeringen achter een voordeur en nu zeg de PvdA dat de pot verwijt dat de ketel zwart ziet , ze hebben het uitgevonden en bestuurlijk zitten ze in alle subsidie stromen

 12. Cootje

  Hadden we maar naar Hans Janmaat geluisterd had een hoop ellende bespaard , plus er was geen zuivere tweedeling in Nederland , maar de multinationals moesten goedkoop werkvee hebben , maakte niet uit welke taal ze spraken en dat het analfabeten waren . Ze doen het nu met Oostblok chauffeurs die de nationale parkeerplaatsen onder schijten , want handhaven in een bananen republiek

  1. siemoon

   deze mensen werken voor nederlandse bedrijven ook lekker goedkoop. en moeten ze dan die tijd dat ze werken hun cabine vol schijten.

 13. Piet Klein

  De verkiezingsretoriek is losgebarsten. De VVD offerde Wiebes en de PvdA offerde Asscher, maar alle hoofdrolspelers in de de verkiezingen zaten er bij toen Rutte Omtzigt monddood wilde maken. terwijl de Rutte doctrine van wegmoffelen, witlakken, het bedriegen plaats vond. Ze zaten er zo dicht op dat ze eigenlijk wel voldoende wisten wat er aan de hand was maar niet het lef hadden om voor de Nederlandse burger op te komen. Ze zaten er bij en heulden mee met de macht. Ploumen, Klaver, Jetten, Kaag, Hoekstra. En nu wordt schijnbaar stevige taal geuit, gaan de pijlen op Rutte. Maar u moet bedenken hoe dat de vorige verkiezingen ging en bij de verkiezingen daarvoor. Na de verkiezingen kruipen ze weer bij elkaar en bekonkelen ze weer een nieuw regeer akkoord waaruit alle stevige taal verdampt is. Ze slaan nu stoere taal uit, gaan niet regeren met de PVV, niet met FvD vanwege vage framing die geen recht doet aan die partijen maar ze weigeren de VVD echt verantwoordelijk te houden en roepen niet dat ze zeker niet met de VVD regeren omdat de VVD Rutte niet verantwoordelijk houdt voor zijn rol in de toeslagenaffaire, het weggeven van veel geld aan rijkere Italianen, de ruïne in de pensioenen, de nul of negatieve rente op bankrekeningen, de totaal uit het lood geslagen huizenmarkt….

  1. usb3.0

   leugenclown rutte offert iedereen als het hem uitkomt en hij is werkelijk helemaal van de pot gerukt om niet op te stappen, clown rutte zegt gewoon ik ga niet weg..

 14. Lucky Luke

  Die PvdA-Truus Lilianne Ploumen moet eerst eens Nederlands gaan leren, ze heet pLoumen en niet ploemen, of heeft ze het soms koed.

 15. liefdevol rechts

  Natuurlijk is rechts de schuldige, laten we vanaf nu maar gewoon al wat verkeerd afloopt de schuld op rechts leggen en al wat goed loopt is door links gedaan.
  Je zal zien dat er dan in de toekomst veel gewezen zal worden naar rechts als links blijft regeren.

 16. bandini

  Zo kennen we Ploumen weer: altijd linkse stokpaardjes berijden maar wat bijna niemand weet en wat ze ook erg goed buiten beeld probeert te houden is dat ze getrouwd is met een bankier die niet bepaald links is toen de bonuscultuur bij de banken finaal uit de klauwen liep. Schijnheiliger dan de Ploumens van deze wereld heb je ze amper!!

  1. werikke

   hehe eindelijk iemand die weet hoe vork in steel zit. helemaal gelijk. hypocriet wijf

 17. Yoyo

  Nou Ploumen kan ook weer tussen of achter de rododendrons…

  Waar haal.je het lef vandaan?
  Wtf?

 18. Niet L niet R

  Toen ik raadslid was van een onafhankelijke partij, heb ik met grote regelmaat mee gemaakt, dat het CDA een fladderend beleid voerde, dat zie ik hier weer terug, samen gevat nog vlees nog vis is het beleid van deze mevrouw, beslist geen hoog vlieger!

 19. Bes Tolen

  Ploumen spreekt het domste en meest bevooroordeelde deel van de mensen aan. Ze vergeet daarbij dat de politiek in Nederland en niet in het minst de PvdA faalde wegens incompetentie. Asscher faalde zelfs op meer onderwerpen als minister van sociale zaken. Hij kleunde mis omdat hij het juiste gevoel hiertoe niet bezat. Beroerd wellicht voor hem maar zeker voor het land.
  Er zijn ook nu ministers, die onbekwaam zijn. Waarvoor zit de PvdA in de oppositie? Denk eens aan de pensioenen.
  De PvdA wil het minimumloon verhogen. Deze partij vergeet dat algemeen de lonen omhoog moeten en ook de pensioenen. Dan had je die toeslagen niet zo nodig. Maar dat gebeurt niet omdat Nederland niet op kwaliteiten werkt en dat zou wel moeten om het land voorlijk te maken en de welvaart te begunstigen. Maar dat is ten onrechte geen prioriteit omdat zo’n linkse partij als de PvdA massa immigratie wil en dan volgen allerlei maatregelen met als basis kromme ideeën, die dat in stand moeten houden. Wat onnoemelijk veel geld kost maar ook levensvreugde bij de Nederlanders.
  En die toeslagen zijn er op zich al de uitdrukking van dat de prijsvorming van de lonen slecht is. Zo slecht dat die toeslagen nodig zijn. Voor het grootste deel van de bevolking. Dat is treurig. Je kunt stellen: wie kan er nog in Nederland een inkomen verdienen waarmee hij zonder toeslagen zichzelf kan onderhouden? Wie moeten de belasting eigenlijk betalen om de overheid die toeslagen te laten betalen?
  .

 20. Drollevanger

  We gaan alweer deugend de verkeerde kant op zoals het met links meestal gebeurt.
  Als de politie bericht krijgt dat een roodharige man een juwelier heeft overvallen. Moeten agenten roodharige mannen aanhouden en onderzoeken.
  Dat is niet omdat die agenten speciaal anti Roodharigen zijn, maar omdat de dader van de overval roodhaar had.
  Als de dader daarentegen een N-Afrikaans uiterlijk had, moeten die agenten speciaal N-Afrikanen fouilleren.
  De agenten moeten niet willekeurige mensen aan een onderzoek gaan onderwerpen. Dan komt er nooit een eind aan een onderzoek. Men moet verstandig maar gericht zoeken.
  Als blijkt dat er veel getinte buitenlanders via toeslagen de Nederlandse staat, en dus ook u, oplichten, moet men die speciale doelgroep nakijken.
  Het gaat pas fout(en wordt dus dan discriminatie) als men bij voorbaat de doelgroep straffen oplegt, omdat men tot een doelgroep behoort.